بندق أفندى بتاريخ: 23 أبريل 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 23 أبريل 2009 يا سلام عليك يا بندقجميلة اوى تسلم ايدك هو اللى مخليها لونها حلو كده هو انك دهنت بيض ولا دهنت زبدة كمان من فوقها قبل ماتدخلها الفرن؟ شكرا فتفوته الاتنين مع بعض يا مدام فتفوتة مخفوقين .. وبعد ما تستوى شغلت عليها الشواية حوالى دقيقتين .. بس حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 25 أبريل 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 أبريل 2009 بتزاية خفيفاية هى نفس العجيبنة من أول القراميش .. اليوم راجع هأموت من الجوع .. مع انى فى الشغل عمال أوافق على صرف وجبات غدا وحلويات والذى منه لتمويل اكافتريا واشباع الضيوف .. المهم .. العجينة كانت دقيق وماء وملعقة ملح صغيرة ونصف ملعقة سكر .. وخميرة فورية . . العجينة يمكن الاحتفاظ بها فى الثلاجة لمدة 3 الى 5 أيام نفردها رقيقة وندهنها زيت ونتركها ترتاح فى الصينية .. الخلطلة هى بصلة ندبلها فى قليل من زيت الزيتون ثم أضفت عليه قطع لحم مقدد مملح ثم رب طماطم ( الايطالى المقشرة المعلبة - عشان فيها مزازة حلوة ) نضربها فى الخلاط ونضعها على البصل وتتبيلة حسب الذوق وأضفت الفلفل ألأخضر .. نفرد الخلطة على العجينة المفرودة .. ثم نضع الجبنة الموزاريللا .. ثم ندخلها فرن بحرارة 160 درجة لمدة 30 الى 35 دقيقة بعدها .. نصيحة سيبوها تبرد شوية عشان تستمتعو بالطعم هنا صورتها قبل ما أقطعها خوفا من انه البرستيج بتاعها يضيع فى التقطيع ههههههههه ودى بعد التقطيع وظبطتت .. واللى عاوز صورة وهى بتتاكل فيه .. وأى خدمة حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 28 أبريل 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 أبريل 2009 حد فاكر الجبنة البيضة بالنعناع؟ اليوم جبنة بيضة أى نوع .. توضع شرائح رقيقة بين طيتى رغيف .. ثم يفرق عليها شوية نعناع ناشف .. وشرائح طماطم وزيت زيتون وتحت الجرل لمدة 5 دقائق .. واوعى وشك على رأى س س هنا الخبز بر .. والجبن .. جبن ثلاجة ملح خفيف .. الطيب .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 30 أبريل 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 30 أبريل 2009 الفاضى يعمل قاضى .. سميته كده السندوتش ده ما كنتش عارف انا عاوز ايه .. لقيت قدامى خبر (فى الفريزر) وفيه الحاجات العادية .. فرغت الرغيف وتركته سليم (منصوب يعنى) الحشو هو عسل وقسطة .. وقطعة جبن لتقليل حدة حلاوته .. ومعهم زبيب وقطع كيوى صغيرة .. ودخلته المايكروييف 1 دقيقة .. وبعدين دخلته الفرن تحت الشواية لعدة دقائق .. وطلع ممكن نقول عليه تشيز كيك سندوتش هههههههههه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 30 أبريل 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 30 أبريل 2009 (معدل) الفاضى يعمل قاضى .. سميته كده السندوتش ده ما كنتش عارف انا عاوز ايه .. لقيت قدامى خبر (فى الفريزر) وفيه الحاجات العادية .. فرغت الرغيف وتركته سليم (منصوب يعنى) الحشو هو عسل وقسطة .. وقطعة جبن لتقليل حدة حلاوته .. ومعهم زبيب وقطع كيوى صغيرة .. ودخلته المايكروييف 1 دقيقة .. وبعدين دخلته الفرن تحت الشواية لعدة دقائق .. وطلع ممكن نقول عليه تشيز كيك سندوتش هههههههههه يا بندق ارحمنى بقى ايه اللى انت بتعمله ده يعنى ينفع كده الواحد يقعد يتفرج من غير مايقدر ياكل وانت يرضيك يعنى آكل الحاجات الجميلة دى طب اودى الدايت اللى بعمله فيه وكمان السكر اقوله ايه خليك انت على جمب شوية لغايت ماكل الساندويتش الحلو ده؟ الف هنا ليك بقى بس هحاول اعمله للولاد واوعدك مش هحاول اقرب عليه عموما انت بجد مبدع وتسلم ايدك فتفوته تم تعديل 30 أبريل 2009 بواسطة fatfouta رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 30 أبريل 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 30 أبريل 2009 الفاضى يعمل قاضى .. سميته كده السندوتش ده ما كنتش عارف انا عاوز ايه .. لقيت قدامى خبر (فى الفريزر) وفيه الحاجات العادية .. فرغت الرغيف وتركته سليم (منصوب يعنى) الحشو هو عسل وقسطة .. وقطعة جبن لتقليل حدة حلاوته .. ومعهم زبيب وقطع كيوى صغيرة .. ودخلته المايكروييف 1 دقيقة .. وبعدين دخلته الفرن تحت الشواية لعدة دقائق .. وطلع ممكن نقول عليه تشيز كيك سندوتش هههههههههه يا بندق ارحمنى بقى ايه اللى انت بتعمله ده يعنى ينفع كده الواحد يقعد يتفرج من غير مايقدر ياكل وانت يرضيك يعنى آكل الحاجات الجميلة دى طب اودى الدايت اللى بعمله فيه وكمان السكر اقوله ايه خليك انت على جمب شوية لغايت ماكل الساندويتش الحلو ده؟ الف هنا ليك بقى بس هحاول اعمله للولاد واوعدك مش هحاول اقرب عليه عموما انت بجد مبدع وتسلم ايدك فتفوته أحسن حاجة لما نحترق ليعيش الأخرين - هههههههههه معلش الفرجة كمان بتشبع .. أقول لحضرتك على حاجة مضحكة .. كانت معدتى توجعى وأتعب جدا لو أكلت اى حتة دهن .. رحت للدكتور قاللى ما تاكلش دهن ومن يومها وهو حلو أوى هههههههه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 30 أبريل 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 30 أبريل 2009 بسكوت داجستيف (لأنه ناعم) كسرته وعليه معلقة زبدة وخلطته كويس .. ومعاهم مسكرات حسب الذوق (عشان يكون حامض) حطيت معاه زبيب فقط وجيبت الخوخ وقسمته أنصاف وشيلت البذور .. ورصيت وحطيت عليه الخليط السابق .. ثم سقيته عصير تفاح (كمان عشان الحموضة) وبعدين رشة سكر خشن على الوجه عشان الحلاوة .. ودخلته فرن متوسط الحرارة حتى 25 دقيقة كان رائع خصوصا الخصوص بقى خيار شكله مختلف زى زى كل الفواكه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 1 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 1 مايو 2009 بطاطس تصلح سلطة وتصلح فطور وتصلح سناك وأى حاجة البطاطس اما مسلوقة او مشوية فى المايكروييف لمدة 5 دقايق سليمة ثم تقطع .. يجهز لها فصين توم مفرومين مع زيت زيتون وعلى النار لمدة دقيقة .. ثم يضاف البطاطس مع التقليب لدقيقة أخرى ويضاف بقدونس مفرى ثم يضاف بلو تشيز متقطع ناعم (القليل منه) اخترت البلو تشيز عشان طعمها قوى جدا وبتسيح بسرعة .. ثم تقدم على خبز متحمص وهنا وعافية حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 5 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 5 مايو 2009 مش عارف كانت المقادير ايه .. هو ييجى 3 أرباع كوب دقيق .. وبيضتين .. نضربهم فى البيض ونكمله عجن بحليب حتى يصير سائل يمكن صبه ويسيل ويفرد تلقائيا مع قليل من الملح .. ثم فى قلاية تيفال .. ندهنها زيت .. ونضعها على النار حتى تسخن .. ونصب طبقة رقيقة من العجين .. ننتظر حوالى 3 دقائق ثم نقلبها على الوجه الآخر .. الحشو كان جبنة حلوم مقلية فى زيت زيتون مع بقدونس مضاف لها فلفل أحمر وأخضر (طلع الفلفل حراق لدرجة انه من الريحة ممكن تحسه) - فاضطريت أخفف القصة شوية بشوية لبنة مع زيت زيتون ساعة الحشو .. طعم يستحق التجربة .. باقى العجين هنعمله كريب حلو حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 11 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 مايو 2009 (معدل) سلطة الطحينة ضيف دائم على كثير من الأكلات .. كيف اذا غيرنا تركيبتها لتصلح حتى لتؤكل بالخبز كطبق رئيسى ؟ علبة زبادى .. نضعها فى طبق عميق ونقلبها جيدا .. نضيف لها ملعتين طحينة مع التقليب ثم نضيف ملعقتى خل مع عصير ليمونة وقليل جدا من الملح وكذلك مفروم 3 فصوص ثوم وقلبل من الكمون المطحون والبقدونس المفرى .. وزيت الزيتون .. وهنا وعافية .. جرب وهتقع فى غرامها تم تعديل 11 مايو 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 11 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 مايو 2009 فلفل مشوى .. بسيط جدا .. يشق طوليا .. ويدهن زيت زيتون مع رشة ملح وشوية خل .. ويتحط على الجرل حتى ينضج .. يجب ألا يكون تام النضج .. الفلفل الأحمر كان حراق جدا والشوى كسر حدته .. وهنا وعافية .. يمكن اضافته كطبق جانبى لأكلات كتير خصوصا الأسماك .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 12 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 مايو 2009 هى نفس الفكرة متكررة .. خبز كان قرب يكون جاف يبقى لازم اعادة خبزه .. طماطم تقطع شرائح وتنزع منها البذور .. ثم ترص وعليها اى نوع جبن .. هنا استخدمة جبن أبيض قليل الدسم وقليل الملح ومعها بارميزان مبشورة .. وزيت زيتون وبقدونس .. تضوع على الجرل 5 دقائق .. ومع كوب شاى عدنى بالحليب .. وهو انه تغلى اللبن وضيف له السكر (حسب الذوق) ثم تضيف له نعناع وشاى يفضل خرز وهنا وعافية . ناقص بس حجر شيشة بعدها هههه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لولا بتاريخ: 12 مايو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 مايو 2009 .. ومع كوب شاى عدنى بالحليب .. ده يابندق مش برضه شاى بلبن ؟؟ انا شفت شكله بس لكن معرفش طعمه وهو تمام شكل الشاى بلبن شاى وعليه لبن واظن شويه حبهان صح ؟؟ لكن حكايات اعاده الخبر دى تحفه ... بس العيش اللبنانى ده عيبه انه على طول بينشف حتى لما تسخنه لازم يتاكل من الفرن على طول لأنه مسافه ما بيتحط على السفره برضوا بينشف . عجبتنى وصفه الطحينه باللبن عرفتها قريب من حد وبدات اعملها وهى فعلا بتطلع تحفه جدا لازم الكل يجربوها . صباحك زى الفل :lol: لولا طائره ورقيه رياح شديده خيط قصير الطائره ليست بين السماء ولا الأرض ..هذه انا!! لولا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 12 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 مايو 2009 .. ومع كوب شاى عدنى بالحليب .. ده يابندق مش برضه شاى بلبن ؟؟ انا شفت شكله بس لكن معرفش طعمه وهو تمام شكل الشاى بلبن شاى وعليه لبن واظن شويه حبهان صح ؟؟ لكن حكايات اعاده الخبر دى تحفه ... بس العيش اللبنانى ده عيبه انه على طول بينشف حتى لما تسخنه لازم يتاكل من الفرن على طول لأنه مسافه ما بيتحط على السفره برضوا بينشف . عجبتنى وصفه الطحينه باللبن عرفتها قريب من حد وبدات اعملها وهى فعلا بتطلع تحفه جدا لازم الكل يجربوها . صباحك زى الفل :lol: لولا صباحك فل .. يا لولا هانم الخبز اللبانى لما يكون مقرمش بيكون طعمه أحسن .. الشاى العدنى هو شاى حليب صافى بدون ماء يغلى فيه الشاى ويضاف له هيل او نعناع أو قرنفل حسب الذوق لو الخبز نشف ممكن نرش عليه ماء وندخله الفرن هيطلع طازة من جديد الطحينة بالزباى فعلا طعمها جبار ويمكن عمل منها عدة نكهات .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بنت الشاطئ1 بتاريخ: 12 مايو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 12 مايو 2009 السلام عليكم بندق تسلم على هذه الوصفات اللذيذة وانا بتابع وانفذ فورا لى تجربة مع سلطة البطاطس ممكن البطاطس تسلقها على البخار هتكون افيد وبقشرها هتكون احلى ومعها شوية بصل متقطعين قطع صغيرة مع توم مع الخل وعصير الليمون والبقدونس بعد النضج قشرها جربها وقولنا على النتيجة حاجة كمان جرب سلطة الطحينة بهذه الطريقة طحينة مع قطع طماطم منزوعة البذر ومقشرة لكن القليل من الطماطم وقطعة من الخيار مقشر ايضا وكله يضرب فى الخلاط طبعا مع الملح وزيت الزيتون والفلفل والكمون والتوم والبقدونس جربها وصورها وقولنا على النتيجة بس اول خطوة انك تضرب كله فى الخلاط ما عدا البقدونس خليه فى الاخر بعد امتزاج المكونات ثم بعد ان تضع البقدونس اضربة فى الخلاط يادوب يمتزج ثم ضعه فى طبق التقديم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مغتربة بتاريخ: 13 مايو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 13 مايو 2009 استاذ بندق ثق تماما ان كل كله جديده حضرتك بضيفها بتروح عدل على المفضله عندى بجد ربنا يجزازيك كل الخير على وصفاتك الهايله دى كل احترامى و تقديرى ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بنت الشاطئ1 بتاريخ: 13 مايو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 13 مايو 2009 لو سمحت يا استاذ بندق بما انك خبير فى المطبخ ..اشتريت سكر وعندما فتحته اكتشفت انه من السكر الخاص بالمربات وطعمه كما تعلم حامض بعض الشئ ايه اللى ممكن اعمله بهذا السكر غير المربات لأنى مش خبيرة فى المربات رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 16 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مايو 2009 (معدل) استاذ بندقثق تماما ان كل كله جديده حضرتك بضيفها بتروح عدل على المفضله عندى بجد ربنا يجزازيك كل الخير على وصفاتك الهايله دى كل احترامى و تقديرى الله يخليكى يا مغتربة هانم تم تعديل 16 مايو 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 16 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 مايو 2009 لو سمحت يا استاذ بندق بما انك خبير فى المطبخ ..اشتريت سكر وعندما فتحته اكتشفت انه من السكر الخاص بالمربات وطعمه كما تعلم حامض بعض الشئ ايه اللى ممكن اعمله بهذا السكر غير المربات لأنى مش خبيرة فى المربات أولاالمربات من أسهل ما يكون .. ثانيا المفروض انه سكر فركتوز .. وده صحى مش زى سكر القصب .. ممكن تعملى بيه أى حاجة بيستخدم فيها السكر .. حلويات مثلا مربات .. عصائر وهكذا .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بنت الشاطئ1 بتاريخ: 17 مايو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 مايو 2009 لو استخدمته فى الكيك مش هيغير طعمه ؟ سؤال اخر هل من طريقة لصنع الكيك بالشيكولاته سهلة وبسيطة هل بدون استخدام مضرب كهربائى ينجح الكيك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان