اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

صدور دجاج .. محشية خضار وجبن


بندق أفندى

Recommended Posts

اليوم وصفتنا بسيطة ..

نجيب صدور كاملة عشان تكون بالجلد (عشان التماسك) .. هنخليها ونرقها هنرقها 3 طبقات بدون من نفصلهم عن بعض كأنها زجزاج) .. وندقهم بمطرقة البوفتيك على خفيف .. ونتبلهم بخل عنب وملح وفلفل أسود وعصير ليمون زيت زيتون يفضل من الليلة اللى قبلها ..

الحشو .. جبنة متماسك .. شيدر أو موزاريلا أو بارميزان أو حتى جبن رومى أو براميلى أبيض .. استخدمت جبن حلوم .. مع كوسة مشوية وباذنجان مشوى وبقدونس ومتبل بملح وفلفل وزيت زيتون

h7ei8otie7crdieligds.jpg

تلف كما فى حشو ورق الكرنب وتلف فى ورق فويل .. وتسوى اما على الشواية .. أو فى حلة أو قلاية على أن تغطى الحلة أو القلاية ويضاف قليل من الماء كلما جف .. حتى لا يحترق .. وتقلب كل 5 دقائق .. ويحتاج من 25 الى 30 دقيقة .. بعدها .. يمكن وضعه فى بيض ثم بقساط ويتم تحميره .. أو كما فعلت ملعقة زيت مع ملعقة زبد ويتم تحميره

px8uxy5dusubbtn7lzjo.jpg

ثم تقدم مجملة بالبقدونس الأخضر بعد تقطيعها

l51an1srupfw0zil9y6m.jpg

وبالهنا والعافية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

sch: الفراخ شكلها حلو عاملة زي الحمام كده بس بلاش الجبنة خليها تبقى محشية خضار مشوي مشروم و كوسة و بروكلي اي حاجة واعملي واحدة بالفريك لو سمحت
رابط هذا التعليق
شارك

:aslam: الفراخ شكلها حلو عاملة زي الحمام كده بس بلاش الجبنة خليها تبقى محشية خضار مشوي مشروم و كوسة و بروكلي اي حاجة واعملي واحدة بالفريك لو سمحت

أى خدمة يا زعزع بك .. فايدة الجنبة انها تمسك كل حاجة مع بعضها .. هى فعلا طعمها جبار .. وكمان خفيفة .. بالفريك تنفع شريطة يكون الفريك مستوى من قبل اما يستوى معاها مش هينفع .. وبعدين فيه منها محشى جبنة وزيتون وفيه منها محشى لحمة وفيه منها محشى أى حاجة .. وأى خدمة مرة تانية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

جميلة اوى يا شيف بندق بتفكرنى بالكوردون بلو انا بعملها باللحمة بتبقى جميلة جدااا وكمان بحط جواها ذرة صفراء مسلوقة وبطاطس لانى مش بحب الكوسة اوى فبتطلع تجنن

بس هجربها بالفراخ لكن انا بصرحة هشيل الجلد لانى مش بحبه حتى لما باجى اسلق الفراخ بشيل الجلد واللى تحته كمان

وفعلا الجبنه بتديها طلعم حلو وبتخلى الخضار يمسك فى بعضة وكمان لما بتتعمل فى البيض والبقسماط بتبقى حلوة اوى بس بتزيد دسامة لكن طعمها بيبقى جميل

افكارك حلوة وتسلم ايدك يارب

فتفوته

رابط هذا التعليق
شارك

جميلة اوى يا شيف بندق بتفكرنى بالكوردون بلو انا بعملها باللحمة بتبقى جميلة جدااا وكمان بحط جواها ذرة صفراء مسلوقة وبطاطس لانى مش بحب الكوسة اوى فبتطلع تجنن

بس هجربها بالفراخ لكن انا بصرحة هشيل الجلد لانى مش بحبه حتى لما باجى اسلق الفراخ بشيل الجلد واللى تحته كمان

وفعلا الجبنه بتديها طلعم حلو وبتخلى الخضار يمسك فى بعضة وكمان لما بتتعمل فى البيض والبقسماط بتبقى حلوة اوى بس بتزيد دسامة لكن طعمها بيبقى جميل

افكارك حلوة وتسلم ايدك يارب

فتفوته

الله يخليكى يا فتفوتة هانم .. لو تلاحظى هتلاقيها من غير جلد فى النهاية .. بس حكاية الجلد دى فكرتنى بالدكتور بتاع العيلة .. لما كان زعلان وهو بيحكى .. ن مغاتى بقت تقشغ البطة بعد ما تحمغها .. عشان بقى عندى سكغ مع انى بأموت فى جلد البطة وهو مقغمش كده .. يووووووه .. لذيذ بشكل .. فعملت وصفة اليوم قائمة على جلد الفغخة .. معلش الفرخة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...