drody بتاريخ: 9 مارس 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 مارس 2008 اول مشاركة لي في المنتدي وفي المنتديات بوجه عام طريقتي السهلة جدا في عمل الفسيخ المصري اللي معظم المصريين بتحبه وخصوصا في الدول العربيه تشتريه تلاقيه مش والمش يمكن ارحم منه بصوا جربوه واللي يعجبه يدعيلي بصراحه انا عملته كتير وكل اللي ياكله ما يصدقش اني بيتي يفتكر انه جاي من مصر مع بقيت المؤنه من اللب والرنجة والارانب وخلافه واليكم الطريقة اولا حلقة السمك تجيبي سمك بوري مصري ويكون معقول يعني الثلاث سمكات بوري يطلعوا حوالي كيلو وشوية ماشي وبعدين يتغسلوا كويس جدا وخصوصا من جوا الخياشيمws وبعدين تسيبيهم في المصفاة ينزلوا الميه اللي فيهم شوية وبعدين تفرديهم علي ورق مطبخ علي اي صينية مفرودةلحد ما ينشفوا خالص بعدين تجيبي كيس كبير من الاكياس بتاعة الثلاجة وتحطي فيها شوية ملح في الا رضية وبعدين تمسكي السمكة جوا الكيس وتملي الخياشيم ملح وطبعا الملح اللي هيقع هيبقي جوا الكيس وتكملي بقيت السمك بنفس الطريقة وبعدين ترصيهم مع بعض وترشي عليهم كلهم من برة وحواليهم ملح لو هما حوالي كيلو هتحطي تقريبا نصف علبة الملح الساسا وبعد كده تلفيهم كويس بحيث تطلعي الهوا من الكيس وتكتميهم مع بعض :) واكيد طبعا اكياس السوبر ماركت ما فيش اكتر منها تحطي في كيس جو ا كيس وفي الا خر تلفيهم كويس مع بعض وممكن تلفي الاخر بسوليتب وتحطيه في صينية او علبة حرفها عالي وتخبيها في فرن البوتاجاز :ninja: جينا للمهم هنسيبهم مدة قد ايه؟ لو بتحبيه في اول درجات الحادق يبقي بعد 4 ايام لو بتحبيه حادق وسط يبقي اسبوع لو بتحبيه حادق جدا يبقي انسيه زي ما انتي عايزة اسبوعين لحد شهر وابقي من الاساس زودي الملح شويه وكل ما كان الجو حر يبقي احسن ويستوي بسرعة وبالف هنا وصحه وعافيه جربوا وقولولي رايكم؟ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
drody بتاريخ: 9 مارس 2008 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 مارس 2008 معقول ما حدش بيحب الفسيخ ما حدش رد عليا خالص من ال38 مشاهدة عموما شكرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااجزي لالالالالالالالالالالالالالالالالالالا انا زعلت رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
galaxy بتاريخ: 9 مارس 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 مارس 2008 الله عليكي بجد .....انا بجد بموت في الفسيخ..............و الوصفه سهله........وصفه هايله...........و هجرب انشاء الله و هرد عليكي بس بجد شكرا اوي.......................... :) :wub: املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نورت مصر!!! بتاريخ: 25 مارس 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 مارس 2008 انا بحبه جدا وكت ببعت اجيبه من مصر بس انتي جذاكي الله الف خير ريحتينا هجربه وادعيلك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
زهرة الجبل بتاريخ: 7 أبريل 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 أبريل 2008 مظبوط كلامك 100% أنا كمان بعمله كده بس الفرق إني بستخدم الملح الخشن الخرز تسلم إيدك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
galaxy بتاريخ: 7 أبريل 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 أبريل 2008 زهرة الجبل ..................اخبارك ايه......... :happy: كده اتأكدت المعلومه والواحد يقدر يعمله وهو مطمن..........................شكرا بجد لكل الخبرات المنزليه دي املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
زهرة الجبل بتاريخ: 7 أبريل 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 أبريل 2008 العفو يا جلاكسي ...بتشكريني على ايه ؟ إنتي بس مادمتي نويتي فإهتمي أهم شئ تجففي السمك بعد غسيله جيدا يعني تتركيه فتره حتى يجف تماما و اتاكدي انك لما تملحيه تلفيه كويس جداً بشكل مضغوط و خالي من الهواء تماماً و تلفيه بشكل يمنع دخول الهواء و إن شاء الله هيطلع جميل و إبقي قوليلي إيه الأخبار تحياتي رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
galaxy بتاريخ: 19 يوليو 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 يوليو 2008 واخيرا جربته ..........باكورة انتاج الاجازة كانت تلات سمكات بوري متوسطين حوالي كيلو كدا اجرب فيهم يعني .......... ونفذنا الطريقه بحذافيرها والحمدلله ...............نجحنا :lol: بجد يا درودي ويا زهره.... طلع رائع واكتر من رائع وسبته اربع ايام بس .......بس مالوش حل بجد..............كدا يبقي هنسجل الطريقه ونرخصها........ شكرا كتير فعلا يا جماعه ............ املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
هدوء الليل بتاريخ: 9 أغسطس 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 أغسطس 2008 شكرا على الطريقة بارك الله فيك . رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Alrefaey بتاريخ: 10 أغسطس 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 أغسطس 2008 انا مرة شوفت امى وهى بتعملة بنفس الطريقة بس هى كمان بتضع علية فلفل احمر (شطه) وكمان فى الاخر بتضيف علية زيت زيتون بس انا فى اعتقادى الشخصى انه يجب تركة اكثر من اسبوع لانهاكلة قبل ذالك غير صحى "{وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا} " رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
om menna بتاريخ: 13 سبتمبر 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 13 سبتمبر 2008 تسلم ايديكي والله احنا عملنا ايه رئيكم نتعشي مع بعض :rolleyes: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
om ahmed we omar بتاريخ: 19 أكتوبر 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 أكتوبر 2008 احنا عملناه و ربنا يكرم هنبتدى نشوفه , اتفضلوا معانا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
galaxy بتاريخ: 20 أكتوبر 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 20 أكتوبر 2008 بالهنا والشفا يا رب ويا ريت تطمنينا علي النتيجه ................انا عملته وكان تمام بجد ما شاء الله...............الف صحه وهنا :unsure: wst:: املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
اليوم السابع بتاريخ: 23 أكتوبر 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 23 أكتوبر 2008 شكرا للوصفة بس سؤال هو بيتشأل احشاء السمكة وخياشيميها والقشر اثناء التنظيف وقبل تمليحها ولا لا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
mffaswan بتاريخ: 21 ديسمبر 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 ديسمبر 2008 والله أنا مش عارف أشكرك ازاي .. لأني لسه من شوية كنت باسأل عن حد بيبيع فسيخ مصري في الرياض .. و طبعاً سمعت قصص و حواديت و كلام فارغ .. و جربت الفسيخ اللي في كارفور .. و طلع اي كلام .. و أترمى تلات ارباعه .. و لما لقيت موضوعك في نفس اليوم اللي بادور فيه على فسيخ استعجبت .. و قلت لازم أدخل أشكرك على الطريقة الممتازة و السهلة دي .. لكن سؤال من واحد غير خبير .. ياترى تنظيف البوري بيكون من جوا و بره .. ولا برة بس .. يعني أفتح بطن السمكاية و أنضفها ولا بدون ما أفتحها !؟ أشكرك جداً على الوصفة الممتازة (يَوْمَ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ جَمِيعًا فَيُنَبِّئُهُم بِمَا عَمِلُوا ۚ أَحْصَاهُ اللَّهُ وَنَسُوهُ ۚ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ) - المجادلة ٦ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
الدكتورة أم أحمد بتاريخ: 21 ديسمبر 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 ديسمبر 2008 اول مشاركة لي في المنتدي وفي المنتديات بوجه عام طريقتي السهلة جدا في عمل الفسيخ المصري اللي معظم المصريين بتحبه وخصوصا في الدول العربيه تشتريه تلاقيه مش والمش يمكن ارحم منه بصوا جربوه واللي يعجبه يدعيلي بصراحه انا عملته كتير وكل اللي ياكله ما يصدقش اني بيتي يفتكر انه جاي من مصر مع بقيت المؤنه من اللب والرنجة والارانب وخلافه واليكم الطريقةاولا حلقة السمك تجيبي سمك بوري مصري ويكون معقول يعني الثلاث سمكات بوري يطلعوا حوالي كيلو وشوية ماشي وبعدين يتغسلوا كويس جدا وخصوصا من جوا الخياشيمws وبعدين تسيبيهم في المصفاة ينزلوا الميه اللي فيهم شوية وبعدين تفرديهم علي ورق مطبخ علي اي صينية مفرودةلحد ما ينشفوا خالص بعدين تجيبي كيس كبير من الاكياس بتاعة الثلاجة وتحطي فيها شوية ملح في الا رضية وبعدين تمسكي السمكة جوا الكيس وتملي الخياشيم ملح وطبعا الملح اللي هيقع هيبقي جوا الكيس وتكملي بقيت السمك بنفس الطريقة وبعدين ترصيهم مع بعض وترشي عليهم كلهم من برة وحواليهم ملح لو هما حوالي كيلو هتحطي تقريبا نصف علبة الملح الساسا وبعد كده تلفيهم كويس بحيث تطلعي الهوا من الكيس وتكتميهم مع بعض :flr1: واكيد طبعا اكياس السوبر ماركت ما فيش اكتر منها تحطي في كيس جو ا كيس وفي الا خر تلفيهم كويس مع بعض وممكن تلفي الاخر بسوليتب وتحطيه في صينية او علبة حرفها عالي وتخبيها في فرن البوتاجاز :blink: جينا للمهم هنسيبهم مدة قد ايه؟ لو بتحبيه في اول درجات الحادق يبقي بعد 4 ايام لو بتحبيه حادق وسط يبقي اسبوع لو بتحبيه حادق جدا يبقي انسيه زي ما انتي عايزة اسبوعين لحد شهر وابقي من الاساس زودي الملح شويه وكل ما كان الجو حر يبقي احسن ويستوي بسرعة وبالف هنا وصحه وعافيه جربوا وقولولي رايكم؟ الطريقة جميلة وليإضافة صغير هي رص سمكات البوري عكس بعضها ليملح الذيل ولا ينصح بأكله قبل عشرة أيام لأنه يكون غير صحي والملح خشن أفضل كما قالت زهرة المنتدى وجزاك الله خيرا هل ضاعت الفرصة لنحيا كراما في دولة محترمة وشعب مصون؟؟؟ انتبه مصر تعود إلى الخلف مقطع هام ومؤثر جدا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Mohamed Fayek بتاريخ: 21 ديسمبر 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 ديسمبر 2008 اولا حلقة السمك تجيبي سمك بوري مصري ويكون معقول يعني الثلاث سمكات بوري يطلعوا حوالي كيلو وشوية ماشي وبعدين يتغسلوا كويس جدا وخصوصا من جوا الخياشيم ws وبعدين تسيبيهم في المصفاة ينزلوا الميه اللي فيهم شوية وبعدين تفرديهم علي ورق مطبخ علي اي صينية مفرودةلحد ما ينشفوا خالص بعدين تجيبي كيس كبير من الاكياس بتاعة الثلاجة وتحطي فيها شوية ملح في الا رضية وبعدين تمسكي السمكة جوا الكيس وتملي الخياشيم ملح وطبعا الملح اللي هيقع هيبقي جوا الكيس وتكملي بقيت السمك بنفس الطريقة وبعدين ترصيهم مع بعض وترشي عليهم كلهم من برة وحواليهم ملح لو هما حوالي كيلو هتحطي تقريبا نصف علبة الملح الساسا وبعد كده تلفيهم كويس بحيث تطلعي الهوا من الكيس وتكتميهم مع بعض :flr1: واكيد طبعا اكياس السوبر ماركت ما فيش اكتر منها تحطي في كيس جو ا كيس وفي الا خر تلفيهم كويس مع بعض وممكن تلفي الاخر بسوليتب وتحطيه في صينية او علبة حرفها عالي وتخبيها في فرن البوتاجاز :blink: جينا للمهم هنسيبهم مدة قد ايه؟ لو بتحبيه في اول درجات الحادق يبقي بعد 4 ايام لو بتحبيه حادق وسط يبقي اسبوع لو بتحبيه حادق جدا يبقي انسيه زي ما انتي عايزة اسبوعين لحد شهر وابقي من الاساس زودي الملح شويه وكل ما كان الجو حر يبقي احسن ويستوي بسرعة وبالف هنا وصحه وعافيه جربوا وقولولي رايكم؟ أولا أسأل سؤال ممكن أعرف إيه WS ده وبيجاب منين .. وبعدين نخبيها فى الفرن من مييييين ؟ هى البلد فيها حرامية فسيخ ولا إيه ؟ الله يا الله الله يا الله الله يا الله الله يا الله ياخالق الأكوان يارباه ياواحد لانرتجى إلا هو يامن تريح القلب إن ناداك أنت العظيم المستعان العالى وأنا الفقير إليك من أعمالى فإغفر ذنوبا تعتلينى يامن لايعفو عن تلك الذنوب سواه أعطيتنى والحمد يامعطيها نعما بشكرك لا ولن أحصيها فأمنن على بنعمة الإيمان وألهم فؤادى كى يزيد تقواه الله يا الله الله يا الله الله يا الله رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
galaxy بتاريخ: 22 ديسمبر 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 ديسمبر 2008 اعتقد فعلا ان الفسيخ لازم يستخبي في الفرن او في اي حته لحد لما ربنا يسهل ويتم علي خير......................لان ريحته هتعمل مشاكل كتير ....................هو اكيد تعبير ضمني وودي للتقريب في الشرح مش اكتر زميلي الفاضل ...............تحياتي. املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
korsymaksoor بتاريخ: 23 ديسمبر 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 23 ديسمبر 2008 أولا....أنا مشاركاتي مش كتير في المنتدى بس متابع يومي لكل اللي فيه و سعيد بوجود منتدى زي ده عشان منحسش بالغربة.... ثانيا....مع احترامنا للطريقة المذكورة لصنع الفسيخ مع عدم فهمي لأمور المطبخ...بس دي فيها خطورة كبيرة جدا...وممكن تسبب شلل قاتل و قابلناه قبل كده في اقسام العناية المركزة....لأن فيه بكتريا اسمها Clostridium Botulinum ودي بتكون السبب في تلوث و سمية الأغذية المعلبة أو المحفوظة... البكتريا دي بتكون Anerobicيعني غير هوائية او بصورة ابسط بتتكاثر في عدم وجود الهواء....وده بيكون السبب الأساسي في حالات تسمم الفسيخ اللي بنسمع عنها....وبالطريقة اللي اتشرحت دي...لو السمك ملوث بالبكتريا دي (اللي طبعا لا هنشوفها ولا هنغسلها) هيكون احنا اللي بنساعدها على تكاثرها وافراز السم الخاص بيها اللي بعد كده بيسبب الشلل التام و خاصة عضلات الجهاز التنفسي... عشان كده الفسخانية البروفيشنال لازم يعملوا الفسيخ في صناديق خشب واللي بتكون متهوية بين الواح الخشب(وطبعا بيعملوا كده بالخبرة) واسف اذا كنت خوفتكوا من أكل الفسيخ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
galaxy بتاريخ: 24 ديسمبر 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 24 ديسمبر 2008 أولا أسأل سؤال ممكن أعرف إيه WS ده وبيجاب منين .. وبعدين نخبيها فى الفرن من مييييين ؟ هى البلد فيها حرامية فسيخ ولا إيه ؟ علي فكره بعد سؤال المتخصصين في صناعه الفسيخ عرفت منهم ان لازم لتسويته بصورة جيده وجود حراره بسيطه جدا جدا ودي بتكون جايه بصورة غير مباشره من الفرن طبعا مش للريحه ولا حاجه. :blush2: .....................ودا غير طبعا الفسيخ عشاقه كتير واكيد هيتسرق .......اما بقي الرمز دا هو ايقونه اسمايلي مش واضحه مش اكتر فطلعت بحرفين بس ......اللي هي دي.... :blush2: wst:: املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان