اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

ركن السندوتش .. فطور عشا خفايف


بندق أفندى

Recommended Posts

كل سنة وانت طيب يا أستاذ بندق

احنا خلاص داخلين على رمضان أهو كمان يومين ...

عاوزين حضرتك بقى تخترعلنا كم نوع من أنواع السحور الخفيفة كده

واتوصى بالصور الله يخلّيك.. لإنها بصراحة بتفتح النفس جداً :)

هههههههههههههههههههه

انت ما قريتش العنوان اللاحق على هذا الموضوع .. فى رمضان تقريبا بأقفل المطبخ اللهم الا من عزومة او اثنتين بالكتير

وبعدين النا هأسافر فى رمضان مرتين ويوم 22 هأسافر لما بعد العيد .. يعنى عمليا لا فطور ولا عشا ههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...
  • الردود 142
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

بما اني من عاشقي السندوتشات احب اضيفلكم كام وصفه

الحواوشي السريع

كيس كفته مجمد وتسيبه لما يفك وتفرده جوه رغيف وتلفه في ورق الومنيوم وعلى الفرن عدل او تقليه في زيت قليل وبالهنا والشفا

وياسلام على سندوتش المربى بالقشطه او الزبده

وكمان الحلاوه الطحينيه بالقشطه

وياسلام لو تضربوا بقى صاروخ بتنجان مقلي وبيض على طعميه وقليل من الفول وقرنين شطه مخللين وبطاطس مقرمشه وبعده كوباية شاي بالنعناع ياسلاااااااااام

ويسلام بقى على سندوتش جبنه بالقوطه او الخيار من بتوع زمان

ولا سندوتش بيض وبسطرمه محترم عليه مبشور جبنه رومي وحتة زبده بلدي

رابط هذا التعليق
شارك

جمبرى مقشر بزبد وخل بلسمك وليمون وملح وفلفل أسود .. يحمر لمدة 5 دقائق

وبيض مقلى فى نفس القلاية بعد رفع الجمبرى ويلف سندوتش رائع يوضع تحت الجرل 5 دقائق اخرى

3970198800_2b7e3c40f7_o.jpg

3969429193_a3d99c2dc0.jpg

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 أسابيع...

جعان ومش عاوز تخرج ومفيش قوام اكلة بجد .. تعمل ايه يا بندق تعمل ايه يا بندق؟

طلعت دى

مقانق (نقانق) ديك رومى (تركى - حبش) على قاعدة من بيض مقلى عيون متبل بملح وفلفل أسود ..

بقدونس مع فلفل أخضر مع مقانق مقطعة تحمر مع زبدة محل البيض ومضاف لها عصير تفاح كان هيكسباير .. وبعدين ترص على رغيف خبر بالشكل المبيت وعليها جبنة موزاريللا .. وتدخل الفرن تحت الشواية لمدة 5 دقائق ..

هى مقرمشة من الخارج طرية من الداخل سخية .. ومشبعة ..

4035288796_b9414755a1_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ايوه انت يا رايق

الناس هناك يتتخانق فى موضوع اجازة محمد وانت قاعد قى المطبخ فى الرواقة

الله ينور

اكل الزنقات دة مهم جدا

فبه عندى طريقة سهلة وجديدة للبيض طبعا مش جديدة على بندق باشا

تحب تسمعها ممكن تعملها على طريقتك بالصوت والصورة

رابط هذا التعليق
شارك

خبز بنى (من دقيق القمح الكامل) وفيه كمان حبات قمح وحبوب أخرى سليمة .. بييجى لونه بنى غامق .. مقطع شرائح ثم محمص قليلا ..

نجهز خليط من الكريمة وفصين ثوم (معجون) ويدهن بزيت زيتون وعليه الكريمة .. ثم بعد ان يرص هكذا نضع قليل من الجبن الموزاريللا .. هذا الخليط ملحه خفيف جدا - لذا حسب الذوق يمكن اضافة القليل جدا من الملح) .. ويوضع تحت الشواية حوالى 7 دقائق

مقدم على قاعدة من الجرجير المتبل بعصير الليمون وزيت الزيتون

4041375099_caf311b770_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بسم الله ما شاء الله تمتلك موهبة رائعة

اول شئ سوف افعلة عند عودتى لللاراضى السعودية هوا شراء جريل مخصوص للتجربة

الى ذلك الحين لك منى اجمل تحية

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ

من فقد الله ماذا وجد

رابط هذا التعليق
شارك

بسم الله ما شاء الله تمتلك موهبة رائعة

اول شئ سوف افعلة عند عودتى لللاراضى السعودية هوا شراء جريل مخصوص للتجربة

الى ذلك الحين لك منى اجمل تحية

هى شواية الفرن العادية لكن ممكن تستخدم فرن كهربائى .. صغير .. وهذا ما سوف افعله أيضا .. لأنه أوفر وقتا .. وتغيير أنبوبة الغاز هههههههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

نفس الوصفة السابقة بس بدل الكريمة زعتر

4057886302_f57d1dbe39_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

هو .. كورس موزاريلا .. هيخلص يعنى هيخلص

بيض عيون مقلى (نصف قلى) بالزبدة متبل بفلفل أسود وملح ..

تنقل من القلاية الى رغيف خبز عربى .. يوضع عليه قليل من أى جبن مطبوخ .. رومى .. أو شيدر .. المستخدم هنا موزارييللا

4063577620_5e0b4a2241_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بطاطس سليمة تشوى فى المايكروييف لمدة 8 دقائق (حسب الحجم) .. ثم تقشر وتقطع وتتبل بملح وفلفل اسود وكمون مطحون وتصب عليها كريمة لبنانى .. وندخلها الفرن ل 3 دقائق تحت الشواية

وناكلها كده او مع خبز او مع أى طبق اضافى .. بيض مثلا مقانق لحم اى حاجة تمشى بس طعمها جبار .. مش بس بسبب الطريقة انما ايضا بسبب نوع البطاطس الذهبى ده .. شكلها قبل التشوية بشع .. كأنها كانت فى حرب الحجارة هههههههههه

4067842186_a50ffcf8ef_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم

كويس لحقت حضرتك اونلاين

فى رد ليك يا فندم بتقول هتعمل وصفات تتعمل فى الميكرويف هل انا لو استهبلت وعملت الحاجت فى الميكرويف هتخسر ؟

طلب وربنا يخليك ما تتريق عليا

قالولى ان الشوفان فية قيمة غذائية عالية والكلام بتاع العاشرة مساءا دا المهم جيت اعملة باللبن زى ما الناس قالولى طلع طعمة يقرف نشارة خشب بالظبط فلو حضرتك جربتة فى وصفة وطلع طعمة مقبول حتى فياريت تقول عليها لانى مستخسر ارمية بصراحة :(

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ

من فقد الله ماذا وجد

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم

كويس لحقت حضرتك اونلاين

فى رد ليك يا فندم بتقول هتعمل وصفات تتعمل فى الميكرويف هل انا لو استهبلت وعملت الحاجت فى الميكرويف هتخسر ؟

طلب وربنا يخليك ما تتريق عليا

قالولى ان الشوفان فية قيمة غذائية عالية والكلام بتاع العاشرة مساءا دا المهم جيت اعملة باللبن زى ما الناس قالولى طلع طعمة يقرف نشارة خشب بالظبط فلو حضرتك جربتة فى وصفة وطلع طعمة مقبول حتى فياريت تقول عليها لانى مستخسر ارمية بصراحة :(

ما هى دى معمولة فى المايكروييف اهه يا عم أوريكس ..

الشوفان فوايدة تمام .. مرة عملت منه وصفة .. كان طعمها ممتاز . بس لا تصلح للنشر كصورة .. لأنه كان داب وبقى عامل زى .. أستغفر الله العظيم بقى .. هههههههه زى اكل ممضوغ ههههه

دايما أى أكلة فيها سوايل وهيتحط فيها يكون قبل الأكل مباشرة .. بس ممكن يدخل فى خلطة القلى مثلا (يعنى لو هتقلى حاجة تلفها فى الدقيق وبعدين بيض وبعدين شوفان) وتقلى على طول .. سهلة أهه

صحيح هو اهم فايدة فيه انه غنى بالألياف .. يعنى نشارى خشبى هههههههه .. فيه وصفة هنا اعتقد اسمها رول سمك .. فيها شوفان .. هو داينا موجود لكنه لا ينتهى .. بس ينتهى صلاحيته يترمى وييجى غيره .. فيه شوربات صحيح ممكن يتحط فيها وبيدوب ويبقى فل .. زى الكشك الصعيدى تمام هههههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ما هى دى معمولة فى المايكروييف اهه يا عم أوريكس ..

الشوفان فوايدة تمام .. مرة عملت منه وصفة .. كان طعمها ممتاز . بس لا تصلح للنشر كصورة .. لأنه كان داب وبقى عامل زى .. أستغفر الله العظيم بقى .. هههههههه زى اكل ممضوغ ههههه

دايما أى أكلة فيها سوايل وهيتحط فيها يكون قبل الأكل مباشرة .. بس ممكن يدخل فى خلطة القلى مثلا (يعنى لو هتقلى حاجة تلفها فى الدقيق وبعدين بيض وبعدين شوفان) وتقلى على طول .. سهلة أهه

صحيح هو اهم فايدة فيه انه غنى بالألياف .. يعنى نشارى خشبى هههههههه .. فيه وصفة هنا اعتقد اسمها رول سمك .. فيها شوفان .. هو داينا موجود لكنه لا ينتهى .. بس ينتهى صلاحيته يترمى وييجى غيره .. فيه شوربات صحيح ممكن يتحط فيها وبيدوب ويبقى فل .. زى الكشك الصعيدى تمام هههههههههه

وايوة يا فندم فاهم حضرتك والله انا اقصد اللى قبل كدا لما كنت بقول على الجريل وحضرتك قولت يتعمل فى فرن عادى فنا بسأل الاكلات اللى قبل كدا تتعمل فى الميكرويف عادى ان شاء الله ولا لاه؟

وياريت حضرتك تنزل طريقة اللى قولت عليها بتاعة الشوفان ميهمكش خالص الشكل اصلك مشفتش لحظات التجلى فى المطبخ ببقى قاعد اقنع فى المكرونة انها تمسك فى ايد اخوها البشاميل وهيا فى الفرن ولكن هيهات كأنى بدن فى مالطة بتطلع بشكل رهيب ولا شعار محافظة السمبلاوين :roseop:

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ

من فقد الله ماذا وجد

رابط هذا التعليق
شارك

استاذ بندق معلش تعبتك معايا

الحمد لله عرفت اعمل الشوفان طلعت بعمله كدا من غير ما اسلقة دا كان شبه نشارة الخشب بالظبط

عزرا على الخروج عن فكرة الموضوع والاساسية ان شاء الله مشاهد دائم للموضوع

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ

من فقد الله ماذا وجد

رابط هذا التعليق
شارك

ودى آخر المووزاريللا .. المرة دى لوز مجروش مع زبيب مع خمز محمص مع موزاريلللا فى الفرن لمدة 5 دقائق

4080769326_6f45ebb1d5_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

صدور دجاج مخلية متبلة بخل عنب

تقطع شرائح رفيعة وتسوى مع مسطرة وزيت زيتون وبقدونس لمدة 10 دقائق تقريبا.. ثم تلف فى رغيف خبز عربى ويوضع تحت الجرل مدة 5 دقائق

4187246104_a60412ab7a_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

رغيف خبز عربى ينثر عليه زعتر برى مع زيت زيتون وفوقه جنبة موزاريللا .. ويضوع تحت السواية لمدة 5 دقائق

4186484983_d24794b1e8_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ياااااااااااااااااااااااااااه

عودا حميدا يا استاذ بندق كنا فى اشتياق لابداعك والله

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ

من فقد الله ماذا وجد

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 4 شهور...

بسيط جدا

شؤيحتين جبن حلوم على الشواية لمدة 4 دقائق لكل ناحية

ومعاهم شرائح طماطم مشوية

الخبز متحمص على الشواية

نضيف قليل من زيت الزيتون

ونلف السندوتش ونسمى ونبتدى

4542512425_98840e0e6a_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...