بندق أفندى بتاريخ: 17 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 17 مايو 2009 لو استخدمته فى الكيك مش هيغير طعمه ؟سؤال اخر هل من طريقة لصنع الكيك بالشيكولاته سهلة وبسيطة هل بدون استخدام مضرب كهربائى ينجح الكيك ده سؤال صعب لأنى مش متخصص كيك نهائى .. لأنه بيحتاج مقادير .. وانا مش بأفكر حتى فى المقادير .. ولا بيكون عندى فكرة الأكلة هتبقى ايه ولا هأضيف عليها ايه وأنا بأعملها .. انما الكيك لازم كل حاجة تكون معروفة ومخططة وده مش أسلوبى فى الطبخ .. لكن مؤخرا جربت أفتكس حاجات فى الحلويات .. ونجحت .. وعليه الفركتوز ما تعمليش بيه الكيك بالكامل .. اخلطيه مع السكر العادى .. المربى كيلو صافى من الفاكهة مع كيلو سكر .. ويضاف له كم كبش قرنفل وتغلى حتى توضع معلقة منها فى طبق فتحتفظ بقوامها .. دى ببساطة جدا .. طبعا فيه حاجات كتير تتعمل تبع للمربى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 21 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 21 مايو 2009 أجاركم الله من أنفلوانزا البطاريق .. لما يكونو عايشين فى التلج ويجيلهم انفلوانزا .. حاجة بتخلى المزاج فى الحديد .. على رأى سيد زيان ببساطة خبز نقطعه نصفين ونحمصه على الشواية .. ونسقيه عسل معصور عليه ليمون .. ونغطيه بلبنة لكسر حدة حلاوة العسل .. ونضم نصفيه تانى .. شكلى عاو سندوتش شوربة خضار .. هههههههههه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 22 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 مايو 2009 هو سندوتش جبن من الطيب قليل الدسم .. والحقيقة هو أطيب طعم جبن قليل الدسم .. معاه زيتون أسود شرائح وزيت زيتون وفلفل مشوى من اللى جاى فى المداخلة الجاية وكلهم تحت الجرل لمدة 5 دقائق وهنا وعافية حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 22 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 مايو 2009 (معدل) حد فاكر الطماطم المخللة؟ فكرتها كانت بتيجى من اكثار الطماطم وهى أخذ البذور لاعادة استزراعها فى الموسم التالى .. كانت تقطع نصفين بالعرض ثم تنزع البذور وتغسل وتصفى وتجفف .. والطماطم يا تروح صلصة يا تروح مخلل .. طبعا كل البذور بقت جاهزة والناس نسيت مخلل الطماطم أو الشطيطة كما كانت تعرف تقطع الطماطم مع الحفاظ على وحدتها .. يدق توم مع ملح مع كمون مع عصير ليمون ويوضع فى حبات الطماطم قبل الأكل بنصف ساعة على الأقل الفلفل مشوى بزيت الزيتون والخل .. والملح .. وكان مجهز من اليوم السابق عشان كده الزيت كان متجمد وقت التصوير هههههههه كانت مع المينى كشرى ده .. عشان انفلوانزا البطاريق المزاج بشع .. فكان لازم حاجة مشطشطة تجبر على الأكل .. رز عادى مع عدس بجبة مسلوق عادى مع بصل وفلفل أسود .. معمول لهم خلطة بالليمون والخل والماء (مقادير متساوية) والشطة والكمون .. وكان معاه شطة خضراء مشوية على الفحم مهروسة بزيت الزيتون لتخفيف حدتها قليلا وهنا وعافية تم تعديل 22 مايو 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 26 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 مايو 2009 فطيرة تفاح بدون خناقات بسيطة للغاية .. توست نعمل منه طبقة فى صينية مدهونة زبدة ثم نقطع التفاح ونرشه بالسكر والقرفة ونضعه على التوست ثم نضع طبقة أخرى من التوست ونرش قليلا من السكر ثم نضيف حوالى نصف كوب لبن .. نرش على فترات حتى يشربه التوست ندخله الفرن حوالى 30 دقيقة .. وهنا وعافية حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 27 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مايو 2009 الدنيا بتتملى شمس فى الدمام من بدرى أوى .. والفجر بيؤذن الساعة 3 وحتة .. ولما ما يجيك نوم بعد الفجر تروح فين وباقى على الشغل 5 ساعات؟ قلنا نفتكس حاجة .. نتقوت بيها .. طيب فيه ايه؟ خبز فرنسى .. بيض .. حليب وأشياء أخرى بس ده كفاية نقطع الخبز شرائح بالوارب .. سمك أقل من 1 سم قليلا .. نخفق بيضتين مع نصف كوب لبن مع ملح مع فلفل اسود .. وضعت قرن شطة أخضر مقطع ناعم من أجل شطشطة الموضوع واجبار البلعوم على البلع فى قلاية تيفال نضع قليل من الزبد حتى يسيح .. على نار هادئة نسقى الحبز من الجهتين والمتبقى نصبه فوقه فى القلاية .. بعد 3 دقائق نقلبه للجهة الأخرى ثم نلتهمه .. وهنا وعافية .. كمان كان تحفة حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 31 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 31 مايو 2009 (معدل) مرة أخرى اعادة خبز الخبز .. خصوصا البايت .. خبز بابت هنبله مية وهنضع فيه شرايح فلفل مع أى نوع جنبة وزيت زيتون .. ونضعه تحت الجرل لمدة 8 دقائق .. طبعا نشف منى لأنى نسيته .. بس ما اتحرقش .. ولو كنت قطعته كنت اضطريت آكله بالملعقة تم تعديل 31 مايو 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
enjisultan بتاريخ: 31 مايو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 31 مايو 2009 اولا سلام عليكم تسلم ايدك مستر بندق افندى فى سؤال بس مولح هو حضرتك شيف بجد ولا دى كدة اجتهادات شخصية اصلا حاسة حضرتك دارس طبخ وكدة وبعدين فى موضوع وظيفتك اية بيتهيالى حضرتك مدير مالى او حاجة زى كدة بس قولنا لو السفر بيخلى الرجالة شيفات ممتازين كدة من بكرة هاسفر جوزى...... ولو دارس برضوا عايز اعرف غالبا انا اللى محتاجة دروس طبخ بجانب طبعا متابعة الموضوعات اللى تبع حضرتك تحياتى ( يا بني إذا افتخر الناس بحسن كلامهم فافتخر بحسن صمتك ) . رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 31 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 31 مايو 2009 اولا سلام عليكمتسلم ايدك مستر بندق افندى فى سؤال بس مولح هو حضرتك شيف بجد ولا دى كدة اجتهادات شخصية اصلا حاسة حضرتك دارس طبخ وكدة وبعدين فى موضوع وظيفتك اية بيتهيالى حضرتك مدير مالى او حاجة زى كدة بس قولنا لو السفر بيخلى الرجالة شيفات ممتازين كدة من بكرة هاسفر جوزى...... ولو دارس برضوا عايز اعرف غالبا انا اللى محتاجة دروس طبخ بجانب طبعا متابعة الموضوعات اللى تبع حضرتك تحياتى لا يا فندم لا دارس ولا حاجة .. ده غلب الوحدة متزامن مع غلب عدم القدرة على هضم أى حاجة .. أجبرونى على انتهاج نهج معين يناسب معدتى .. وكمان محاولة أدلل نفسى وأحسسها انه فيه حد بيشتغل عشانها .. صحيح انا مدير مالى لمنأحب انتسب للمطبخ المالى هههههههههههه ابعتى زوج حضرتك بس شهرين وأنا أقوم بالواجب من ناحية الثقافة المطبخية التى تبدأ من السوبر ماركت هههههههههه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
enjisultan بتاريخ: 31 مايو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 31 مايو 2009 ربنا مع الجميع وخصوصا المغتربين بس بجد تسلم ايديك واللهى ان حسيت انك الشيف اسامة بس متنكر كان اللة فى العون ويجمعك مع عائلتك على خير اما جوزى مافيش منة امل لما بيسافر يومين بيفضل يبعتلى مسجات وقت الاكل يقولى انا جععععععععععععععان يعنى لابياكل ولا بيسيبنى اكل وضميرى مرتاح(غالبا قصدة بالسم) وتسلم ايدك مرة تانية ( يا بني إذا افتخر الناس بحسن كلامهم فافتخر بحسن صمتك ) . رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 31 مايو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 31 مايو 2009 ربنا مع الجميع وخصوصا المغتربينبس بجد تسلم ايديك واللهى ان حسيت انك الشيف اسامة بس متنكر كان اللة فى العون ويجمعك مع عائلتك على خير اما جوزى مافيش منة امل لما بيسافر يومين بيفضل يبعتلى مسجات وقت الاكل يقولى انا جععععععععععععععان يعنى لابياكل ولا بيسيبنى اكل وضميرى مرتاح(غالبا قصدة بالسم) وتسلم ايدك مرة تانية الله يسلمك مش معايا .. يا هيطبخ يا هيموت من الجووووووووووع هههههههههههههههه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 4 يونيو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 4 يونيو 2009 انا بأسميها شوربة الخضار الجافة .. عشان من غير شوربة .. خضار من كل الأشكال المتاحة (هنا كرافس وجزر وكوسة وذرة وفاصوليا وبسلة وذرة) مع قليل من زيت الزيتون والملح والفلفل الأسود وعلى نار عالية الى حد ما فى قدر مغطى مع التقليب بهز القدر نفسه كل نصف دقيقة لمدة 7 دقائق .. هيكون عندنا سوتيه صحى محتفظ بخواصه وبيقرمش .. وطعمه لذيذ حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 4 يونيو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 4 يونيو 2009 هى فطيرة تفاح ولا ايه مش عارف أوصفها .. بس هى من العيلة تفاحتين أخضر نقشرهم ونقطعم شرايح بعد ازالة البذر .. نقطع رغيف خبز بايت شرائح .. ندهن صينية زبدة .. نضع الخبز فى الصينية .. نرش قليل من القرفة ونبلله بالحليب نرص التفاح .. ثم ندهنه بالزبدة .. ثم نرش عليه سكر خشن .. يفضل ان يكون سكر بنى لو متاح .. ندخلها فرن متوسط لمد 15 دقيقة ولو احتاجت نشغل عليها الجرل لمدة دقيقتين حتى يتكرمل السكر حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 4 يونيو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 4 يونيو 2009 (معدل) هو يوم مش معدى الظاهر .. الساعة بقت واحدة وسندوتش زى ده فيه ييجى 114.5 سعرة حرارية يعنى عاوز ساعتين على ما يهدى فى المعدة .. المهم هو جبنة قشقوان بقر .. أنا باحبها عشان طعمها عامل زى المرتة أو العجوزة .. فيه منها قليل الدسم .. تتلف فى رغيف وتحت الجرل 5 دقائق هتبقى ملبن كوبابة شاى مع ايرل جراى وحجر شيشة واوعى وشك .. الفجر باقى عليه ساعة يادوب كده تم تعديل 4 يونيو 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 9 يونيو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 يونيو 2009 اليوم هو سدوتش وان مينيت استيك .. سهل جدا سريع جدا .. فيليه رقيق من عرق الظهر .. يتبل بخل وملح وفلفل وزيت زيتون لمدة نصف ساعة .. ثم يسوى على النار فى قلاية تيفال لمدة 3 دقائق لكل وجه .. مع ستيك صوص .. يحمص الخبز (هنا مستخدم توست بر) ثم يضع عليع الاستيك .. ويضاف الجبن الجزء الأخر سيقطع شرائح رفيعه ثم يسوى بنفس الطريقة .. وهو ساخن يوضع عليه الجبن ليسيح ثم يقفل السندوتش حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 11 يونيو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 يونيو 2009 (معدل) سلطة سهلة وسريعة ولها صوص يغير طعمها .. طماطم وخيار مقشر وخس مقطعين كبير .. الصوص مقدار خل وليمون وعليهم مقدارين زيت زيتون يصب الزيت تدريجيا مع التقليب السريع .. هيعمل صوص سميك هنملحه وبعدين نصبه على السلطة ونقلبه لو أضفنا صفار بيضة مع الصوص هيبقى سلطة سيزار تم تعديل 11 يونيو 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 18 يونيو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 يونيو 2009 سلطة خفيفة وسهلة .. وصحية للغاية .. فاصوليا حمراء مسلوقة أو حتى بيضاء حسب المتاح .. مع فجل أحمر مقطع .. وعرقين كرافس .. وبصلة بيضاء كبيرة (ماكانش فيه استخدمت بصل أحمر) تقطع وتفرك بالملح والخل .. يمزج الجميع ويتبل بالملح والخل وعصير الليمون وزيت الزيتون وتقدم .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 26 يونيو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 يونيو 2009 كالعادة بسيط .. لبنة على رغيف خبز عربى .. مع بيض مقلى (مش مستوى) متبل بالملح مع فلفل أسود وقليل من قطرات زيت الزيتون لتنكيه السندوتش .. ثم يوضع تحت الجرل لمدة 3 دقائق حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 26 يونيو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 يونيو 2009 (معدل) سندوتش لحم مقدد مدخن .. هو يشبه البسطرمة الى حد ما لكنه يحتاج يتسوى والبسطرة بتكون لحم بدون دهن .. نقطعه ونضعه فى قلاية على النار 3 دقائق بدون أى اضافات عشان هو فيه دهن .. هنحضر رغيف خبز عربى هننثر عليه بعض قطرات ماء .. وزيت زيتون .. ونضع اللحم المقدد مع قليل من الجبن البارميزان أو الشيدر أو الرومى أو أى نوع جبن مطبوخ .. ويمكن اضافة أى خضار نحبه .. يلف فى فويل ويوع على الجرل لمدة 6 دقائق . وهنا وعافية (الماء .. لأننا كما لو كنا نعيد خبز الخبز) هنا استخدمت الكرات الأخضر (leeks) تم تعديل 26 يونيو 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 26 يونيو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 يونيو 2009 اصدار جديد .. بالطماطم .. ويزيد انه 8 دقائق على الجرل والطاطم نتبل بملح وفلفل .. والجنبة زيادة شوية حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان