Amr Radwan بتاريخ: 18 أبريل 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2009 طريقة عمل كبدة الفراخ : المقادير : نصف كيلو كبدة دجاج طازجة بصلة متوسطة + 2 حبة ثوم متوسطة ملح - فلفل – هيل (حبهان) مطحون – 2 عود قرفة حصا – 5 حبة قرنفل حصا 5 عود بقدونس طارج 5 عود شبت طارج 2 حبة طماطم سمن + زيت الطريقة : تقطع البصلة و الثوم الي شرائح رفيعة و توضع في السمن و الزيت علي النار الي ان تذبل قليلا تضاف البهارات الي البصل علي النار مع التقليب . يضافة البقدونس المقطع و الشبت المطقع الي البصل و البهارات مع التقيلب ثم تقطع الطماطم الي قطع و تضاف الي الخليط السابق . يفضل التسوية في مقلاة تيفال مانعة الالتصاق . يغطي الخليط السابق لمدة 5 دقائق بالنسبة للكبدة يتم تنظيفها جيدا من الدم و اي دهون و تقطيع الكبدة الواحدة الي قطعتين او 3 قطع علي حسب الرغبة مع اضافة بعض الخل الي ماء التنظيف و شطفها فورا .. بعد ذلك نضيف الكبدة الي الخليط بعد تصفيته جيدا من الماء مع التقيلب بهدوء الي ان تتماسك الكبدة نقوم بتغطية الخليط و نتركة علي نار متوسطة الي ان يطيب .. ملحوظة : ما تنسوش تشيلوا عيدان القرفة و القرنفل قبل التقديم و بالهناء و الشفاء :lol: و قولولي اية رايكم "إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ" قال صلى الله عليه وسلم : من نفس عن مؤمن كربة من كرب الدنيا نفس الله عنه كربة من كرب يوم القيامة، ومن يسر عن معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة، ومن ستر مسلما ستره الله في الدنيا والآخرة، والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ... رواه مسلم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 18 أبريل 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2009 (معدل) شوف يا عم عمرو .. المكونات بتقول وبتحكى والطريقة ممتازة .. بس انا ما ليش تقل كتير على الكبدة بس كويسة جدا .. خصوصا القرفة والقرنل بس غالبا نضيف معلقتين خل للكبدة قبل تسويتها ب 5 دقائق وما تسألنيش ليه .. تم تعديل 18 أبريل 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Amr Radwan بتاريخ: 18 أبريل 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2009 شوف يا عم عمرو .. المكونات بتقول وبتحكى والطريقة ممتازة .. بس انا ما ليش تقل كتير على الكبدة بس كويسة جدا .. خصوصا القرفة والقرنل بس غالبا نضيف معلقتين خل للكبدة قبل تسويتها ب 5 دقائق وما تسألنيش ليه .. الشيف بندق بنفسة داخل علي الموضوع بتاعي .. بجد انا سعيد .. و الله انا سعيد بمرورك علي الموضوع و ابداء تعليقاتك الجوهيرية و التي لا نستطيع الاستغناء عنها و خاصة انها في اول موضوع لي علي المنتدي في موضوع المطبخ لتوثيق افتكاساتي المطبخية .. تحية لك .. "إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ" قال صلى الله عليه وسلم : من نفس عن مؤمن كربة من كرب الدنيا نفس الله عنه كربة من كرب يوم القيامة، ومن يسر عن معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة، ومن ستر مسلما ستره الله في الدنيا والآخرة، والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ... رواه مسلم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 18 أبريل 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 18 أبريل 2009 شكرا يا عمرو على الطريقة الحلوة دى لان فيه ناس كتير مش بتحب الكبدة بس اعتقد بالطريقة دى هيحبوها بس اول مرة نعرف ان عندك مواهب فى الطبخ وياللا عاوزين نشوف اكتر فتفوتة رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان