اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

سمك بالطحينة .. والليمون والأعشاب


بندق أفندى

Recommended Posts

او بعد شوية نلاقى أمر أغلاق للمحل اللى لسة ما فتحش .. أو محل أكل العيش .. وبعدين لو حد عاوز يسرق ما يسرق براحته ..

تعرف مرة صديق ليا من كم سنة كلمنى عن واحد نعرفه عاوز يفتح محل سى فود (مش س س ) وقالى ايه رأيك تشرف عليه؟

قلت وماله .. أهو حتى نجيب العشا كل يوم .. المهم طلب منى أكتب له الأصناف اللى ممكن يقدمها .. كتبت بس مجرد أسماء ..

بعد فترة هو فتح المحل من حاله .. قام صاحبنا اللى كان بيسألنى قال رحت أشوف هو عامل ايه .. لقيت فى المينيو جمبرى فراشات

طلبته .. عشان أعرف هم يقصدو ايه .. لأنه عارف انه عندى له شكل ومسمى مختلف تماما ..

قلتله هتلاقيه جمبرى بانيه صغير .. قاللى فعلا كده ..

عندى هو جمبرى مشوى بطريقة معينة مرى هأنزله عشان خرافة .. المهم كله بيعيش وكله بيرزق من فضل الله .. فراشات دبابير .. المهم كله بيرزق

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 7 شهور...

هى فيها اختلاف بسيط

سمك مفتوح من الظهر ومخلى من عظم الظهر .. وزن الواحدة حوالى 800 جرام

سمك متبل بملح وعصير ليمون وفلفل أسود وكسبرة مطحونة ..

محشى بصل شرائح وفلفل اخضر وبقدونس وشرائح ليمون .. يددخل الفرن لمدة 45 دقيقة ..

يجهز خلطة طحينة تقليدية بالخل والليمون والكمون والثوم المفرى (تدعك الطحينة بالخل) ثم تحل بعصير الييمون وقليل من الماء وتتبل بملح وكمون مطحون وثوم .. ويصب على السمك بحيث يغطيه وتدخل الفرن مرة أخرى لمدة 15 دقيقة

4101343490_e94fb8ef3f_b.jpg

4100585181_704f0d1c79_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 8
      اليوم الوصفة بسيطة للغاية.. دى ضمن حفلة تسليم مهام المطبخ .. وسوف أضيف الأكلات التى كانت فيها تباعا حتى تعم الفائدة وحتى لا تكون مستفزة سمك شرائح (طرنشات) يوصى بنزع الجلد منه .. ينفع ديراط .. كنعد .. ناجل .. هامور حمرا كبير .. حريد (ببغاء) أى سمكة كبيرة مفيش فيها شوك .. ننقع الشرائح فى خل مع ملح وزيت وفلفل أسود حوالى ساعة .. ندخله الفرن كما هو .. لمدة حوالى 40 دقيقة (تختلف حسب سمك الشريحة) الصوص عبارة عن بصل يتحمر فى الزيت .. نصفيه ونضيف قليل من الزبد وعصير ليمون وخل بلسمك .. مع التقلي
    • 5
      نصف كيلو لحم مفروم حزمة بقدونس مفري 2 بصلة مفرومة فرم ناعم ملح - فلفل - بهار لحم سلطة طحينة (يعني جاهزة للكل) شرائح بطاطس شرائح طماطم وبصل حلقات نصف كوب عصير طماطم - مش صلصة نخلط اللحمة المفرومة والبقدونس والبصل والبهار والطحينة جيدا ويترك لمدة نصف ساعة يفرش في صينية مدهونة زيت ويكون سمك الطبقة قد عقلة الاصبع ترص فوقها شرائح البطاطس والطماطم وحلقات البصل بالترتيب ترش فوقها كوب عصير الطماطم وتدخل الفرن وبالهنا والشفا يالا بقى عاوزة اسمع احلى تريقة :blink:
×
×
  • أضف...