اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

كيفية عمل ورود السيراميك..(بقلم الاسطى ناش)


nash

Recommended Posts

منقول علشان الأمانه

ده يا نوشه بيتعمل من عجينة الملح

كنت عاوزة اسألك

انت حطتيها قد ايه فى الفرن وطلعت منفوشه ولا زى ما هى

المواد اللي حنحتاجها

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab2.jpg

fab2.jpg

العجينة مكونة من

كاس طحين عادي

كاس ملح ناعم

نصف كاس ماء اوحسب العجين

نخلطها كويس وتكون متامسكة وماتلتسقش بالايد عند العمل

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab4.jpg

fab4.jpg

نبسطها على الطاولة

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab6.jpg

fab6.jpg

ولعمل قطعتين الخبزوقطعتين اللحمة يلزمنا طاستين واحدة اكبر من التانية

نقطع دائرتين الخبز بالطاسة الكبيرةfab7.jpg

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab7.jpg

يكون سمكهم 1 سم القطعتين واحدةتكون الاسفل والتانية في الوسط

نقطع كمان قطعتين اللحمة بنفس السمك والطاسة الصغيرة

ولقطع الجبنة نبسط العجينة على سمك 3 مم وناخد قياس الطاسة الكبيرة بس القطع تكون مربعة الشكل

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab9.jpg

fab9.jpg

جينا لورق الخس ناخد قطع العجينةاللي بسطنا ونقطع اشكال غير متساوية مشكلين ورق الخس نحطهم على جوانب قطع الجبنة بالشكل دا

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 187
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

الصور المنشورة

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab12.jpg

fab12.jpg

ونبدا بتركيب الهامبرغر نحط قطعة خبز+ قطعة جبنة+خس+قطعة اللحمة+قطعة خبز+قطعة جبنة+خس+قطعةاللحمة

وماننساش واحنا بنحط القطع نبلل بفرشاة فيها ماء لكي تلتسق القطع

وطبعا ما ننساش نحط قطعة الومنيوم على صينية الفرن ونركب مباشرة القطع فوقها

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab10.jpg

fab10.jpg

وعشان ماتاخدش وقت كتير في الفرن نفرغ وسط التركيبة بسكينة حادة

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab20.jpg

fab20.jpg

بس احذرو تقطعو قطعة الخبز السفلى

بعد ده نبلل ايدينا بالماء ونمسح من الداخل و نسويها

ونتبتها بقطعة كبيرة من الومينيوم ملفوفة على شكل كورة

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab22.jpg

fab22.jpg

وصلنا للمهم قطعة الخبز اللي تجي فوق

نورق العجينة على سمك5_6 ملم ثم ناخد الطاسة الكبيرة ونعلم بيها على جهة من العجينة ثم ناخد ورق المونيوم

نعمل كورة نبسطها شوي وتكون بنفس القطربتاع الطاسة

نحطها علي جهة العجينة اللي علمناها بالطاسة ونبلل شوية اطراف الدائرة بالماء

ونقلب طرف العجينة الاخر ونغطي ورق الالمونيا ونسويها علشكل قطعةالخبز اللي تكون فوق

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab23.jpg

fab23.jpg

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab24.jpg

fab24.jpg

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

نبلل ايدنا بالماء واحنا بنسوي

ونحط القطعة على التركيبة الاولى

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab25.jpg

fab25.jpg

نحط شوية سمسم من فوق بعد مانبلل بفرشاة فيها ماء

جينا للفئران وادا مابتحبهومش بلاش

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab25bis.jpg

fab25bis.jpg

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab26.jpg

fab26.jpg

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab27.jpg

fab27.jpg

fab28.jpg

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab28.jpg

http://perso.wanadoo.fr/missala/fab29.jpgfab29.jpg

بعد الطهي طبعا انتو عارفين انو لكل 1سم عينة يلزملها 2ساعة على الاقل وحرارة تبتدي ب60درجة وبعد2ساعة

نخليها 100درجة

نستعمل صباغة اكريليك طبقتين

وننهي بطبقتين ورنيش """برنيز"""" وانت وخيالكم الفني

http://perso.wanadoo.fr/missala/hamburg4.jpg

hamburg4.jpg

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

نيشو الجميلة .. قفشتيني يا شقية .. فعلاً أنا كنت سهرانة يومها بعد الضيوف ما مشيوا علشان أسيأ الأرض وأغسل الكاسات والفنجانات والطبقات وخلافه.. وقلت أقعد شوية مع حبايبنا الحلوين نكمل السهرة لحد الآذان .. وقد كان ..

بعدها بقى أخدت أنفلونزا بعيد عن القارئين .. واليوم أولنا ..

إن شاء الله حكمل وأظبط التظابيط وأعرضها ..

الست أم البنات باين عليكي حتتفوقي علينا .. فكرة حلوة .. بس أنا مش بحب الفيران سندوتشات .. بحبها مقلية بالسمسم ..

ربنا يخليلك سنة ثالثة وكل أولادك يا رب .. تخيلي ان بيصعب علي والله الأمهات اللي بتذاكر لأولادها .. أنا ما ارتحتش الا لما بنتي دخلت الجامعة .. حتى الثانوية العامة ما كنتش بذاكر لها .. بس كنت بأودي دروس وأجيب من الدروس وكل ما أفتكر قعدتي في المطرة للساعة 12 مساءً أمام السنتر في إنتظار نهاية الدروس أقول الحمد لله ..

ياللا أهو التعب ده هو اللي بيدي للحياة معني ..

تحياتي

زيزيتا

تم تعديل بواسطة zizetta

ربي إرزق إبنتي صُحبة الأخيارِ

وخِصالَ الأطهارِ , وتوكّلَ الأطيارِ

رَبي وبلِغني فيها غاية أمَلي ومُنايَ .. بحَولِكَ وقوتِكَ

رَبي متعني ببرِهِا في حياتي .. وأسعِدني بِدُعَائِهِا بعد مَمَاتي

رابط هذا التعليق
شارك

زيزيتا المحترمه

بحلم باليوم اللى انت فيه

احنا بنذاكر وبنوصل ولسه فى ابتدائى

مش عارفه لما نوصل للثانويه هنعمل ايه

يمكن يلغوا التعليم

كنت عاوزة اسألكم استشارة فنيه انت وناشو

بعد ما عملت العجينه وعملت منها ورق شجر انا بصراحه معنديش اسطمبات..بس برسم الورقه على العجينه وبعدين اقصها

المهم حطيتها فى الفرن نص ساعه ونشفت

بس الزقها ببعض بعدما خرجت ولا كان مفروض الزقها وهى عجينه

كنت عاوزة اعمل شكل بروش للعبايه

بس فى انتظار الرد

محدش شاف الست فولانه..؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

أووم البنات..زميلة الكفاح فى المطبخ اللى راح...تسلم ايديك على الحاجات الجميلة دى واللى ان شاء الله حاجربها فى القريب العاجل....

فولانة اوغلو لاظوغلو واخدة دور انفلونزا لم يذكر فى كتب الطب ولا التاريخ حتى من قبل...بادخل بس اطمئن عليكم ...لكن بقالى كتير فعلا مادخلتش الموضوع هنا...

ضيفى على كده بقى ان بنتى فى الاعدادية وامتحاناتها على الابواب...واعدادية يعنى شهادة..يعنى مذاكرة...يعنى تفوق...يعنى اوعى وشك...يعنى....ربنا يسترررررررررر :)

وابقى زورى الرسايل الخاصة لان عندى رسالة لك فى التتبع صلاحيتها قربت تنتهى ولسه ما استلمتيهاش...

طريقة وصفك لعجينة السيراميك هايلة بجد والافكار كمان واضحة ومرتبة ...أؤكد لسيادتك انى حاجربها بس فى الاجازة...

دعواتك......

فين ناش بقى؟...هى اللى بقالها كام يوم مش باينة....يارب تكون بخير ونطمئن عليها..

صباحكم جميل..............وعام جديد سعيد :sad:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا جماعه أنا كل شويه كده أدخل الموضزع ومعجب بالمجهود الجبار

حلوه قوي كلمة المجهود الجبار دي :) :roseop: :lol:

اللي يسمع كده يقول دول بيفرغوا تريلا :sad:

القسوة أن ألقاك غريبا ... في وطن ناء عن وطنك

والأقسى غربة أنفاس ... بين الخلان وفي أهلك

رابط هذا التعليق
شارك

ياااااااااااة أخيرا..والله كنت فقدت أمل وقولت أكيد دي عين وجت فينا وفي المحاورات وحشتوني جدن جدن جدن...

مش عارفه أجاوب ولا أم البنات الغاليه عررفت الإجابه لوحدها ؟؟....مش عارفه أودي وشي منكم فين.... :roseop: بس والله المحاورات فعلا كان فيها مشكله وكل ما افتحها يقولي ماتحاوليش انتوا محظورين دخولكم...تفرقه عنصريه الحقيقه...

أرجع لاسئله أم أحلي بنات...أنا طلعت معايا العجينه منفوشه...بس عارفه الحقيقه لا أحبذ عجينه الملح في عمل البروشات أو الأشكال الفنيه وخصوصا الصغيرة..بسبب أنها ممكن تتكسر إذا فيها تفاصيل رفيعه...غير السيراميك...بالمناسبه مرة عملت كميه بروشات والله خيال وبعتها هدايا للصبايا في مصر..وأتجنوا عليها ..أيييه ايام...

علي فكرة يا ستي مش مهم تلزقيها قبل او بعد الفرن المهم النتيجه النهائيه...

أنا عملت مرة ورده جوري( البلدي وحطيت معاها من القاعه 3 ورقات وحددت التعريقات بسكينه رفيعه ودخلتها الفرن..وبعد كده لونتها باللون الدهبي والله طلعت رائعه وخصوصا الملح كان محبب في الورده ممكن لو كبرتي الورده جدا تتحط لوحدها علي مفرش شيك في كورنر أو بجوار بعض التحف الناعمه...

................................................................................

...........

إلا بمناسبه المذاكرة..المكان المفضل عندي هو المطبخ لإنه الوحيد اللي في إضاءة كتيرة..كنت أخد الشاب الوسيم ايام ( الكيندر جاردن ) معلش بحلل الفلوس اللي أدفعت عليه وارطن بالإنجليزي..وأقوله معلش يابابا النهارده خليك راجل ونراجع علي الحروف العربي ..ونقعد نسهر لغايه الساعه واحده بالليل والولد هايموت مني..بس الحمدلله ربنا كرمه ونجح...برضه اأأأيييييه أيااااام

فوفو لسه فاكرة تسألي عليه؟؟؟ بدل ماتسرقي المفتاح وتمرريه من تحت الباب وأنا افتح ومش هافتن عليكي وأدخل معاكم كدهوت واسلم علي زيزيتا الجميله...

ربنا يسهل وإن شاء الله المحاورات تفتح تاني ..والله ايدي علي قلبي تتعطل..

دااااااروين....أشكر ربنا ..ده أنا لو رفعت صينيه بطاطس من الفرن بقول انا رفعت أثقال النهارده... قال تريلا قال...أستغفر ربك بسرعه...

كل سنه وانتم طيبين يا احلي أصدقاء wst:: smk:

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

هيه هيه معلمى وصل

حمد الله على السلام يا اسطى smk:

لك وحشه

فولانتى ضرورى تروحى على الرسائل الخاصه

ضررررررروررررررى

معلهش يا جماعه بينى وبينها اسرار مش بحب حد يعرفها :roseop: wst::

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

نوشة حبيبتى وحشتينى انا جيت اهو وعايزة افرجك منتجاتى اللى عملتها بعجينة السراميك على طريقتك ويارب تعجبك بس ليا

ملاحظة عايزة اعرفها منك ليه العجينة بتفرول وانا بشكلها وتنشف بسرعة فى ايدى كمان لما بلف الوردة بتبقى مش متماسكة

بحس انها هتقع منى قوليلى ملاحظاتك على اللى عملته علشان بعد كدة اراعيها فى الاعمال الاتية كمان هتشوفى فى باب

امانى لاعادة النفايات المنزلية عيزاكى تشوفى اللى عملته وبرده تقولى ملاحظاتك ولكى منى الف تحيه يا معلمتى

الصور:

174211146.jpg

536281526.jpg

888965750.jpg

459860417.jpg

457279356.jpg

373461491.jpg

252955081.jpg

امانى

تم تعديل بواسطة امانى

39078574.gif

الصداقة كنز لا يفنى لازم نحافظ عليه

رابط هذا التعليق
شارك

الغاليه أينو...الشهيرة بأماني الرقيقه...

طبعا سعادتي بعملك الفني الأول لا توصف...ولا تقلقي مع الغستمرار بإستخدام العجينه هاتتعرفي عليها أكثر وستفهمي عليها جيدا....كلامي عن خبرة طويل...وياما بوظت وألفت فيها...

بالنسبه لسؤالك يا ستي..العجينه كانت ناشفه بسبب زياده كميه النشا ..حاولي تقللي الكميه المرة القادمه..لو قللتيها واحسستي أن العجينه رخوة قليلا ..وأنتي بتفرديها علي السطح الناعم رشي قليل من النشا علي السطح وعلي المردانه .

التي تفردي بها العجينه وعلي العجينه نفسها...وإن شاء الله ستضبط معكي..

كمان بالنسبه لفكرة الورده ممكن تضعي قطعه سيراميك بحجم اللوزة علي سلك رفيع وبعد أن تجف تأتي بالعجينه وتعملي منها بتلات ( ورقه الورده ) ممكن تفردي العجينه علي كف يدك وتكون بحجم بليه اطفال صغيرة وبعد ذلك تلفيها حول البذرة ( اللوزة ) وضلي لفي البتلات حتي تأخذ شكل ورده بلدي في النهايه...

ياتري فكرتي وصلت؟؟؟ وهابدأ بوضع صور للتوضيح

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

امانى رائع ما صنعت...تسلم الأيادى

سؤالى للاستاذة ناش

اللوقت قد ايه للدباببيس

وبعدين عملت الورورد ودخلتها الفرن وقلت لما تخرج احطها فى الدبوس مرديتش تدخل

عروستى...؟

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

أم البنات الجميلات...

عيب عجينه الملح انها لا يمكن أستخدامها إلا في تشكيل واحد..بمعني تعملي الشكل اللي أنتي عايزاة وتدخليه الفرن وتطلع تلصقيه مكان ما أنتي عايزة...لكن لا يمكن ثقبه إلا إذا كانت غير سميكه وبهدوء شديد حتي لا تتفتت...

بالنسبه للسيراميك سهل جدا تشكيله ولصقه وثقبه ..بصراحه عجينه هايله...العيب الوحيد انها تجف بسرعه وبالتالي يجب تغطيتها والأخذ علي قدر العمل المطلوب...

علي فكرة من عجينه السيراميك أعملي الورده ودخليها في رأس الدبوس بعد وضع قطرة صغيرة علي الرأس..وأتركيها من بالليل إلا الصباح حتي نتأكد من ثبات الورده علي الدبوس...

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

unideco3_small.jpg

unideco10_small.jpg

unideco2_small.jpg

الاأشكال السابقه مصنوعه من عجينه الملح البسيطه والمكونه من الملح والدقيق والماء فقط ثم وضعت في الفرن وتم تلوينها بعد خروجها...

أضافتي اليوم مختصرة لإني اريد تجربه استخدام خاصيه اضافه صورة وكانت تواجهني مشكله مع هذه الخاصيه...

صباحكم اجمل من الورد المعبق برائحه البساتين

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

صنع قاعده للشموع من عجينه السيراميك

unideco2_small.jpg

5d66bc2947.jpg

f715918f12.jpg

ffe9fbe3ee.jpg

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

ممكن حد يقولي الصورة الأولي أيه محلها من الأعراب؟؟؟

مش فاهمه كتبت ردين قبل كده واحد لفوفو وواحد لام البنات ولقيتهم بعد مانزلوا أختفوا

كمان بمعدل كل دقيقتين أعمل ريفرش للصفحه علشان أقرا المشاركات الجديده...بجد أنا قلقانه يكونش فيه عفريت ولا جني صغير في المحاورات؟؟؟

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

ناش العزيزة

الصورة واضحه بس فى صورة للنجمة المهبببه بتاع اليهود وبانت لما اتلونت طبعا

ربنا يحرقهم همو ونجومهم بس الفكرة وضحت والصورة جميله تسلم الأيادى

طلب صغير عملت شكل شمعدان هاصورة وانزله ان شاء الله

بس بعد ما دخل الفرن فى تشققات سببها يه تفتكرى

وسؤال تانى

مفيش حد من الموانين (بتوع الدهانات عارفين يعنى ايه غراء بودره

مفيش غراء غير البيضا او البنى او الحمص اللى بتسيح على النار

رجاء حار ودافء فى هذه الاجواء الممطر سرعة الرد ولك دعاء ان شاء الله فى المقابل

ربنا يفرح قلبك دنيا واخره

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

أم البنات الجميله.....

تسلمي ياااااارب علي دعوتك الحلوة..وربي محتاجاها جدا...

بالنسبه لتشقق العجينه من الممكن أن تكون كميه الملح اقل من الدقيق مثلا...او لا تكون سميكه بالقدر الكافي...

حبيبه قلبي بالنسبه للغراء عمري ما أستخدمت غير الغراء الأبيض...وهنا في الرياض يوجد نوعين للغراء غراء يسمي ( ساف ) مخصوص لورود السيراميك وغراء الخشب...ومن أستخدم غراء الخشب مدح فيه ..لكن بما أن الخيارين موجدين هنا فأنا باستخدم الخاص بورد السيراميك...

مش هاحسب الدعوة الجميله اللي فاتت...الله يخليكي أدعيلي بجد محتاجه دعوتك..ودعواتكم جميعا

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

ايه الجمال ده يا نوشة

مشفتهوش غير دلوقت لان دخول المحاورات اليومين دول مش عارفة ماله امبارح بالليل كان المنتدى مبيفتحش خالص وبعد ما فتح

مفيش صور تظهر

المهم بايد راى ام البنات فى عدم العثور على غرا بودرا وانا بستعمل غرا الخشب الابيض الغير شفاف

بعد اذنك يا نوشة اسم الغرا يا ام البنات فلفت بوند وباستعمل الوان اللاكيه واسمها اورينتو وبخففها بالتربنتين

نوشة بشكرك كتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتير على الموقع هيفيدنى كتير فى عمل اشكال من النفايات المنزلية

الا ممكن يا نوشة اعمل اشكال زى اللى شفتها واضيفها برده ولا كدة مينفعش

خدى بقى الدعوة دى ربنا يريح بالك ويبارك فى زوجك وعيالك وتفضلى تقولى وانا سمعالك ( شفتى الشعر)

تقبلى تحياتى ودول ليكى وللوسيمان :roseop::roseop::roseop: wst::

39078574.gif

الصداقة كنز لا يفنى لازم نحافظ عليه

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      معظم النار من مستصغر الشرر..هكذا اعتاد الناس أن يقولوا للتحذير من الاستهانة بما يبدو اليوم صغيرا ولكنه فىعرض المقال كاملاً
    • 0
      السلام عليكم ورحمة الله  الاستفسار باين من عنوان الموضوع وهو اني عاوز استثمر في معدن الفضه لاني حاسس ان الدهب اوفر ريتيد الفتره دي ومعرض للنزول المفاجئ زي ماهو معرض للارتفاع الشديد برده ولكني حاسس ان  الفضه ادني من مستوياتها الطبيعيه  انا عايش في الرياض بالسعوديه وجربت محلات الفضه اللي بالبطحاء لقيت اختلاف سعر سبايك الفضه كبير جدا بين محلات الجمله اللي جنب بعض زائد ان فرق السعر بين البيع والشرا كبير جداا جداا  بنك الراجحي مثلا عامل محفظه للدهب هل في بنك عنده محفظه للفضه بنفس الطري
    • 0
      جنحت السفينة Evergreen  أضخم ناقلة حاويات في العالم  طولها ٤٠٠ متر و عرضها ٥٩ متر  يعني مثل اربع ملاعب كرة قدم  و يتم مقارنتها بناطحة السحاب الشهيرة امباير ستيت في نيويورك جنحت السفينة و سدت ممر قناة السويس بالعرض ؛ و الصورة المرفقة ملخص كامل لخطوات إنقاذ السفينة و تحرير الممر الملاحي بقناة السويس
    • 0
      يعتقد الكثير من الأشخاص الذين يعانون من زيادة الوزن أن مصيرهم السمنة أمر مستحيل. هذا خطأ تماما. السبب في فشل جهود إنقاص الوزن في كثير من الأحيان هو أن الناس لا يتعلمون بشكل صحيح ولا يفهمون الطريقة الصحيحة لفقدان الوزن. تحتوي هذه المقالة على نصائح مثبتة لفقدان الوزن لمساعدتك على البدء في رحلتك نحو الصحة. عندما تحاول إنقاص وزنك ، يجب أن تتأكد من أن تزن نفسك بانتظام. هذا يضمن لك البقاء على المسار الصحيح ويساعدك على التركيز على التقدم الذي أحرزته. يوصي معظم الخبراء بوزن حوالي مرة واحدة في الأسب
    • 0
      دبي، الإمارات العربية المتحدة (CNN)-- يتمتع حليب الإبل بفوائد غذائية عديدة. ويُعد حليب الإبل من أهم المصادر الغذائية لسكان الجزيرة العربية، وفقاً لما ذكره الموقع الرسمي لوكالة الأنباء السعودية "واس"، فهو يمثل مصدراً غنياً للبروتينات، ويتكون من مستويات عالية من البوتاسيوم، والمغنيسيوم، والحديد، والمنغنيز، والنحاس، والصوديوم، والزنك، مقارنةً بحليب البقـر، إضافةً إلـى احتوائـه علـى كميـة أقـل مـن الكوليسـترول. ويتطلب استهلاك حليب الإبل عدة اشتراطات لضمان سلامته، وفقاً لما... View the full
×
×
  • أضف...