shark بتاريخ: 30 أبريل 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 30 أبريل 2008 المكونات 1 فرخة تقطع اربع قطع ماء كافي لتغطية الفرخة 1 جبة طماطم متوسطة الحجم حلة متوسطة الحجم للطبخ الخطوات يوضع الماء في الحلة ثم نرفعةعلى النار ( وتكون النارقوية عشان تغلي بسرعة ) بعد ان يغلي الماء نضع بة قطع الفراخ او اللحم ثم نضع معهم الملح والفلفل والبهارات وحبة الطماطم ونسيت اقول في المكونات البصلة متوسطة الحجم نضعها برضة سليمة بعد تقشيرها ونسيبهم حتي تنضج على النار ( ونعرف ازاى انها استوت - بسن السكينة نضغط على الفرخة اذا مشت فيها السكينة بسهولة تبقى الفراخ استوت وبكده تكون عملت فراخ بالشربة وبالهنا والشفا . وكل العملية دي ما تاخدش نص ساعة - متنساش تنظف الفرخة كويس بالملح والدقيق قبل ما تغليهم . ومن رايي الشخصي انزل اقرب مطعم واشتريلك سندوتشين شاورما او فرخة مشويه وعيش مع نفسك بلا قلبة دماغ - انشاء الله المشاركة الجاية عن سلق البيض ( تخصص ) رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Ghost بتاريخ: 30 أبريل 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 30 أبريل 2008 تمام و حلو قوي مستني سلق البيض على ناررررررر الحفاظ على قفاك مسئوليتك الشخصية رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مصطفى عبد الوهاب بتاريخ: 3 مايو 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 3 مايو 2008 المكونات1 فرخة تقطع اربع قطع ماء كافي لتغطية الفرخة 1 جبة طماطم متوسطة الحجم حلة متوسطة الحجم للطبخ الخطوات يوضع الماء في الحلة ثم نرفعةعلى النار ( وتكون النارقوية عشان تغلي بسرعة ) بعد ان يغلي الماء نضع بة قطع الفراخ او اللحم ثم نضع معهم الملح والفلفل والبهارات وحبة الطماطم ونسيت اقول في المكونات البصلة متوسطة الحجم نضعها برضة سليمة بعد تقشيرها ونسيبهم حتي تنضج على النار ( ونعرف ازاى انها استوت - بسن السكينة نضغط على الفرخة اذا مشت فيها السكينة بسهولة تبقى الفراخ استوت وبكده تكون عملت فراخ بالشربة وبالهنا والشفا . وكل العملية دي ما تاخدش نص ساعة - متنساش تنظف الفرخة كويس بالملح والدقيق قبل ما تغليهم . ومن رايي الشخصي انزل اقرب مطعم واشتريلك سندوتشين شاورما او فرخة مشويه وعيش مع نفسك بلا قلبة دماغ - ان شاء الله المشاركة الجاية عن سلق البيض ( تخصص ) من ناحية قلبة دماغ فهي فعلا قلبة دماغ بس ليا تعليق بسيط لأن حضرتك عملت الفرح و نسيت تجيب المعازيم و أنا هأجيب لك المعازيم دلوقتي : أولا الطماطم ملهاش مكان بينا في الليلة دي ثانيا كده المرقة مش هايكون ليها طعم لأن مافيش فيها أي مكسبات نكهة "توابل - المعازيم" زي (حبهان-ورق لورو-مستكة-كبش قرنفل-فلفل حصى) ثالثا نسيت أهم حاجه " الملح " رابعا ممكن نحط بصل و جزر و كرفس يكون الطعم أحسن خامسا نسيت تقول لازم نقشط الريم اللي هايظهر على وش البيون سادسا الفراخ حتى ولو لسه مش مستويه و غرزت فيها سكينه هاتمشي بسهوله لأن الفراخ الأنسجة بتاعتها رقيقة جدا و كفايه كده و حضرتك تخصص في سلق البيض بأي طريقة The King Of Chefs And Chef Of Kings رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
shark بتاريخ: 27 مايو 2008 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مايو 2008 المكونات1 فرخة تقطع اربع قطع ماء كافي لتغطية الفرخة 1 جبة طماطم متوسطة الحجم حلة متوسطة الحجم للطبخ الخطوات يوضع الماء في الحلة ثم نرفعةعلى النار ( وتكون النارقوية عشان تغلي بسرعة ) بعد ان يغلي الماء نضع بة قطع الفراخ او اللحم ثم نضع معهم الملح والفلفل والبهارات وحبة الطماطم ونسيت اقول في المكونات البصلة متوسطة الحجم نضعها برضة سليمة بعد تقشيرها ونسيبهم حتي تنضج على النار ( ونعرف ازاى انها استوت - بسن السكينة نضغط على الفرخة اذا مشت فيها السكينة بسهولة تبقى الفراخ استوت وبكده تكون عملت فراخ بالشربة وبالهنا والشفا . وكل العملية دي ما تاخدش نص ساعة - متنساش تنظف الفرخة كويس بالملح والدقيق قبل ما تغليهم . ومن رايي الشخصي انزل اقرب مطعم واشتريلك سندوتشين شاورما او فرخة مشويه وعيش مع نفسك بلا قلبة دماغ - ان شاء الله المشاركة الجاية عن سلق البيض ( تخصص ) من ناحية قلبة دماغ فهي فعلا قلبة دماغ بس ليا تعليق بسيط لأن حضرتك عملت الفرح و نسيت تجيب المعازيم و أنا هأجيب لك المعازيم دلوقتي : أولا الطماطم ملهاش مكان بينا في الليلة دي ثانيا كده المرقة مش هايكون ليها طعم لأن مافيش فيها أي مكسبات نكهة "توابل - المعازيم" زي (حبهان-ورق لورو-مستكة-كبش قرنفل-فلفل حصى) ثالثا نسيت أهم حاجه " الملح " رابعا ممكن نحط بصل و جزر و كرفس يكون الطعم أحسن خامسا نسيت تقول لازم نقشط الريم اللي هايظهر على وش البيون سادسا الفراخ حتى ولو لسه مش مستويه و غرزت فيها سكينه هاتمشي بسهوله لأن الفراخ الأنسجة بتاعتها رقيقة جدا و كفايه كده و حضرتك تخصص في سلق البيض بأي طريقة شوية شوية عليا استاذ مصطفى انا اللي قالتي علية الحاجة كنت بطبقها وتطلع زي ماتطلع وبعدين الحاجات اللي حضرتك بتقول عليا مسمعتش عنها غير بعد الجواز حتى معرفش فايدتها اية واكتر حاجة اعرفها في التوابل الملح والفلفل والكمون - دول لو افتكرت وحطيتهم مع الشربة ببقى فرحان بنفسي قوي اني طبخت - طبعا حكاية المعازيم على فكرة انا كريم جدا وكنت بعزم اصحابي لما اكون عايز اكل اكل نظيف تحياتي لك على مرورك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مصطفى عبد الوهاب بتاريخ: 27 مايو 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مايو 2008 المكونات1 فرخة تقطع اربع قطع ماء كافي لتغطية الفرخة 1 جبة طماطم متوسطة الحجم حلة متوسطة الحجم للطبخ الخطوات يوضع الماء في الحلة ثم نرفعةعلى النار ( وتكون النارقوية عشان تغلي بسرعة ) بعد ان يغلي الماء نضع بة قطع الفراخ او اللحم ثم نضع معهم الملح والفلفل والبهارات وحبة الطماطم ونسيت اقول في المكونات البصلة متوسطة الحجم نضعها برضة سليمة بعد تقشيرها ونسيبهم حتي تنضج على النار ( ونعرف ازاى انها استوت - بسن السكينة نضغط على الفرخة اذا مشت فيها السكينة بسهولة تبقى الفراخ استوت وبكده تكون عملت فراخ بالشربة وبالهنا والشفا . وكل العملية دي ما تاخدش نص ساعة - متنساش تنظف الفرخة كويس بالملح والدقيق قبل ما تغليهم . ومن رايي الشخصي انزل اقرب مطعم واشتريلك سندوتشين شاورما او فرخة مشويه وعيش مع نفسك بلا قلبة دماغ - ان شاء الله المشاركة الجاية عن سلق البيض ( تخصص ) من ناحية قلبة دماغ فهي فعلا قلبة دماغ بس ليا تعليق بسيط لأن حضرتك عملت الفرح و نسيت تجيب المعازيم و أنا هأجيب لك المعازيم دلوقتي : أولا الطماطم ملهاش مكان بينا في الليلة دي ثانيا كده المرقة مش هايكون ليها طعم لأن مافيش فيها أي مكسبات نكهة "توابل - المعازيم" زي (حبهان-ورق لورو-مستكة-كبش قرنفل-فلفل حصى) ثالثا نسيت أهم حاجه " الملح " رابعا ممكن نحط بصل و جزر و كرفس يكون الطعم أحسن خامسا نسيت تقول لازم نقشط الريم اللي هايظهر على وش البيون سادسا الفراخ حتى ولو لسه مش مستويه و غرزت فيها سكينه هاتمشي بسهوله لأن الفراخ الأنسجة بتاعتها رقيقة جدا و كفايه كده و حضرتك تخصص في سلق البيض بأي طريقة شوية شوية عليا استاذ مصطفى انا اللي قالتي علية الحاجة كنت بطبقها وتطلع زي ماتطلع وبعدين الحاجات اللي حضرتك بتقول عليا مسمعتش عنها غير بعد الجواز حتى معرفش فايدتها اية واكتر حاجة اعرفها في التوابل الملح والفلفل والكمون - دول لو افتكرت وحطيتهم مع الشربة ببقى فرحان بنفسي قوي اني طبخت - طبعا حكاية المعازيم على فكرة انا كريم جدا وكنت بعزم اصحابي لما اكون عايز اكل اكل نظيف تحياتي لك على مرورك ربنا يخلي لك الحاجه يا سيدي نسيت تقول لي بتسلق البيض ازاي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ The King Of Chefs And Chef Of Kings رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ليالي الغربة بتاريخ: 27 مايو 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مايو 2008 مستنية بفارغ الصبر طريقة سلق البيض بس يا رب في الاخر ما تقلنا تروحوا المطعم تجيبوا سندويش بيض من عندهم وبلا قلبة دماغ . رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مصطفى عبد الوهاب بتاريخ: 28 مايو 2008 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مايو 2008 السلام عليكم عقبال ما الأخ يشوف لنا هايسلق البيض ازاي خدوا دي طهي البيض: سلق البيض بقشرة: إن تعبير غلي البيض بقشرة ليس تعبيرا صحيحا حيث أن البض يجب أن يطهى في حرارة أقل من الغليان (سمرنج) فالبيض المسلوق إلى الدرجة الطرية أو المتوسطة أو الصلبة في الماء في درجة أقل من الغليان يطهى بالطرق الآتية : الطريقة الأولى :- 1- تجهز المعدات و مكونات الطعام 2- يجب إستخراج البيض من المبرد قبل ساعة من وقت الطهي على أقل تقدير حتى يصل لدرجة الحرارة الطبيعية أو يوضع في ماء دافئ لمدة 5 دقائق و تصفيتة (البيض البارد من الممكن أن يحدث لة تشقق عند وضعة في الماء المغلي) 3- يوضع البيض في ماء يغلي ثم تخفض درجة الحرارة عند وضع البيض 4- يسلق البيض في درجة حرارة منخفضة و لا تصل درجة الحرارة للغليان المدة المناسبة للطهي الطري من 3:4 دقائق الطهي المتوسط من 7:5 أما الطهي الصلب من 15:12 دقيقة و الوقت المضبوط يعتمد على درجة حرارة البيض و كمية ماء السلق و حجم البيض 5- يصفى البيض من الماء و يوضع تحت مياه جارية باردة و ذلك لوقف عملية التسوية و تجنب الطهي الزائد 6- لتقشير البيض تكسر القشرة و تنزع بدأ من الجانب الكبير في البضة حيث يوجد الكيس الهوائي و لسهولة تقشير البيض يقشر و هو مازال دافئا و تحت مياة جارية باردة ليسهل فصل القشرة الطريقة الثانية :- 1- تجمع المعدات و عناصر الطعام 2- يوضع البيض في وعاء صوص و يغطى بالماء البارد 3- ترفع الحرارة و يسخن حتى بدأ الغليان 4- تخفض الحرارة و يسلق للوقت المطلوب * الطهي الطري دقيقة واحدة بعد الغليان الطهي المتوسط من 3 : 5 دقائق بعد الغليان الطهي الصلب 10 دقائق بعد الغليان الطريقة الثالثة :- و تستعمل لطهي البيض للدرجة الصلبة فقط و يتم العمل حسب الطريقة الثانية و لكن بمجرد بدأ غليان الماء يرفع الوعاء من على النار و يغطى و يترك لمدة 20 دقيقة طهي البيض البوشية :- الإختلاف الوحيد بين الطريقتين هو القشرة و هذا الإختلاف بالطبع يضيف بعض الإختلافات في طريقة الطهي و الغرض من هذة الإختلافات هو المحافظة على البيضة كما هي كتلة دائرية واحدة منتظمة بدلا من فردها و إتساعها في إناء الطهي الخطوات : 1- تجمع أدوات الطهي و عناصر الطعام 2- يستعمل أكثر أنواع البيض طزاجة بقدر الإمكان للحصول على أفضل النتائج 3- يضاف لكا لتر ماء 1 ملعقة شاي ملح و 2 ملعقة خل (الخل يساعد على تغلظ أبيض البيض أسرع) 4- يسخن الماء على نار منخفضة و لا يترك الماء ليغلي لأن البيض في هذة الحالة قد يتصلب و يتقطع إذا إهتزت الطاسة أما إذا كانت درجة الحرارة أقل من اللازم فلن يطهى البيض بسرعة و يفترش في الطاسة 5- تكسر بيضة واحدة فقط في كل مرة في طبق صغير لتنزلق منها داخل المياة الساخنة و الأفضل أن تنزلق بجانب الطاسة 6- يستمر طهي البيض في الماء الساخن لمدة 5 دقائق تقريبا حتى يتغلظ البياض و يكون الصفار مازال لينا 7- يرفع البيض من الطاسة بالمقصوصة 8- تصفى جيدا و يساوى منها الأطراف الزائدة لتحتفظ بشكل متناسق و تقدم فورا- أما إذا كانت ستترك فترة قبل التقديم توضع في ماء بارد لإيقاف زيادة الطهي و عند التقديم يعاد تسخينها قليلا في ماء دافئ البيض البوشية جيد الصنع يكون له لون فاتح فاتح لامع و له شكل دائري غير مفكك و غير مفرود أو مسطح - و البياض صلب و رقيق و الصفار سائل و دافئ The King Of Chefs And Chef Of Kings رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان