اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

الي عايز طريقة اي مربى يتفضل هنا


inas

Recommended Posts

بسم الله الرحمن الرحيم

انا من هواة عمل كل انواع المربات والمخللات و الجبنه اه بفشل كتير بس يكفيني فخر المحاوله :blink:

فجبتلكم طريقة عمل مربى الجزر الغني بفيتامين أ وهو لا يفسد بالطهي أو الغليان أو التخليل .. ومربى الجزر من المربيات المحببة .. وطريقة عمله سهلة

والي عايز طريقة عمل اي نوع من انواع المربى عيوني ليه

نبدا باسم الله اول نوع مربى اقدمه لكم اليوم

مربى الجزر

المقادير:

*1 كيلو جزر

*1 كيلو سكر

*1 ملعقه كبيره عصير لمون

*أو نصف ملعقه صغيره ملح لمون

* كوب ماء

الطريقة:

1-يشطف الجزر وينقع قليلا

2-ثم يغشل غسيلا جيدا ( يستحسن أن يغسل بفرشاة الخضروات )

3-يقطع ويفرى في الكبة ... أو يبشر بالمبشرة

4-ثم يضاف له السكر في طبقات متبادلة

5-ويترك مدة ساعتين

6-يرفع على النار مع اضافة الماء على نار هادئة حتى يذوب السكر

7-تقوى النار حتى يغلي الخليط ويلين الجزر وينضج

8-يضاف الليمون وقليل من القرفة وقرنفلة وتغلي المربى من 3-5 دقائق ...

9-ثم ترفع من على النار وتعبأ في برطمانات

للحفظ:

يجب تعقيم البرطمانات وذلك بغسلها ثم غليها في ماء مضاف ليه رشة ملح

وبعد كده هقولك على سر جميل جداااااااااا

عيزه البرطمان تخليه من الهواء ولما يجي تفتحيه يتك معاكي زي ميكون برطمان لسه شرياه جديد

تطلعي البرطمان من الماء المغلي وتسيبيه يبرد قليلا ثم ضعي المربى او اي شيء مراد حفظه

وارجعي حطيه تاني في الماء وهو بيغلي وسبيه دقيقه وحده وضعي الغطاء عليه واحكمي اغلاقه

وطلعيه من الماء وضعيه على فوطه عشان مينكسرش البرطمان

وادعولي متدعوش عليا -_-

ولي عوده اخرى مع مربى تانيه :rolleyes:

اتمنى اكون وفقت :)

تم تعديل بواسطة inas

* لسانك لا تذكر به عورة امرىء فكلك عورات وللناس أعين

* إذا الشعب يوما أراد الحياة فلا بد أن يستجيب القدر

022.gif

79046.gif

رابط هذا التعليق
شارك

ماشاءالله عليكي يا أيناس

هو الصراحه أخر مرة أكلتها كانت من يد ماما الغاليه...

وكنت بحبها جدا......أو مضطرة أحبها الحقيقه...

هاجربها حتي لو باظت....يكفيني شرف المحاوله ...وماتنسيش عندي شباب ياكلوا الزلط...

تسلم أيديكي وعنيكي يارب

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

مربى الجزر

المقادير:

*1 كيلو جزر

*1 كيلو سكر

*1 ملعقه كبيره عصير لمون

*أو نصف ملعقه صغيره ملح لمون

* كوب ماء

حضرتك في المقادير لازم كيلو جزر مينفعش اي حاجة تانية

Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up

Thomas Edison

Failure Is Not An Option

hazemhassan435686.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

اكيد لو عايز كميه اقل

يعني مثلا نص ك جزر

ياخد نص سكر

وهكذا

* لسانك لا تذكر به عورة امرىء فكلك عورات وللناس أعين

* إذا الشعب يوما أراد الحياة فلا بد أن يستجيب القدر

022.gif

79046.gif

رابط هذا التعليق
شارك

تسلميلي يا نونش يا حبيبتي

ميحرمنيش من زوقك

ويارب تعجبك :rolleyes:

* لسانك لا تذكر به عورة امرىء فكلك عورات وللناس أعين

* إذا الشعب يوما أراد الحياة فلا بد أن يستجيب القدر

022.gif

79046.gif

رابط هذا التعليق
شارك

اكيد لو عايز كميه اقل

يعني مثلا نص ك جزر

ياخد نص سكر

وهكذا

لا انا قصدي اي حاجة تانية غير الجزر اصلي مبحبش الجزر

Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up

Thomas Edison

Failure Is Not An Option

hazemhassan435686.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

اكيد بس لكل حاجه طريقتها شوف انت عايز اي نوع مربى واديك طريقتها

لان مربى الفراوله غير البرتقال غير التين والبلح و الارينج وووو

بس بجد انا مبحبش الجزر لكن مربتها تحفه بجد :rolleyes:

جربها

* لسانك لا تذكر به عورة امرىء فكلك عورات وللناس أعين

* إذا الشعب يوما أراد الحياة فلا بد أن يستجيب القدر

022.gif

79046.gif

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله ...

تسلم ايديك يا جميلة.....يالا بقى كملى باقى الوصفات المربتية علشان نشتغل شوية ....

صباحك جميل ... :rolleyes:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

من عونيا يا فولانه

جبتلكم النهرده اشهر المربات واحبها للاطفال واسهلها وانجحهم في عملها

مربى الفراولة:

المقادير

- كيلو فراولة (توزن بعد تنظيفها وتقطيعها)

- كيلو سكر

- ملعقة كبية من عصير الليمون أو نصف ملعقة شاي من ملح الليمون

الطريقة

- توضع الفراولة مع السكر في طبقات متبادلة وتترك مدة لا تقل عن ساعتين

- ترفع على نار هادئة مع التقليب بخفة حتى يتم ذوبان السكر ثم ترفع درجة الحرارة نوعا وتترك تغلي مع نزع الريم

- يستمر العمل على النار حتى يغلظ قوامه وتزداد درجة لزوجته

- يضاف الليمون ويترك قليلا على النار ثم نختبر نضج المربى

- تعبأ وهي ساخنة في برطمانات جافة ويحكم غطاؤها

تم تعديل بواسطة inas

* لسانك لا تذكر به عورة امرىء فكلك عورات وللناس أعين

* إذا الشعب يوما أراد الحياة فلا بد أن يستجيب القدر

022.gif

79046.gif

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 5 أسابيع...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اختى ايناس بارك الله فيك

طيب بصى بقى

حماتى الله يرحمها ان شاء الله

كانت بتعمل مربى للبطيخ كانت بتبقى رائعه

بس انا الحقيقه كل اللى عرفته منها انها بتاخد جزء من قشرة البطيخ

الجزء الابيض مع البطيخ ومش بتخللى البطيخ يكون كتيير لا القشرة البيضه اكثر

وكانت بتبقى مربى مميزة جدا

وكانت بتعمل مربى للعنب

تعرفى مقادير مربى العنب

واشكرك جزيل الشكر

تم تعديل بواسطة ام البنات

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

حبيت اضيف بعض المعلومات

أولا: الشروط الواجب مراعاتها لنجاح عمل المربى

1- اختيار فواكه صحيحة ناضجة تماما و طازجة كلما أمكن ذلك و في موسمها حتى تكون متوفرة و رخيصة الثمن.

2- يستعمل السكر السنترفيش (أي الخشن) في عملها و يضاف عادة لكل كيلو من السكر كوب من الماء.

3- يستعمل في طهيها إناء من النحاس السميك مستدير الجوانب و يمكن في حالة عدم توافر الآنية النحاسية استعمال الألومنيوم السميك بشرط أن يكون نظيفا لامعا لأن أي تغير في لون الألومنيوم يؤدي الى اكساب المربى لونا أزرق غير مستحب كما أن الآنية الخفيفة تؤدي إلى احتراق المربى.

4- تقلب الفواكة عند إضافة السكر اليها بملعقة من الخشب و يستمر في التقليب على نار هادئة حتى يذوب السكر تماما.

5- تقوى النار بعد ذوبان السكر و تترك المربى تغلي على نار مرتفعة مع التقليب من حين لآخر حتى تنضج المربى.

6- ينزع الريم كلما لزم الأمر أو قرب تمام نضجها لأن كثرة نزع الريم أثناء عمل المربى يؤدي إلى فقد جزء منها.

7- يجب أن لا تترك المربى تغلي على النار أكثر من 20 دقيقة من بدء الغليان و يستحسن اختبارها* من حين لآخر بعد مضي العشر دقائق الأولى و خاصة اذا كانت كمية المربى قليلة.

8- أثناء طهي المربى يلاحظ عدم التصاقها بقاع الاناء.

9- هناك بعض انواع الفواكه الفقيرة في مادة البكتين (أي المادة التي تكسب المربى قواما سميكا) و مثل هذه الفواكه التين و العنب .. الخ فيضاف للفواكة التي من هذه النوعية فاكهة غنية بالبكتين كالتفاح او الليمون.

10- إن طول مدة طهي المربى يغير طعم الفاكهة الطبيعي و بالتالي يجب تقصير زمن الطهي ما أمكن ذلك باستعمال كمية السكر المنصوص عليها في المقادير و عدم إنقاصها رغبة في الاقتصاد.

11- يضاف عصير الليمون إلى جميع أنواع المربات لمنع التسكير .

12- تقلب المربى قبل تعبئتها في البرطمانات حتى لا تكون قشرة على سطحها و لضمان توزيع الفواكة فيها .

13- عند غرف المربى تستعمل ملعقة نظيفة جافة حتى لا تفسد المربى.

14- إذا تسكرت المربى (أي تكونت بها بلورات من السكر) فيعاد غليها بعد إضافة مقدار جديد من عصير الليمون إليها ثم تعبأ في برطمانات نظيفة معقمة.

ثانيا: تعقيم البرطمانات و تعبئة المربى:

1- تغسل البرطمانات و تجفف جيدا ثم ترص في صاج الفرن مع أغطيتها و تزج في الفرن ثم يوقد الفرن لمدة خمس دقائق ثم يطفأ و تترك البرطمانات داخله حتى تصبح دافئة (أي تسخن تدريجيا و تبرد تدريجيا) .

2- تعبأ المربى عقب رفعها من على النار مباشرة في البرطمانات المعقمة السابقة الساخنة مع ملاحظة وضع البرطمانات الساخنة على فوطة منداه بالماء أو على لوح من الخشب أثناء التعبئة حتى لا تكون البرطمانات عرضة للكسر.

3- تملأ البرطمانات حتى الحافة و يلاحظ إخراج الهواء نهائيا منها و ذلك بعدم ترك فقاعات هواء داخل البرطمانات لأن الهواء يساعد فسادها.

4- تؤخذ قطعة من ورق الزبد أو ورق الألومنيوم مستديرة مساحتها تساوي مساحة فوهة البرطمان و تغطى بالشمع المنصهر (في حالة ورق الزبد.. على أن يصهر الشمع على حمام مائي حتى لا يشتعل) بغمسها فيه ثم تغطى بها فوهة البرطمان بعد ملئه تماما لعزل المربى عن الهواء ثم يغطى البرطمان بغطائه الخاص المحكم القفل و تترك المربى لتبرد.

5- تحفظ البرطمانات المعبأة في مكان جاف بعيدا عن الرطوبة و تيارات الهواء و الضوء القوي بعد تنظيفها من الخارج بقطعة من القماش المنداة بالماء الدافئ.

مربى العنب عشان خاطر عيون ام البنات

*مربى العنب*

المقادير:

--------

كيلو عنب احمر او ابيض او بناتي

ثلاث ارباع كيلو سكر سنترفيش (أي خشن)

ملعقة كبيرة عصير ليمون

قليل من القرفة (أو عود قرفة) و يمكن الاستغناء عنه

تفاحة بلدي

الطريقة:

-------

1- ينظف العنب و يغسل جيدا ثم يصفى تماما من ماء الغسل.

2- تقطع كل حبة اثنين و ينزع البذر في حالة العنب الأحمر أو الأبيض بالبذر أما في حالة العنب البناتي فيمكن تركها صحيحة .

3- تغسل التفاحة و تترك بقشرها و تجفف ثم تقطع قطعا صغيرة بعد نزع البذور و القلب و تضاف للعنب.

4- يضاف السكر في طبقات متبادلة مع العنب السابق و يوضع في إناء من البلاستيك أو الصيني أو الصاج و يترك لمدة من 3-4 ساعات على الأقل.

5- يرفع العنب المنقوع على نار هادئة في البداية حتى يذوب السكر و تعلى النار و يضاف عصير الليمون مع التقليب من آن لآخر و ينزع الريم كلما ظهر و تترك المربى حتى تنضج (في حالة استعمال القرفة تضاف للمربى عند رفعها من على النار).

6- يختبر نضج المربى ثم تعبأ المربى ساخنة بعد تمام النضج في البرطمانات المعقمة الساخنة و يحكم غطاؤها و تحفظ في مكان متجدد الهواء.

* لسانك لا تذكر به عورة امرىء فكلك عورات وللناس أعين

* إذا الشعب يوما أراد الحياة فلا بد أن يستجيب القدر

022.gif

79046.gif

رابط هذا التعليق
شارك

نوسه يا انوسه

تسلم إيدك وعيونك

طيب ممكن ومن غير مضايقه يعنى اصلى هاقولك حكاية المربى معاى

أبو البنات عنده حساسيه من المواد الحافظه وبتكون شئ مزعج جدا" فقررنا نتيجة حبه الشديد للمربى

نعمل مربى بيتى

عاوزين لو سمحتى

مربة التفاح

عارفه زمااان أمى عملت مربى جوافه كانت جميله

بس أمى رحمها الله ان شاء الله لم تعد موجوده لأرجع اليها

فإذا قابلتى فى طريقك

مربات من زمااااااااان اكتبيها ينوبك فينا ثواب

وممكن نقلل السكر يعنى مش بنحب المربى مسكرة قوى

ينفع؟؟؟؟؟

تم تعديل بواسطة ام البنات

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

مربى التفاح

المقادير:

كيلوتفاح- واحد وربع كيلو سكر ناعم- ليمونة حامضة

الطريقة:

1- اغسلي التفاح جيدا وقطعيه من 6-8 بدون تقشير وأزيلي بذرة0

2- رشي قطع التفاح أولا بأول بقليل من الماء وعصير الليمون لمنع أسودادها0

3- ضعي في قعر القدر قليلا من الماء بارتفاع 1سم وعندما تغلي أضيفي التفاح واتركيها حتى تطري قليلا0

4- أضيفي السكر الى التفاح وملعقة كبيرة من عصير الليمون وملعقة كبيرة من بشرها0

5-اتركيها على نار هادئة حتى تصبح زهرية اللون ومتماسكة0

6-عندما تبرد عبئيها في برطمانات جافة وغطيها وأحكمي غطاءها0

وجبتهالك بسكر قليل عنينا ليك يا ام البنات :rolleyes:

* لسانك لا تذكر به عورة امرىء فكلك عورات وللناس أعين

* إذا الشعب يوما أراد الحياة فلا بد أن يستجيب القدر

022.gif

79046.gif

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

نوسه يا حبيبتى

تم بحمد الله عمل المربى( التفاح)

ونحمد الله كانت جميله

اشكرك يا حبيبتى

تسلم إيدك

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

بالهنا والشفا يا ام البنات

عينيا ليك يا غاليه :sad:

* لسانك لا تذكر به عورة امرىء فكلك عورات وللناس أعين

* إذا الشعب يوما أراد الحياة فلا بد أن يستجيب القدر

022.gif

79046.gif

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...