اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

باستا تونة .. مع فلفل مشوى وبنجر مخلل


بندق أفندى

Recommended Posts

باستا تونا خفيفة وسريعة ..

تسلق المكرونة لمدة 7 دقائق ..

يفرم 3 فصوص ثوم .. تدبل فى زيت زيتون .. ثم يضاف زيتون أخضر وأسود مع قليل من الفلفل الأسود .. ثم تضاف التونة بعد تصفيتها من السائل المحفوظه فيه ..

بعد ثلاث دقائق الى خمس دقائق تضاف المكرونة المسلوقة ..

قدمت مع فلفل مشوى بعد تبيله بزيت زيتون وملح وخل .. وبنجر مخلل

دى شغل الحكومة ..

12376251302.JPG

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

يا سلام يا سلام

ايه الجمال ده ربنا يخليلك الحكومة وتسلم ايديك وايديها يا رب

بس الحق يقال .. انا صاحب الجرأة دى فى المطبخ .. على اعتبار .. ايه اللى هيجرى يعنى؟ أكلة تفوت ولا حد يموت brth) ههههه

وبعدين هتتاكل يعنى هتتاكل ..

ربنا يسعدك ويخلى حضرتك

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

المكرونة بالتونه - للى بيحب التونه - بتكون فعلا اكلة منقذة وقت الزنقة وانا تقريبا بعملها بنفس الطريقة بس بضيف صلصة بعد التونه

واخليها تتسبك مع اعشاب ايطاليه ومعلقة كتشب وبستعمل مكرونة قواقع صغيره عشان الصوص والتونه تدخل جواها ..

بص من الآخر انا بحب المكرونة بالتونه بكذا طريقه وممكن اخترع كذا طريقة للطبخ ليها .

على فكرة انتا هايل جدا جدا فى موضوع الخضار .. اسمحلى احييك بجد .. فلفل رومى مشوى .. حقيقى نادرا لما بصادف

راجل بيحرص ديما على احتواء الأكل على صنف خضار وياكله كده وهو حاسس انه لذيذ .

جوزى بيتعبنى جدا فى موضوع الخضار .. صعب جدا اضيف خضار مشويه او سوتيه لأى صنف لأنى غالبا باكلها لوحدى

واى طبق فى اى مطعم فيه خضار بيستبدله ببطاطس وبابا واخواتى وكل الناس اللى اعرفهم كده ... انتا استثناء نادر جدا على فكره :lol: :blink:

انا مش بحسد والله .. ادينى حقول مشاء الله تبارك الله قبل ما امشي ;)

وطبق ممتاز جدا جدا زى ما انتا معودنا ديما ..

الف شكر

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

مزيد من الابداع للشيف المميز بندق ;)

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

المكرونة بالتونه - للى بيحب التونه - بتكون فعلا اكلة منقذة وقت الزنقة

عدم اللامؤخذه دي أكلات المرأة العاملة ..

فين محشي ورق العنب ... وحلة الكوارع اللي بالممبار .. ولا فتة الفخده الضاني ..

مش تقوليلي تونه بالقواقع البحرية مع صلصة المايونيز في الفرن ..

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

المكرونة بالتونه - للى بيحب التونه - بتكون فعلا اكلة منقذة وقت الزنقة وانا تقريبا بعملها بنفس الطريقة بس بضيف صلصة بعد التونه

واخليها تتسبك مع اعشاب ايطاليه ومعلقة كتشب وبستعمل مكرونة قواقع صغيره عشان الصوص والتونه تدخل جواها ..

بص من الآخر انا بحب المكرونة بالتونه بكذا طريقه وممكن اخترع كذا طريقة للطبخ ليها .

على فكرة انتا هايل جدا جدا فى موضوع الخضار .. اسمحلى احييك بجد .. فلفل رومى مشوى .. حقيقى نادرا لما بصادف

راجل بيحرص ديما على احتواء الأكل على صنف خضار وياكله كده وهو حاسس انه لذيذ .

جوزى بيتعبنى جدا فى موضوع الخضار .. صعب جدا اضيف خضار مشويه او سوتيه لأى صنف لأنى غالبا باكلها لوحدى

واى طبق فى اى مطعم فيه خضار بيستبدله ببطاطس وبابا واخواتى وكل الناس اللى اعرفهم كده ... انتا استثناء نادر جدا على فكره :waving: :happy:

انا مش بحسد والله .. ادينى حقول مشاء الله تبارك الله قبل ما امشي :)

وطبق ممتاز جدا جدا زى ما انتا معودنا ديما ..

الف شكر

لولا

طيب عشان حضرتك بتقدرى السلطة .. الأكلة الأصلية أهه

هو ينفع أكل بدون سلطات ومشهيات؟

12377326550.JPG

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

مزيد من الابداع للشيف المميز بندق :)

الله يخليكى يا مدام ياللى كلك بركة ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

المكرونة بالتونه - للى بيحب التونه - بتكون فعلا اكلة منقذة وقت الزنقة

عدم اللامؤخذه دي أكلات المرأة العاملة ..

فين محشي ورق العنب ... وحلة الكوارع اللي بالممبار .. ولا فتة الفخده الضاني ..

مش تقوليلي تونه بالقواقع البحرية مع صلصة المايونيز في الفرن ..

محشى ورق العنب موجود .. والكرنب موجود .. والكوارع موجود .. الممبار لأ (بندور على حد يعزمنا) .. الفخدة الضانى مسلوقة لأ

طب شوف دى

353977747.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

المكرونة بالتونه - للى بيحب التونه - بتكون فعلا اكلة منقذة وقت الزنقة

عدم اللامؤخذه دي أكلات المرأة العاملة ..

فين محشي ورق العنب ... وحلة الكوارع اللي بالممبار .. ولا فتة الفخده الضاني ..

مش تقوليلي تونه بالقواقع البحرية مع صلصة المايونيز في الفرن ..

محشى ورق العنب موجود .. والكرنب موجود .. والكوارع موجود .. الممبار لأ (بندور على حد يعزمنا) .. الفخدة الضانى مسلوقة لأ

طب شوف دى

353977747.jpg

اكل المرأة العامله ha)

للأسف هو كده فعلا .. بس حنعمل ايه بس .. اهو اكل وخلاص :Exclam:

والحمد الله الحمد الله الحياه اهى ماشيه وادينا عايشييييييييييييييييييييييييين ha)

الأكلات اللى انتا بتقول عليها دى يا سي السيد بتتعمل فى العزومات يافندم او الويك اند ..اهو انا فى الشهور الأولى من الجواز حبيت اعمل فيها شملولة

وست الستات وكنت اطبخ الطبخة التمام وبعدين لقيت ان صحتى راحت من وقفة المطبخ كل يوم بعد الشغل واحنا اصلا محدش فينا

اكيل من اساسه .. اشتريت دماغى بعد فترة واهى الحياة ماشية بمبى برضوا :Exclam:

بيعجبنى فى مطبخ بندق انه سريع وصحى ومبتكر ...

بس يا بندق باشا .. امممممممممممم الصورة اللى انتا حاططها دى ... حرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام عليك ha)

دى بتفكرنى بالضلوع المشويه فى تشيلز بصلصة التفاح ... اهو كان ناقصها تفاح عشان تبقى افتكاسه من افتكاساتك المعهوده :D

انتا عاملها بالصويا صوص ؟؟ اصل لمعة التحمير اللى من بره بتقول كده .. بس لذيذ موضوع البيبى بوتايتو دا شكله تحفة .

اكله هايلة جدا طبعا ... تستاهل عليها دى :Exclam:

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

بندق .. عملت البتاعه دي إزاي ؟

يعني مسلوقه وبعدين شويتها ؟

وبعدين هو الأكل عندك شكله بيبقى حلو ومختلف عن اللي عندنا ليه ؟.

مش قلت لك .. إنت محسسني إني بأكل من خشاش الأرض

بس الحاجه الوحيدة اللي ما اكنتش مختلفة هو السمك اللي في لافرن ابو طيحنة .. أول ما خرجت الصينية كان شكلها توووحفه ( مين بيقول توحفه دي .. لولا وتُهامي ؟ )

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

شوف يا س س أنت ومدام لولا .. الموضوع بسيط خالص .. فى رأيى الشخصى أى أكلة بيكون فيها حتة صغيرة هى اللى بتغير التايب بتاعها والطعم .. ودى حاجة بسيطة أوى .. الفخدة صحيح تقليدية .. بس طبخها مش تقليدى .. لأنها مش فى الفرن .. دى معمولة بالكامل على صينية على البوتاجاز من فوق .. و÷انزلها فى طريقة لو حدها

كمان فكرتينى بالضلوع عندى واحدة وهانزلها ان شاء الله .. وبمناسبة المطاعم رحنا الخميس أبل بييز وطبعا عشان احنا شيفات اخترنا الأكل صح ..

وجبة كانت جمبرى مشوى مع سبانخ بالكريمة وكانت الوجبة تحفة .. وهانزلها لكم فى مرة .. والتانية كانت سلمون مشوى .. وبرضه عندى منها أفكار ووجبات كتير ..

انتظرونا ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انتظرونا ..

ويتنج فور يو يا ريس

بس بلاش السبانخ اللي بالكريمة عشان نفسي بتجزع منها .. :sad:

يعني خليها وصفة سرية وإبعتها للناس عالخاص :sad:

إدخل عليه بالفخده الضاني ...

وبعدين الريش ( كوستاليتا ) .. أنا مدمن ريش يا بندق ... ياريت تظبطنا في كام وصفة كده من بتوع تذكرة داود ...

كلام في سرك .. عايز ألحق أكل كل الأكلات الدسمة واللي نفسي فيها قبل ما أوصل لسن الأربعين وبنتدي بقى أكل البزادي والسوتيه والني في ني ..

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

سلمون مشوى،، وسبانخ بالكريمة،،، :sad:

ما هو يا إما أنا اللي من المريخ يا إما إنتم اللي من المريخ

الشيف بندق ... المحترم

دي أول مرة أشارك في موضوع ليك علشان فعلا كل مره بدخل موضوع من مواضيعك بطلع منها متضايق ومتعقد وبتحسسني فعلا ان طول عمري عايش مخدوع بالكام صنف اللي ما بيتغيروش في حياتي وأتاري فيه هناك أكلات عمري ما سمعت عنها ...

لكن المرة دي كنت لازم أعلق ... سلمون مشوي وكمان سبانخ بالكريمة !!!!!!

تحياتي

رابط هذا التعليق
شارك

بندق باشا

اليوم جربت المكرونة والتونا

بس للأسف ما لقيتش لا الباستا ولا القواقع في الصحرا اللي أنا فيها :wub:

معملتها بمكرونة الصغيرة خالص

وعملت المكرونه بالصلصة زي توصية لولا :roseop:

بس طلع طبق تحفه بصراحه

وسريع وتغيير

طبق التونا حطيت عليه حاجات كتير ، زيتون وفلفل أخضر مفروه وبصل مفروم والتوم زي ما حضرتك قلت وورق نعناع وليمون وشويه ملح

الفلفل الرومي بأحب أقطعه بشكل دائري ورقيق ومن غير شوي ولا حاجة مع شرائح خيار رقيقة

بس بجد طبق كان تحفه

وبالنسبة للفخدة الضاني ، كنت عملتها في تالت أيام عيد الأضحى بس كان مش فخده كان دراع

أصل زميلي يومها لخبط وراح جايب الدراع بدل الفخده :sad:

يومها كنت محتار إزاي أعمل صوص

فرحت جايب حبتين صغيرين طماطم ، وراميهم بالخلاط ، وحاطط عليهم قرفة وكزبرة وهيل ، وفلفل أسود وملح

وضاربهم كده مع بعض في الخلاط بعض ما طحنت البهارات ، ودهنت اللحمه بيهم :wub:

شكرا جزيلا

وفي إنتظار إبداعاتك دائما

رباه إن لم اكن أهلا لبلوغ رحمتك *** فإن رحمتك أهلا لتبلغني

لأنها وسعت كلّ شيء

رابط هذا التعليق
شارك

سلمون مشوى،، وسبانخ بالكريمة،،، :unsure:

ما هو يا إما أنا اللي من المريخ يا إما إنتم اللي من المريخ

الشيف بندق ... المحترم

دي أول مرة أشارك في موضوع ليك علشان فعلا كل مره بدخل موضوع من مواضيعك بطلع منها متضايق ومتعقد وبتحسسني فعلا ان طول عمري عايش مخدوع بالكام صنف اللي ما بيتغيروش في حياتي وأتاري فيه هناك أكلات عمري ما سمعت عنها ...

لكن المرة دي كنت لازم أعلق ... سلمون مشوي وكمان سبانخ بالكريمة !!!!!!

تحياتي

شوف يا عم اتش درويش .. انا دائما مع الافتكاس فى حدود المتاح ..

زمان وأنا صغير كنت بأشوف السلمون كسمك سليم وبعدين اختفى تماما .. لحد ما سافرت ولقيته قدامى .. وشفت أكتر من طريقة لعمايلة وعملت انا من عندى .. كده لا أنا من المريخ ولا انت من النجوم هههههههههه

وصدقنى الكم صنف للى مش عاجبينك نعمة وفضل .. انت بس حاول تجدد فيهم وتنوع والموضوع بسيط أوى

ولو سمحت الظروف أكيد هأعزمك .. عشان تعرف انه الموضوع بسيط خالص

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بندق باشا

اليوم جربت المكرونة والتونا

بس للأسف ما لقيتش لا الباستا ولا القواقع في الصحرا اللي أنا فيها :ninja:

معملتها بمكرونة الصغيرة خالص

وعملت المكرونه بالصلصة زي توصية لولا :unsure:

بس طلع طبق تحفه بصراحه

وسريع وتغيير

طبق التونا حطيت عليه حاجات كتير ، زيتون وفلفل أخضر مفروه وبصل مفروم والتوم زي ما حضرتك قلت وورق نعناع وليمون وشويه ملح

الفلفل الرومي بأحب أقطعه بشكل دائري ورقيق ومن غير شوي ولا حاجة مع شرائح خيار رقيقة

بس بجد طبق كان تحفه

وبالنسبة للفخدة الضاني ، كنت عملتها في تالت أيام عيد الأضحى بس كان مش فخده كان دراع

أصل زميلي يومها لخبط وراح جايب الدراع بدل الفخده :sad:

يومها كنت محتار إزاي أعمل صوص

فرحت جايب حبتين صغيرين طماطم ، وراميهم بالخلاط ، وحاطط عليهم قرفة وكزبرة وهيل ، وفلفل أسود وملح

وضاربهم كده مع بعض في الخلاط بعض ما طحنت البهارات ، ودهنت اللحمه بيهم :blink:

شكرا جزيلا

وفي إنتظار إبداعاتك دائما

عمنا الساهر ... كل واحد بيطبخ حسب ما مناخيره ولسانه ما بيشمو ويدوقو .. والا ما كنش فيه التنوع الرهيب ده ..

على فكرة دى كمان ايه (كتف) وانا بأحبها أكتر من الفخد عشان أخف وانعم)

بس نادار ما أحط طماطم على السمك مثلا أو على اللحم أو على الدجاج

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 1
      سلمون مشوى متبل فى عصير ليمون وعصير برتقال وملعقة خل عنب لمدة ساعتين ثم يوضع فى الشواية كل وجه تقريبا حوالى 7 دقائق وبعدها نعصر عليه ليمون قبل التقديم ونرش ملح وفلفل حسب الحاجة تراعى ان يكون سمك الشريحة حوالى 1.5 سم على الأكثر الرز بسمتى مضاف له عدس بجبة منقوع فى الماء قبلها بحوالى 3 ساعات (حتى ينضجو مع بعض) ومهم حبة البركة مقدم على أوراق خس سليمة عشان ممكن نلف الورقة مع الرز ويبقى سندوتش محشى خس هههههههه
    • 2
      السمكة هامور مخلية من العظام بالكامل .. وتقطع شرحات من الداخل تتيبل ب 4 فصوص ثوم مكسرين (يعنى مش مفروم) ثم ملح وعصير ليمون وزيت وخل أبيض وفلفل أسود وكمون مطحون وكسبرة مطحونة وزيت زيتون ثم يضاف شرائح من الليمون وكم حبة فلفل حراق وعصبة بقدونس مقطعة بحجم كبير تقفل السمك على ما سبق ثم تجمل بشرائح اللليمون مرة أخرى وتهدن بالزيت مرة أخرى وتغطى بورق قصدير وتترك حوالى نصف ساعة .. ثم نضعها فى فرن عالى الحرارة .. حوالى 200 درجة مئوية وهى مغطاه بالقصدير لمدة 30 دقيقة ثم يرفع القصدير وتترك حوالى 25 دق
    • 9
      المكرونة .. فوتتشينى الصلصة طماطم سليمة تحز بطرف السكين حز متقاطع يجرح القشر فقط تسلق الطماطم فى ماء مغلى لمدة 3 دقائق ثم ينزع قشرها (يكون سهل للغاية) ثم تضرب بالماكينة ويضاف اليها فلفل أسود وزيت زيتون وجبنة بارميزان الخضار مقطع مقلى فى زيت زيتون لمدة 4 دقائق .. وهنا لم أحدد لأنه يجوز نضع أى خضار المكرونة مسلوقة لمدة 7 دقائق بعد نضج الصلصة نضيف الخضار والمكرونة مع التقليب لمدة دقيقتين طبعا يمكن اضافة الجمبرى أو المحار او اللحم المفروم او كرات اللحم او حتى قطع الدجاج تصب فى طبق ومعها جبن
    • 10
      سمك سلمون متبل بعصير الليمون وعصير برتقال وملح ومحمر لمدة دقيقتين فى الزبدة وخليط من الخضار متبل بالخل والملح وعصير الليمون وزيت الزيتون يوضع فى صينية فرن ويدخل فرن على درجة حرارة 180 لمدة 10 دقائق ثم تحت الجرل لمدة 5 دقائق أخرى ويوكون جاهز تماما عند التقديم يضاف له طماطم منزوعة البذور ومصفى من من ماءها ومتبله بخل بلسمك وملح وثوم مفروم ومعها بنفس التتبيلة حبات من الشطة المعتدلة الحرارة ومشوية على الجرل لمدة 3 دقائق مع الشطة
    • 4
      مكرونة مسلوقة ومتبلة بقطعة زبد وملح يضاف لها أفوكادو متبل بعصير ليمون وملح وجبن حلوم مقلى فى الزبد وفلفل أحمر حلو مع قليل من الفلفل الأسود وزيت الزيتون وتجمل بالبقدونس تقدم مع أكلات كثيرة كبديل للأرز أو الخبز أو حتى المكرونة التقليدية السلطة عبقرية شديدة الطعامة واللذاة بصورة مقلقة (مش هتقدر توقف أكل لحد ما تخلص) عشان كده النصيحى انه تعمل كمية على القد تمام
×
×
  • أضف...