اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

ركن السندوتش .. فطور عشا خفايف


بندق أفندى

Recommended Posts

بندق باشا افندى ازاى بس ناكل الأكل التوحفة ده وتقول ان شوية مشى هايحرقوا

الدهون يا راجل يا طيب ده الآكل ده عايزله فرن عالى عشان يتحرق ده كفاية يا راجل الكام خبزياية اللى عملتهم

فى الآخر أنا على فكرة باعمل الموضوع ده بس مع الكورواسون بافتحة واحط فيه اللى يقدرنى عليه ربنا

واروح شاقطه فى الميكرويف والحاجات بقى تسيح وتبقى زيطة بس طعمه بيبقى تحفة

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 142
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

بندق باشا افندى ازاى بس ناكل الأكل التوحفة ده وتقول ان شوية مشى هايحرقوا

الدهون يا راجل يا طيب ده الآكل ده عايزله فرن عالى عشان يتحرق ده كفاية يا راجل الكام خبزياية اللى عملتهم

فى الآخر أنا على فكرة باعمل الموضوع ده بس مع الكورواسون بافتحة واحط فيه اللى يقدرنى عليه ربنا

واروح شاقطه فى الميكرويف والحاجات بقى تسيح وتبقى زيطة بس طعمه بيبقى تحفة

أحيانا أججرب المايكروييف .. بس لا يعجبنى كثيرا .. بس مثلا لو شويت فيه بطاطس أعود أعطيها طعمها بالطريق العادية

وبعدين يا راجل يا طيب .. بقى الخبز فيه سعرات أكتر من الكرواسو .. ارحمو الجهاز الهضمى شوية ..

وبعدين سعادتك نحن قوم لا نأكل حتى نجوع واذا أكلنا لا نشبع .. يعنى المهم انه ناكل كميات أقل من الشبع

بعضهم يفسرها على انها لا نشبع مهما أكلنا (ههههههههههههههههههههههه)

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ارحمو الجهاز الهضمى شوية ..

وبعدين سعادتك نحن قوم لا نأكل حتى نجوع واذا أكلنا لا نشبع .. يعنى المهم انه ناكل كميات أقل من الشبع

بعضهم يفسرها على انها لا نشبع مهما أكلنا (ههههههههههههههههههههههه)

ارحموا الجهاز الهضمى ...؟ :unsure: أمال الحمام اللى قفشتك

وانت بتعمله الناحية التانية ده أيه ؟ رفايع يعنى ولا حمام دايت ..؟

أنا من مؤيدى نحن قوم لا نشبع بصراحة يعنى دى طفاسة بقى بعيد عنك

وأنا باحب الناس اللى بتعزف سينفونيات الصواني زى سعادتك كده ولى نظره

فى الأكل بصراحة وانت بتصور سينفونياتك مايسترو بيعزف والله

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 أسابيع...

الذرة .. المشوى كما لو كان مسلوق .. أو المسوى على البخار

ممكن يكون مجمد أو طازة بغلافه زى اللى استخدمته هنا ..

هنقشر شوية من غلاف الذرة ونترك باقى الغلاف .. ونغسله ونحطه فى المايكروييف 6 دقائق .. 4 الأول وبعدين نقلبه ونعطيه دقيقتين ..

هنقشره ونمرر عليه قطعى زبدة على حفيف .. ورشة ملح خفيف .. وبعدها نلفه فى فويل أو بلاستيك تغليف لمدة 5 الى 10 دقائق

وهنا وعافية .. هتلاقيه تحفة .. وأفضل كتير من اللى تشتريه من برة

اذا مجمد يدخل المايكرويف فى كيس خاص بالمايكرويف وبعدها نكمل الباقى

اذا مفيش مايكرويف يمكن يتسوى على البخار أو حتى يدخل الفرن يشوى بغلافه أيضا .. هيكون تحفة أكتر .. وممكن كمان يتشوى بغلافه على الفحم

323167750.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

اول مرة أعرف أن الذرة ممكن اشوية جوا الفرن العادي مش لازم فحم

دا العيال هيدعولك أصلي هريتهم مسلوق

شكرا يا أبو البنادق ربنا مايحرمنا منك ولا من أكلك الجبار :roseop:

تم تعديل بواسطة بركة

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

اول مرة أعرف أن الذرة ممكن اشوية جوا الفرن العادي مش لازم فحم

دا العيال هيدعولك أصلي هريتهم مسلوق

شكرا يا أبو البنادق ربنا مايحرمنا منك ولا من أكلك الجبار :roseop:

أهم حاجة يا مدام بركة انه يكون بغلافه عشان يستوى ويكون طرى فى نفس الوقت

ولو مجمد لفيه فى ورق قصدير وورشى عليه شوية مية عشان يكونو هم البخار بتاعه

وبعدين المسلوق كمان حلو .. بس المشوى مختلف ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الفطور الأسباني

تدخل أي كافتيريا في الصباح تجد على كل ترابيزة الآتي

فصوص ثوم ، طماطم مستوية مبشورة، زيت زيتون، ملح

وانت تطلب الخبز التوست، يجيبلك الرغيف الفينو مفتوح نصين ومحمص

انت عليك تفرك فص الثوم عليه وبعدين تحط شوية مبشور طماطم وفوقهم زيت الزيتوم

وبعدين كل واحد ومزاجه : اما ترش شوية ملح (انا عن نفسي لما بفطر في البيت ارش زعتر متحوج) او تحط شرائح اللحم المجفف او الجبنة الرومي او الشيدر

الفطار ده فوايده كتيرة أوي:

الثوم

الطماطم

زيت الزيتون

الخبز الأسمر

بالهانا والشفا

رابط هذا التعليق
شارك

الفطور الأسباني

تدخل أي كافتيريا في الصباح تجد على كل ترابيزة الآتي

فصوص ثوم ، طماطم مستوية مبشورة، زيت زيتون، ملح

وانت تطلب الخبز التوست، يجيبلك الرغيف الفينو مفتوح نصين ومحمص

انت عليك تفرك فص الثوم عليه وبعدين تحط شوية مبشور طماطم وفوقهم زيت الزيتوم

وبعدين كل واحد ومزاجه : اما ترش شوية ملح (انا عن نفسي لما بفطر في البيت ارش زعتر متحوج) او تحط شرائح اللحم المجفف او الجبنة الرومي او الشيدر

الفطار ده فوايده كتيرة أوي:

الثوم

الطماطم

زيت الزيتون

الخبز الأسمر

بالهانا والشفا

بس الثوم الني ع الصبح كدة مش صعب شويتين ....خصوصا لو الواحد رايح يقابل ناس او يتكلم مع حد .... كدة الناس ح يكرهوه

وجهة نظر يعني

احمد ابراهيم

رابط هذا التعليق
شارك

معك كل الحق أن رائحة الثوم في الفم غير مستحبة

وانا عن نفس أفطر بهذه الطريقة يومي السبت والاحد فقط

ويمكنك بعد أكل الثوم أن تمضغ بعض البقدونس مثل اللبان وتمتص الرحيق

تأكد انه بعد نصف ساعة لن يكون هناك أي تأثير لرائحة الثوم

وكمان هنا بيبيعوا لبان بطعم البقدونس مخصوص علشان رائحة الثوم

لا تنسى فوائد الثوم بالنسبة لجسم الانسان وإذا اضفنا اليه زيت الزيتون والطماطم

لك أن تتخيل الفوائد

رابط هذا التعليق
شارك

معك كل الحق أن رائحة الثوم في الفم غير مستحبة

وانا عن نفس أفطر بهذه الطريقة يومي السبت والاحد فقط

ويمكنك بعد أكل الثوم أن تمضغ بعض البقدونس مثل اللبان وتمتص الرحيق

تأكد انه بعد نصف ساعة لن يكون هناك أي تأثير لرائحة الثوم

وكمان هنا بيبيعوا لبان بطعم البقدونس مخصوص علشان رائحة الثوم

لا تنسى فوائد الثوم بالنسبة لجسم الانسان وإذا اضفنا اليه زيت الزيتون والطماطم

لك أن تتخيل الفوائد

دهن الخبز بمعجون الثوم ثم تحميصه فى الفرن ثم اضافة زيت الزيتون لا يجعل الثوم مؤثرا فى الرائحة وتبقى فوائده

أو خلطه مع جبن أو زبادى أيضا .. وكما أسلفت مضغ بقدونس أو ورقتين نعناع

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الموضوع بسيط جدا ..

خبز شامى رقيق .. مقطع أنصاف وتفصل كل طبقة عن الأخرى ..

زعتر يخلط فى كمية كافية من زيت الزيتون

تدهن من الداخل خفيف بالخليط

يدخل الفرن لمدة 10 دقائق حتى يصير مقرمشا وهنا وعافية

هو ممكن سناك لوحده .. بس انا كنت عامله مخصوص عشان وصفة هأضعها

700681460.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

يا بندق حرام عليك الواحد عامل دايت وانت مش راحمنا بوصفاتك دى وكل ماقول اهو هدى وبطل يغيظنا ترجع تانى تتحفنا بوصفة تجنن

انا ببقى ماسكة نفسى بالعافية عن انى اقوم واجربها وطبعا هقول بعملها للولاد لكن اكيد هاكل طبعا لو طلعت بالجمال اللى فى الصورة ده

تسلم ايدك يارب واستمر مالكش دعوة باللى عاملين دايت خلينا نبص بقى وبس

رابط هذا التعليق
شارك

الأناناس المشوى المكرمل ..

يرش الأناناس بقليل من السكر الخشن ويوضع على الشواية .. حتى يشوى ويقدم بهذا الشكل

252545780.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بندوقة عاوزة اسالك على سؤال ومحرجه شوية بس هسأل بقى واضحك عليا براحتك

انا مش بعرف خالص انقى الاناناس يعنى كل ماجيبها تطلع طعمها مش حلو والعيال اتعقدوا منه

بس ساعات بجيبه وبيطلع حلو بس بيبقى حظ مش اكتر

ياريت تقولى انقيه اذاى واذاى اعرف ان الاناناساية دى حلوة

شكرا ليك

رابط هذا التعليق
شارك

بندوقة عاوزة اسالك على سؤال ومحرجه شوية بس هسأل بقى واضحك عليا براحتك

انا مش بعرف خالص انقى الاناناس يعنى كل ماجيبها تطلع طعمها مش حلو والعيال اتعقدوا منه

بس ساعات بجيبه وبيطلع حلو بس بيبقى حظ مش اكتر

ياريت تقولى انقيه اذاى واذاى اعرف ان الاناناساية دى حلوة

شكرا ليك

أول حاجة دى عشان طلعت مش حلوة شويتها

ثانيا تختارى الأناناس اللى بيكون مايل للدهبى .. بس ده المخاطرة فيه انه مستوى وبالتالى بيكون فيه احتمال يطلع معطوب من الداخل

تضغطى عليها وتتأكدى انها مش طرية وكمان تفحصى حضرتك مكان الجذر وتتأكدى انه سليم وليس به أى عفن

بس

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بندوقة عاوزة اسالك على سؤال ومحرجه شوية بس هسأل بقى واضحك عليا براحتك

انا مش بعرف خالص انقى الاناناس يعنى كل ماجيبها تطلع طعمها مش حلو والعيال اتعقدوا منه

بس ساعات بجيبه وبيطلع حلو بس بيبقى حظ مش اكتر

ياريت تقولى انقيه اذاى واذاى اعرف ان الاناناساية دى حلوة

شكرا ليك

أول حاجة دى عشان طلعت مش حلوة شويتها

ثانيا تختارى الأناناس اللى بيكون مايل للدهبى .. بس ده المخاطرة فيه انه مستوى وبالتالى بيكون فيه احتمال يطلع معطوب من الداخل

تضغطى عليها وتتأكدى انها مش طرية وكمان تفحصى حضرتك مكان الجذر وتتأكدى انه سليم وليس به أى عفن

بس

بس كده ؟

والله مش عارفة اقولك ايه يا بندق ده الموضوع طلع سهل اهو

طيب بعد اذنك بقى عشان نازله اشترى اناناس

متشكرة جداااااااا

رابط هذا التعليق
شارك

قراميش مقرمشة

هى عبارة عن دقيق معجون بماء فقط .. ومضاف له خميرة .. ومفرود رقيق ومدهون بزيت زيتون (ممكن بيض) ومنثور عليه جبن مطحون .. أى جبن .. الجبن الرومى القديم هيكون رائع معاه .. وتتقطع شرائح وتلف من اليمين عكس من الشمال حتى تنتج الأنبوب الحلزونى ده بعدين تلف جوالين نفسها كده .. تترك حتى تختمر أكثر وتدخل الفرن لمدة 30 دقيقة تقريبا وهنا وعافية

وتتحط فى السبت ده وتتاكل بقى مش شاى مع لبنة مع أى حاجة المهم انا كنت جوعان ومفيش عيش ومكسل أخرج .. قال ايه أخبز .. ههههههههه

193728078.jpg

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

نفس العجينة فى المرة السابقة واللى هى دقيق وماء وخميرة وقليل من الملح ونصف ملعقة سكر ..

تخمر .. والخلطة ممكن اى خضار طازة .. يتبل ويتحشى بيه السندوتش .. هنا استخدمت بروكلى مع طماطم مع بيض مع زبدة

تترك حتى تزاد تخمرا بعد الحشو ويدهن الوجه ببيض وزبدة مخفوقة أو زيت .. ثم تدخل الفرن حوالى 35 دقيقة وبس

638678092.jpg

938916506.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

يا سلام عليك يا بندق

جميلة اوى تسلم ايدك

هو اللى مخليها لونها حلو كده هو انك دهنت بيض ولا دهنت زبدة كمان من فوقها قبل ماتدخلها الفرن؟

شكرا

فتفوته

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...