osmel33 بتاريخ: 11 مارس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 مارس 2009 (معدل) أنت مافيش فايدة فيك يا أخ بندق هاتدوخنا وراك ماشي أنا بس حبيت أقول افتكاسة فى موضوع البيض من عندى طريقة باحب أعملها جداً باجيب علبة جبنة كرافت صغيرة وأسيحها مع الزبدة وأشيلها من على النار وطبعاً وهى سخنة أروح حاطط عليها بيضة أو بيضتين وأرجعها على نار هادية وبعدين اخليها متستويش كتير وأشيلها وممكن فوقيها طمطاية وأروح حاطط عليها فلفل أسود وفى سندوتش عيش لبناني وياريت لو أفغانى من أبو سمسم ده وأيه أوعى وشك حاجة تحفاية جرب وقولى وأوعى تقولى عارفها ... أنت شكلك عارفها صح ؟ تم تعديل 11 مارس 2009 بواسطة osmel33 رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pink rose بتاريخ: 11 مارس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 مارس 2009 ما شاء الله عليك يا بندق افندي بجد بجد تسلم ايدك :blush2: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 11 مارس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 مارس 2009 أنت مافيش فايدة فيك يا أخ بندق هاتدوخنا وراك ماشيأنا بس حبيت أقول افتكاسة فى موضوع البيض من عندى طريقة باحب أعملها جداً باجيب علبة جبنة كرافت صغيرة وأسيحها مع الزبدة وأشيلها من على النار وطبعاً وهى سخنة أروح حاطط عليها بيضة أو بيضتين وأرجعها على نار هادية وبعدين اخليها متستويش كتير وأشيلها وممكن فوقيها طمطاية وأروح حاطط عليها فلفل أسود وفى سندوتش عيش لبناني وياريت لو أفغانى من أبو سمسم ده وأيه أوعى وشك حاجة تحفاية جرب وقولى وأوعى تقولى عارفها ... أنت شكلك عارفها صح ؟ صدقنى يا عزيزى لا أعمل بشكل مسبق .. فقط زى ما بتيجى الفكرة ساعتها عشان كده نفس الأكلة ممكن طعمها يختلف كل مرة .. ونظرا لأنه معدتى لا تتحمل الأكل الدسم فدائما وبلا شعور تكون الوصفة خفيفة .. تسلم .. ووصفتك قوية جدا .. وفى انتظار المزيد حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 12 مارس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 مارس 2009 عنب أسود .. متحمر فى قليل من الزبدة مع عصير عنب او ليمون أو كرز او تفاح حسب المتاح ثم يوضع على أيس كريم .. تمازج الساخن والبارد .. والحامض مع الحلو يعطى زخم غير عادى للطعم حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
osmel33 بتاريخ: 12 مارس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 مارس 2009 لأ لأ ما ينفعش يا أخ بندق الكلام أنت جبت الفيلم كده من آخره عنب أسود أيه اللى هانحطه على الآيس كريم مش لما تقول الأول الآيس كريم ده هانعمله ازاى ولا نعمل الفينيش وبعدين نشترى الأيس كريم جاهز ونبقى نحطه عليه رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 12 مارس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 مارس 2009 لأ لأ ما ينفعش يا أخ بندق الكلام أنت جبت الفيلم كده من آخره عنب أسود أيه اللى هانحطه على الآيس كريم مش لما تقول الأول الآيس كريم ده هانعمله ازاى ولا نعمل الفينيش وبعدين نشترى الأيس كريم جاهز ونبقى نحطه عليه معلش يا عمنا .. ده اعادة صياغة للآيس كريم الجاهز ... كمان هنعمل الآيس كريم ؟ عاوز تقول بجد انى أسامة السيد :happy: ؟؟ كمان مين يقدر يعمل آيس كريم زى بتاع باسكن روبنز مثلا؟ حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
osmel33 بتاريخ: 12 مارس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 مارس 2009 (معدل) كمان مين يقدر يعمل آيس كريم زى بتاع باسكن روبنز مثلا؟ في دى انت فعلاً عندك حق باسكن روبنز وإلا فلا... بس هاناخد العنب الإسود التحفة اللى انت عملته ونحطه على الكور من عمو باسكن يعنى ولا أيه ؟ وماتقوليش إعادة صياغة لحاجة تحفة زى باسكن روبنز ممكن تقولى إعادة صياغة لدولسي أفندى أو حاجة من ريحة الحبايب اللى بتبقى عايزة إعادة تركيب مش إعادة صياغة تم تعديل 12 مارس 2009 بواسطة osmel33 رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 13 مارس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 13 مارس 2009 كمان مين يقدر يعمل آيس كريم زى بتاع باسكن روبنز مثلا؟ في دى انت فعلاً عندك حق باسكن روبنز وإلا فلا... بس هاناخد العنب الإسود التحفة اللى انت عملته ونحطه على الكور من عمو باسكن يعنى ولا أيه ؟ وماتقوليش إعادة صياغة لحاجة تحفة زى باسكن روبنز ممكن تقولى إعادة صياغة لدولسي أفندى أو حاجة من ريحة الحبايب اللى بتبقى عايزة إعادة تركيب مش إعادة صياغة هى اعادة صياغة مش اعادة طبخ .. لأنه بتجيب العبوات البيتية والنكهات اللى بتحبها وتعيد صياغتها وخلطها .. واضافة أشياء أخرى ليها .. تخيل فطيرة تفاح بالقرفة (زى البقلاوة كده) وبعدين تديها شوية آيس كريم .. ساخن مع بارد تحفة وسلملى على الآيس كريم حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 14 مارس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 مارس 2009 سناكس خفيف على المسا .. العجينة بف باسترى جاهزة بنصيحة أختنا لولا .. فيه منها محشى جبنة شيدر ومنها جبنة بارميزان ومنها محشى زيتون وفطيرة تفاح .. كل ما فى الأمر انها بتندهن بيض مخفوق مع حليب .. التفاح منكه بقرفة وسكر وترص على العجينة ويدخل الفرن .. الأفضل ان تسوى قبل ادخالها الفرن حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 15 مارس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 مارس 2009 تارت البرتقال والموز بسكويت عادى يجرش مع قليل من الزبدة .. يثبت فى قالب بالضغط عليه ويوضع فى الثلاجة حوالى 10 دقائق يقشر البرتقال بحيث نزيل غشاء الفصوص .. ثم نقطع اللب بين كل فصين .. ثم يرص بالشكل المبين ومع الموز شرائح طولية ثم نعصر عليه نصف حبة مندرين والنصف الآخر للتزين فى المنتصف .. وضعت معه مربى توت مع زبادى (لتخفيف حدتها) و15 دقيقة فى فرن متوسط الحرارة .. وهنا وعافية حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
alsaher بتاريخ: 16 مارس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مارس 2009 الموضوع ده مهم جدا بالنسبة لي أصلي بأتعب أوي في حكاية الفطار دي ونظرا لأني ذو طباع غريبة ، وما بأكلش لا جبنة ولا زبده فكل يوم فطاري ثابت تقريبا على ساندويتش زعتر لغاية ما حيطلع لي شجرة زعر في نفوخي طبعا بأخلط شوية زعتر مع زيت زيتون في طبق ، وبأبدأ بدهن الخليط على رغيف لبناني و5 دقايق في الجرل بيبقى يعني حاجة من ريحة المناقيش :) وفي حاجة بيعمولوها الستات عندنا وهي بيبقى عجوة تمر مطبوخة بطريقة معينة مع سمسم وكمية من حبة البركه واللوز المدقوق وزيت زيتون دي بتبقى معمولة بكميات لمدة شهرين مثلا فلما يكون حد مديني مرطبان من هنا ولا هنا ببساطه بأروح عاملي ساندويتش منها وخلاص بس طاقه بشكل رائع :blush2: ووصفة الفاهيتا يا أستاذ بندق ممتازة ، انا بأعملها أحيانا بس غدا ، وأحيانا بأضيف عليها شوية صويا حسب المزاج تحياتي رباه إن لم اكن أهلا لبلوغ رحمتك *** فإن رحمتك أهلا لتبلغني لأنها وسعت كلّ شيء رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
alsaher بتاريخ: 16 مارس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مارس 2009 بما إن الكلام عن خفايف فأنا ح اكتب طبقي المفضل ، الطبق ده تقدر تقول حبيبي ، وأعتقد الأغلب عارفه وهو (التبوله ) طبعا هو بيبقى جنب الأكل ، أو لو مش عايز أتعشا ، وفي رمضان بالنسبة لي طبق ثابت كل يوم المقادير : 5 ضمات بقدونس مفرومة ناعم جدا ضمة نعناع مفورمة ناعم ( أحيانا بأفرمهم بمفرمة الملوخيه أحسن من التقطيع بالسكين ، لانه بالنسبة لي نعومة تقطيع الخضار مهمه جدا ) خمس حبات بندورة مفرومة ناعم او ( نصف كيلو ) كوب برغل مغسول و منقوع لمدة نصف ساعة و مصفى ( برضو أحيانا بأضيف خيارتين متقطعين ناعم) كوب عصير ليمون ثلاث ارباع كوب زيت زيتون ملح + رشة فلفل اسود + رشة بهار + حبتين بصل مفروم ناعم >> غالبا بألغي البصل يخلطوا جيدا ونضعها في طبق التقديم وتزين باوراق الخس رباه إن لم اكن أهلا لبلوغ رحمتك *** فإن رحمتك أهلا لتبلغني لأنها وسعت كلّ شيء رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 16 مارس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مارس 2009 أخونا الساهر تحياتى .. التبولة من من روائع المطبخ اللبنانى .. وهى حاجة تحافظ على الرشاقة وموصى بها بعنف .. وطبعا أيضا أضيفها أحيانا لأكلاتى .. بس الكمية اللى حضرتك قلت عليها تكفى 6 أشخاص :) المهم يمكن التنويع بدل الزعتر خليها لبنة .. وخليها يوم كريب .. خليها يوم كرواسو .. خليها يوم رقائق ذرة .. خليها يوم كورن فليكس .. دمت طيبا وأسعدنا مشاركتنا تجربتك وتحياتى .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 21 مارس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 مارس 2009 الخبز فرنسى محمص .. يفتح ويدهن من الداخل بزيت زيتون ثم مايونيز .. ثم الحشو كان سالمون محفوظ (زى التونة) ثم يضاف الخس الأخضر معه للتجميل والتخفيف (معه بنجر مخلل فى نفس الطبق) نفس التكنيك يصلح صدور دجاج مشوية أو لحم نودلز .. أو تونة أو سيمون فيميه (سلمون مدخن) أو حتى رنجة .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لولا بتاريخ: 21 مارس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 مارس 2009 فكل يوم فطاري ثابت تقريبا على ساندويتش زعتر لغاية ما حيطلع لي شجرة زعر في نفوخي طبعا بأخلط شوية زعتر مع زيت زيتون في طبق ، وبأبدأ بدهن الخليط على رغيف لبناني و5 دقايق في الجرل بيبقى يعني حاجة من ريحة المناقيش mfb: تحياتي بص يا بنى انتا فكرتنى بذكريات قديمة جدا .. يااااااااااااااااااه رجعتى كى جى والله :lol: طبعا و انا طفلة نونو وقبل المدرسة كان البنات كلهم من مختلف الجنسيات ... فكنت بخلاف المعاناة فى سماع لهجات لا حصر لها مختلفه عن البيت فكنت بصطدم بسندويتشات لا حصر لها برضوا مختلفه كمان عن سندويتشات البيت .. واذ بى اكتشف مرة طفلة صغيره نونو زى كده جايبه سندويتش غريب ..حاولت افهم ايه ده مفيش فايده ;) عيش لبنانى .. وشكله كأنه فاضى .. وجواها حاجه متربه فى نظرى :blink: يوووووووووووووووووووووووه فضلت سنه كامله اشرح لماما السندويتش وهى مش مستوعبه انا بقول ايه .. لغايه ما عرفت عن طريق الصدفه انى شفت سندويتش زعتر !! :huh: لولا طائره ورقيه رياح شديده خيط قصير الطائره ليست بين السماء ولا الأرض ..هذه انا!! لولا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 21 مارس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 مارس 2009 ماشاء الله تبارك الله .. بجد مبدع .. ربنا يكرمك على التحف دي .. ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بركة بتاريخ: 21 مارس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 مارس 2009 حسستني يا بندق باشا بإني بقلب جوزي وولادي في الاكل وشعرت بالذنب كمان :lol: بجد بجد فناااااااااااااان ;) قال الله تعالى في حديث قدسي ( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... ) نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان مع الأخذ بالأسباب............ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 22 مارس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 مارس 2009 (معدل) الخبز فرنسى .. فلفل ملون (عشان مسكر) وفلفل أخضر .. مع طماطم .. ندبل الفلفل على النار بزيت زيتون ونتبله بفلفل أسود مع ملح .. لمدة 5 دقائق .. قبل ما نرفعه من على الناس بدقيقتين نضع شرائح طماطم معه .. ندهن الخبز بالمفتوح طوليا بزيت زيتون ثم نرص الخليط عليه .. ثم نغطيه بجبن موزاريلا أو رومى مبشور أو شيدر مبشور أو أمينتال أو أى جبن يسيح بالنار .. استخدمت هنا موزاريلا مع بارميزان مبشور وندخلها الفرن حتى تحمر كذلك .. يعنى حوالى 7 دقائق طبعا مش هأحكى عن لذاذة القرمشة ولا طعمها التحفة .. هى بيتزا خفيفة لا يمكن توجع البطن .. وهنا وعافية تم تعديل 22 مارس 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
aif بتاريخ: 25 مارس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 مارس 2009 ايه يا بندق افندي .... هو مافيش رحمة يعني حضرتك اعمل حساب ان ممكن ناس تكون عاملة ريجيم وتشوف النابالم اللي انت عمال توصف فيه ده ..... انت مش خايف البرادعي يعمل عنك تقرير دي اسلحة دمار شامل حد يلافيني باي شانداوتش من اللي في الصور دول الله يخرب بيت الريجيم وسنينه :D :closedeyes: احمد ابراهيم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 26 مارس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 مارس 2009 ايه يا بندق افندي .... هو مافيش رحمة يعني حضرتك اعمل حساب ان ممكن ناس تكون عاملة ريجيم وتشوف النابالم اللي انت عمال توصف فيه ده ..... انت مش خايف البرادعي يعمل عنك تقرير دي اسلحة دمار شامل حد يلافيني باي شانداوتش من اللي في الصور دول الله يخرب بيت الريجيم وسنينه :lol: :lol: طبعا فيه رحمة .. بس بالسندوتشات .. عشان من بعيد لبعيد wst:: انت سعادتك بس نظم أكلك وهتبقى سهلة خالص .. مشى كل يوم ساعة .. وتتبع أكلاتى هتلاقيها صحية وبتحرق الدهون .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان