اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

حلى تشيز كيك المانجو ... شكل راقي و طعم تحفه


زهرة الجبل

Recommended Posts

041.gif

جايبالكم إنهرضه طبق حلويات أنا شخصياً مش مصدقه إني أنا اللي عملته

صراحه اول مره اعمل التشيز كيك ومع ذلك حبيت اجدد عن الطرق المعتاده لعمله

حبيت أغير عن تشيز كيك الفانيليا والشيوكلاته والفراوله المعتاد

فغيرت الوصفات شويه و عملت تشيز كيك المانجه

طعمه رائع وشكله راقي جداً

هو بس مشكلته إنه دسم بزياده شويه إنما طعمه جميل

يا رب يعجبكم

364711220.gif

المكونات:

2 باكيت دريم ويب ( الباكيت اربعة اكياس بودره يعني الكميه كلها ثمان أكياس دريم ويب)

2 باكيت جيلي مانجو ((أنا إستعملت العلالي)) + 2كيس جيلاتين خالي النكهه

علبة جبنه كيري الحجم الكبير (( هنستخدم 18 مربع ))

2علبة عصير مانجو جاهز ( العلبه = 250 ملل)

وسنستخدم من العصير علبه ونصف ليست العلبتين كاملتين

علبة قيمر أو أي نوع قشطه حسب المفضل ... الكميه 250 ملل قشطه

علبة بسكويت دايجستيف + ملعقه كبيره ذبده أو سمن (( إنا إستخدمت سمن المراعي ))

سويسرول بالفراوله والكريمه

الطريقه:

أول خطوه نطحن كميه مناسبه من البسكويت(ثلاث ارباع العلبه تقريباً) ونفركها مع ملعقه السمن وملعقه من علبة القيمر ( القشطه)

ثم نبطن بهم أرضية صينية التشيزكيك ( الصينيه ذات القاع المستدير و متحركة الجوانب)

يعني توزع البسكويت المطحون بعد مزجه جيدا بالسمن والقيمر على ارضية الصينيه ونضغط عليه جيدا

ونضع الصينيه بالفزيزر لتجمد

نضع الكيري في الخلاط مع علبه ونصف من العصير ونخلطهم حتى تذوب الجبنه تماماً

نذيب علبتين الجيلي مع باكيت الجيلاتين في كوب من الماء المغلي وتحركهم كثيراً حتى تمام الذوبان وبعد مايذوب تماماً نضع عليهم نصف كوب ماء بارد من الثلاجه ونقلبهم ونتركهم ليبردوا في الثلاجه

حتى ننتهي من خلط باقي المقادير لكن ننتبه ان لا تطول مدة بقاءهم في الثلاجه حتى لا يتجمد الجيلي

وفي هذه الأثناء نضع باقي القيمر في وعاء غويظ ومعه بدرة الكريم شانيه كله (8 أظرف )ونضربه بالمضرب

سيصبح سميك القوام جدا

نضيف عليه بالتدريج خليط الكيري مع العصير ومع اضافتهم نستمر في ضربم بالمضرب الكهربائي حتي يتجانس الخليط

الآن نخرج الجيلي من الثلاجه و نأخذ منه ثلاث ارباع كوب نتركهم جانباً لتغطية الوجه

ونضيف الباقي للخليط ونمزجه جيداً بالمضرب

ثم نخرج الصينيه بالبسكويت من الفريزر ونقطع السويسرول شرائح مستديره ونبدء برص الشرائح على جدران الصينيه جنباً إلى جنب ملتصقه ببعضها تماماً ونضغط قليلاً عليها بإتجاه جدران الصينيه لتثبيتها بالجدار فقط

الآن نضيف خليط التشيز كيك الي الصينيه في الوسط بحيث يحاوطها رصة السويسرول التي لصقناها على جوانب الصينيه

ونضعها في الفريزر

وبعد نصف ساعه سيكون الوجه أصبح متماسك قليلاً هنا نضيف باقي الجيلي( ثلاث أرباع الكوب اللي كنا تركناهم على جمب )

نضيفه إلى الوجه ونسقي منه السويسرول ايضاً

ونتركه في الثلاجه حتى تتماسك التشيز كيك تماماً

وبعد التأكد من انه اصبح جاهزاً نخرجه من الثلاجه وقد يكون الجيلي لصق السويسرول بجدران الصينيه ..

فممكن هنا تحريك سكين رفيعه جداً بين السويسرول و حواف الصينيه قبل فتح جدار الصينيه المتحرك و فصله عن القاع

للمساعده على ازالة حواف الصينيه بدون تغيير شكل السويسرول

يا رب تعجبكم و هنا وصحه

تم تعديل بواسطة زهرة الجبل

n4hr_13490737523.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

شكلها بيقول كلام كبير :roseop: ......انا جربت التشيز كيك كذا مرة وكانت تحفه بجد :roseop: ......بس بالمانجو.......بجد هجرب واقولك.......شكرا كتير.................... :sad: wst::

املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد

رابط هذا التعليق
شارك

خير يا قلبي.... :blink:

ايه اللي انتي عملاة ده :blink:

....هو مش المفروض الاجازة باقي عليها كام اسبوع.. ماسمعتيش عن اختراع الدايت؟؟ :Head:

بس بجد وجد يعني انتي اللي عملاها؟؟ :o

تسلم ايديكي وعنيكي يارب وبالف هنا وشفا وصحتين عليكم كلكم... :) :roseop::roseop:

طيب هاتيلي صورة تانيه بعد ما خلصت ...يا شريرة... :sad:

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

بصراحة واضح انها طيبة ولذيذة من شكلها النهائي .بس الحق يتقال الواحد بيخاف ياكل منها كتير لأنها دسمة لأن عادة التشيز كيك دسم جدا بسبب الجبنة بس طبعا بمناسبات معينة ممكن الواحد يستمتع بقطعة صغيرة بس بصراحة الي يشوف الشكل النهائي صعب يضبط نفسه عن اكلها كلها شكرا لك.

رابط هذا التعليق
شارك

شكلها بيقول كلام كبير :wub: ......انا جربت التشيز كيك كذا مرة وكانت تحفه بجد :unsure: ......بس بالمانجو.......بجد هجرب واقولك.......شكرا كتير.................... :blink: smk:

يسلم لي مرورك يا شيكولا

منتظره نتيجة التجربه

تحياتي

n4hr_13490737523.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

خير يا قلبي.... :blink:

ايه اللي انتي عملاة ده :blink:

....هو مش المفروض الاجازة باقي عليها كام اسبوع.. ماسمعتيش عن اختراع الدايت؟؟ :Head:

بس بجد وجد يعني انتي اللي عملاها؟؟ :o

تسلم ايديكي وعنيكي يارب وبالف هنا وشفا وصحتين عليكم كلكم... :wub: :roseop:

طيب هاتيلي صورة تانيه بعد ما خلصت ...يا شريرة... :sad:

يا هلا و كل الغلا بنوشه

يا بنتي موضوع التشيز كيك ده إدمان

و ملوش علاقه بالدايت ... تقدري تقولي كده دي نقره و دي نقره

أصل بيني و بينك .. : مش نازله أجازه السنه دي smk: .. فبسلي وقتي بقى :blink:

و بعدين و الله أنا إللي عاملاها مش مصدقه ؟

كنت مره زمااااااان في زياره عند واحده معرفه .. الله يمسيها بالخير

و كانت عاملاها و عجبتني جدا

أخدت منها الوصفه .... و بعد برهه من الزمن يجي سنه و كم شهر :unsure: قلت أجربها

طلعت تحفه .. كررتها كذا مره كمان ... صورتها و كتبت لكم الطريقه

يلا جربيها و قوليلي النتيجه

تحياتي

n4hr_13490737523.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

بصراحة واضح انها طيبة ولذيذة من شكلها النهائي .بس الحق يتقال الواحد بيخاف ياكل منها كتير لأنها دسمة لأن عادة التشيز كيك دسم جدا بسبب الجبنة بس طبعا بمناسبات معينة ممكن الواحد يستمتع بقطعة صغيرة بس بصراحة الي يشوف الشكل النهائي صعب يضبط نفسه عن اكلها كلها شكرا لك.

أهلاً بأختي الكريمه هدوء الليل

منوره المنتدى و منوره موضوعي

بداية أحب أحييكي على إختيارك للإسم

عجبني جداً بجد

ثانياً بقى أنا معاكي هي فعلاً سعراتها الحراريه عاليه جداً

علشان كده بعملها و آخد قطعه و أدي لكل حد في البيت قطعه

و بعدين بعد كده و رأفة بحال مؤشر الميزان ومنعاً للضغط الذائد على أعصابه

بعمل طبق لجيراني هديه علشان ميتبقاش منها حاجه في البيت

أصل بصراحه .. رحم الله إمرءٍ عرف قدر نفسه .. و أنا طول ما هي قدامي مش بعرف أمسك نفسي

تحياتي لتواجدك

أختك أم كريم

n4hr_13490737523.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      هذا الفيلم من إنتاج مؤسسة السينما سنة 1972 و إخراج فطين عبدالوهاب - توفي قبل عرض الفيلم - الفيلم متعة حقيقية رغم عدم وجود الوجوه الكوميدية المشهورة مثل إسماعيل يس الفيلم يستحق أن يشاهده رواد محاورات المصريين    
    • 14
      لم أعد اشعر بالمهانة عندما أحشر في علب السردين هذه ليس هناك وسيلة مواصلات على هذا الطريق إلا عربات السرفيس تشمم عرق الكادحين أصبح يمثل استدعاء لقيمة الكدح من أجل لقمة العيش كان الشم اجباري لكن الاستدعاء مازال تلقائيا شرح لي الرجل كيفية الوصول لمنزله وعدد لي كم سيارة سأركب بل وفي كم محطة سأنزل .. الطريق يجاور ترعة ضيقة .. خبراتي السابقة على هذه الطرق تقول أن بعض السيارات يصيبها الظمأ فتنزل للترع تروي عطشها يتسائل المرء عندما ينزل هذا العدد الوفيرمن الناس كيف احتواهم هذا الفراغ ؟؟ ..
    • 1
      http://www.youtube.com/watch?v=R1EBvhlSkiY http://www.youtube.com/watch?v=fhcoRHAxw0s&feature=related
    • 9
      الحر ممكن يسوى الأسفلت هذه الأيام .. عشان كده المشمش ببلاش .. لأنه الشمس جايباه غصب عنه .. نتفرج ولا نستثمره؟ مش عارف الفكرة جت ازاى بس أهى جت .. لأنى لقيت كنافة قدامى ومعايا مشمش وعندى جبنة .. الكنافة هنفركها فى زبده بدرجة حرارة الغرفة .. المشمش هنقطعه أنصاف ونشيل البذر .. المستوى أوى منه هناخده نضربه فى الخلاط مع عصير ليمونة كبيرة و3 ملاعق سكر وبشر قشر الليمونة دى ثم نكثفع على النار كأنه قمر الدين .. هنرص الكنافة فى فاع الصينية كما فى بسكويت التشيز كيك .. وهننشر عليها الجبن أى نوع جبن
    • 0
      عفواً ممنوع الإعلانات بهذه الطريقة بالمنتدى الإدارة سي السيد
×
×
  • أضف...