اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

ملف الشوربــــــــــة.....


Folana

Recommended Posts

السلام عليكم ورحمة الله ...

طريقة عمل البهريز

البهريز عبارة عن مرق مركز عن طريق الغلى والتبخر...ويكون النخاع هو الاساس فى الحصول على المذاق ..

عظم بقرى ( او عظم فراخ او كوارع او حتى عكاوى )...وممكن كمان عظم الاسماك ليه لأ

بصلة

جزر

حزمتين كرفس

ورق لورا - حبهان - مستكة - ملح وفلفل

نرفع العظم والماء على النار وننزع الريم .ونضيف باقى المكونات ....ونهدى النار ..ونسيبه لمده 3 ساعات او 4 لحد ما نلاحظ ان الكمية قلت واتبخرت ..

بعد ماتبرد نصفيها ونتبلها

وممكن نستخدم البهريز بعد كده فى انواع الشوربات او الصلصات عن طريق تخفيفه بالماء...

طبعا نلاحظ اننا نتبل بعد ما نرفع الحلة من على النار لان السائل بتقل كميته وبالتالى نتجنب تركيز الملح فى المتبقى ...

ولنا عودة...

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله ...

طريقة عمل البهريز

البهريز عبارة عن مرق مركز عن طريق الغلى والتبخر...ويكون النخاع هو الاساس فى الحصول على المذاق ..

عظم بقرى ( او عظم فراخ او كوارع او حتى عكاوى )...وممكن كمان عظم الاسماك ليه لأ

بصلة

جزر

حزمتين كرفس

ورق لورا - حبهان - مستكة - ملح وفلفل

نرفع العظم والماء على النار وننزع الريم .ونضيف باقى المكونات ....ونهدى النار ..ونسيبه لمده 3 ساعات او 4 لحد ما نلاحظ ان الكمية قلت واتبخرت ..

بعد ماتبرد نصفيها ونتبلها

وممكن نستخدم البهريز بعد كده فى انواع الشوربات او الصلصات عن طريق تخفيفه بالماء...

طبعا نلاحظ اننا نتبل بعد ما نرفع الحلة من على النار لان السائل بتقل كميته وبالتالى نتجنب تركيز الملح فى المتبقى ...

ولنا عودة...

الله الله يامدام فولانه ايبه الحاجات اللى تجوع دى بس اده 3 او 4 ساعات كتيير اوى علينا في حاجة سريعة بس فاضلى ساعة على المغرب ولسه بفكر اكل ايه هههههه

الدنيا يومان

يوم لك ويوم علبك

فافعل ماشئت

لكن تذكر

كما تدين تدان

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله ....

أخى الفاضل عمرو حورس....البهريز ده لزوم عمايل الشوربة...مش للاكل يعنى...ده بيجهز ونحتفظ به وقت اللزوم...

وتسلم ايدك على وصفة المكرونة..ولو انها مش شوربة والملف ده مخصص لشوربة فقط لكن لان دى أول مساهمة لك معنا...حنمشيها شوربة ...wst::

اختى الغالية بنت الشاطىء....

تسلم ايديك....بس كنت عايزة اعرف اسم الشوربة...وكمية الماء او الشوربة اللى حنضيفها للمكونات علشان تيقى شوربة....لان كده متهيألى ممكن تكون أقرب للطبيخ....الا اذا تحكمنا فى كمية الماء او البهريز اللى حنضيفه علشان نحصل على القوام المطلوب...

وفى انتظار الصور ولحد ما الصور تطبع منتظرين وصفة اخرى ..

ننوشة الحبوبة......

الحمدلله ان الوصفة نجحت ورفعنا رأسك بين الامم.....وافتحى ياستى ملف اللحوم بس هاتى اللحمة معاك.. :lol: ..

أو تقدرى تكتبى هنا فى المطبخ ده....

أصناف اللحوم

ربنا يكرمك ويخليك لنا ...وتنفعينا وترفعى من روحنا المطبخية كمان وكمان ...

صديقة الكفاح فى المطبخ اللى راح ..أووم البنات

انت بتغيبى علينا ليه كده؟؟..حأجرب شوربة لسان العصفور بالكريمة واقولك على النتيجة...على فكرة انا جربت وصفة الاستاذ احمد طلعت هايلة...تسلم لنا يا استاذنا :wub:

wst::

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله ....

شوربة الفريك بالكريمة

ودى بقى يا حضرات أخر ماتوصل اليه العلم فى عالم الشوربة.......من اختراعاتى المفتكسة..بس جربوها وادعوا لى ...

المقادير ..

كوب فريك ..او نصف حسب كمية الشوربة اللى عندك

حنغسل الفريك بعد تنقيته لو كان مش منفى الكترونيا :wub:...ونرميه فى الشوربة لحد مايستوى

نضيف عليه مشروم

نحمر ملعقتين او تلاتة دقيق فى السمن لحد مايصفر..ونضيفه على الشوربة ونقلب لمنع تكوين كتل

واما الشوربة تبقى سميكة شوية نطفى عليها...ونخرط حزمة شبت رفيعة ..ونقلبها فى الشوربة..

بس كده...دى وصفة سهلة طبعا وتتشرب بسرعة...

طبعا الشوربة متبلة طبيعى يعنى جاهزة بملحها وفلفلها وحبهانها ..ولو لأ...يبقى نضيف الحاجات دى للاختراع بتاعنا....

والف هنا......... :lol:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله .....

شوربة الحريرة

"بقلم مدام سيدة أبو زيد "

بعد اذن حضرتك يا مدام سيدة طبعا..أنا أضفت طريقة عمل الشوربة هنا مع الاحتفاظ بمداخلة حضرتك زى ماهى..ولكنى أردت ان يستفيد الجميع..وان يكون هناك ملف كامل يضم وصفات الانواع المختلفة للشوربة.... :lol:

حريرة مغربية

مقدمة من مدام سناء من فرنسا

الكميه تكفي: 8 أشخاص مدة الطهي: ساعة ونصف مدة التحضير: ساعتين

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته..... وأنا أتصفح موقعكم الرائع الذي أشكركم عليه جزيل الشكر لاحظت في باب الشوربات طريقة لتحضير الحريرة المغربية وهي للأسف تناقض وتختلف إختلافاً كبيراً الحريرة المغربية وهو ما جعلني أرسل لكم بالوصفة والطريقة التقليدية لتحضير الحريرة المغربية... تعد الحريرة الطبق الرئيسي في المائدة الرمضانية المغربية وأيضا نحضرها في بيوتنا في سائر الايام العادية ونقدمها قبل الاطباق الرئيسية كفاتحة للشهية .

المقادير

ربع كيلو لحمة غنم أو عجل على حسب الذوق مقطعة مكعبات صغيرة

125 غرام عدس

125 غرام حمص يابس نبلله في الماء لمدة 12 ساعة ثم نزيل عنه القشرة

نصف كوب كرافس مفروم

نصف كوب مقدونس أخضر مفروم

نصف كوب قزبر أخضر (كزبرة) مفروم

بصلتان متوسطتا الحجم مفرومتان جيداً

نصف كيلو طماطم مفرومة في الخلاط الكهربائي

125 غرام من الشعرية الرفيعة جداً

125 غرام من الطحين-الفورص- الدقيق الأبيض يتم خلطه في الخلاط الكهربائي مع كوب ماء

ربع كوب من زيت المائدة

ملعقة صغيرة من السمن

ملعقة صغيرة ابزار-فلفل اسود-.

ملعقة صغيرة زنجبيل

نصف ملعقة صغيرة قرفة

4 ملاعق كبيرة من مركز الطماطم-الطماطم المعلبة-

ملعقة ونصف كبيرة من الملح وطبعا الملح على حسب الذوق

4 لترات من الماء

الطريقة

نضع قدر كبير من حجم 8 لتر فوق النار. .1

نضع ربع كوب الزيت ثم نضيف اللحمة والبصل والمقدونس والقزبرة والكرافس والفلفل الأسود والزنجبيل والقرفة والملح مع التحريك طبعاً لمدة خمس دقائق لا أكثر. .2

بعدها نضيف الطماطم التي سبق خلطها في الخلاط ونضيف إلى الكل الحمص والعدس والسمن ومركز الطماطم ثم نضع الماء - 4لترات من الماء- ونغلق طنجرة الضغط السريع لمده ساعة. .3

بعدها نزيل الغطاء ونترك القدر فوق نار هادئة جداً. .4

نضيف الشعرية والطحين الذي سبق خلطه في الخلاط ونحرك جيداً. .5

نترك القدر فوق النار لمدة نصف ساعة أخرى فوق نار هادئة مع التحريك المستمر طبعاً. .6

بعدها نزيله من على النار، تقدم ساخنة طبعاً. بالهناء والشفاء

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

فولانه هانم الجميله

نعتذر لظروف رمضان...قريتى الكبيه ولا لاء

مائدة الرحمن منتظره رد من اسبوع

صباح الصيام ...والدراسه..والاطفال اللذاذ :roseop:

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله ....

أخى الفاضل عمرو حورس....البهريز ده لزوم عمايل الشوربة...مش للاكل يعنى...ده بيجهز ونحتفظ به وقت اللزوم...

اختى الغالية بنت الشاطىء....

تسلم ايديك....بس كنت عايزة اعرف اسم الشوربة...وكمية الماء او الشوربة اللى حنضيفها للمكونات علشان تيقى شوربة....لان كده متهيألى ممكن تكون أقرب للطبيخ....الا اذا تحكمنا فى كمية الماء او البهريز اللى حنضيفه علشان نحصل على القوام المطلوب...

وفى انتظار الصور ولحد ما الصور تطبع منتظرين وصفة اخرى ..

عزيزتى فولانه بالنسبة للشوربة اسمها شوربة الكوسة

اما بالنسبة لكمية الماء مش عارفة احدد لك كمية لأن بتكون حسب المكونات المهم تكون متكنش كالطبيخ

والفلفل اللى بتضعيه بعد النضج لا تفتحيه حتى لا تكون حارة جدا .

اما بالنسبة للصور مش عارفة عندى مشكلة فى التحميل لو حد عنده موقع لتنزيل الصور يا ريت يفيدنا

انا ان شاء الله ناوية اعمل هذه الشوربة غدا وسوف اصورها واحاول انزلها على الموقع

رابط هذا التعليق
شارك

يا سلام عليكي يا مدام فلانة ......اناشفت الشوربة جيت جري

وكنت حاكتب شربة الحريرة ولقيتك سبقتيني ...........

(حريقة) .... :lol: علي رأي ابني

بس انا مش بضيف لها شعرية خالص ...فقط دقيق محمر مزاب في ماء فقط علشان تتقل

وهي بصراحة وجبة متكاملة لوحدها..بالنسبة لي ....وكنت باستغرب من اخواننا المغاربة لما بيكتفوا بيها فقط عرفت بعدها انهم بياخدوا 4 او 5 سلطانيات ماشاء الله

شربة تقليدية

ملعقة زبدة +ملعقة دقيق +شعرية او لسان عصفور

نحمر هم علي النار حتي يصبح لونها دهبي

ثم نصف كوب عصير طماط جاهز او فرش

ثم الشوربة ........15 دقيقة

يلا بقه يا فلانة اكتبي وصفات للناس اللي وحدها من غير ستات وسيبك من الشربه ...خشي بقلب جامد....

تنبيه هام: الاستاز احمد محمود :blink: ممنوع من المشاركة في ملف الهبر القادم :closedeyes::blink:

ناش انا شفتك بتتكلمي خليجي شوية ....طب سؤال للي يعرف (خارج موضوع الشوربة))ايه معني كلمة ....(ماخوش شي)علشان بشوفها في المسلسلات اللي عندي وماعرفش حد خليجي هنا اسأله

رابط هذا التعليق
شارك

ابلة فولانه ممكن شوربة السي فووود نفسى هفتنى عليها قمت عملت سيرش وعينك ماتشوف الا النور

اسامى المقادير معرفتهاش

لاقيت شوفان وماشوفش قولت خلينيى ااجل لما اكتب لابله فولانه عشان تقولى على الطريقة بالمصري

وحاجة كمان انا عرفة ان دا مش مكانها المناسب بس معرفش اكتبها فين

الكوسة بينى وبينها طار بس جت على بالى بقلها مدة معندكيش ليها طريقة تحببنى فيها وتكون سهلة ولا تستهلك لا وقت ولا غسيل مواعين :blush2:

ومشكورة وماتقصرين

تم تعديل بواسطة Badria Mekkawy

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

:lol:

:lol:

يا رب يا ساتتتتتتتتتتتتتتتتتتر!!!!!!!

:lol:

:wub:

شوربة الخيار بالروب( الروب ده الى هو اللبن الرايب مش روب الحمام!!!! )(والنعناع .

المقـــادير:

اربعة اكواب شوربة دجاج + نصف كوب ارز + خياره مفرومه ممكن يبقوا خيارتين لو العدد اكبر + كوب رايب + بيضه+ معلقه زبده + ملعقتان اكل بابريكا :blush2:

ثلث كوب نعناع مفروم.

اه والله ...

والنيعمه...

الطريقه:

نضع الشوربة في قدر و نغليها و بعد ذلك يضاف الأرز و يترك يطبخ لمدة 15 دقيقة

في هذه الاثناء يوضع الخيار و يرش بالملح و يترك 15 دقيقة و بعد ذلك يغسل بالماء البارد و ينشف بالورق ورق النشاف يعنى ....

نضرب الرابب مع البيضة في وعاء الى ان يتجانس الخليط.

ثم يضاف اليه كوب من الشوربة الحارة بالارز و يخلط ثم يضاف خليط الروب الى الشوربة بالارز الباقية في وعاء و يحرك بدون غليه الى ان

تثخن الشوربة و تترك و عند الغداء تسخن مرة ثانية الى ان تغلظ زيادة.

في هذه الاثناء تذوب الزبدة و تضاف البابريكا أه والله و تقلب لمدة دقيقتين و تضاف ملعقة اكل نعناع..

قبل التقديم يضاف النعناع المفروم الى الشوربة و يوضع على كل كوب شوربة خليط من الشطة بالنعناع ويزين بالخيار المفروم ويقدم.

وبالهنا والشفا ..

أستر يا رب .. أستر يا رب

.................................................. .............

بجد والله دى شوربة ولا سلطة ؟

بصراحة خوفت اجربها اصل تكون مش بتتسخن ويكون استاذ احمد بيهزر بس

وايه الباربريكا دى ؟

اللى عجبنى فى الوصفة دى انها على مايبدو صحيه ومفيدة

بس اعرف هى حقيقة ام مزحة ؟

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

فولانه هانم

فى طلبيات وصلت مطبخ الشوربه

انت فين ولا اتصرف واعمل حريقه فى المطبخ...؟ :roseop:

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

المفروض بقى يكون فى ملف للمسقعة والبسارة و الكشرى و الطعمية عشان كدى عيب لما بطنى تتهرى كبسة وماندى وخرابيط فاضية حررررررام

مالكم يا ستات مصر مش عايز شوربة انا عاوز اكل اكلنا

كان معكم عمرو حورس من احد المطابخ السعودبه

حرقتها الحقونى بالمطافى

الدنيا يومان

يوم لك ويوم علبك

فافعل ماشئت

لكن تذكر

كما تدين تدان

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله...

أنا متأسفة جدا والله...يادى الكسوف ياولاد.. :blush2:

بقالى كتير مادخلتش هنا وماقرأتش الردود..انا منحرجة منكن جدا ايوها انحراج والله..بس احنا فى العشر الاواخر يا خواانا...

بدرية نجفة المنتدى ونوارته...سامحينى والله ماشفت طلبك...بكرة حتلاقى البحر الاحمر المتوسط كله فى طبق الشوربة ولا تزعلى عندى دى... :wub:

سندريلا الجميلة...تسلم ايدك على الشوربة التقليدية...وبنعتذر عن اضافة شوربة الحريرة بس كان نفسى اعمل ملف كامل للشوربة..

لو عندك طريقة تانية للحريقة ياريت تكتبيها..

أوووم البنات..انا حاسكت ومش حاتكلم..ومش حاقول انى كنت مستنظرة دعاء يخلينى افتكر ادخل ملف الشوربة....بس حصل ظروف كده قلبت الموازين..حتلاقى الظروف دى متوضحة فى شئون المحاورات موضوع تغيير الايميل... wst:: وحشتنى يارب تكونى بخير وتكون الذاكرة عال العال... :ninja:

اخى الفاضل عمرو..والله عندنا هنا مطبخ كامل متكامل اسمه اطلب اى وصفة على بالك...فيه كل ماتشتهى الانفس...علشان كده الواحد مش لاقى حاجة يكتبها...

انصحك تدخل على الموضوع وتدور على اى وصفة حتلاقيها واللى مش موجود نكتبه حاضر...

و..............غدا موعدنا... :roseop:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله........ز

احبائى فى الله....

جاءنـــــــــــــــــــــــــــا البيان التـــالى

طريقة عمل شوربة المشلوش

المقادير

4 بيضات.

2 ملعقتا طعام معجون بندورة.

1 ملعقة صغيرة ثوم مدقوق.

1\2 كوب زيت.

2 ملعقتا طعام تابل الهريسة.

1\2 ملعقة صغيرة كراوية مطحونة.

1\2 ملعقة صغيرة ملح.

الوصفة

ـ اخلطي الهريسة ومعجون البندورة في كوب ونصف ماء وأضيفي إليه الزيت وضعيه على النار حتى يغلي لمدة 15 دقيقة. ثم أضيفي 7 أكواب ماء.

ـ اخفقي البيض ثم اضيفيها إلى القدر مع التحريك المستمر بقوة حتى يتجانس الخليط.

ـ ضعي في أطباق فتات خبر بائت واسكبي فوقه الشوربة بقدر ما تستطيع الفتات من امتصاصه ثم قدميها ساخنة

منقول...ويعود فضل اكتشاف هكذا شوربة الى امرؤ الزهيرى :roseop:

وعلى فكرة فيه حاجة تانية اسمها مشلوش برضه بس بتتعمل بصدور الديك الرومى نبقى نكتبها فى ملف تانى...

انا مش ناسية شوربة السى فوود يانجفة...استحملنى بس شوية نونو كمان ...

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

نجفة زعلانه عشان نستيها فى شوربة السي فوود وانا اللى ركنه الحاجة فى التلاجة لما حمضت

ولما لاقيت اسمك فرحت قولت اكيد كتبتلى الوصفة اقوم الاقيكي كاتياالى شوربة المشلول :roseop:

نجفة المئموصة :roseop::roseop: او وعالجنبين كمان

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

الاخت افاضله نجفه ..

والله ما شوفت سؤال حضرتك الا دلوقتى ...

انت عارفه بقى رمضان الواحد بيعدى جرى من جنب باب المطبخ خصوصا فى المنتدى .. ..

طبعا شوربه الخيار حقيقه مش خيال .. أه والنيعمه انا شخصيا دوقتها فى عزومه قبل كده... بس الاكاده معملتهاش بايدى .. جربوا وابقوا طمنونى واقترح حضرتك الى تجربيها بما ليك من خبره فى الامور الطبيه والاعراض المرضيه بحيث لو لا قدر الله حصل حاجه معلوماتك تفيد برضه فى انك تلحقى الحاله....

كل سنه وانتم طيبين...............

إن ربا كفاك بالأمس ما كان.... يكفيك فى الغد ما سوف يكون

 

رابط هذا التعليق
شارك

.. شوربة البسلة .. شوربة لا تنسي !

جربوها وبالهنا .

المقادير

2/1 1 ملعقة كبيرة زبد

1 ملعقة صغيرة سكر

ملح وفلفل

2 كوب ماء

1 ملعقة كبيرة دقيق

1 حبة بصلة ,متوسطة مفرومة ناعما

1 كوب مرقة دجاج

1 كوب لبن كامل الدسم

3 أكواب بسلة

طريقة الطهى

1. توضع البسلة والماء والسكر فى إناء عميق وتطهى على نار عالية لمدة 30 دقيقة حتى تنضج البسلة. تترك لتبرد لمدة 5 دقائق.

2. تنقل محتويات الإناء للخلاط وتضرب على سرعة عالية لمدة 30 ثانية حتى تنعم .تصفى بمصفاة دقيقة وتترك جانبا .

3. فى نفس الإناء تحمر البصلة فى ملعقة زبد حتى يصير لونها ذهبي. يضاف الدقيق وبقية الزبد مع الأستمرار فى التقليب حتى يصير لون الدقيق ذهبي .

4. تضاف البسلة المصفاة واللبن والمرقة والملح والفلفل وتقلب حتى الغليان. يمكن إضافة المزيد من الماء إذا كانت الشوربة شديدة الكثافة. ترفع من على النار وتقدم فورا. يمكن إضافة ملعقتان كريمة لباني للشوربة .

ولا حول ولا قوه الا بالله....

إن ربا كفاك بالأمس ما كان.... يكفيك فى الغد ما سوف يكون

 

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

السلام عليكم ورحمة الله ...

سلمت أناملك يا استاذ أحمد...انا عارفة شوربة البسلة دى وبأعملها أحيانا لما أجمع محصول البسلة ...أطبخ بقى بسلة واعمل شوربة بسلة..واعملها سوتيه..واعمل مربى بسلة... :D بتبقى ليلة مبسلة يعنى...

أختى الحبيبة بدر الدجى...بدر البدور...بدارة..بدورة...بدرية المنورة كما النجفة...اتأخرت عليك كتير ...اوعى يكون السمك فسد حنعمل الشوربة اهو..

شوربة السى فوود

أنا جمعت لك كل الطرق المتاحة وغير المتاحة تكفيرا عن ذنبى فى التأخير ..

دى وصفة بقلم شاعر الرومانسية :

اما بقى عن شوربة السمك... انا بعملها بطريقة تانية غير طريقة عزيزى بودا،

حقولهالك وتبقى عندك الوصفتين...

وممكن تخلطى بينهم وتطلعى بوصفة تالتة وتسجليها باسمك

لو مفيش قاروص او دنيس .. انا جربتها بسمك تانى لذيذ وتمنة مش غالى كمان .. اسمة " شعور "

ودة بيبقى زى البلطى كدة بس بعد السلق بيبقى ابيض وجزل متماسكة وفصوص كدة زى التونة ( ملفوف جوة بعضة..) ... ومعاه طبعا ممكن البكلويز والجميرى والكابوريا

بجيب فصين مستكة واسيحهم فى حبة سمنة او زيت ذرة او الاتنين ( ومحدش يقول سمنة ازاى مع شوربة السمك ...وحياتكوا مجربها )... واحط كمية من الصل المكعبات وفصين تلاتة توم صحاح ومكعبات عيدان كرفس افرنجى واقلب تقلبتين واحط معلقتين دقيق ومن غير ماياخد لون اقلب واحط السمك المقطع ( والروس معاه لوحدها طبعا ) وكمان البكلويز واقلبهم شوية وبعدين احط المية على البارد كدة تبدا تغلى مع السمك من الاول ( ودة يخلى الشوربة محتفظة بفوائد السمك .. ) وبعد كدة اكون اخدت الكابوريا والجمبرى غلوة برة واضيفهم على المية بعد ما اقسم الكابوريا نصفين مع ورقتين تلاتة لورى .. واشيل الريم ان وجد

لحد سوا السمك اللى مش بياخد وقت اصلا ..

بعد كدة بصفى الشوربة .. واغرفها فى اطباق ..بيبقى لونها ابيض وسميكة بعض الشىء بفضل الدقيق

وافصص جزلة سمك من الشوك ومعاها كام جمبريايا ... مع الليمون والعيش المحمص وربنا يديكى الصحة بقى

وفى طبق تانى بحط باقى القشريات من جمبرى وبكلويز وكابوريا والروس .. ودة لهواة القزقزة

ودى وصفة بقلم بودا:

شوربة السمك

اهم حاجه ان السمك يكون طازه جدا ومش مجمد ولا متلج حتى

واحسن انواعه للشوربه القاروص يليه الوقار ثم البورى و الدنيس

ويتنضف ويتغسل ويتقطع ترانشات محترمه

نحط معلقتين زيت دره ومعاهم فصين تلاته مستكه فى حله عالنار

ولما يسيحوا نحط اربع كوبايات ميه ومعاهم بصله مشققه وفصين حبهان

ولما الميه تغلى نحط الملح والفلفل واربع عيدان كرفس بلدى أخضر

ونسقط ترانشات السمك ونقفل الحله تغلى 10 دقايق بس

وننزلها من على النار ونحط ربع كيلو لحم جمبرى صغير

بس من اللى لونه رمادى

الجمبرى الاحمر ما ينفعش

ونقفل الحله يستوى الجمبرى على حرارتها .. بعد كده ننشل السمك والجمبرى

ونضرب الشوربه بالحبهان والبصل والكرفس فى الخلاط ونصفيها

ولو هانضيف سبيط يبقى يتنضف ويتسلق كويس فى ميه وملح وتترمى ميته

وناخده بعد السوى نقطعه زى ما نحب ونضيفه للشوربه مع السمك والجمبرى

ويتحطوا عالنار غلوه واحده وخلاص

وطبعا الشوربه تحتاج ليمون كتير بس ساعة الاكل مش قبل كده

وبالف هنا وشفا مع رز ابيض جميل

ودى احدى الطرق الخاصة بى

شوربة السى فوود

سمك وقار

كاليمارى نظيف ومقطع

كابوريا ..تشيلى دراعتها وتتقسم نصفين

جمبرىمقشر

جندوفلى

بلح البحر

جزرة مبشورة

بصلة مفرومة

كرفس فرنساوى او عادى

بصل اخضر

ملح فلفل

حبهان مستكة ورق لورا

3 ملاعق دقيق – زبدة

نغسل كل المكونات كويس جدا وخصوصا السمك علشان نتخلص من ريحة الزفارة

نحط الجندوفلى فى حلة وعليه شوية مية صغيرة ونرفعه على النار ..حيفتح على طول واللى ماتفتحش بتكون فاسدة..ونصفيه من ميته..

هاتى حلة الشوربة ..وفيها ماء وارفعيها على النار ..وضيفى المكونات ...(افضل لو سلقتى السمك الاول ونشلتيه من الشوربة وبعد كده تسلقى باقى المكونات علشان مايضيعش فى الرجلين ويفقد هويته السمكيه ويتحول الى فتافيت ) .ومعاهم البصل المفروم وفصين توم كمان مدقوقين.والحبهان والمستكة وورق اللورا..

والجزرة المبشورة..

الحاجات دى بتستوى بسرعة..خلى بالك....وتضيفى الكرفس مخرط رفيع جدا..والبصل الاخضر حلق رفيع جدا ..وتظبطى الطعم...بعد كده تحمرى الدقيق لحد ما يصفر وتضيفه على الشوربة وتقلبى كويس لمنع التكتلات..

طبعا يفضل انك تشيلى ورق اللورا والحبهان بعد مالشوربة تستوى..

وممكن تقلبى الدقيق فى كوب زبادى وبعد كده تضيفه على الشوربة...

بس كده...لكن لسه فيه طرق تانية حأضيفها ان شاء الله..

:D ..ماتزعليش بقى انت عارفة الظروف وعودة الروح والحجيج والمدارس ..كل حاجة عادت مرة واحدة... :D

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

لو مفيش قاروص او دنيس .. انا جربتها بسمك تانى لذيذ وتمنة مش غالى كمان .. اسمة " شعور "

ودة بيبقى زى البلطى كدة بس بعد السلق بيبقى ابيض وجزل متماسكة وفصوص كدة زى التونة ( ملفوف جوة بعضة..) ... ومعاه طبعا ممكن البكلويز والجميرى والكابوريا

بجيب فصين مستكة واسيحهم فى حبة سمنة او زيت ذرة او الاتنين ( ومحدش يقول سمنة ازاى مع شوربة السمك ...وحياتكوا مجربها )... واحط كمية من الصل المكعبات وفصين تلاتة توم صحاح ومكعبات عيدان كرفس افرنجى واقلب تقلبتين واحط معلقتين دقيق ومن غير ماياخد لون اقلب واحط السمك المقطع ( والروس معاه لوحدها طبعا ) وكمان البكلويز واقلبهم شوية وبعدين احط المية على البارد كدة تبدا تغلى مع السمك من الاول ( ودة يخلى الشوربة محتفظة بفوائد السمك .. ) وبعد كدة اكون اخدت الكابوريا والجمبرى غلوة برة واضيفهم على المية بعد ما اقسم الكابوريا نصفين مع ورقتين تلاتة لورى .. واشيل الريم ان وجد

لحد سوا السمك اللى مش بياخد وقت اصلا ..

بعد كدة بصفى الشوربة .. واغرفها فى اطباق ..بيبقى لونها ابيض وسميكة بعض الشىء بفضل الدقيق

وافصص جزلة سمك من الشوك ومعاها كام جمبريايا ... مع الليمون والعيش المحمص وربنا يديكى الصحة بقى

وفى طبق تانى بحط باقى القشريات من جمبرى وبكلويز وكابوريا والروس .. ودة لهواة القزقزة

ودى وصفة بقلم بودا:

شوربة السمك

اهم حاجه ان السمك يكون طازه جدا ومش مجمد ولا متلج حتى

واحسن انواعه للشوربه القاروص يليه الوقار ثم البورى و الدنيس

ويتنضف ويتغسل ويتقطع ترانشات محترمه

نحط معلقتين زيت دره ومعاهم فصين تلاته مستكه فى حله عالنار

ولما يسيحوا نحط اربع كوبايات ميه ومعاهم بصله مشققه وفصين حبهان

ولما الميه تغلى نحط الملح والفلفل واربع عيدان كرفس بلدى أخضر

ونسقط ترانشات السمك ونقفل الحله تغلى 10 دقايق بس

وننزلها من على النار ونحط ربع كيلو لحم جمبرى صغير

بس من اللى لونه رمادى

الجمبرى الاحمر ما ينفعش

ونقفل الحله يستوى الجمبرى على حرارتها .. بعد كده ننشل السمك والجمبرى

ونضرب الشوربه بالحبهان والبصل والكرفس فى الخلاط ونصفيها

ولو هانضيف سبيط يبقى يتنضف ويتسلق كويس فى ميه وملح وتترمى ميته

وناخده بعد السوى نقطعه زى ما نحب ونضيفه للشوربه مع السمك والجمبرى

ويتحطوا عالنار غلوه واحده وخلاص

وطبعا الشوربه تحتاج ليمون كتير بس ساعة الاكل مش قبل كده

وبالف هنا وشفا مع رز ابيض جميل

ودى احدى الطرق الخاصة بى

شوربة السى فوود

سمك وقار

كاليمارى نظيف ومقطع

كابوريا ..تشيلى دراعتها وتتقسم نصفين

جمبرىمقشر

جندوفلى

بلح البحر

جزرة مبشورة

بصلة مفرومة

كرفس فرنساوى او عادى دا غير الافرنجى اللى فوق

بصل اخضر

ملح فلفل

حبهان مستكة ورق لورا

3 ملاعق دقيق – زبدة

نغسل كل المكونات كويس جدا وخصوصا السمك علشان نتخلص من ريحة الزفارة

نحط الجندوفلى فى حلة وعليه شوية مية صغيرة ونرفعه على النار ..حيفتح على طول واللى ماتفتحش بتكون فاسدة..ونصفيه من ميته..

هاتى حلة الشوربة ..وفيها ماء وارفعيها على النار ..وضيفى المكونات ...(افضل لو سلقتى السمك الاول ونشلتيه من الشوربة وبعد كده تسلقى باقى المكونات علشان مايضيعش فى الرجلين ويفقد هويته السمكيه ويتحول الى فتافيت ) .ومعاهم البصل المفروم وفصين توم كمان مدقوقين.والحبهان والمستكة وورق اللورا..

والجزرة المبشورة..

الحاجات دى بتستوى بسرعة..خلى بالك....وتضيفى الكرفس مخرط رفيع جدا..والبصل الاخضر حلق رفيع جدا ..وتظبطى الطعم...بعد كده تحمرى الدقيق لحد ما يصفر وتضيفه على الشوربة وتقلبى كويس لمنع التكتلات..

طبعا يفضل انك تشيلى ورق اللورا والحبهان بعد مالشوربة تستوى..

وممكن تقلبى الدقيق فى كوب زبادى وبعد كده تضيفه على الشوربة...

بس كده...لكن لسه فيه طرق تانية حأضيفها ان شاء الله..

:happy: ..ماتزعليش بقى انت عارفة الظروف وعودة الروح والحجيج والمدارس ..كل حاجة عادت مرة واحدة... :blink:

الاخت الحبية مدام فولانه ربنا يبارك فيكى يا رب وشكرا على اهتمامك

وانا اسفة انى زودت عبيء عليكى بطلبي وانا اعى تماما مدى انشغالك الله يكون فى عونك ويقويكى .

بس انا لى عتاب بسيط ومعلش استحميلينى شوية كعادتك :happy:

بصي يا ست الكل لما طلبت منك تكتبي الشوربة كنت اقصد بلغتنا عشان افهما لكن لاقيت ان العيب فيا مش فى الوصفه :ninja:

وكل كلمة علمت عليها بالاحمر دى مش عرفه معناها انا مدخلتش المطبخ الا لما سافرت وكل اكل نباتى بس دخلت السمك والماكولات البحرية مؤخرا كنوع صحي ومفيد وانا للاسف معرفش انواع السمك من بعض كل ماشترى سمك اشترى اى حاجة لمهاش شوك يعنى سمكة كبيرة يقطعها سسليدس واخلص

واللى اعرفه من التوبل فلفل اسود وابيض وكمون كزبرة وملح وحاجة بحرينى كدا اسمها هيل

اكتر من كدا معرفش

وبصراحة مستحية منك تقوليلى الوصفة بشكل حاجة واى نوع سمك بصورته

بس لاء والله مايحصل انا عرفة مشاغلك ومسئولياتك فخلاص مافيش فايدة .

بس فى حاجة لو ممكن تعرفيها بس قوليلى عليها ودى اكلتها من برا كتير وشايفه انها سهلة واقدر اعملها

سزلنج سي فود وخصوصا الصوص بتاعها ويبقي كدا كتر خيرك وخدى وقتك براحتك ولما تفضي ابقي اكتبيها .

وعشان انتى غالية عندى هاقولك على وصفة لسه صحبتى بحرانية قيلالى عليها حالا مش خسارة فيكي :lol:

المضروبة

المقادير

فرخة مخلية العضم والجلد

3 اكواب ارز

بقدونس واى نوع اخضر تحبوا تضيفه

بهارات حسب الرغية

ماء

زيت

صلصة

طماطم مصحصة

ملح

بوتجاز

وحلتين

وقفشة اللى هى ملعقة

وشخص عشان يطبخ

الطريقة

نجيب الحلة ونولع النار ونضع الحلة على النار

نقطع البصل قطع صغيرة ونرميها فى الحلة

ونودلق شوية زيت عليهم

ونتركهم حتى يصفر اللون وبعدين

نيضف البقدونس المقطع عليهم

وبعد ما البقدنوس يحمر معرفش ازاى من اخضر لاحمر بس ماعلينا هى قالت كدا وهى صادقة

نجيب الطماطم ونقطعها اطع صغيرة

ونضيف عليها الصلصه الجاهزة

ونضيف الفراخ المخليه الى التركيبة اللى حضرناها

وبعدين نضيق مقدار لتى ونص ماء الى التركيبة

وننتظر حتى نضج الفرخة جيدا

وبعدين نضيف الارز الى التركيبة

ولابد ان يكون الماء كتير وهانعرف السبب ليه

ونترك التركيبة على النار لحين نضج الارز وبعدين اول ما الارز يتعجن يبقي كدا التركيبة نجحت ونضجت

بعد تعجين الارز نقوم بلت الارز كمان وكمان ولو فيه مضرب يبقي خير عشان تبقي اسم على مسمى

ولا تنسوا اصافة البهارات حسب الرغبة والملح اثناء عملية التحضير

وهذه الوصفة جيدة جدا لكل من يتعجن الارز معاها واللى مبتعرفش تطبخ الارز واهى بدل ما يترمى الارز يمكنها

الان ان تنتفع به

ملحوظة

هذه التركيبة تقدم ساخنه وفى اطباق مفلطحة عشان العجينه تبرد

الارشادات

الرجاء حفظ التركيبة بعيدا عن متناول يد الاطفال لانها من طعمها اللزيز ممكن الاطفال والكبار يلتهموا كمية كبيرة ويصير لهم تلبق معوى 19_64.gif

كانت معكم الشيف نجفة

من مطبخ مستشفي ام المصريين بالديزة

1145402582.gif

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

عزيزتى نجفة ..بالنسبة لشوربة السى فوود ..انا كنت قد ذكرت طريقة عمل شوربة السمك فى باب اسمه مطبخ بنت الشاطئ مش عارفة اذا كان هى الشوربة اللى انت طلباها ام لا

لكن بعد ما قرأت كلام مدام فولانه اعتقد انها هى لكن مع بعض الاختلافات البسيطة..يعنى مثلا هى تضيف الماء ..انا اضيف اللبن ..متستغربوش ..طعمها جميل جدا

وبالنسبة للمأكولات البحرية اللى انتى مش عرفاها ..ممكن تكتبى الاسم فى موقع البحث جوجل واحيانا تجدى بالصور..او تسألى ناس مصريين عندك ..لو حبيتى اقولك على شوربة السمك مرة اخرى انا تحت امرك..اصلك والله صعبتى عليا..

على فكرة انت ممكن تعملى اكلات فى الفرن سهلة جدا هقولك حاجة على سبيل المثال وجميلة جدا جدا

الفراخ بالكزبرة الخضراء

هتغسلى الفراج جيدا بالليمون والدقيق

تتبليها بالملح والبهار

تبشرى بصل وتقطعى الكزبرة صغير جدا وتقلبيها مع البصل ومعها الملح والفلفل الاسود

تحضرى الدجاج وتضعى هذه الخلطة تحت الجلد و تتركيها لمدة ساعة فى الثلاجة ولو مستعجله مش لازم فى الثلاجة

هتحضرى صينية فرن و تكونى مسخنة الفرن عالى جدا

هتضعى الفراخ فى الصينيه دون دهنها وتضعيها فى الفرن العالى الحرارة لمدة ربع ساعة ثم تهدى النار لتكملة النضج لمدة ساعة ..وممكن كمان لو حبيتى تضعى الفراخ فى الصينيه اللى هى عبارة عن مصفاه وتحتها صينية حتى تنزل كل الدهون وديه انا مجرباها ونفس الطعم وبتكون خفيفة وطعمها رائع

والطريقة ديه مضمونه ولا اسعاف ولا طوارئ

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...