toti بتاريخ: 22 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 أكتوبر 2006 ممكن حد يوصفلي بالظبط طريقة عمل الفطير المشلتت الفلاحي اللي علي اصولة و هل الدقيق زيرو بس و لا نصف زيرو و نصف بلدي علشان في ناس وصفوة ليا و عملته طلع ناشف جدا بس و النبي بالخطوات علشان اعملة اصلي بحبة جدا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مومو الامور بتاريخ: 22 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 أكتوبر 2006 (معدل) السلام عليكم ورحمه الله وبركاته كل سنه وانتم طيبين تم تعديل 22 أكتوبر 2006 بواسطة مومو الامور التوقيع و الصورة الرمزية هدية من الاخت مصرية يعني مصرية أشكرك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 22 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 أكتوبر 2006 السلام عليكم ورحمة الله... كل سنو وانت طيب (ة) يامومو ربنا يكرمك .... توتى...انا ماجربتش اعمله قبل كده...لانه محتاج عضلات وانا كائن ضعيف..لكن جبت لك الوصفة يارب تنفع معاك..... المقادير........ 2 كوب دقيق نصف ملعقة صغيرة ملح نصف كوب ماء دافىء للعجن كوب سمن بلدى الطريقة...... ينخل الدقيق وتعمل به حفرة يضاف اليها الماء والملح وتعجن جيدا يلت العجين عدة مرات ...ويلت يعنى تفضلى تشيلى وتحطى فيه علشان يتخلله هواء ..- عارفة؟- بعد كده تسيبى العجينة تستريح شوية لمده نصف ساعة ابدئى اللت والعجن تانى..وسيبها ترتاح برضه بعد كده تفرد العجينة بالنشابة على الترابيزة لحد ماتبقى رقيقة... ادهنى سمن وابئى شدى الاطراف من الجوانب برقة حتى لا ينقطع العجين وبعد كده اطوى العجينة من جميع الجهات وحطى سمن تانى كتير طبعا فى كل ملاة بتطبقى فيها الفطير من احد الجوانب ... وبعد كده اخبزيها فى فرن متوسط الحرارة لمدة نصف ساعة وتدهنى الوش بالماء فور خروجها من الفرن علشان وشها يبقى احمر وفيه كمان بيعملوا الفطير ده رقات..يعن سمن وبعدين راق لحد ماتخلص.......... مش عارفة بقى حتعملى ايه ابقى طمنينى.............. { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
سمـ مصر ــا بتاريخ: 22 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 أكتوبر 2006 (معدل) كل عام وانت بخير يا toti بالنسبة للفطير المشللت أنا حقولك على طريقة سهلة كيلو الطحين شيلى منة كوباية طحين (( يعنى كيلو الا كوب )) (( ويعمل لك المقدار دة فطرتين مشلتت و2 حلو )) والماء كوب ونصف - ماء دافئ - ومعلقة صغيرة ملح - ممكن تعجينيها فى العجانة وبعدين تلتيها بأيدك لغاية ماتحسى أنها ناعمة ولينة وتتركى العجين يرتاح نصف ساعة وبعدين نقسمها 2 كبار و2 صغيرين ونفردهم بالنشابة وبعد ماتحسى أنها أصبحت رقيقة أدهنيها بالسمن البلدى - الزبد لا لانة بيتحرق مع النار وتبقى سوداء - وبعدين أتنيها من أول طرف لها بإتجاة وسطها وتكون التنيات عريضة شوية ومع كل تانية أدهنيها تانى لغاية ما ينتهى معاكى العجين ويصبح كأنة شريط طويل لفية كأنك بتلفى سويسرول وكل لفة تشدى شوية وتدهنى سمن حتى تصبح فى النهاية بشكل السويسرول وضعيها فى طبق وتتركيها ترتاح ربع ساعة وبعدين تبططيها باليد فى الصنية وتضعيها فى الفرن حتى تحمر أو ممكن تضعيها على طاسة بس تكون سميكة وتضعيها على النار فوق لغاية ماتحمر وتقلبيها بس خلى بالك تكون النار هادية جدا وبالهنا تم تعديل 22 أكتوبر 2006 بواسطة سمـ مصر ــا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
toti بتاريخ: 23 أكتوبر 2006 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 23 أكتوبر 2006 انا بجد متشكرة جدا علي وصفاتكم و حجربها و اقولكم النتيجة بس ممكن قبل ما اجربها تقولولي الدقيق كلة حيبقي زيرو و لا نصف زيرو و نصف بلدي علشان متطلعش ناشفة رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
bentmasria بتاريخ: 24 أكتوبر 2006 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 24 أكتوبر 2006 يا استاذتنا الجميلة الدقيق بيبقى مخلوط يعنى نصف زيرو وبيكون لونه اصفر شوية وكمان اعتقد لانها اول مرة ان طريقة مدام فولانه اسهل وتظبط معاكى يعنى بعد العجن جهزى ادامك طبق فيه دقيق وطبق فيه سمن او زبدة سايحة وقطعى العجين حوالى 10 قطع متساوية ادهنى الرخامة زيت او سمن بالفرشه وافردى بالنشابة وطبعا عوصيها رشة دقيق صغيرة عشان ما تلزقش فى العجين وبعدين بايديكى مفرودة على القرص كله لغاية ما يبقى سمك الطبقة الواحدة ارق شىء ممكن وحطيها فى الصينية المدهونة جيدا بالسمن وادهنيها سمن وارجعى كررى الموضوع فى كل الطبقات لغاية آخر واحدة وبعدين على الوش ممكن قطعتين زبدة صغيرين علشان ريحتها تطلع هايلة الفرن حرارته 250 وحطيها فوق علشان ما تتلسعش منك مدة 15 دقيقه وبصى عليها اول ما الوش يبتدى لونه يبقى اغمق سنة من اللون الاصلى تابعى بحذر لغاية ما توصلى للون المطلوب وغالبا زمن الفرن لا يتجاوز 25 دقيقه ويكون الفرن سخن قبلها بربع ساعة علشان تطلع هشة بالهناء والشفاء وطمنينا كل سنة وانتى طيبة عندما تشرق عيناك بإبتسامة سعادة يسكننى الفرح فمنك صباحاتى يا ارق اطلالة لفجرى الجديد MADAMAMA يكفينى من حبك انه......يملأ دنياى ....ويكفينى يا لحظا من عمرى الآنى.....والآت بعمرك يطوينى يكفينى .....انك........................تكفينى مدونتى رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
حسين فؤاد بتاريخ: 21 أبريل 2007 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 أبريل 2007 رجاءطريقه عمل الفطير الدمياطى رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان