اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

مساعدة في عسل الجلوكوز؟؟؟؟


احمدحسناحمد

Recommended Posts

في على قناة النيل للاسرة و الطفل برنامج يومي اسمه من كل بيت اكله

اليوم عمل السمسمية و الفستقية و الحمصية و ......

الطريقة سهلة بس عندي سؤال

في حاجة اسمها (عسل الجلوكوز) هل يمكن تحضيره في البيت؟ هل يمكن عمله في البيت؟

ان كان بينفع ضروري تحطولي الطريقة

ضرررررررررررررررررررررررروررررررررررررررررري

شكرا

رابط هذا التعليق
شارك

لا اعتقد

عسل الجلوكوز بيتباع عند بائعي مستلزمات الحلويات ,, وممكن تلاقي بعض الحلوانية بيبيعوه

وهو بيتميز عن الشيرة او الشربات بإنه بيكون ثقيل ... يعني الشربات اللي بنسقي به الحلويات لو سماكته مش مظبوطة ممكن يطلع الحلويات معجونه وكإنها فته ... لكن شوف كده الحلويات عند محلات الحلوانيه المشهورين بالذات .. تلاقي حته الحلويات ماسكه نفسها عشان بيسقوها عسل جلوكوز

بس لو انت غاوي حلويات فممكن تعمل الشربات العادي وتحفظه في الثلاجه ويوم ولا يومين هاتلاقي قوامه بقى قريب من عسل الجلوكوز ... خلي بالك في بعض الحلويات

فعلى سبيل المثال الحمصية والفزدقية والحاجات دي ما ينفعش معاها الا عسل الجلوكوز عشان تبقى متماسكة

شوف اللي بيكلمك ده مالوش في الحلويات خالص واديني حوادق للصبح .. لكنها معلومات عامه

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 أسابيع...

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

بسيطة جدا حط كمية مياة متساوية مع كمية السكر في اناء على النار و ضيف ليهم حبهان و عود قرفة خشب و كبش قرنفل و رشة فانيليا و برتقالة قطعها اسلايز و ارفعهم على النار و أول ما يبدأ في الغليان اعصر عليهم ليمونة أو 2 حسب الكمية أو اديله 2 اسبرين ريفو و سيبهم على النار لحد ماتوصل للقوام المطلوب و قبل ماتنزل السيرب ده عرضة للجاذبية الأرضية لو نزل على هيئة خيط متصل ببعضه حتى النهاية كده يبقى العملية نجحت لو نزل على هيئة قطرات اذا اتركه على النار حتى تحصل على المطلوب و من علامات نضج السكر أيضا و جود فقاقيع بيضاء اللون على سطحة أثناء وجوده على النار و لاكن الأضمن اختبار الجاذبية

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

أو اديله 2 اسبرين ريفو و سيبهم على النار إنت بتتكلم جد يا درش ؟

هو العسل بيبقى عنده صداع عشان أديله أسبرين وكوباية ميه ؟

وبعدين إيه ده كله .. يعني الواحد لو حط قرفة وقرنفل وحبهان وبرتقان وحركات .. الشربات كده هايبقى كويس ؟

طول عمري أعرف الشربات

مكون من ميه وسكر وفانيليا أو ماء ورد .. غير كده .. ما اعطلكش

-------

على فكرة ... للناس اللي عايشين في الرياض وبيحبوا الحلويات وبيعملوها في البيت والحلويات ما تتظبطش معاهم عشان الشربات ساعات بيبقى خفيف أو مش كل الحلويات ينفع معاها الشراب العادي .. ..

عثرت على محل بجوار مطعم " ماما نورا " اللي في شارع الضباب واللي ملاصق للفرنش كورنر ... المحل ده بيبيع مستلزمات المخابز والحلويات .. ولقيت عنده عسل جولوكوز .. الجردل الخمسة ليتر بـ 35 ريال فقط ...

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...