Folana بتاريخ: 20 نوفمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 نوفمبر 2006 الأفاضل و الفضليات مجرد رأى !! السلام عليكم ورحمة الله.... حاضر يا ريس...عُلم ونافذ سعادتك...بس ماحبتش اكسر بخاطر بنتنا نانو ...انما اراء سعادتك اوامر حاضر ...:rolleyes: الاخوة والاخوات ...انا عن نفسى حاحاول ان شاء الله انقل الوصفات اللى هنا للموضوعات المتضمنة نفس الاصناف ... وفعلا دى طريقة اسهل.....مش عايزة اخد جزءات بقى ولا خصومات انا لسه تحت التدريب والعين علىّ...اوكى..؟:) { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نانو بتاريخ: 21 نوفمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 نوفمبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله.... تسلم ايديك ..اكلة جميلة ..بس معلش عايزة افهم حاجة...انت حطيتى اللحمة قطع ولا مفرومة؟.... تسلم يا استاذتي....لا اللحمه مسلوقه يعني مكعبات صغيره و ممكن كمان تبقي متحمره في السمن او الزيت مع شويه بصل لطيف كده...و شويه ملح وفلفل و بعدين تتحط في الطاجن مع باقي الحاجات....تبقي اطعم there is a miracle called friendship,that dwells in the heart you donot know how it happens or when it gets its start رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
إبن مصر بتاريخ: 22 نوفمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 نوفمبر 2006 الله الله عليكم والله.. كل الوصفات دى تفتح مطعم 5 نجوم بمنتهى السهوله.. بس لى عندك طلب يا فولانه.... الرجاله الى زى حالاتى بيبقى سهل عليهم يدوروا على الوجبات بالنوع.. يعنى والنبى يا فولانه حلفتك يا شيخه تجبرى بخاطرى وتنولينى مرادى يا كريمه... ليه ما يبقاش فيه موضوع عن : اللحوم الطيور المكرونات الصوانى المسبكات الحلويات وكل واحد يضم الوصفات الى هيا يبقى كده .. ايه .. أه والنعمه...!!!! وشكرا أحمد محمود دكتوراه الطبيخ المقارن من جامعه لندن بشبين القناطر ومبيض نحاس افرنجى إن ربا كفاك بالأمس ما كان.... يكفيك فى الغد ما سوف يكون رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام البنات بتاريخ: 22 نوفمبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 نوفمبر 2006 مداماتى المفضلات ست الستات فولانه هانم لاظاوغلوا وحشانى جدا" كيف هو حالوك افنظم؟ ست الهوانم نانو شخبارج؟ وايد زين؟ بالمصرى قى طالع عنيا من جوة البنت الكيرة متفوقه بشكل خايفه عليها تتحسد حسى الله ونعم الوكيل مش قادرة ااقول لكم على ظروفى يكفى اخبركم ان مدرستها طلبتنى بالاسم قلت بنتى نن عينى شاطرة والست عاوزة تهنينى على تربيتى العاليه كلمت الست وانا فرحانه نفسى وعنيكمما تشوف الا النوم اصلى نفسى أنام قالت ان بنتى مش عارفه ااقول لكم مكسوفه متفوقه ما علينا البنت محتاجه مجهود جامد علشان انا مش فاضيه مشغولة مع المحروسه الصغيرة المهم يعنى اتفقت معى انى اعيد كتاب المدرسة من تانى نحل الكتاب من الأول وطعا لان مضطرة اساعدها واجب امومتى وكمان برستيجى قدام البنت وابوها فمفيش عندى وقت للنت يعنى بخطف لى نص ساعة كده ويادوب الدور جه عليكم النهارده طولت عليكم اصلكم وحشتونى نجيب بقى للمهم فولانتى يا جمر ابعتى لى الصور وانا هانولها لحضرتك ونبقى نتحاسب على اى مشروب خفيف نانو بالنسبه للفريك جربى كده متخليش الفريك مقسوم نصين وبينهم اللحمة المفرومة خلى اللحمة المفرومة على الوش وياسلام وسعى علشان نحط الاشميل فوق الوش ووسعى كمان حبة صغيرن نحط موتزريلا وبالهنا الى لقاء فى نصف ساعة جديده من السنه الحاليه تحياتى أم النات سابقة الاستاذة عفت حاليا وسلامى لعادل امام عندى نسخه منه فى البيت بالنسه لموضوع الفهرس حاااضر فولانه توكلى على الله ثم علىُ ان شاء الله هاساعدك فيه وان شاء الله هيبقى فهرس ولا فهرس كتاب المحيط هو صحيح كتاب المحيط ده بتاع مين وليه على فكرة الكلام عندى مش مظبوط مش لانى لغويا فاشله ولكن لان المحروس الكى بورد عندى فى يجى 5 او 6 زارير بايظين سلام الى الملتقى فى النصف ساعة القادمه يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى انتما كل شئ وانا من دونكما لا شئ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 25 نوفمبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 نوفمبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله ... ياه...ام البنات عندنا ...يا مرحبا ..يا مرحب...وحشتينا جدا.... معلش الاطفال كلهم كده ..بكرة تبقى جميلة وشطورة....ولا يهمك... حاولى بس تتفرغى لنا شوية بقى لانك وحشتينا بجد.. ويالا فهرسى الموجود ده ..ونعمل غيره .... { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام البنات بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 فولانه...بيتهيألى متأخرتيش عليك يادوب سنه الا كام شهر الحمد لله انا مع مبدأ ان تصل متأخر خير من ان لا تصل أبدا" طبعا مش متابعه الموقف ..وعاوزة اعرف وصلتو لايه ورجال المحاورات دائما يدلوا بدلوهم فى مواضيع الط.بيخ..م علينا نساعد بإذن الله اتركك علشان بنتى الصغيرة الأميرة جدا" بتنادى على عن طريق تخريم عينى وفعص وشى احافظ على عنيى وأعود يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى انتما كل شئ وانا من دونكما لا شئ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
الطيار المصرى بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 الف حمد الله علي السلامة يا ام البنات....نورتينا بعودتك... و طبعا بما اننا في رمضان...انا قريت التمن صفحات مرة واحدة...و خلاص وقعت من الجوع...المهم... طلب عاجل الي فلانة هانم اعظمهم باشا....و الست ام البنات... بما اني من شباب اعدادي طب الاسنان المطحونين....و العيلة عندي منفضالي خالص مالص... يعني الواحد عنده محاضرات بتخلص الساعة 4 و سكاشن عملي بتخلص الساعة 8 و مفيش اي تقدير... فقررت اعتمد علي نفسي...و اطلب الاكلات السهلة دي.... 1-الرز البخاري 2-الكنالوني او الكانيلوني اي كان 3-شوربة الكريمة بالمشروم(دقتهما مرة في فندق الفور سيزونز و ما حصليش الشرف مرة تانية )... و بس كفاية كده عشان ماتقلش في الاكل و اروح اصلي التراويح.... تحياتي...... الطيار المصري معين الدمع لن يبقى معينا .... فمن اي المصائب تدمعينا زمان هون الاحرار منا .... فديتِ وحكم الانذال فينا ملأنا البر من قتلى كرام .... على غير الاهانةِ صابرينا كأنهمُ اتوا سوق المنايا .... فصاروا ينظرونَ وينتقونا لو ان الدهر يعرفُ حقَ قومٍ .... لقبل منهم اليدَ والجبينا عرفنا الدهرَ في حاليهِ .... حتى تعودناهُ ما شدا ولينا فما رد الرثاء لنا قتيلا .... ولا فك الرجاء لنا سجينا سنبحث عن شهيد في قماطٍ .... نبايعه امير المؤمنينا ونحمله على هام الرزايا .... لدهرٍ نشتهيهِ ويشتهينا فأن الحق مشتاق الى ان .... يرى بعض الجبابر ساجدينا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 بسم الله الرحمن الرحيم اعزائي المحاورين والمحاورات ..أهلاص بكم معنا في مطبخ " سي السيد " النهاردة الشيف سين سين هايقدم لكم وجبة رمضانية خفيفة لطيفة ظريفة تصلح لجميع الاعمار ولجميع المستويات من أول موظف الحكومة ابو 120 ج .. لحد رجل الأعمال أبو 180 ج ... وجبة الإفطار النهاردة عبارة عن أكلة يونانية إيطالية مشتركة بإخراج مصري وهي 1- فراخ محشية بخلطة زتون الكلاماتا ومشوية في الفرن وما عندهاش أنفلونزا فرخ . 2- مكرونة إيطالية أو " باسطا " قول يا باسط وكنوع من انواع التعذيب النفسي اللي إتعودنا نمارسه على المعتقلين السياسين عشان يعترفوا على اعضاء الشبكة .. فسأدرج صور الأكلة دي ..خلو بالكو وإنتو صايمين حضروا ورقه وقلم وكل واحد يقعد مكانه ... الطويل قدام والقصير ورا عشان ما يشوفش حاجه .. مقادير الفراخ المشوية : - عدد واحد فرخه بيضا عشان تستوي بسرعة ونقطعها نصين من عند سلسلة العمود الفقري ونشيل العامود لإنه بيتعب في الحشو . - ربع كيلو زتون كلاماتا ( زمانه وصل 60ج في مصر .. معليش رمضان بقى وكل سنة وإنتو طيبين وبجملة المصاريف ) - معلقتن تلاتة زعتر .. لو متوفر - بهارات - بصلاية .. وفص توم - معلقتين قول تلاتة زيت زيتون - معلقتين قول 4 زبدة نقطع البصلة صغنن صغنن مع الثوم ونشوحهم في معلقتين زيت الزيتون نص سوا وبعدين نضعهم في الخلاط ( واحد هايسألني دلوقت ويقولي يعني إيه خلاط ؟) ونفرم معاهم الزيتون المخلي مع البهارات ومعلقتين زبدة وبكده يبقى عندنا الحشو جاهز وفي السليم الأليم ... نيجي بقى على أهم جزء علمي دقيق في الموضوع وهو إجراء عملية جراحية لزرع الحشو ده تحت جلد الفرخة المسكينة اللي هي أساساً متقطعة حتتين يا حبة عين أمها ... ونبدأ برفع الجلد من ناحية الراس وصولاً إلى الأرجل ونحشي الفرخة بالحشو بخفة ودلع بين الجلد واللحم ... وبعد ما نخلص العملية نطمن اهل المريض على النتيجة ... ونقوم بدهن الفراخ بالزبدة ووضعها في صينية بالفرن إلى أن تنضج ... - في هذه الإثناء وبحركة إلتفافية خفيفة نكون حاجزين ربع الحشو ده ... ونضعه في طاسة مع معلقتين زبدة برضوا ونشوحه شويه ونضع عليه الخضار المشكل إلى أن ينضج ... ومن حين لأخر نبص بخباثة على الفراخ وهي بتتشوي في الفرن .. وأول ما تستوي نطلعها ونضع الخضار المشكل اللي مستوي بخلطة الزيتون برضوا في صينية التقديم ونضع فوقيه الفراخ المشوية . ** أما عن طريقة تحضير الباستا أو المكرونة بالبلدي فهي بسيطة جداً ... فنجيب كيس مكرونة إسباجيتي او لو الحالة مبشبشة معانا والواحد ساكن جنب سوبر ماركت نضيف نروح على رف المكرونات وندور على المكرونة المبططة اللي شبه الإسباجيتي ونسلقها حتى تنضج وبعدين نطلعها في مصفا ... وكتير من الشباب بيجرفه تيار الخطيئة ويزين له الشيطان سوء عمله ويقع في الغلطة اللي كان بيقع فيها الشيف سين سين وهو صغير وما يحطش ميه بارده من الحنفية على المكرونة بعد ما تستوي فكانت النتيجة إنها تلتحم ببعضها وتبقى كتلة واحدة تشغل حيزاً من الفراغ وما فيش لها حل إلا إنها تترمي وأمرك لله وإنت دموعك بتنزل سخات سخات على الخسارة دي ... - طريقة تحضير صلصة المكرونة في منتهى السهولة والبساطة والوضوح .. ويا سلام لو إنت أو إنتي صاحب مزاج وتجيب فص توم وتقطعه صغنن صغنن وتشوحه في شوية زيت زتون أو معلقتين زبدة وبعدين نضع عليهم الصلصة المخففة نص تخفيفة بالمياه كده مع البهارات ولو إحنا أول الشهر والقاشية معدن ممكن نحط معاها ربع لحمة مفرومة متعصجة ونستنى على الخليط العجيب ده لحد ما يستوي ونضع الباستا في طبق التقديم وفوقية صلصة الحركات دي .. وبالهنا والشفا .. وفي ناس تانيه بتحب تقدم الفراخ دي مع رز أبيض بدل المكرونة .. وكل واحد حر في حياته الشخصية ومالناش دعوة بالناس ... أما الشوربة والحلويات فماليش فيهم وقضيها أي حاجه أنا مش هاحارب لوحدي في أم الحرب دي . أقعدوا بالعافية الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 السلام عليكم ورحمة الله ... أوووووووووم البناااااااااااات ...فين الكبسة..احنا لسه مافطرناش على وعد منى انى حاعمل لهم كبسة النهاردة...وموائد الرحمن شطبت ...اعمل ايه انا بقى دلوقت؟؟؟ الغوث..... :D { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 الف حمد الله علي السلامة يا ام البنات....نورتينا بعودتك...و طبعا بما اننا في رمضان...انا قريت التمن صفحات مرة واحدة...و خلاص وقعت من الجوع...المهم... طلب عاجل الي فلانة هانم اعظمهم باشا....و الست ام البنات... بما اني من شباب اعدادي طب الاسنان المطحونين....و العيلة عندي منفضالي خالص مالص... يعني الواحد عنده محاضرات بتخلص الساعة 4 و سكاشن عملي بتخلص الساعة 8 و مفيش اي تقدير... فقررت اعتمد علي نفسي...و اطلب الاكلات السهلة دي.... 1-الرز البخاري 2-الكنالوني او الكانيلوني اي كان 3-شوربة الكريمة بالمشروم(دقتهما مرة في فندق الفور سيزونز و ما حصليش الشرف مرة تانية )... و بس كفاية كده عشان ماتقلش في الاكل و اروح اصلي التراويح.... تحياتي...... الطيار المصري أخى المجاهد فى الاسنان - دى غير افغانستان - كان الله فى العون...و ان شاء الله تبقى دكتور ناجح نفتخر بك... الحقيقة فيه هنا مطبخ كامل وفيه كل الوصفات ..حأنقل لك منها الوصفات... طريقة الارز البخارى ....(بقلم شاعر الرومانسية ) طبعا ...الارز البخارى اجمل حاجة فية انه يستوى مع اللحوم فاحنا نتكل على المولى ونفك الكيس ونجيبلنا قد كيلو كيلو ونص لحمة وياريت بعظمها (عشان البخار يبقى دسم ) ونحضرالمكونات التالية 2 كوب ارز ( يفضل البسمتى طبعا ) 2 ملعقة صغيرة بهارات مشكلة 2 ملعقة صغيرة ملح 4/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود 1 ملعقة صغيرة حبهان مطحون طبعا 4/1 ملعقة صغيرة قرنفل ، مطحون برضة 1 ملعقة صغيرة كزبرة ..شرحة 2/1 ملعقة صغيرة قرفة 4 ملعقة كبيرة زيت او سمن كام فص ثوم سمان كدة متقطعين شرايح 6 – 8 حبة قرنفل ، صحيح 2 حبة متوسطة بصل ، مقطع شرائح 2 حبة متوسطة جزر، مقطع شرائح 1 حبة صغيرة جزر ، مبشور خشن حبيتين طماطم حمراء، مقشرة، مفرومة ربع كوباية صلصة طماطم...تقيلة ورقتين لورى تلت اربع عيدان قرفة شوية مكسرات مشكلة ( ايشى بندق على لوز على زبيب .. ونحمرهم فى شوية سمنه) حضرنا المقادير ..نخش على العمايل نغسل الأرز وننقعة في ماء دافئ مملح 20 – 25 دقيقة. في طبق صغير نحط البهارات، الملح، الفلفل، الحبهان ،القرنفل، الكزبرة و القرفة ونديها تقليب حتى ان تختلط البهارات مع بعضها ، ونحطها فوق قطع اللحم ، ونقلب الى ان تتوزع تماما، ونسبها شوية تتبل . الزيت في طاسة واسعة، ونسخنة على نار متوسطة، ونضيف البصل ونقلب الى ان يصبح لونه ذهبي غامق ، وبعدين شرائح الثوم ونقلب الى ان تذبل. نضيف اللحم المبهر الى الطاسة ونقلبة مع البصل الى ان أن يتحمر اللحم قليلا ويكتسب نكهة البهارات . نضيف الجزر المبشور والشرائح ونقلب الى ان يذبل ، نضيف الطماطم، والصلصة التقيلة (ولو معرفناش نشيلها نجيب البواب يساعدنا مش مشكلة ) وورق الغار وعيدان القرفة، ونضيف 6 أكواب من الماء، ونقلب كيويس نسيب اللحم على نار متوسطة الى ان يبدأ بالغليان ونخفف النار، نغطي القدر ونسيب اللحم على نار متوسطة 30 – 40 دقيقة الى ان ينضج . بس نراعى ان يتبقى مع اللحم حوالي 2 كوب من المرق السميك، عشان كدة اذا جف المرق أثناء سلق اللحم نضيف مزيد من الماء (ذلك يتوقف على نوع اللحم المستعمل وحجم القطع واسالو الشيف بودا فى الموضوع دة ) . نصفي الأرز من ماء النقع، ونوزعة على سطح اللحم ، ونضيف بعض الماء الى ان يتغطى سطح الأرز بالماء ( يتوقف احتياجنا للماء على حسب كمية المرق المتبقية ، فالاحسن نحط الأرز اولا ثم نحدد مدى احتياجنا للماء، يجب ان يتم تغطية سطح الأرز بطبقة خفيفة من المرق). نسيب الأرز على نار متوسطة الى ان يغلي لمدة 1 دقيقة، ثم نغطي القدر ونتركة على نار هادئة جدا الى ان ينضج الأرز تماما ، 20 – 25 دقيقة. نحط الأرز واللحم في طبق التقديم، ونزينه بشرائح الجزر،، ونوزع المكسرات المقلية على سطحه .. وبايدينا بقى نديها .... والا بالمعالق عشان الشكل العام و... بالف هنا وشفا.. وممكن نعزم صحابنا ،،،، مش يكلوا،،، لاء يكلو ويتفرجوا كمان.. وده اللينك اللى حتلاقى فيه وصفة تانية للارز البخارى الارز البخارى ويبقى لك عندنا وصفة .. :D { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 سبتمبر 2007 السلام عليكم ورحمة الله.... يم يم يم ...انا ماحبتش ارد قبل الافطار يا سى السيد علشان صيامى ما يروحش هباءا منثورا وأنا باتأمل الطبق الجميل ده... وصفة هايلة ولازمن ومن كل بد اجربها.. سلمت أناملك..... :D { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام البنات بتاريخ: 20 سبتمبر 2007 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 سبتمبر 2007 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته معنذرين عن التأخير الظروف الرمضانيه...غير مواتيه للرغبات المطبخيه الكبسه بطريقة أم البنات...بعد التنقيح والتصفيه 4 كوب أرز....مش كيلو...لاء اربع مجات صغيرة 2 بصله مقطعه حلقات توابل..كل اللى تقع عليه ايدك اكيلو لحم كندوز صغير..علشان متطهقيش من الوقت الطويل سمن......مكسرات اذا حبيتى نجيب السمن ونضع البهارات فيها..وعليها البصل نشوحه ثم نضع اللحم..ونشوحه مع البهارت والبصل وبعدين نزود ميه....ونسيبها تتسلق بعد ما اللحمة تستوى..نأخذ الشوربه ونصفيه ونضع لكل كوب أرز كوب شوربه ونتركه الأرز ينضج.... وبعد ان ينضج الأرز واللحمه نحضر طاسه كبيرة تاخد كل الارز واللحم نشوح بصل وبهارات تانى ونضع شوية شوربه ونترك اللحم قليل ثم نضع الارز على اللحم والبهارت ونتركه قيقل حوالى 10 دقائق ثم نضع فى سيرفيس كبير وعليها مكسرات حسب الرغبه انا مكنش عندى كركم...ولا زعفران..بس لو عندك هيكون جميل..والكركم بيدى لون اصفر للأرز اما من غيره بيكون لونه كالحه وطبعا جنبه شوية سلطات ..خضراء ..زبادى...مخلل بذنجان وبالهنا والشفاء يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى انتما كل شئ وانا من دونكما لا شئ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 26 سبتمبر 2007 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 سبتمبر 2007 السلام عليكم ورحمة الله.... تسلم ايديك يا جميلة....النهاردة ان شاء الله أعمل الكبسة...كل مرة كنت بأستنى اخت زوجى العائدة من بلاد الحرمين لحد ماتجود علينا بطبق...لكن خلالالالالالالالالالالالالالالالاص ...فليحيا الاستقلال المطبخى... wst:: عندى زعفران طبعا...بس راح السوق يشترى الخضار...مش قصدك عم عبده زعفران؟..ولا زعفران ايه؟؟... bv:- :blink: توابل..كل اللى تقع عليه ايدك bv:- bv:- تعرفى ان دى جملة زوجى العزيز المأثورة...دايما يقول كده...فولانة بتضيف على الاكل اى حاجة ايدها تقع عليها...bv:- لدرجة انه بيخبى منى صابون غسيل الاطباق تخوفا من تهورى واندماجى اثناء الطبخ.... باعتذر عن التأخير فى الرد...بس انت عارفة يوم رمضان....ربنا يتقبل منا جميعا..... صباحك جميل :sad: { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
الطيار المصرى بتاريخ: 27 سبتمبر 2007 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 سبتمبر 2007 ايه يا ميس فولانا....ده كلام...يعني الرز البخاري زنيت علي ودن مامي(حلوة مامي دي مش كده) و اتعمل و اتهضم (و طبعا اتطردت برة البيت بعد الزن ده كله).. فين بقي الكانيلوني؟؟؟؟؟لا بجد...هوا اكلة صعبة...عايزة استعداد حربي؟؟؟ ولا سهل ممكن كده يتقلب في ساعة و لا اتنين؟؟؟؟ بس خلاص...و شكرا لحسن استماعكم... تحياتي... الطيار المصري معين الدمع لن يبقى معينا .... فمن اي المصائب تدمعينا زمان هون الاحرار منا .... فديتِ وحكم الانذال فينا ملأنا البر من قتلى كرام .... على غير الاهانةِ صابرينا كأنهمُ اتوا سوق المنايا .... فصاروا ينظرونَ وينتقونا لو ان الدهر يعرفُ حقَ قومٍ .... لقبل منهم اليدَ والجبينا عرفنا الدهرَ في حاليهِ .... حتى تعودناهُ ما شدا ولينا فما رد الرثاء لنا قتيلا .... ولا فك الرجاء لنا سجينا سنبحث عن شهيد في قماطٍ .... نبايعه امير المؤمنينا ونحمله على هام الرزايا .... لدهرٍ نشتهيهِ ويشتهينا فأن الحق مشتاق الى ان .... يرى بعض الجبابر ساجدينا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 27 سبتمبر 2007 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 سبتمبر 2007 السلام عليكم ورحمة الله ... أخى الفاضل الطيار المصرى....نعتذر عن التأخير....ويارب الوصفة تكون عدت على خير باستثناء طردك من البيت الكانيلونى سهل جدا ...ممكن تعمل الرقائق بتاعته فى البيت واسمها كريب او بانكيك...وفيه كمان مكرونة فى السوبر ماركت شكلها زى الانابيب بتتسلق وتتحشى بالمكونات المختلفة..اظن حيكون اسمها برضه مكرونة كانيلونى ...هى مستوردة يعنى فى السوير ماركتز الكبيرة... طريقة عمل عجينة الكانيلونى المقادير : كوبيتن لبن كوباية ونصف دقيق ..وممكن تزيد لكوبيتن حسب شكل الخليط بيضة او اتنين ملح وفلفل بسيط حتقلب المقادير دى فى الخلاط لحد مايتكون سائل شبه عجينة القطايف...لو لقيته خفيف زيادة يبقى تضيف شوية دقيق كمان... الطريقة نسخن طاسة مدهونة بشوية زيت او زبدة..وخلى بالك انت مش حتقلى يعنى الزيت مايبقاش كتير خالص..ده بس منعا لالتصاق العجينة بالطاسة تبدأ تضيف كمية صغيرة من العجينة..ملء فنجان قهوة مثلا ..فى الطاسة وتحركها بشكل دائرى علشان القرص يتظبط .. ويتوزع الخليط فى الطاسة بطريقة متساوية ولا يكون كتل او تفاوت فى النسب لحد ما الجزء الاسفل يبقى لونه دهبى ..تقلب القرص على الوجه الاخر...لحد مايبقى لونه دهبى برضه...وتنشله من الطاسة على طبق كبير مسطح..وهكذا لحد ماتخلص الكمية...راعى انك لا تضع الاقراص فوق بعضها... كده بقى عندك كانيلونى جاهز للحشو..... ممكن تحشيه باللحمة المفرومة كالاتى... تعصج اللحمة المفرومة بالطريقة المعتادة.. او ممكن تضيف عليها بقدونس مفرى..وجزر مبشور ...او ممكن تضيف عليها بطاطس مسلوقة مقطة قطع صغيرة جدا...حسب رغبتك ممكن كمان تحشيه سبانخ كالاتى حزمة سبانخ تغسل وتقطع ..وتاخد سلقة على النار ونصفيها نقلبها مع جبنة ريكوتا وملح وفلفل وجوزة الطيب وبصل مبشور (يقلب فى الزبدة لوحده الاول على النار ) او ممكن تخرط بصل اخضر رفيع وممكن تحشيها فراخ مسلوقة ومفرومة وتضيف عليها بقدونس مثلا..وشوية بشاميل الحقيقة الحشو ده بيرجع لرغبتك... لكن عموما ممكن تحشيه لحمة مفرومة بالاضافت اللى تحبها حتبدأ بلف الاقراص.....تضع القرص على طبق مسطح وتضيف الحشو بكمية مناسبة قريبا من الطرف ..وتلفعا على شكل اسطوانى...لحد ماتخلص الكمية ترص الكانيلونى فى طبق فرن وتضيف على الوش الصلصة الخاصة واللى بتكون عبارة عن عصير طماطم عليه ملح وفلفل وريحان مفروم او عود ريحان سليم تشيله بعد الطهو...وترفعا على النار مع شوية زيت لحد ماتتسبك شوية يعنى سبها ربع ساعة او تلت ساعة... وتضيفها على الصينية وتدخلها الفرن المجهز سابقا...وقبل ماتخرجها من الفرن بخمس دقايق رش على السطح جبنة رومى مبشورة او شيدر او موتزريلا.... وممكن تعملها خلطة بشمايل خفيفة نوعا بدل الصلصة... هى بتاخد وقت تقريبا نصف ساعة او يزيد قليلا...وممكن لو فيه خلطة فاضت من الحشو تبقى ترصها تحت وحدات الكانيلونى قبل ما تدخلها الفرن... ده كل اللى اعرفه عن الكانيلونى...يارب مايكونش فيه اثار جانبية.. { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام البنات بتاريخ: 28 سبتمبر 2007 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 سبتمبر 2007 فولانتى...اخبار الكبسه ايه ان شاء الله خير تسلمى على الكانيلونى....بحبها جدا" وكنت محترفها بس هى عاوزة ميكنش عندك زحمة رمضان ..علشان بتاخد شوية شغل تسلم الأيادى يا غاليه يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى انتما كل شئ وانا من دونكما لا شئ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان