اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

الباباظ والافوكادو


هشام عبد الوهاب

Recommended Posts

يا اهل المطبخ .... ممكن تدلونى على افضل الطرق لأكل الباباظ والافوكادو ......... فكل محاولاتى معهما انتهت نهاية مؤسفة جداااااااا

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

الاستاذ الفاضل هشام.....

الباباز......حضرتك بتغسل الثمرة وتقشرها بحرص لانها بتكون خفيفة جدا...وتفتح الثمرة نصفين...حتلاقى جوه بذر مدور وصغير كتير كده...تشيله ..

ممكن تقطعها شرائح كده وتأكلها....ممكن تتعمل عصير - وده غالبا- ..تضربها فى الخلاط مع شوية مية صغيرة وسكر

أو ..ممكن تضربها فى الخلاط مع مانجو..او مع عصير برتقال,,,,او مع كوكتيل فواكه..او مع زبادى...حسب ماتحب يعنى او اذا كانت لك ميول اختراعاية زى حالاتى كده...انما الاساس يعنى انها بتكون عصير ...او تتقطع شرائح وخلاص فى اضعف الحالات...

طبعا تلاحظ انها تكون مستوية ..واذا الثمرة ناشفة يبقى تسيبها فى مكان دافى ...( مش التلاجة)..لحد ماتستوى..

الافوكادو......

برضه تنقى الثمرة المستوية ..لانها اذا نية حيبقى طعهما سىء ...وتغسلها بماء..وتقشرها بحرص برضة لنفس الاسباب,,

اما بقى تقطعها على السلاطة بعد نزع النواة بتاعتها ودى حتكون كبيرة شوية..

او تهرسها مع زبادى وفص توم وملح وكمون

او تهرسها مع مايونيز وملعقة مستردة..

الى اخره .......

وشكرا..........

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

الأخت الفاضلة ..... طبعا متشكر جدااااا على اهتمامك

بالنسبة للباباز ..... يظهر انى كنت دايما اشتريه مش مستوى ( وده اول مقلب )

اما المقلب الكبير ....... انى كنت متصور الافوكادو ناشف بطبعه :wub: :blink: :) :o :o :o

وانه بيتاكل كفاكهة مسكرة ...

برضه تنقى الثمرة المستوية

هى دى اساس المشكلة ..............

بس انا جربت الافوكادو فى بيروت كان معمول بطريقة ممتازة محطوط عليه ايس كريم وكان مسكر جداااا.... ممممممممم . عموما هاجرب انقى المستوى المرة اللى جاية .

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

اخى اللفاضل هشام.....الافوكادو ده ثمرة محايدة...يعنى ممكن يضاف على اى حاجة...وممكن كمان يتعمل منه ماسكات للوش والشعر...وله فوائد طبية عديدة ...مش مجالها هنا لكن حاذكر منها واحدة نونو ...انه بيساعد عل خفض نسبة الكوليسترول....

حتى لو حبيت تأكله كده مجرد...مش حتحس ان له طعم محدد ..يعنى لاحلو ..ولا حادق...علشان كده بيستخدم فى حاجات كتير ...ممكن طبعا يتضاف على الايس كريم وعلى الفروت سلاط...

تعرف حضرتك ..ده وهو نىء طعمه سىء جدا وباحس انه زفر.....اذا الثمرة نية شلها برضه فى مكان دافىء ملفوفة فى فوطة او جرنال ..لحد ماتستوى...بس برضه ماتشتريهاش مستوية جدا ...لانك حتلاقى فيها بقع بنى كده دليل انها فاسدة...- وده هنا فى مصر ما اعرفش فى الخارج بقى بتتباع ازاى -...

والباباز نفس الشىء...لو الثمرة نية برضه نسيبها تستوى بس مش قوى لانها سريعة التعفن...

وشكرا..........

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

اما المقلب الكبير ....... انى كنت متصور الافوكادو ناشف بطبعه B) :excl: ;) mfb: :) B)

وانه بيتاكل كفاكهة مسكرة ...

برضه تنقى الثمرة المستوية

هى دى اساس المشكلة ..............

بس انا جربت الافوكادو فى بيروت كان معمول بطريقة ممتازة محطوط عليه ايس كريم وكان مسكر جداااا.... ممممممممم . عموما هاجرب انقى المستوى المرة اللى جاية .

السلام عليكم ورحمة الله....

كنت عايزة اتأكد بس من حضرتك انك تقصد الافوكادو مش الكيوى؟...لان الكيوى ثمرة فاكهة طعمها مسكر غير الافوكادو...

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...