اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

قوارب الكوسة باللحمة المفرومة ..


بندق أفندى

Recommended Posts

دى بمناسبة انى شفت موضوع يسأل عن الكوسة ..

الكوسة تكون حجمها فى حدود 10 الى 12 سم طول وتكون تخينة ومكلبظة .. هنقطعها نصفين بالطول بعد التقشير لمن يهوى تقشير الكوسة (انا مش بأقشرها لأنه عشان أشتريها لازم تكون طازة أوى) .. ووضعتها فى ماء بيغلى وتخليها تغلى لمدة 5 دقايق .. بعدها نصفيها .. ونشيل القلب ونخليها عاملة زى القوارب ..

279072217.jpg

وهنرصها متجاورة فى صينية وهنحمل القوارب باللحم المفروم المعصج اللى عملناه كما يلى

هنعمل لها لحم مفروم معصج .. لحم مفروم مع فلفل أسود مع بصل مع عصير ليمون نع ملح مع عصير طماطم .. مع زبدة أو زيت حسب الرغبة .. وممكن تحطى عليها صنوبر لو تحبى ..

لحد كده ممكن تدخليها فرن حار على درجة 200 درجة ..

غطيتها بجبن موزاريلا وجبن بارميزان

104206730.jpg

وندخلها الفرن حتى تحمر وبالهنا والعافية ..

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

كمل جميلك وجاوب على تساؤلات أخوك المحتار س س :

1- القوارب دي بتتقدم جنب رُز ولا معكرونة - على رأي اللبنانيين ؟

2- الجبنة .. مش دي المفروض نحطها على الوش لما الإختراع يقرب يستويي ؟

هاجرب الإختراع ده بكره في العيال ولو عاشوا لحد يوم السبت هابقى أقول لك عالنتيجة ..

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

كل مرة أقول توبة عدت أدخل مواضيع الطبخ دي ... وأرجع أدخل وأندم إني دخلت تاني

الواحد يهرب من أكل المطاعم لأكل العزاب (اللي ما بيعرفوش يطبخوا) ... لحد ما كره الأكل كله وأمنيته الوحيد لو ينفع يعيش من غير أكل.

بندق أفندي بجد بحييك على وصفاتك الهايلة دي ... شكلي هاسيب الكويت واروح الدمام علشان خاطرك إنت بس

تحياتي

رابط هذا التعليق
شارك

كمل جميلك وجاوب على تساؤلات أخوك المحتار س س :

1- القوارب دي بتتقدم جنب رُز ولا معكرونة - على رأي اللبنانيين ؟

2- الجبنة .. مش دي المفروض نحطها على الوش لما الإختراع يقرب يستويي ؟

هاجرب الإختراع ده بكره في العيال ولو عاشوا لحد يوم السبت هابقى أقول لك عالنتيجة ..

شوف يا سى السيد بك .. الكوسة مسلوقة واللحمة متعصجة .. يعنى كله مستوى .. دخولها الفرن مع الجنبة عشان اللون واستكمال النكهة يعنى مش محتاجة وقت كتير

تتقدم جنب رز أحسن .. دى كانت مع كتف ضانى وسلطة بس ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

كل مرة أقول توبة عدت أدخل مواضيع الطبخ دي ... وأرجع أدخل وأندم إني دخلت تاني

الواحد يهرب من أكل المطاعم لأكل العزاب (اللي ما بيعرفوش يطبخوا) ... لحد ما كره الأكل كله وأمنيته الوحيد لو ينفع يعيش من غير أكل.

بندق أفندي بجد بحييك على وصفاتك الهايلة دي ... شكلي هاسيب الكويت واروح الدمام علشان خاطرك إنت بس

تحياتي

الله يخليك يا هتش ..

بس خليك فى الكويت أحسن انا قربت أطفش من الغربة هنا .. صحيح مفيش زحمة زى جدة ولا تلوث جدة .. بس هنا غربة مزدوجة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم:

شيلو الراجل ده من وشي.... :)

هموتك يا كابتن ازا عملت كده تاني

انا جعاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااان :huh:

تم تعديل بواسطة السويفي

اللهم خذنا اليك منا .....وشغلنا بك عنا

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك يا بندف باشااا مش افند

سهلة وجميلة واكيد هتبقى لذيذة هجربها بكرة ان شاء الله بس بلاش الضانى عشان مش بحبه

يا بخت مراتك بيك والله

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا بندق أفندى ممتعنا بأطباقك الجميلة ......

هجربها بإذن الله وأعرفك النتائج ........

بس لى سؤال بصفتك خبير ....إيه أحسن نوع لزيت الزيتون لأن أنواعه هنا فى المولز بتاعت جدة بالهبل وأنا مش عارفة أختار :sad: :sad: :unsure:

وقولت قبل كده إنك زهقت من التدوير على لحمة كويسة .........طيب وصلت لإيه فى الآخر لأننا لايصين هنا والأنواع الى بنشتريها

من هايبر بنده أو كارفور بناخد فيها كل مقلب والتانى ......الله ينور wst:: wst::

معلش أنا طولت عليك ..بس إحنا فرصة اننا لاقيناك وهنستغلك أسوأ استغلال :roseop: :roseop:

بالمناسبة هو حضرتك بتشتغل إيه؟؟!!! :) :blink: :blink:

وحيدة في غربتي ...أسيرة في عزلتي ....الي حين ألقاكم يا أحبتي

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم:

شيلو الراجل ده من وشي.... mf-:

هموتك يا كابتن ازا عملت كده تاني

انا جعاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

اااااااااااااااااااااااااااااااااان :roseop:

نعلش يا سويفى العين تأكل قبل الفم دائما .. انت اتفرج هنا وكل فى حتة تانية .. :wub:

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك يا بندف باشااا مش افند

سهلة وجميلة واكيد هتبقى لذيذة هجربها بكرة ان شاء الله بس بلاش الضانى عشان مش بحبه

يا بخت مراتك بيك والله

الله يخليكى يا فتفوتة هانم .. هى فعلا لذيذة أوى .. وأحد أخواتنا أول ما عملتها بتقول خليتها مقرر لمدة 3 أيام من كتر الطلب عليها ..

أما بقى حكاية يا بخت مراتى بى الرجل اللى بيطبخ سلاح ذو حدين ممكن يبقى ناقد كبير ويبقى متعب .. بس الحمد لله بالرغم من انى بأعرف أخرج اكلة كويسة انما نفسى حلوة ممكن آكل اى أكل .. خصوصا لو مفروض على .. بس زوجتى أستاذة كمان فى المطبخ .. كما حماتى كما أمى كما أخواتى كما خالاتى .. وكلهن من مدرسة جدتى رحمها الله ..

طبعا أنا بأسهل عليها الأمور فى المشتريات (حتى هى تقولى انت أروبة أوى .. بس بنختلف فى الفاكهة .. انا بأحب الفاكهة خضراء وجامدة ومززة وهى بتحبها مستوية .. ابنى زيى ..

كنت لا أحب الضانى ولا اطيقه .. لما جيت السعودية بدأت أتعامل معه .. ثم عشقته .. طبخه بطرق غير تقليدية .. بيخليه كمان حالة خاصة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا بندق أفندى ممتعنا بأطباقك الجميلة ......

هجربها بإذن الله وأعرفك النتائج ........

بس لى سؤال بصفتك خبير ....إيه أحسن نوع لزيت الزيتون لأن أنواعه هنا فى المولز بتاعت جدة بالهبل وأنا مش عارفة أختار :sad: :sad: mf-:

وقولت قبل كده إنك زهقت من التدوير على لحمة كويسة .........طيب وصلت لإيه فى الآخر لأننا لايصين هنا والأنواع الى بنشتريها

من هايبر بنده أو كارفور بناخد فيها كل مقلب والتانى ......الله ينور wst:: wst::

معلش أنا طولت عليك ..بس إحنا فرصة اننا لاقيناك وهنستغلك أسوأ استغلال :wub: ;)

بالمناسبة هو حضرتك بتشتغل إيه؟؟!!! :roseop: :blink: :blink:

شوفى يا ترنيم هانم .. أحسن زيت زيتون .. فيه نوعين واحد أسبانى هتجدى غلاف الزجاجة أخضر .. وشيك أوى .. مش متذكر اسمه بس فيها سى وأوه .. وبعده ساسو الزجاجة .. بس دول أغلى سعرا .. ودول سعرهم بيرجع للبراند نيم جنب الجودة ..

حلا لهذه النقطة تختارى الزيت على أساس انه معصور على البارد وكلما قلت نسبة الحموضة به كلما زادت قيمته .. وفيه أنواع كتير بينطبق عليها الوصف ده .. فيه أليسا .. وده تونسى وفيه السوسن وده سورى وفيه رحمة ..

لو عرفتى حد بيبيع زيت فلسطينى مش مغشوش .. اشتريه وانتى مغمضة لأنى جربته ذات مر ةوكان رهيب .. ولما غيرت الرجل كان مش حلو واضطريت أرجعه .. الزيت فى طبيعته بيكون لونه مائل للخضرة وله رائحة الزيتون وله طعم مميز .. وده بيكون معصور يدوى وعلى البارد وسعره مش بيكون غالى مقارنة بالأصناف الجيدة جدا .. لأنه الصفيحة 1 لتر بيكون سعرها فى حدود 360 الى 400 ريال .. فى حسن النوعين اللى ذكرت أغلى من 50 ريال للكيلو ..

أما مشكلة اللحمة لم أحلها .. واتجهت للضانى والأسماك بشكل أساسى .. وطبعا الفراخ مكتفين بالتموين من اللحوم اللى نجيبه من مصر كل ما حد يسافر .. وبس

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      مكونات عمل بيتزا باللحمة المفرومة      1 عجينة بيتزا مقاس 16 إنش      1 أونصة زيت زيتون      6 أونصات بيتزا سوشي      5 أونصات من مزيج الجبن والبيتزا (80 بالمائة من جبن الموزاريلا منزوع الدسم جزئيًا ، 20 بالمائة جبن بارميزان) ، مبشور      3 أونصات سجق إيطالي حار      2 أونصة بيبروني      2 أونصة لحم خنزير مقطع إلى شرائح      2 أونصة من لحم الخنزير المقدد ، مفتت      1 أونصة بيتزا من مزيج الجبن تعليمات الوصفة بعد معرفة طريقة عمل عجينة العشر دقائق      ادهن القشرة بز
    • 13
      بمناسبة إفطار اليوم ( ربنا يتقبل منا ومنكم الصيام والقيام وصالح الاعمال ) والعيد بكره بقى واللحمه وكده النهاردة الشيف اللبناني الشهير س س س ( سي السيد سكرسيان ) هايقدم لكم طبق شو كتير حلوووو .. وشو كتير مهضوم وبسيط إسمه " جلاش باللحمة المفرومة " .. ما بأدري المصريين بيعرفوا يعني إيه جلاش ولا لأ ؟!! عامة .. ده شكل الطبق بعد ما خلصتوا أي حد ريقه هايجري ويهجم عالتلاجة ويشق ريقه بحاجه ويقول نسيت ... أنا مش مسئول المهم ... نبدأ بالمقادير - لفة جلاش ( تقريباً بتبقى نص كيلو ) - نصف ك
    • 13
      أنا جه فى دماغى سؤال غريب بس مش لاقيله إجابه إشمعنى إختارنا الكوسة للدلالة على الواسطة والمحسوبية؟ يعنى ليه مش البامية ولا الملوخية مثلآ.....هل فى خلفية تاريخية للموضوع مثلآ? حد فكر فى الموضوع ده؟
    • 8
      السلام عليكم محتاجة طريقة عمل طبيخ الكوسة بس افضل بدون صلصة ينفع واللا الصلصة ضرورية انا بحثت فى مواقع البحث عن طبيخ الكوسة النتيجة.. كل ما وجدت..الكوسة فى بلدى..والكوسة فى وطنى..والنظام الجمهورى والكوسة ملهاش علاقة بالطبيخ خالص :blush2:
    • 6
      السلام عليكم طبعا كلنا او معظمنا بيرمى لب الكوسة لما تيجى تعمل محشى بس انا هقولكم على طريقة جميلة وسهلة ولذيذة جدا كمان 1-هاتى لب الكوسة وشوحيه على النار(يعنى ضعى شوية زيت قليلين وضعيهم فى طاسة غير قابلة للصق) وضعى بعض الملح والفلفل والبهارات وبعدين ضعى لب الكوسة وخليه يتشوح فى الزيت شوية لغايت ماتفقد المياه اللى جواها وضعى عليه مكعب مرقة دجاج او لحم 2-اعملى صوص بشاميل على طريقتك او ممكن تشتريه جاهز وحضريه 3-ضعى اللب المتشوح فى صينية فرن بعد دهنها بزيت او سمنة 4-ضعى البشاميل على الوش من فوق
×
×
  • أضف...