اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

هل تعاني من زيادة الوزن؟؟ نفسك تخس ؟؟ أدخل ..


ام بلال

Recommended Posts

الأخ الفاضل محمد أهلا بيك ربنا يوفقك ، و ييسر لك أمرك لا تقلق ، أهم حاجة الإستعانة بالله ، و صدقني بحول الله و قوته هتوصل لهدفك : 90 كيلو و أقل كمان

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 284
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

:) :blink: أعضاء نادي الصحة و الرشاقة :blink: :lol:

**** أعضاء نادي الصحة و الرشاقة المسجلين حتى الآن **** roseopen.gif

ناوية على الهجرة 27/12/2008 160 سم الوزن الحالي 72

بركة 27/12/2008 166 سم 89

نيو كمر 28/12/2008 162سم الوزن الحالي ناقص

زوج بركة 28/12/2008 168 سم الوزن الحالي 86كيلو جرام

الأستاذ حسام يوسف 28/12/2008 182سم 110 كيلو

فتفوتة29/12/2008 167 سم 99 كيلو و نص

ماروشكة 30/12/2008 157 سم 100كيلو

ميزو 30/12/2008 176 سم 101 كيلو

إيناس أحمد 31/12/2008 154 سم 70 كيلو

محمد عبد العزيز 1/1/2009 179 سم 116 كيلو

ليدي بيرد 8/1/ 2009 163 سم 98 كيلو

أم بودي 10/1/2009 157 سم 105 كيلو جرام

الأخ محمد 18/1/2009 190 سم 135 كيلو جرام

شدوا حيلكم يا جماعة في ناس إختفت و لم نسمع عنها حس من زمااااان ، أين هم ؟؟؟

رابط هذا التعليق
شارك

:) :blink: الحلقة التاسعة :blink: :lol:

أفكار ذهبية في تحضير الطعام :

الشوفان ( Oats) :

عبارة عن حبوب تشبه القمح النوع المتوفر في علب ( متوفر في دول الخليج لا أدري عن مصر يمكن يكون في المولات الكبيرة أو عند العلاف ) ، أفضل طريقة طبختها بها :

- قدر متوسط الحجم مملوء حتى منتصفه ماء

- ضعي فيه : جزر مقطع - بسلة - فاصولياء مقطعة .... يعني تشكيلة خضروات محترمة

- توابل مشكلة : فلفل اسود - بهارات - قرفة مطحونة - زنجبيل مطحون ...... إلخ

- ملعقة ثوم مفروم

- بصلتين كبار شرائح

- فلفلتين رومي مقطعة شرائح

- قطع طماطم

- يوضع كل ما سبق في الماء تدريجيا مع مراعاة وقت النضج لكل صنف ، يمكن عند تمام نضج الخضروات إضافة عصاج أو قطع لحم مسلوق أو دجاج على حسب الرغبة

- بعد تمام النضج يضاف الشوفان ( المعيار الموضح على العلبة من الخارج يجعل الشورة قوامها غليظ يمكن زيادة الماء على حسب الرغبة ) يراعى أن الشوفا يزداد غلاظة قوامه كلما تم غليه أو ترك ليبرد بعد الغلي ،

جورج كروز وضح أن هناك نوع غير معالج و بالتالي تأخذ وقت أطول في النضج ، هذا لم أجده هنا و بالتالي أنا أستخدم المعلب سريع التحضير حتى مشهور ب " كويكر " ،

الشوفان يحتاج نار هادية و تقليب مستمر ,

- إضافة عصير الليمون عند تناوله يعطي له مذاق خاص .

بالهنا و الشفا

رابط هذا التعليق
شارك

:roseop: ****تابع الحلقة التاسعة **** :roseop:

أفكار ذهبية في تحضير الطعام :

أحرص على تقديم أصناف تتميز بالطعم و بسعرات حرارية معتدلة

:roseop: :roseop: الشيش طاووك :

1- قطع صدور دجاج مخلي مقطع مكعبات صغيرة تصلح لغرزها في الأسياخ الخشب ،

2- التتبيلة : علبة زبادي - خل - ملح - بهارات مشكلة - سماق - ملعقة ثوم مفروم كبيرة - صلصة أو كاتشاب - صويا صوص إذا توفر .

3- ينقع الدجاج في التتبيلة لمدة يوم على الأقل ، يغرز في أسياخ خشب + قطع بصل + فطع فلفل رومي

4- نقشر بطاطس - تغسل قبل تقطيعها - تقطع على حسب الرغبة و تنقع في خل و ملح فقط لمدة ساعة قبل القلي .

5-سلطانية مايونيز مضاف لها ملعقة ثوم مفروم صغيرة .

6- شرائح طماطم و خيار و بصل وفلفل رومي

7- سلطة طحينة متبلة .

8- قطع مخلل ،

نحضر طبقة من الخبز الأسمر و نرص فيها المكونات السابقة ، ياريت تشربوا مية كتييييييييييير :blink: قبل الأكل لأنكم لن تقاوموها و أنا غير مسئولة wst:: .

رابط هذا التعليق
شارك

معلش نسيت أقول طريقة التسوية للشيش طاووك :

يشوى على شواية ، أفضل نوع الذي يكون فيه مكان مخصص للماء أسفل الشعلات حيث لا يتصاعد غاز الكربون الذي يتصاعد عند الشوي على الفحم و الذي ثبت ضرره الشديد على الصحة .

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا ام بلال الغالية على الوصفات الحلوة

اطمني مش في اول المشوار انا في الربع الاخير منه وربنا يبارك فيها بس انا بحس بالجوع

زياده بعد الاطعام للرضيعة وربنا يخليلنا الكرفس والخس وسمعت معلومة هايلة عن الكرفس انه

بيستهلك سعرات 150 سعر لهضم عود منه ودي صورته للي عايز يشوفه

http://www5.0zz0.com/2007/12/14/04/79909747.jpg

وفين يا ام بلال تمارين اللياقه اللي قولتيلنا عليها

تم تعديل بواسطة بركة

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

بصي يا ستي العائق في موضوع الصور أنني دخلت على موقع جورج كروز فوجدته ناصح جدا يضع الغلاف فقط لأحدث كتبه و لا يعطي

معلومة أو صورة بسنت حتى :roseop: ، لذلك سأضطر أن أستعين بكاميرا ديجيتال و أصور إبني و هو يقوم بالتمارين تمرين تمرين - عددهم 28- و

أنزلهم يعني الموضوع عاوز شغل إذا واجهتني مشكلة فنية سأخبركم :roseop: ، المشكلة أولادي بيمتحنوا الشفوي و بيستعدوا لإختبارات الترم ربنا يوفق الجميع ،

فمش فاضيين ليه ،

لا تقلقي سأنزلها ، لكن خايفة الكل ينام أخ تش :roseop: ، لما أقول كل اللي عندي ،

مش ملاحظة كام عضو في النادي متسجل غياب wst:: :blink: !!!!

رابط هذا التعليق
شارك

تحياتى الى جميع الاعضاء والف شكر على الموضوع الرائع ده وربنا يكرمك يام بلال انا عمرى 33 وطولى 162 ووزنى 72 وياريت تقبلونى معاكم انا جهزه ال3 ورقات وكله تمام واشاره البدا من اليوم يارب يارب شبعنا

رابط هذا التعليق
شارك

معلش هو لازم اللبن الرايب يكون قليل الدسم انا معنديش مشكله بس علشان الرضاعه متتاثرش وكمان عندى سؤال العصائر الطبيعيه زى المراعى وحلوانى وشكرا hpc:!:

رابط هذا التعليق
شارك

مش ملاحظة كام عضو في النادي متسجل غياب hpc:!: :D !!!!

لا معاكى يا ام بلال مانمناش ولا حاجة ربنا يكرمك

بس انا عاوزة اقولك حاجة بس خايفة انا نزلت 3 كجم وبعدين فرحت ولخبطت بس مش فى انواع الاكل لا فى المواعيد وملاحظة انى دلوقتى مش بنزل مش عارفة ليه

وكمان سؤال لو سمحتى الجبن انا بحبها اوى اوى بس مش عارفة هلى هى اللى مش مخليانى بنزل يعنى مثلا الجبنة الرومى والفلامنك وكده ردى عليان اصل ان محتاسة فى موضوع الجبن ده وكل اما اعمل لابنى ساندوتش وهو رايح المدرسة الصبح اروح عامله لنفسى واحد فى التوست البر واقول ده فطارى مش عارفة ده صح ولا غلط

وليكى منى احلى وردة وربنا يوفق ولادنا فى الامتحانات آمين hpc:!: hpc:!:

رابط هذا التعليق
شارك

hpc:!: أعضاء نادي الصحة و الرشاقة hpc:!:

ناوية على الهجرة 27/12/2008 160 سم الوزن الحالي 72

بركة 27/12/2008 166 سم 89

نيو كمر 28/12/2008 162سم الوزن الحالي ناقص

زوج بركة 28/12/2008 168 سم الوزن الحالي 86كيلو جرام

الأستاذ حسام يوسف 28/12/2008 182سم 110 كيلو

فتفوتة29/12/2008 167 سم 99 كيلو و نص

ماروشكة 30/12/2008 157 سم 100كيلو

ميزو 30/12/2008 176 سم 101 كيلو

إيناس أحمد 31/12/2008 154 سم 70 كيلو

محمد عبد العزيز 1/1/2009 179 سم 116 كيلو

ليدي بيرد 8/1/ 2009 163 سم 98 كيلو

أم بودي 10/1/2009 157 سم 105 كيلو جرام

الأخ محمد 18/1/2009 190 سم 135 كيلو جرام

ايمانو 19/1/2009 162 سم 72 كيلوجرام

أهلا و سهلا بالأعضاء الجدد ، ربنا يوفق الجميع

رابط هذا التعليق
شارك

hpc:!: hpc:!: بركة :

عرفينا يا جميل إزاي بتاكلي الكرفس و طعمه عامل إزاي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

hpc:!: :D فتفوتة :

مبروك، كونك توصلي للثبات رغم اللخبطة ده معناه إن جسمك شغال كويس شوية تظبيط في المواعيد ، و كميات الطعام و ترجعي تخسي ، لا تقلقي الجسم أحيانا يقوم بعملية إستبدال للدهون فيحل محلها العضلات الحارقة ، فيحدث فترة ثيات ، في فترة تأتي للمرأة شهريا يحدث فيها إحتباس للماء أثناء تلك الفترة ،

لا تقلقي حدوث ثبات لأسابيع أو حتى شهر أو شهرين لا يعد محبط بل هو مؤشر رائع فبدلا من الصعود في الوزن أصبح هناك إستقرار نسبي ، العبرة بالتهاية و نحن مازلنا في بداية المشوار ،

أنا أيضا أعشق الجبنة جدا جدا ، أتعشى بها أو أفطر عادي لكن راعي الكمية ( سندوتش معقول مش كتير ) ضعي معه خيارة مقطعة و خس مثلا ، حاولي يكون التوست بر ،تحياتي

:D :D : إيمانو العضوة الجديدة :

أولا كان لي ملحوظات على موضوع الرضاعة إقرأيه ،

ثانيا دسم الطعام إسألي فيه الطبيبة المختصة

ثالثا العصائر يفضل التي لا يكون مضاف لها سكر ،

تحياتي للجميع

رابط هذا التعليق
شارك

الجدول الموضح يبين الوزن الأول الذي بدأتي به النظام الغذائي ، للذكرى يعني ،

ممكن كل عضو يدخل بعد كده يكتب الوزن الجديد الذي وصل إليه ، أو خلينا نكتب النتيجة بعد 3 شهور ، ما رأيكم ؟؟؟؟؟؟؟

أريد إقتراحاتكم ، فالوزن الأول المسجل يوضح مدى إنجازك خلال فترة معينة لا أستطيع إلغاؤه ، ولا إيه؟؟؟

رابط هذا التعليق
شارك

:roseop::roseop: متشكره علشان قبلتونى رغم انى جات متاخر والله انا قرات كل الصفحات قبل ماكتب المداخله بس مكنتش فاهمه شويه حته الرضاعه او حسب فهمى ان الوحده تكثر من السوائل وبلاش حجات مشبعه بالدهون الحمد الله لحد دلوقتى محافضه انهرده كاول يوم علشان انا مبسوطه ان مفيش حاجه ممنوعه وجزاك الله خيرا وجعله فى ميزان حسناتك
رابط هذا التعليق
شارك

اختى الحبيبة ام بلال :roseop: واللة انا كل مرة ادخل الاقى مداخلاتك اللطيفة بنشكح مساء الفل انا عندى اقتراح اى حد يعمل انجاز يقول علية يعنى خس اد اية كل اسبوع وليكن كل يوم جمعة كلة ييجى ويقول فقد كام كيلو هذا الاسبوع زى الرابح الاكبر وسيادتك باعتبارك صاحبة البيت واحنا ضيوفك تعملى تجميعة فى جدول ومين طلع الاول ومين التانى ومين الاخير وناخد الشهادات لاولياء امورنا ... كدة حتتولد روح التنافس والرغبة فى فقد المزيد من الوزن (عشان اطلع الاولى) والمزيد من التحفيز ودمتم سالمين

رابط هذا التعليق
شارك

العزيزات و الأعزاء:

في مشكلة فنية عندي في تصفح صفحات الموضوع كلمت عليها الإدارة أعود لا حقا حتى تحل المشكلة ،

رابط هذا التعليق
شارك

الكرفس أنا باكله زي ما هو من غير أي طهي

لما بحس اني جعانه باكل عود واحد منه بحس بشبع و

ان بطني مافيهاش خرم ابره وطعمه حلو واتعودت عليه وكمان بعد ما عرفت من كتاب كروز

انه طعام تقريبا بدون سعرات وان ده من الاطعمه التي ليس لها حدود في الفائدة لاحتوائه

على كمية ألياف عاليه وماء وغيره + انه بيشبع جدا وانا بموت في القرقشة كمان

وممكن يتقطع على السلاطة وممكن يطبخ في شوربة الخضار

لكن ملحوظة انا لاحظتها ...........اني لما باكل طعام مطبوخ بحس بعد ساعتين بالكتير اني

جعانه جدا لكن لما باكل سلاطة مع الوجبة بفضل شبعانه لحد ما ال3 ساعات بيمروا وباكل حاجة

كده والسلام عشان نظامنا يمشي تمام .........انا الان 87 كيلو وباذن الله معا للرشاقه والصحه hpc:!:

بالنسبة بقى للتمرينات انا عندي حل ممكن نعمل سكانينج للصور اللي في الكتاب وننزلها

ولسنا في حاجه للموقع بس للاسف الكتاب بتاعي اللي بتقوم بالتمارين سيدة فمش هانزل

الصور بتاعتها + ان كتابي 8 دقائق من أجل بطن رشيق مش الكتاب الجنرال اللي قولتيلنا عليه

وتحياتي وربنا يوفق ولادك وكل اولادنا يارب :rolleyes:

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...