اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

بتحب تأكل ايه !!!


badroora

Recommended Posts

يا سلام , حلوة قوي منك يا ابو احمد الباميه الويكا

لكن حكاية الجمبري و الشوربه بتاعته , كان اغاخان - ابويا الله يرحمه - بياكلها لي مع شوربة السمك و انا عندي سنتين ,, طلعت صحتي ايه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ حلاوة :roseop:

الا قولي يا ابو احمد , هو انت من الاسكندرية و لا ده لقب و بس

مساء الخير : جوست يا أخويا

يعني كده أدعي للباشا أغاخان الله يرحمه .. لأنه فطمك على شوربة السمك والجمبري

بدل الحليب والسيرلاك .. علشان كده طالع متين .. مشاء الله .. يا ريتنا كنا زيك ..ههههه

طبعا أنا من أسكندرية أم الدنيا ومن أحيائها الشعبية الجميلة الأصيلة .. ومفطومين على السمك

والجمبري والكابوريا والجندوفلي .... عايز أعزمك على أكلة سي فود حلوة عند سي جل

بس على حسابك يا حبيبي ... هههههه طبعا هزار متخافش ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

عارف البامية الويكه ..... ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ولا ما سمعتش عنها

أبو أحمد الأسكندراني

2001569963441903215_rs.jpg

أبو أحمد الأسكندراني

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 124
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

اولا وقبل كل شئ الف سلامة عليكى يا بنت الشاطئ يارب تكونى خفيتى وبقيتى بصحة وعافية

وشكرا لك انك رغم مرضك دورت على طريقة الفته وجبتيها من على النت وهى طريقة صحيحة وان كان هناك طريقة للفته

الاسكندرانى برضه مبيدخلش فيها الطماطم علشان متبقاش تقيلى على المعدة وفى نفس الوقت ميبقاش غلبتها كتير

وهى انك تسلقى اللحم حسب الطلب وبعد كدة تكسرى العيش الناشف الى قطع صغيرة فى طبق كبير وغويط

بعد كدة تصبى عليها الشربه لحد ما يطرى العيش ويتشبع العيش بالشربه تجيبى ارز معمول بالشعريه وتفرشيه على وش

الطبق كله

تحمرى اللحم فى السمن ثم نخرجيه منها فى الطبق وفى باقى السمن تحطى الثوم المدقوق وتحمريه الى ان يصبح لونه

دهبى تضيفى له الخل وتقلبيه فى السمن ثم ترشيه على طبق الفته فى كل حته وبالهنا والشفا

الى العزيزة نجفة عيزانا ياختى نروح الجيم طيب ازاى واحنا نازلين على الاكلات اللى هتخلينا نضرب ونبقى مش هقول

أجليها شوية لما نخلص الاكل كله علشان ميبقاش فى نفسنا حاجة بعد كدة

جميل الخرشوف المحشى باللحمة المفرومةوانا بحبه قوى يظهر انى مبكرهش حاجة ودى مشكلة ممكن تخلينى اتخن قوى

اللى بعدى ممكن يكون بيحب الحلويات نخليها تورتة المرة دى يا نجفة من نفسنا قبل الجيم وانا بعملها واللى عايز طريقة

بسيطة لها يقولى وأنا فى الخدمة

امانى

السلام عليكم

شكرا لكم اعزائى والحمد لله انا بخير تحسنت ولله الحمد

عزيزتى امانى انا كنت معتقدة ان الكوارع ديه عبارة عن حاجة تانيه غير اللحمة واللا ايه يا جماعة

على فكرة يا امانى.. نجفة هى اللى جابت الطريقة من على النت وليس انا

اشكريها بقى

رابط هذا التعليق
شارك

العزيزة بنت الشاطيء الف حمدالله على السلامة :roseop:

الكوارع مش لحمة دى رجل الجاموسة او البقرة او اى حاجة بتتاكل برجل :roseop:

koareh-matbkh.jpg

كوكومن الغالى

الويكة دى كلتها مرة بالغلط كنت فكراها بصارة بس عجبتنى وكان طعمها حلو بس للاسف مش باعرف اعملها ولا امى بتعملها جدتى اللى كانت بتعملها

اللى بعدي بيحب السمك المشوي ومعاه سلطة خضراء :wub: :wub: :wub:

تم تعديل بواسطة نجفة المغرورة

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

يا سلام , حلوة قوي منك يا ابو احمد الباميه الويكا

لكن حكاية الجمبري و الشوربه بتاعته , كان اغاخان - ابويا الله يرحمه - بياكلها لي مع شوربة السمك و انا عندي سنتين ,, طلعت صحتي ايه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ حلاوة :roseop:

الا قولي يا ابو احمد , هو انت من الاسكندرية و لا ده لقب و بس

مساء الخير : جوست يا أخويا

يعني كده أدعي للباشا أغاخان الله يرحمه .. لأنه فطمك على شوربة السمك والجمبري

بدل الحليب والسيرلاك .. علشان كده طالع متين .. مشاء الله .. يا ريتنا كنا زيك ..ههههه

طبعا أنا من أسكندرية أم الدنيا ومن أحيائها الشعبية الجميلة الأصيلة .. ومفطومين على السمك

والجمبري والكابوريا والجندوفلي .... عايز أعزمك على أكلة سي فود حلوة عند سي جل

بس على حسابك يا حبيبي ... هههههه طبعا هزار متخافش ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

عارف البامية الويكه ..... ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ولا ما سمعتش عنها

أبو أحمد الأسكندراني

2001569963441903215_rs.jpg

عارفها باطبع و بحبها

و بانسبه للعزومه , اعتبر نفسك معزوم عندي يا سيدي على اكله سمك في الاسكندرية اللي بلدك

احتمال كبير اروح اسكندرية كمان شهر و لا شهرين

بس انت غيرت برده التوقيع ,, الجواز لسه في دماغك ,, على العموم ابقى دور لي على اسكندرانيه حلوه لغايه لما اشوفك علشان اعزمك

backqp2.jpg

الحفاظ على قفاك مسئوليتك الشخصية

رابط هذا التعليق
شارك

يا سلام , حلوة قوي منك يا ابو احمد الباميه الويكا

لكن حكاية الجمبري و الشوربه بتاعته , كان اغاخان - ابويا الله يرحمه - بياكلها لي مع شوربة السمك و انا عندي سنتين ,, طلعت صحتي ايه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ حلاوة :roseop:

الا قولي يا ابو احمد , هو انت من الاسكندرية و لا ده لقب و بس

مساء الخير : جوست يا أخويا

يعني كده أدعي للباشا أغاخان الله يرحمه .. لأنه فطمك على شوربة السمك والجمبري

بدل الحليب والسيرلاك .. علشان كده طالع متين .. مشاء الله .. يا ريتنا كنا زيك ..ههههه

طبعا أنا من أسكندرية أم الدنيا ومن أحيائها الشعبية الجميلة الأصيلة .. ومفطومين على السمك

والجمبري والكابوريا والجندوفلي .... عايز أعزمك على أكلة سي فود حلوة عند سي جل

بس على حسابك يا حبيبي ... هههههه طبعا هزار متخافش ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

عارف البامية الويكه ..... ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ولا ما سمعتش عنها

أبو أحمد الأسكندراني

2001569963441903215_rs.jpg

عارفها باطبع و بحبها

و بانسبه للعزومه , اعتبر نفسك معزوم عندي يا سيدي على اكله سمك في الاسكندرية اللي بلدك

احتمال كبير اروح اسكندرية كمان شهر و لا شهرين

بس انت غيرت برده التوقيع ,, الجواز لسه في دماغك ,, على العموم ابقى دور لي على اسكندرانيه حلوه لغايه لما اشوفك علشان اعزمك

الحبيب : جوست

أهلا بيك في أسكندرية ماريا وترابها زعفران ... أحنا نفرشلك الشاطئ كله ورود .. بيضاء وبخطين حمر

علشان الزمالكاوية ما يزعلوش .. هههههه ... أما بخصوص التوقيع حاولت أغيره ونجحت بفضل جهود نجفة هانم

اللى علمتنا أشياء كثيرة فلها كل الشكر .... وبعدين يا جوست يا خويا ماله الزواج ده أجمل شيئ في الدنيا .. شوف لي

عروسة بنت ناس وكويسة ... وأنا أشوفلك عروسة أسكندرانية علشان تعودك على أكل السمك والجمبرى والبامية الويكة

وتأكلك الجندوفلي وام الخلول .. وتعلمك السباحة .... وأهو كله بثوابه ... لا تنسى المايوه ... ههههههههههههههه

أبو أحمد الأسكندراني

رابط هذا التعليق
شارك

العزيزة بنت الشاطيء الف حمدالله على السلامة :roseop:

الكوارع مش لحمة دى رجل الجاموسة او البقرة او اى حاجة بتتاكل برجل :roseop:

koareh-matbkh.jpg

كوكومن الغالى

الويكة دى كلتها مرة بالغلط كنت فكراها بصارة بس عجبتنى وكان طعمها حلو بس للاسف مش باعرف اعملها ولا امى بتعملها جدتى اللى كانت بتعملها

اللى بعدي بيحب السمك المشوي ومعاه سلطة خضراء :wub: :wub: :wub:

مساء الخير : نجفة هانم

والله أنتي أستاذة ... كل ما تكتبي مقالة ولا رد .. تدعميها بوسائل بصرية أو سمعية مفيدة ومعبرة عن الحدث

ياريتك كنتي أستاذتنا في الجامعة كنا فهمنا كل المواد بأحلى وسائل تعليمية بصرية وسمعية .. لك جزيل الشكر

أولا :

البامية الويكه بتكون قرون بامية ناشفه يعني جافه وتوضع في شوربة اللحمة الضاني .. وتفرك بمفراك خشب

أثناء الطهي حتى تصبح مفككة في الشوربة وطبعا معاها الطماطم المجنونة والذي منه .. يعني بلاش إحراج لأنى مش فاكر

ثانيا :

السمك المشوي ده لعبة الأسكندرانية سواء بورى مشوي ولا بلطي مشوي وينقع في محلول التوابل والشطة

وبالهنا والشفا ... بس أوعى تنسى تغسل أيديك بعد الأكل ... وما يضرش شوية كولونياعلشان ريحة الظفارة

اللى بعدي بيحب صينية البطاطس المقورة المحشية باللحم المفروم ..... ؟؟؟؟؟؟؟؟

أبو أحمد الأسكندراني

رابط هذا التعليق
شارك

بشكرك يا ابو احمد يا ذوق يا كريم

المهم في الموضوع ان احنا هنجوز بعض

استر يا رب , ان سامع دبه رجل , لتكون مراتي جاية على السيرة :roseop:

طب يا ابو احمد ,,, انت عند وعدك ,,, هعزمك على حسابي على اكلة سمك في الاسكندرية لو جيت باذن الله

سلام يا روح قليبي ,, يا اللي هتجوزني :roseop:

backqp2.jpg

الحفاظ على قفاك مسئوليتك الشخصية

رابط هذا التعليق
شارك

نداء الى امانى

وين طريقة عمل التورتة وكيك الشيكولاتة :roseop:

ولحد ما تظهر امانى ومعاها السر

اللى بعدي بيحب الشيش طاوووق wst::

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

الو الو أنا هنا يا نجفة

معلش انا مشغولة اليومين دول علشان امتحان الثانوية العامة

لكن طبعا مقدرش اتاخر عنك يا نجفة قلت عايذة طريقة عمل تورتة الشيكولاته وفولانه طلبتها ايضا وانا تحت امركم كلكم

المقادير --- كوب الا ربع دقيق ------ ثلثين كوب ذبدة------- ثلث كوب سكر ------ 3 بيضات مخفوقة----- معلقة ونصف

صغيرة بيكنج بودر ------ 2 معلقة كبيرة كاكاو ------- 2معلقة كبيرة ماء دافئ

التجميل---- ربع كيلو كريمة بالشيكولاته ------- شيكولاته فرماسيلا

الطريقة---- 1--- ينخل الدقيق ويضاف اليه الخميرة

----2---- تذاب الكاكاو فى الماء الدافئ حتى تذوب ثم تضاف اليها الزبد وتقلب حتى تسيل

-----3---- تخلط جميع المقادير وتدعك جيدا بمعلقة خشب حتى يمتزج الخليط

-----4--- يصب الخليط فى صينية مدهونه ويسوى سطحها وتخبذ فى فرن متوسط الحرارة حتى تنضج

----5--- بعد ما تستوى نرفعها على منخل من السلك او فى صينية مسطحة وتترك حتى تبرد تماما

----6--- تشق التورتة الى نصفين وتحشى بالكريمة وتدهن الجوانب بالكريمة وتدحرج على الشيكولاته

الفرما سيلا ثم توضع فى طبق ويدهن الوجه بالكريمة ويجمل بوردات من الكريمة

وبالهنا والشفا

ملحوظة ---- الكوب المستعمل يكون لكل المقادير

امانى

39078574.gif

الصداقة كنز لا يفنى لازم نحافظ عليه

رابط هذا التعليق
شارك

يا جماعة انتوا مفتريييييييييييييييييييييييييين

ارحموا الناس الي قاعدة في أمان ربنا على النت فجأة تشوف التعذيب ده قدامها

الواحد بقى كأنه قاعد في مطبخ أبلة نظيرة اشي محشي و اشي كفتة و اشي سد الحنك الي عمري ما دقته ولله الحمد

و كله في كفة و رجل الجواميس في كفة

الواحد كان منسجم مع الحلويات الشرقية و الأكلات المسبكة و الغير مسبكة

و فجأة

و بلا مقدمات

تطلعلوا رجول جاموسة

الله يسامحكوا يا جماعة إذا حصلي حاجة

بس بصراحة أنا أكتر حاجة بأحبها الكوسة المحشية و الفلفل المحشي

و لا المكرووووووووووونة بالباشاميل

يلا كل غدوة و انتوا بألف خير

عندما نتكلم بصدق.....

ونستمع بهدوء....

وننقد بإخلاص......

نحصل على حوار هادف.....

لست مجبرة أن يفهم الآخرين من أنا؟ فمن يمتلك القلب والروح أنا له كتاب مفتوح

اللهم اغفر للمؤمنين والمؤمنات والمسلمين والمسلمات الاحياء منهم والاموات

رابط هذا التعليق
شارك

الو الو أنا هنا يا نجفة

معلش انا مشغولة اليومين دول علشان امتحان الثانوية العامة

لكن طبعا مقدرش اتاخر عنك يا نجفة قلت عايذة طريقة عمل تورتة الشيكولاته وفولانه طلبتها ايضا وانا تحت امركم كلكم

المقادير --- كوب الا ربع دقيق ------ ثلثين كوب ذبدة------- ثلث كوب سكر ------ 3 بيضات مخفوقة----- معلقة ونصف

صغيرة بيكنج بودر ------ 2 معلقة كبيرة كاكاو ------- 2معلقة كبيرة ماء دافئ

التجميل---- ربع كيلو كريمة بالشيكولاته ------- شيكولاته فرماسيلا

الطريقة---- 1--- ينخل الدقيق ويضاف اليه الخميرة

----2---- تذاب الكاكاو فى الماء الدافئ حتى تذوب ثم تضاف اليها الزبد وتقلب حتى تسيل

-----3---- تخلط جميع المقادير وتدعك جيدا بمعلقة خشب حتى يمتزج الخليط

-----4--- يصب الخليط فى صينية مدهونه ويسوى سطحها وتخبذ فى فرن متوسط الحرارة حتى تنضج

----5--- بعد ما تستوى نرفعها على منخل من السلك او فى صينية مسطحة وتترك حتى تبرد تماما

----6--- تشق التورتة الى نصفين وتحشى بالكريمة وتدهن الجوانب بالكريمة وتدحرج على الشيكولاته

الفرما سيلا ثم توضع فى طبق ويدهن الوجه بالكريمة ويجمل بوردات من الكريمة

وبالهنا والشفا

ملحوظة ---- الكوب المستعمل يكون لكل المقادير

امانى

تسلمى يا امانى يا غالية :)

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 أسابيع...

سالخير ايه يا جماعة هو مابقاش فى حد بيحب الاكل ولا اية

وينك يا امانى وفين اكلاتك

وفين مدام فلانة واكلتها

وبنت الشاطيء

وباقي الناس

انا بقي اليوم هاقولكم على اكلة بحبها اوى وممكن تتعمل بلاتى

1- فراخ

او 2- سيفود

او

3- خضار بس

او

4- سوسج

دى تبقي الباستا

باموت فيها بالوايت سوست

هنجيب كيلوا مكرونه ونروح سلئينه

ونجيب خضار كل واحد حسب الخضار اللى بيحبة انا باحب البروقلى

وهنجيب وايت سوس اللى بيعرف يعملة فى البيت يبقي يقولنا بيتعمل ازاى انا باجيبة جاهز اسهل

المهم

نجيب طاسة كبيرة او صنينة على حسب كام شخص هياكل

ونضع كمية قليلة من الزيت

ونحط الفراخ او الجمبرى

وبعد شوية نحط الخضار اللى بتحبوه

وبعد كدا نضيف الوايت سوس والهوت سوس اللى بيحبها مشطشطة

وبعدين نقلب كويس عالنار

وبعد كدا نحط الجبنة اللى عاوزنها سواء شيدر او منزريلا او اى نوع تفضلوه

ودى سهلة اوى وبتوفر فى الجهد والوقت

وبالهنا والشفا

الحلو جنبها كوكا دايت :roseop:

ملحوظة

سرحت فى الاكلة ونسيت اضيف المكرونه :roseop:

المكرونه بتكون مسلوقة وتنحط مع الزيت فى الاول

تم تعديل بواسطة نجفة المغرورة

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله...

والرجيم اخباره ايه يا نجوفة؟؟؟؟؟......تسلم ايديك ..حابقى اجربها فى اليوم الفرى....فيه كمان جبن غنم اسمها قشقوان..بس هى دسمة حبتين...ممكن تستخدميها بدل الموتزريلا....طعمها هايل....

وده موضوع عن الدريسنج سالاد وانواع الصوص المختلفة..القى نظرة كده يمكن تلاقى فيه طريقة تعجبك....

دريسينج سالاد

والى اللقاء فى اليوم الفرى علشان انا فى انتظاره مليت.... :roseop:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

سالخير ايه يا جماعة هو مابقاش فى حد بيحب الاكل ولا اية

وينك يا امانى وفين اكلاتك

وفين مدام فلانة واكلتها

وبنت الشاطيء

وباقي الناس

ممكن وصفة اللازانيا؟ :roseop:

رابط هذا التعليق
شارك

ممكن وصفة اللازانيا؟ :roseop:

طريقة عمل اللازانيا " بالصور "

لازانيا

أكله ايطاليه مشهوره و الكل يحبها

الطريقه ســـــــهـــــــــله و أي واحد يقدر يطبخها

المقادير

أوراق المعكرونه الخاصه باللازانيا

2 أنواع من الطماطم و ركزو على وجود الطماطم الطبيعيه فهي التي تعطي النكهة

كيلو لحم مفروم

موزاريلا

صلصة البيشاميل

الطريقه

الحين اطبخو الـصلصه

و ماااا تنسو تحطولها بهارات وملح حتى يكون طعمها حلو و لها رائحه حلوه

مع زياده شوي في الثوم

يتم طبخ اللحم المفروم مع الصلصه بعد غسله

الحين ابقي صلصة الطماطم تغلي فوق النار حتى يتم طهي اللحم المفروم

( الطماطم مقطوعة الى أجزاااء صغيره أو مفرومه عن طريق المولينكس على شرط أن لا تكون معصوره الى أن تصبح سائل كالماء, يجب أن تبقى متماسكة )

الحين خلي الصلصه تطهو و حضري صلصة البيشاميل

h1150-bechamel-sauce.jpg

الطريقه سهلة و الكل يعرفها حتى أنها تباع حاضرة في بعض المحلات على شكل بودره و انت تضيفي لها الحليب مع الغليان

لنجاح وصفة البيشاميل الرجاء اضافة الموزاريلا و سيذوب فوق النار و لن تبقى سوى النكهة

واللي ماتعرفها تقولي وانا اكتبها لها

الحين يا ستي كل شيء جاهز

شوفيلك صينيه مناسبه من الأفضل بيكون مربع

الصلصه جااااهزه و البيشاميل و كل شيء

العمليه سهله

- فرشه من أوراق اللازانيا

italian-lasagne.jpg

فوقها فرشه صلصة الطماطم و تعاود فرشه لازانيا و فوقها الصلصله و في الآخر تحطين فرشة سميكه للبيشاميل

دخلي الطبق في الفرن لمدة تقريبا 15 - 20 دقيقه و بعدين دخلي سكين في الطبق اذا حسيتي انه العجينه لسه يابسه خليه كمان شوي في الفرن و بعد ما تخرجي الطبق حطي فوقه الموزاريلا خليه شوي و حطي على الطاوله

lasagne.jpg

و بالعاااااااااااااااااااااافيه

لا تخافي اذا بعد ان قسمتيها تظهر لك أنها غير متماسكه كما يظهر في هذه الصوره

lasagne-peperonata.jpg

عااااااااااادي

فيه طريقه أخرى حلوه و سهله تشبه الازانيا و لكنها تختلف فعوضا عن العجين و الصلصه ممكن وضع خضار بعد سقلهم و تضعهم في وعاء و قليل من الزبده وصلصه الصويا

و بعدين في طبق في الفرن و فوقهم البيشاميل زي ما هو واضح في الصوره

lasagne.jpg

منقووووووووووووول وبالهنا والشفا

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

العزيزة بنت الشاطيء الف حمدالله على السلامة :roseop:

الكوارع مش لحمة دى رجل الجاموسة او البقرة او اى حاجة بتتاكل برجل :roseop:

koareh-matbkh.jpg

كوكومن الغالى

الويكة دى كلتها مرة بالغلط كنت فكراها بصارة بس عجبتنى وكان طعمها حلو بس للاسف مش باعرف اعملها ولا امى بتعملها جدتى اللى كانت بتعملها

اللى بعدي بيحب السمك المشوي ومعاه سلطة خضراء :roseop::roseop::roseop:

شكرا عزيزتى نجفة على المعلومه اللى بخصوص الكوارع

بصراحة انا من زمان نفسى اكلها خصوصا لما عرفت انها بتخن

بس لما شفت الصورة ..مش عارفة..

رابط هذا التعليق
شارك

الأخت نجفه

حرام عليكي جوعتينا وبهدلتينا أيه الجمال ده

تسلم أيدك وبالهنا والشفا ليكي ولكل واحد ريقه بيجري مثلي

أشكرك على وصفتك الجميله الطعمه وبارك الله فيكي

وفي أنتظار المذيد .....................

ramadan-4.gif

AA.gif

4038bd765d.gif

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 5 شهور...

[القطايف بالمكسرات روعة خصوصا لو كانت المكسرات متحمصة كويس والشربات باردة قوي والقطايف مخبوزة في الفرن مع مسحة من السمن البلدي بس ربنا يستر من الد يابيت الى عملي كابوس الي بعدي بحب المقلوبة وخصوصا انا باعملها قالب ومش مخبصة زي ماسمعت وبالباذنجان والبطاطس والقرنبيط كمان مع لحم العجل والحمص الشامي والبصل والتوم ورز البسمتي ومزينة باللوز المحمر بالزبدة وكلوا وادعوا لاختكم ام الفوز

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 شهور...
[القطايف بالمكسرات روعة خصوصا لو كانت المكسرات متحمصة كويس والشربات باردة قوي والقطايف مخبوزة في الفرن مع مسحة من السمن البلدي بس ربنا يستر من الد يابيت الى عملي كابوس الي بعدي بحب المقلوبة وخصوصا انا باعملها قالب ومش مخبصة زي ماسمعت وبالباذنجان والبطاطس والقرنبيط كمان مع لحم العجل والحمص الشامي والبصل والتوم ورز البسمتي ومزينة باللوز المحمر بالزبدة وكلوا وادعوا لاختكم ام الفوز

الام الفوز بتعلب معانا فى بتحت تاكل ايه ؟ والله فرحت طيب مانتى ماشية كويس اهو امال قلبتى علينا ليه بس فى موضوع التلاجة عموما يا هلا بك

Diabetes اولا وقبل كل شيء الف الف سلامة عليكيى من ال الموضوع بسيط بس لو حافظتى على الاكل وكثيرا من الخضار والفواكة قليلة السكر والمشي وممكن تاكلى اللى نفسك فيه بس بكميات قليلة . وسلامات مرة اخرى .

بما انى اللى بعدك وعمرى ماكلت المقلوبة بس سمعت عنها يبقي انتى عليكي تعزمينى عليها عشان الكها من ايدك واحكم بس بليز بدون تخبيص الكلمة اللى بتجيب المشاكل دى

احنا فى لغتنا المصرية تخبيص جاية من خباص يعنى بيفتن او بينقل الكلام . اكيد عندكم لها معنى اخر .

اللى بعدي بيحب الزربيان اليمنى بتاع شهد :D وبالزبادي

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

أكيد الستات المصريات ماشاء الله عليهم شطار في المطبخ وما بيعرفوش يعملوا اكل مخبص ...كل أكلهم مرتب ...

ويجنن ...هو فيه زي الأكل المصري؟؟ بس المقلوبه مايعرفوهاش إلا اللي سافرت أو أتعرفت علي جنسيات عربيه أخري وبالتالي للاسف التخبيص مش بيتقنوة يعني اللي بيعملوا المقلوبه بس هما اللي ممكن يخبصوها ....

لكن عمرنا ماسمعنا عن محشي ورق عنب او كرنب مخبص....ولا حتي صينيه مسقه ورقاق ....

استني يا بدريه اروح اشوف زربيان شهد واقولك .....

بس اللي بعدي بيحب ....الطعميه بالسمسم

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

  • الموضوعات المشابهه

    • 59
      بحب اشوف قوس قزح بعد المطرة ما توقف
    • 4
      جواد نابلسي أحد الثوار اللي فقدوا عينهم في ٢٨ يناير .. بدأ مع مجموعة من المصريين في عمل مبادرة لتطوير منطقة منشية ناصر ومساعدتهم بإيجاد وظائف وتحسين دخلهم .. يا ريت تشوفوا الفيديو وتساعدوا مؤسسته: "نبني" .. جواد نموذج من شباب كتير جدا بيشتغل من بعد الثورة عشان يساعد الفئة المطحونة في مصر إنها تحصل على أبسط حقوقها http://www.youtube.com/watch?v=yXGMJXVHDWY
    • 8
      مش عارف أقول إيه الناس لسه راجعين من رحلة مرهقة جداً من أثيوبيا فجر اليوم ... ونجحوا في سويعات قليلة فيما فشل فيه مبارك لمدة 30 عاماً .. وسيقومون بمنتهى النشاط والإخلاص والوطنية بزيارة السودان يوم الجُمعة القادمة .. وسينضم إليهم أيمن نور ومصطفى بكري يارب يارب يكون في نفس الحماس ده على الجبهة الداخلية المصرية لإن في قطاع عريض تعب قوي قوي من تاثير ما حدث وهو نتاج لسنوات ظلام وظلم طويلة
    • 12
      ربنا يوفقكم .. وقلوبنا كلها معاكم .. هم دول المصريين الحقيقيين عجبني قوي الاخ أيمن نور اللي عاوز يبقى رئيس لما انسحب من الوفد قبل أمس بحجة عدم إتفاقة مع بعض أعضاءة ........ طريق السلامة يا حبيبي والكل شايف مين بيحب مصر ومين بيحب الكراسي
    • 32
      فعلا متفتكروش انه سؤال سهل ... كنت مرة أنا و أصحابى زمان جربنا نلعب اللعبة دى ... شريط كاسيت ... اضاءة خافتة ... وكل واحد مننا بيجاوب على السؤال ... بتحب ايه و بتكره ايه .. ولكم أن تتخيلوا ان مع استرسالنا فى الكلام .. اكتشفنا فى أنفسنا حاجات غريبة ساعات ... عبيطة ممكن ... مخيفة أحيانا .. و محزنة أحيانا أخرى أبدأ أنا .... أنا .. بحب الشتا قوى ... و الصداقة ... بحب الأطفال جدا ... و خصوصا البنات الصغيرين ... بحب صوت فيروز ... و أغانى محمد منير ... بحب المانجة ... بحب المنطق و لغة العقل .. وبحب
×
×
  • أضف...