اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

ركن السندوتش .. فطور عشا خفايف


بندق أفندى

Recommended Posts

يا سلام عليك يا بندق

جميلة اوى تسلم ايدك

هو اللى مخليها لونها حلو كده هو انك دهنت بيض ولا دهنت زبدة كمان من فوقها قبل ماتدخلها الفرن؟

شكرا

فتفوته

الاتنين مع بعض يا مدام فتفوتة مخفوقين .. وبعد ما تستوى شغلت عليها الشواية حوالى دقيقتين .. بس

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 142
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

بتزاية خفيفاية هى نفس العجيبنة من أول القراميش .. اليوم راجع هأموت من الجوع .. مع انى فى الشغل عمال أوافق على صرف وجبات غدا وحلويات والذى منه لتمويل اكافتريا واشباع الضيوف .. المهم ..

العجينة كانت دقيق وماء وملعقة ملح صغيرة ونصف ملعقة سكر .. وخميرة فورية . . العجينة يمكن الاحتفاظ بها فى الثلاجة لمدة 3 الى 5 أيام

نفردها رقيقة وندهنها زيت ونتركها ترتاح فى الصينية ..

الخلطلة هى بصلة ندبلها فى قليل من زيت الزيتون ثم أضفت عليه قطع لحم مقدد مملح ثم

رب طماطم ( الايطالى المقشرة المعلبة - عشان فيها مزازة حلوة ) نضربها فى الخلاط ونضعها على البصل وتتبيلة حسب الذوق

وأضفت الفلفل ألأخضر ..

نفرد الخلطة على العجينة المفرودة .. ثم نضع الجبنة الموزاريللا .. ثم ندخلها فرن بحرارة 160 درجة لمدة 30 الى 35 دقيقة بعدها .. نصيحة سيبوها تبرد شوية عشان تستمتعو بالطعم

هنا صورتها قبل ما أقطعها خوفا من انه البرستيج بتاعها يضيع فى التقطيع ههههههههه

134685802.jpg

ودى بعد التقطيع وظبطتت .. واللى عاوز صورة وهى بتتاكل فيه .. وأى خدمة

791748721.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

حد فاكر الجبنة البيضة بالنعناع؟

اليوم جبنة بيضة أى نوع .. توضع شرائح رقيقة بين طيتى رغيف .. ثم يفرق عليها شوية نعناع ناشف .. وشرائح طماطم وزيت زيتون وتحت الجرل لمدة 5 دقائق .. واوعى وشك على رأى س س

هنا الخبز بر .. والجبن .. جبن ثلاجة ملح خفيف .. الطيب ..

266371821.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الفاضى يعمل قاضى .. سميته كده السندوتش ده

ما كنتش عارف انا عاوز ايه .. لقيت قدامى خبر (فى الفريزر) وفيه الحاجات العادية ..

فرغت الرغيف وتركته سليم (منصوب يعنى)

الحشو هو عسل وقسطة .. وقطعة جبن لتقليل حدة حلاوته .. ومعهم زبيب وقطع كيوى صغيرة .. ودخلته المايكروييف 1 دقيقة .. وبعدين دخلته الفرن تحت الشواية لعدة دقائق .. وطلع ممكن نقول عليه تشيز كيك سندوتش هههههههههه

672418667.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الفاضى يعمل قاضى .. سميته كده السندوتش ده

ما كنتش عارف انا عاوز ايه .. لقيت قدامى خبر (فى الفريزر) وفيه الحاجات العادية ..

فرغت الرغيف وتركته سليم (منصوب يعنى)

الحشو هو عسل وقسطة .. وقطعة جبن لتقليل حدة حلاوته .. ومعهم زبيب وقطع كيوى صغيرة .. ودخلته المايكروييف 1 دقيقة .. وبعدين دخلته الفرن تحت الشواية لعدة دقائق .. وطلع ممكن نقول عليه تشيز كيك سندوتش هههههههههه

672418667.jpg

يا بندق ارحمنى بقى ايه اللى انت بتعمله ده يعنى ينفع كده الواحد يقعد يتفرج من غير مايقدر ياكل

وانت يرضيك يعنى آكل الحاجات الجميلة دى طب اودى الدايت اللى بعمله فيه وكمان السكر اقوله ايه خليك انت على جمب شوية لغايت ماكل الساندويتش الحلو ده؟

الف هنا ليك بقى بس هحاول اعمله للولاد واوعدك مش هحاول اقرب عليه

عموما انت بجد مبدع وتسلم ايدك

فتفوته

تم تعديل بواسطة fatfouta
رابط هذا التعليق
شارك

الفاضى يعمل قاضى .. سميته كده السندوتش ده

ما كنتش عارف انا عاوز ايه .. لقيت قدامى خبر (فى الفريزر) وفيه الحاجات العادية ..

فرغت الرغيف وتركته سليم (منصوب يعنى)

الحشو هو عسل وقسطة .. وقطعة جبن لتقليل حدة حلاوته .. ومعهم زبيب وقطع كيوى صغيرة .. ودخلته المايكروييف 1 دقيقة .. وبعدين دخلته الفرن تحت الشواية لعدة دقائق .. وطلع ممكن نقول عليه تشيز كيك سندوتش هههههههههه

672418667.jpg

يا بندق ارحمنى بقى ايه اللى انت بتعمله ده يعنى ينفع كده الواحد يقعد يتفرج من غير مايقدر ياكل

وانت يرضيك يعنى آكل الحاجات الجميلة دى طب اودى الدايت اللى بعمله فيه وكمان السكر اقوله ايه خليك انت على جمب شوية لغايت ماكل الساندويتش الحلو ده؟

الف هنا ليك بقى بس هحاول اعمله للولاد واوعدك مش هحاول اقرب عليه

عموما انت بجد مبدع وتسلم ايدك

فتفوته

أحسن حاجة لما نحترق ليعيش الأخرين - هههههههههه

معلش الفرجة كمان بتشبع .. أقول لحضرتك على حاجة مضحكة .. كانت معدتى توجعى وأتعب جدا لو أكلت اى حتة دهن .. رحت للدكتور قاللى ما تاكلش دهن ومن يومها وهو حلو أوى هههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بسكوت داجستيف (لأنه ناعم) كسرته وعليه معلقة زبدة وخلطته كويس .. ومعاهم مسكرات حسب الذوق (عشان يكون حامض) حطيت معاه زبيب فقط

وجيبت الخوخ وقسمته أنصاف وشيلت البذور .. ورصيت وحطيت عليه الخليط السابق .. ثم سقيته عصير تفاح (كمان عشان الحموضة) وبعدين رشة سكر خشن على الوجه عشان الحلاوة .. ودخلته فرن متوسط الحرارة حتى 25 دقيقة

كان رائع خصوصا الخصوص بقى خيار شكله مختلف زى زى كل الفواكه

455452993.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بطاطس تصلح سلطة وتصلح فطور وتصلح سناك وأى حاجة

البطاطس اما مسلوقة او مشوية فى المايكروييف لمدة 5 دقايق سليمة ثم تقطع ..

يجهز لها فصين توم مفرومين مع زيت زيتون وعلى النار لمدة دقيقة .. ثم يضاف البطاطس مع التقليب لدقيقة أخرى ويضاف بقدونس مفرى ثم يضاف بلو تشيز متقطع ناعم (القليل منه) اخترت البلو تشيز عشان طعمها قوى جدا وبتسيح بسرعة .. ثم تقدم على خبز متحمص وهنا وعافية

344237191.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

مش عارف كانت المقادير ايه ..

هو ييجى 3 أرباع كوب دقيق .. وبيضتين .. نضربهم فى البيض ونكمله عجن بحليب حتى يصير سائل يمكن صبه ويسيل ويفرد تلقائيا مع قليل من الملح ..

ثم فى قلاية تيفال .. ندهنها زيت .. ونضعها على النار حتى تسخن .. ونصب طبقة رقيقة من العجين .. ننتظر حوالى 3 دقائق ثم نقلبها على الوجه الآخر ..

الحشو كان جبنة حلوم مقلية فى زيت زيتون مع بقدونس مضاف لها فلفل أحمر وأخضر (طلع الفلفل حراق لدرجة انه من الريحة ممكن تحسه) - فاضطريت أخفف القصة شوية بشوية لبنة مع زيت زيتون ساعة الحشو .. طعم يستحق التجربة ..

باقى العجين هنعمله كريب حلو

287615848.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

سلطة الطحينة ضيف دائم على كثير من الأكلات .. كيف اذا غيرنا تركيبتها لتصلح حتى لتؤكل بالخبز كطبق رئيسى ؟

علبة زبادى .. نضعها فى طبق عميق ونقلبها جيدا .. نضيف لها ملعتين طحينة مع التقليب ثم نضيف ملعقتى خل مع عصير ليمونة وقليل جدا من الملح وكذلك مفروم 3 فصوص ثوم وقلبل من الكمون المطحون والبقدونس المفرى .. وزيت الزيتون .. وهنا وعافية .. جرب وهتقع فى غرامها

775802500.jpg

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

فلفل مشوى ..

بسيط جدا .. يشق طوليا .. ويدهن زيت زيتون مع رشة ملح وشوية خل .. ويتحط على الجرل حتى ينضج .. يجب ألا يكون تام النضج ..

الفلفل الأحمر كان حراق جدا والشوى كسر حدته .. وهنا وعافية .. يمكن اضافته كطبق جانبى لأكلات كتير خصوصا الأسماك ..

866131056.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

هى نفس الفكرة متكررة .. خبز كان قرب يكون جاف يبقى لازم اعادة خبزه ..

طماطم تقطع شرائح وتنزع منها البذور .. ثم ترص وعليها اى نوع جبن .. هنا استخدمة جبن أبيض قليل الدسم وقليل الملح ومعها بارميزان مبشورة .. وزيت زيتون وبقدونس .. تضوع على الجرل 5 دقائق .. ومع كوب شاى عدنى بالحليب .. وهو انه تغلى اللبن وضيف له السكر (حسب الذوق) ثم تضيف له نعناع وشاى يفضل خرز

وهنا وعافية . ناقص بس حجر شيشة بعدها هههه

149389086.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

.. ومع كوب شاى عدنى بالحليب ..

ده يابندق مش برضه شاى بلبن ؟؟

انا شفت شكله بس لكن معرفش طعمه وهو تمام شكل الشاى بلبن شاى وعليه لبن واظن شويه حبهان صح ؟؟

لكن حكايات اعاده الخبر دى تحفه ... بس العيش اللبنانى ده عيبه انه على طول بينشف حتى لما تسخنه لازم يتاكل من الفرن على طول

لأنه مسافه ما بيتحط على السفره برضوا بينشف .

عجبتنى وصفه الطحينه باللبن عرفتها قريب من حد وبدات اعملها وهى فعلا بتطلع تحفه جدا لازم الكل يجربوها .

صباحك زى الفل :lol:

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

.. ومع كوب شاى عدنى بالحليب ..

ده يابندق مش برضه شاى بلبن ؟؟

انا شفت شكله بس لكن معرفش طعمه وهو تمام شكل الشاى بلبن شاى وعليه لبن واظن شويه حبهان صح ؟؟

لكن حكايات اعاده الخبر دى تحفه ... بس العيش اللبنانى ده عيبه انه على طول بينشف حتى لما تسخنه لازم يتاكل من الفرن على طول

لأنه مسافه ما بيتحط على السفره برضوا بينشف .

عجبتنى وصفه الطحينه باللبن عرفتها قريب من حد وبدات اعملها وهى فعلا بتطلع تحفه جدا لازم الكل يجربوها .

صباحك زى الفل :lol:

لولا

صباحك فل .. يا لولا هانم

الخبز اللبانى لما يكون مقرمش بيكون طعمه أحسن ..

الشاى العدنى هو شاى حليب صافى بدون ماء يغلى فيه الشاى ويضاف له هيل او نعناع أو قرنفل حسب الذوق

لو الخبز نشف ممكن نرش عليه ماء وندخله الفرن هيطلع طازة من جديد

الطحينة بالزباى فعلا طعمها جبار ويمكن عمل منها عدة نكهات ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم بندق تسلم على هذه الوصفات اللذيذة وانا بتابع وانفذ فورا

لى تجربة مع سلطة البطاطس

ممكن البطاطس تسلقها على البخار هتكون افيد وبقشرها هتكون احلى ومعها شوية بصل متقطعين قطع صغيرة مع توم مع الخل وعصير الليمون والبقدونس بعد النضج قشرها جربها وقولنا على النتيجة

حاجة كمان جرب سلطة الطحينة بهذه الطريقة

طحينة مع قطع طماطم منزوعة البذر ومقشرة لكن القليل من الطماطم وقطعة من الخيار مقشر ايضا وكله يضرب فى الخلاط

طبعا مع الملح وزيت الزيتون والفلفل والكمون والتوم والبقدونس

جربها وصورها وقولنا على النتيجة

بس اول خطوة انك تضرب كله فى الخلاط ما عدا البقدونس خليه فى الاخر بعد امتزاج المكونات ثم بعد ان تضع البقدونس اضربة فى الخلاط

يادوب يمتزج ثم ضعه فى طبق التقديم

رابط هذا التعليق
شارك

استاذ بندق

ثق تماما ان كل كله جديده حضرتك بضيفها

بتروح عدل على المفضله عندى

بجد ربنا يجزازيك كل الخير على وصفاتك الهايله دى

كل احترامى و تقديرى

EjGPv-c584_381280136.jpg

ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

رابط هذا التعليق
شارك

لو سمحت يا استاذ بندق بما انك خبير فى المطبخ ..اشتريت سكر وعندما فتحته اكتشفت انه من السكر الخاص بالمربات وطعمه كما تعلم حامض بعض الشئ ايه اللى ممكن اعمله بهذا السكر غير المربات لأنى مش خبيرة فى المربات

رابط هذا التعليق
شارك

استاذ بندق

ثق تماما ان كل كله جديده حضرتك بضيفها

بتروح عدل على المفضله عندى

بجد ربنا يجزازيك كل الخير على وصفاتك الهايله دى

كل احترامى و تقديرى

الله يخليكى يا مغتربة هانم

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

لو سمحت يا استاذ بندق بما انك خبير فى المطبخ ..اشتريت سكر وعندما فتحته اكتشفت انه من السكر الخاص بالمربات وطعمه كما تعلم حامض بعض الشئ ايه اللى ممكن اعمله بهذا السكر غير المربات لأنى مش خبيرة فى المربات

أولاالمربات من أسهل ما يكون .. ثانيا المفروض انه سكر فركتوز .. وده صحى مش زى سكر القصب .. ممكن تعملى بيه أى حاجة بيستخدم فيها السكر .. حلويات مثلا مربات .. عصائر وهكذا ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

لو استخدمته فى الكيك مش هيغير طعمه ؟

سؤال اخر هل من طريقة لصنع الكيك بالشيكولاته سهلة وبسيطة

هل بدون استخدام مضرب كهربائى ينجح الكيك

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...