اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

كفتة بصوص الزبادى


بندق أفندى

Recommended Posts

هى اكلة فشلت شكلا لكنها ناجحة موضوعا

لحم مفروم أو نفرمه .. يكون ملبس شوية .. هنا استخدمت لحم غنم ..

يضاف له قليل من زيت الزيتون وملعقة قرفة مطحونة وفلفل أسود وملح وقليل من الملح وقليل من البقسماط او فتات الخبز .. وملعقة خل بلسمك وملعقة دبس رمان .. وشوية بقدونس وبصلة .. نفرم الجميع ناعم .. ثم نضيف عليه بيضة ..

نشكلها ثم نشويها أو نسويها فى عرقها ..

الصوص 3 فصوص ثوم نفرمهم ناعم ندبلهم فى زبدة ثم نضيف علبة زبادى وملعقين كريمة (قشدة) .. ثم نقلب جيدا تسخن ثم نرفعها من على النار ونضيف قليل من البقدونس المفرى ..

نرص الكفتة على قاعدة من الخبز المقطع ثم نصب صوص الزبادى ..

هتكون أكلة على بعضها .. الصوص مع الخبز مع الكفتة خليط رائع .. هنا وعافية

r38fpjg07m2vkd67907s.jpg

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الله يسامحك

بقى انا عياااان من ساعة ما نزلت م الطيارة

و الدكتور مانعنى اكل اى حاجة غير المسلوق

و حضرتك هارينا بالاصناف العالية

و الله انا شكلى هنده ماما تيجى تبص على الكام موضوع دول

بس ده كتيييييييييييير اوى يا استاذنا

انا بتقطع

عمالى اتعذب

نفسى اكل

تفاءلوا بالخير تجدوه

بعضا مني هنا .. فاحفظوه

رابط هذا التعليق
شارك

:lol:

الله يسامحك

بقى انا عياااان من ساعة ما نزلت م الطيارة

و الدكتور مانعنى اكل اى حاجة غير المسلوق

و حضرتك هارينا بالاصناف العالية

و الله انا شكلى هنده ماما تيجى تبص على الكام موضوع دول

بس ده كتيييييييييييير اوى يا استاذنا

انا بتقطع

عمالى اتعذب

نفسى اكل

انا حاسه بيك يا ياسر ياخويا :wub:

الراجل ده بيعذبنا عينى عينك وعلى سمع ومرأى من الجميع ..

حرااااااااااااااااااااااااام .. كفايه كده يا بندق .. ارحموا من فى الأرض شويه ياخويا :wub:

كل يوم من ده .. كل يوم من ده ... امتى اطبخ انا الحاجات دى يعنى ,,

اللهم انا نسألك رحمة واسعه من عندك :lol:

بالهنا والشفا على اللى هياكل الأكل دوت

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

الله يسامحك

بقى انا عياااان من ساعة ما نزلت م الطيارة

و الدكتور مانعنى اكل اى حاجة غير المسلوق

و حضرتك هارينا بالاصناف العالية

و الله انا شكلى هنده ماما تيجى تبص على الكام موضوع دول

بس ده كتيييييييييييير اوى يا استاذنا

انا بتقطع

عمالى اتعذب

نفسى اكل

معلش .. بكرة الصحة تبقى عال وتفرم أكلات كتير .. بس معظم الأكلات صحية أصلا .. لكن دى شوية دسمة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

:lol:
الله يسامحك

بقى انا عياااان من ساعة ما نزلت م الطيارة

و الدكتور مانعنى اكل اى حاجة غير المسلوق

و حضرتك هارينا بالاصناف العالية

و الله انا شكلى هنده ماما تيجى تبص على الكام موضوع دول

بس ده كتيييييييييييير اوى يا استاذنا

انا بتقطع

عمالى اتعذب

نفسى اكل

انا حاسه بيك يا ياسر ياخويا :wub:

الراجل ده بيعذبنا عينى عينك وعلى سمع ومرأى من الجميع ..

حرااااااااااااااااااااااااام .. كفايه كده يا بندق .. ارحموا من فى الأرض شويه ياخويا :wub:

كل يوم من ده .. كل يوم من ده ... امتى اطبخ انا الحاجات دى يعنى ,,

اللهم انا نسألك رحمة واسعه من عندك :lol:

بالهنا والشفا على اللى هياكل الأكل دوت

لولا

فيه ديليفرى يا فندم ممكن يبقى فرى لأول 5 طلبات هههههههههههه

ده الحد اللازم للادمان هههههههههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

والله يابندق أفندى انت رجعت لنا ايام المطبخ الحزينة...لا السعيدة قصدى....

انا بقى عملت الكفتة دى امبارح بعد قراءة الوصفة....

وتسلم الايادى بجد..طلعت رائعة وما أخدتش وقت كتير...

10 دقائق للتحضير

وتقريبا زيهم للتسوية

واقل من 3 دقائق لأكلها والاتيان على محتوى السرفيس...:(

تصحب ذلك الدعوات لحضرتك يابندق افندى...من افراد الاسرة اللى قالولى اخيرا ااا حناكل تانى... :lol:

بجد طريقة سهلة جدا وسريعة جدا.....بس لانى لازم أضع بصمتى...فحرقت فحمة للكفتة....

تحياتى

:wub:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

والله يابندق أفندى انت رجعت لنا ايام المطبخ الحزينة...لا السعيدة قصدى....

انا بقى عملت الكفتة دى امبارح بعد قراءة الوصفة....

وتسلم الايادى بجد..طلعت رائعة وما أخدتش وقت كتير...

10 دقائق للتحضير

وتقريبا زيهم للتسوية

واقل من 3 دقائق لأكلها والاتيان على محتوى السرفيس...:(

تصحب ذلك الدعوات لحضرتك يابندق افندى...من افراد الاسرة اللى قالولى اخيرا ااا حناكل تانى... :lol:

بجد طريقة سهلة جدا وسريعة جدا.....بس لانى لازم أضع بصمتى...فحرقت فحمة للكفتة....

تحياتى

:wub:

يا سلام يا ولاد لما الواحد يلاقى أكلة مؤثرة ههههههههههههههههههه

أدعو الله ان تدومى سعيدة ناعمة ببر الأبناء ورضا الزوج ان شاء الله

وزى ما قلت قبل كده الأكل حاجة سهلة ممكن تبقى نوع من المتعة .. وصدقينى لمعان عيون الآكلين متعة وشغف أهم جائزة فورية فى القصة وأهم من استمتاع أشخاصنا بالأكل ..

الحقية دى أول مرة أعمل فيها كفتة .. وعشان كده ماطلعتش بالشكل الجبار اللى اتعودت الحرص عليه قبل الأكل لكن طعمها هو ما أجبرنى على وضعها ..

أيضا .. لو مشوية كانت هتكون أحلى شكلا أكثر ..

على فكرة فعلا انا حطيت معاها الفحم بس نسيت أكتبها وتوقعت أن يضيفها أحد السادة الأعضاء وقد كان .. المهم باقى شوية كفتة نية نعمل بيها ايه؟

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا أستاذ بندق شكلها مغرى جدا. و لما شرحت الوصفة لزوجتنا العزيزة أصدرت فرمان بعملها فورا بس للأسف السن له أحكام و يمكن أنا لو أكلتها النهاردة يبقى الأربعين بتاعى بكرة!

عموما قبل ما أجربها ممكن حضرتك أو الفاضلة Folana تشرحوا لى يعنى إيه "حرقت فحمة"؟

حاشترى تأمين على الحياة قبل ما أعملها .. و الأعمار بيد الله!

م

"و من يتق الله يجعل له مخرجا" صدق الله العظيم

اللهم إنى أستغفرك من كل ذنب تبت اليك منه ثم عدت فيه

اللهم إنى أستغفرك من كل عقد عقدته لك ثم لم أوف لك به

اللهم إنى أستغفرك من كل نعمة أنعمت بها على فقويت بها على معصيتك

اللهم إنى أستغفرك من كل عمل عملته لوجهك خالطه ما ليس لك

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا أستاذ بندق شكلها مغرى جدا. و لما شرحت الوصفة لزوجتنا العزيزة أصدرت فرمان بعملها فورا بس للأسف السن له أحكام و يمكن أنا لو أكلتها النهاردة يبقى الأربعين بتاعى بكرة!

عموما قبل ما أجربها ممكن حضرتك أو الفاضلة Folana تشرحوا لى يعنى إيه "حرقت فحمة"؟

حاشترى تأمين على الحياة قبل ما أعملها .. و الأعمار بيد الله!

سعادتك تشعل فحمة تخليها تستوى شوية وبعدين تحطها مع الكفتة فى القلاية وتغطيها باحكام .. هتبقى مدخنة مشوية والف صحة وسلامة كل والله خير حافظا وهو ارحم الراحمين

صحيح الأربعين بكرة ازاى؟ هو حضرتك بتاكل بأثر رجعى؟ هههههههههههههههههههه

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا أستاذ بندق شكلها مغرى جدا. و لما شرحت الوصفة لزوجتنا العزيزة أصدرت فرمان بعملها فورا بس للأسف السن له أحكام و يمكن أنا لو أكلتها النهاردة يبقى الأربعين بتاعى بكرة!

عموما قبل ما أجربها ممكن حضرتك أو الفاضلة Folana تشرحوا لى يعنى إيه "حرقت فحمة"؟

حاشترى تأمين على الحياة قبل ما أعملها .. و الأعمار بيد الله!

السلام عليكم ورحمة الله...

ربنا يديك الصحة وطولة العمر يا أستاذ مكسوف....لا تقلق..الوصفة دى خفيفة جدا..وبعد اذن بندق أفندى..ممكن تستبدل اللحم بنوع مايكونش دسم....

وممكن تلغى الزبدة اللى فى صوص الزبادى...

تقريبا أنا أخطأت فى اختيار لفظ "حرقت فحمة".....دى حاجة تخوف فعلا...:roseop:

هو المقصود زى ما تفضل بندق أفندى وذكر اننا بنولع فى الفحمة...يوه ه ه ..ايه حكاية الحريقة معايا :)

عايزة أقول يعنى بنضع الفحمة على النار لحد ماتتوهج...مش عارفة كده يبقى اسمها استوت ولا ايه

وبعد كده بنحضر قشرة بصل ونضع فيها شوية سمن قليلة جدا.فى منتصف الخليط...وفيها الفحمة ونغطيى الاناء كويس جدا "حتى لا يطير الدخان".....وده بيعطى احساس ان الكفتة مشوية على الفحم......(لكن ده مش حقيقى )....:D

وبألف هنا..... :roseop:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

انا دايما احكى لزوجى عن المحاورات انما آآآآآآآآآآآآآآآآآآجى لحد مطبخك واقف ومحكيش ولا كلمة

اصله لو دخل وشاف صور وصفاتك الراجل هيكتشف انه بقاله 5 سنين مبيكلش حاجة خالص .

فلو سمحت تفتح توبك جديد تسميه أ ب طبخ

اهو انا وغيرى نتعلم منك الطبخ واصوله

انا اول مرة كنت اطبخ ف حياتى كانت بعد الجواز

طيب اضحكك على موقف عملته ف اول سنة جواز وخد عندك بقى دى كانت اول وقفاتى فالمطبخ

واحدة صديقتى كانت عارفه انى مبعرفشى اطبخ خالص فعملت لى حلة محشى كرنب وجبتهالى وقالت لى عليكى تسويها فحطتها فالفريزر وبعد كده طلعتها

وحطيت شوربة اللحمة عليها واستنتها لما استوت وغرفت اول صفين كده من الحلة وبعدين وصلنا للصف التالت الا والاقى المحشى ال عالاطراف بس هو ال استوى وباقى المحشى لسه مثلج من النص .....

المهم فده كله بقى انى كنت عازمة حماتى ع حلة المحشى دى

وف لقااااااااااااااااااااااااااااااءءءءءءءءءءءءءت اخرى هحكيلك على عجائب وطرائف حصلت معايا فالمطبخ

بس الحمد لله كنااااااااااااااااااا فيييييييييييييييييييين وبقينا فين

0329100703378vi4z91lu5pj76.gif
رابط هذا التعليق
شارك

استاذ بندق اشكرك علي وصافاتك الجميله

سؤال لو تسمح يعني ايه دبس رمان

الله يكرمك يا أفندم .. دبس الرمان هو عسل أسود بس المادة الخام بتاعته هو الرمان .. وده هتلاقيه حضرتك جنب لوازم الكيك والصوصات فى السوبر ماركت .. ولو مش موجود أنا نازل يوم الأربعاء ممكن أجيب لحضرتك معايا قزازة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انا دايما احكى لزوجى عن المحاورات انما آآآآآآآآآآآآآآآآآآجى لحد مطبخك واقف ومحكيش ولا كلمة

اصله لو دخل وشاف صور وصفاتك الراجل هيكتشف انه بقاله 5 سنين مبيكلش حاجة خالص .

فلو سمحت تفتح توبك جديد تسميه أ ب طبخ

اهو انا وغيرى نتعلم منك الطبخ واصوله

انا اول مرة كنت اطبخ ف حياتى كانت بعد الجواز

طيب اضحكك على موقف عملته ف اول سنة جواز وخد عندك بقى دى كانت اول وقفاتى فالمطبخ

واحدة صديقتى كانت عارفه انى مبعرفشى اطبخ خالص فعملت لى حلة محشى كرنب وجبتهالى وقالت لى عليكى تسويها فحطتها فالفريزر وبعد كده طلعتها

وحطيت شوربة اللحمة عليها واستنتها لما استوت وغرفت اول صفين كده من الحلة وبعدين وصلنا للصف التالت الا والاقى المحشى ال عالاطراف بس هو ال استوى وباقى المحشى لسه مثلج من النص .....

المهم فده كله بقى انى كنت عازمة حماتى ع حلة المحشى دى

وف لقااااااااااااااااااااااااااااااءءءءءءءءءءءءءت اخرى هحكيلك على عجائب وطرائف حصلت معايا فالمطبخ

بس الحمد لله كنااااااااااااااااااا فيييييييييييييييييييين وبقينا فين

يا خبر أبيض يا افندم .. دى بقى اسمها حظ معقرب ..

شوفى حضرتك الطبخ من أسهل ما يكون وزى أى حاجة فى الدنيا لها مفاتيح .. كل مجموعة أكلات لها مفتاح واحد بيثشكل العلامة الفارقة عن أى حد بيطبخ المه بس نعرف ايه المفتاح .. يعنى التوابل مثلا اللى بتناسب المجموعة دى .. يعنى مثلا ترتيب عمليات التشغيل المطبخى وهكذا .. وصديقينى بتفرق بشكل جبار .. يعنى اتنين يعملو أكلة بنفس المكونات بالمللى وواحدة تطلع أحسن من التانية لأنه الترتيب اختلف أو التركيز على نقطة معينة أختلف .. مثلا فى رز الصيادية العلامة الفارقة تحمير البصل ثم تصفيته من الزيت ثم طهى البصل لوحده لحد ما يدوب ونتبله ونحط الرز هيطلع جنان

عموما انا تحت أمر حضرتك .. بس مش هأعرف ابتدى منين عشان كده ألفضل تفتحى موضوع تقولى عاوزة أعمل كذا والكل هيشارك فيه وهتلاقى طرق مختلفة لنفس الأكلة

دمتى سعيدة وتحياتى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ده النص التانى بدون صوص .. شكله أفضل كتير

702jt0hr9bognau9cxp8.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله...

ربنا يديك الصحة وطولة العمر يا أستاذ مكسوف....لا تقلق..الوصفة دى خفيفة جدا..وبعد اذن بندق أفندى..ممكن تستبدل اللحم بنوع مايكونش دسم....

وممكن تلغى الزبدة اللى فى صوص الزبادى...

تقريبا أنا أخطأت فى اختيار لفظ "حرقت فحمة".....دى حاجة تخوف فعلا...:roseop:

هو المقصود زى ما تفضل بندق أفندى وذكر اننا بنولع فى الفحمة...يوه ه ه ..ايه حكاية الحريقة معايا :lol:

عايزة أقول يعنى بنضع الفحمة على النار لحد ماتتوهج...مش عارفة كده يبقى اسمها استوت ولا ايه

وبعد كده بنحضر قشرة بصل ونضع فيها شوية سمن قليلة جدا.فى منتصف الخليط...وفيها الفحمة ونغطيى الاناء كويس جدا "حتى لا يطير الدخان".....وده بيعطى احساس ان الكفتة مشوية على الفحم......(لكن ده مش حقيقى )....:lol:

وبألف هنا..... mfb:

الله يكرمك يا أستاذتنا الفاضلة

هو الخوف فى الحقيقة من التوم مش من الزبدة و عموما أنا ناوى أشترى Bar-B-Q صغير عشان تبقى مشوية فعلا على الفحم.

سؤال جديد:

بلاد الشمال مافيهاش دبس الرمان بس فيه دبس العنب و دبس الخروب

ما رأيكم .. دام فضلكم؟

م

م

"و من يتق الله يجعل له مخرجا" صدق الله العظيم

اللهم إنى أستغفرك من كل ذنب تبت اليك منه ثم عدت فيه

اللهم إنى أستغفرك من كل عقد عقدته لك ثم لم أوف لك به

اللهم إنى أستغفرك من كل نعمة أنعمت بها على فقويت بها على معصيتك

اللهم إنى أستغفرك من كل عمل عملته لوجهك خالطه ما ليس لك

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله...

ربنا يديك الصحة وطولة العمر يا أستاذ مكسوف....لا تقلق..الوصفة دى خفيفة جدا..وبعد اذن بندق أفندى..ممكن تستبدل اللحم بنوع مايكونش دسم....

وممكن تلغى الزبدة اللى فى صوص الزبادى...

تقريبا أنا أخطأت فى اختيار لفظ "حرقت فحمة".....دى حاجة تخوف فعلا...:roseop:

هو المقصود زى ما تفضل بندق أفندى وذكر اننا بنولع فى الفحمة...يوه ه ه ..ايه حكاية الحريقة معايا :lol:

عايزة أقول يعنى بنضع الفحمة على النار لحد ماتتوهج...مش عارفة كده يبقى اسمها استوت ولا ايه

وبعد كده بنحضر قشرة بصل ونضع فيها شوية سمن قليلة جدا.فى منتصف الخليط...وفيها الفحمة ونغطيى الاناء كويس جدا "حتى لا يطير الدخان".....وده بيعطى احساس ان الكفتة مشوية على الفحم......(لكن ده مش حقيقى )....:lol:

وبألف هنا..... mfb:

الله يكرمك يا أستاذتنا الفاضلة

هو الخوف فى الحقيقة من التوم مش من الزبدة و عموما أنا ناوى أشترى Bar-B-Q صغير عشان تبقى مشوية فعلا على الفحم.

سؤال جديد:

بلاد الشمال مافيهاش دبس الرمان بس فيه دبس العنب و دبس الخروب

ما رأيكم .. دام فضلكم؟

م

هيكونو تحفة كمان .. دبس الخروب ليه قائمة مخصوص من المأكولات البحرية خصوصا الهندية

افتكرت انه دبس التمر هندى مش الخروب ههههههههه

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا يا أستاذنا الفاضل.. طلعت ممتازة :roseop:

م

"و من يتق الله يجعل له مخرجا" صدق الله العظيم

اللهم إنى أستغفرك من كل ذنب تبت اليك منه ثم عدت فيه

اللهم إنى أستغفرك من كل عقد عقدته لك ثم لم أوف لك به

اللهم إنى أستغفرك من كل نعمة أنعمت بها على فقويت بها على معصيتك

اللهم إنى أستغفرك من كل عمل عملته لوجهك خالطه ما ليس لك

رابط هذا التعليق
شارك

انا معرفش دبس العنب ..ينفع عصير عنب ..’؟ هل يمكن استبداله بخل مثلا او حتى الاستغناء عنه

عصر العنب ينفع كصوص نسوى فيع اللحمة عموما أو الكفتة ويوضع قبل تمام النضج بحوالى 10 دقائق .. الوصفة فيها خل بلسمك .. ممكن يستبدل بأى خل آخر .. وممكن بدون دبس من أصله

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      لا شك أن الحذر والحيطة مهمين ولهم دور كبير فى أن الناس متغلطش أو على الأقل متكررش أخطاءها بس الإنسان بيمر بحعرض المقال كاملاً
    • 15
      الصدور متبلة بخل عنب .. ثم تعفر بالدقيق وتحمر فى الزبدة حتى تصير ذهبية اللون ثم ترفع من القلاية ومكانها توضع جوانح بصل مع فلفل أخضر وملون ويضاف له معلقتين خل ومعلقتين صويا صوص ثم تعاد الصدور مرة أخرى ومعها نصف فنجان ماء وتتبل بالمح والفلفل الأسود وزنجبيل أخضر مبشور وتغطى القلاية وتترك على نار هادئة حوالى ربع ساعة ودى قبل النضج الفوتوتتشينى الشهيرة .. تسلق المكرونة لمدة 7 دقائق ثم تصفى الصوص ملعقة دقيقة تحمر فى نصف ملعقة زبدة حتى تصير ذهبية اللون ويضاف الحليب بالتدريج مع التقليب ثم يضاف
    • 2
      اللحم بتلو قطع ستيك بدون عظام .. متبله بعصير ليمون وملح وفلفل أسود وخل عنب .. مع زيت زيتون لأنه اللحم بدون أى دهون .. يفرم فصين توم مع قطعة زنجبيل أخضر ناعم .. ويوضع مع اللحم على النار فى شواية.. ويقلب من وقت لأخر مع مراعاة ألا يحترق .. وحتى ينضج ونصل لهذا اللون الرائع
    • 0
      واحدة من الافتكاسات الريكوموندد بشدة .. انا زهقت من المطبخ بسبب الحر (وعين س س) ههههههههههه .. اخدتنى رجلى لسوق السمك وكنت هامشى ومش خأشترى حاجة لولا انه عينى وقعت عهلى سمكة هامور (وقار صاحية) .. اوزن يا عم .. طلعت كيلو .. بكم يا عم ؟ كده انت مش حلو بقى .. ما تنازلش وانا ما اتنازلتش .. اخدتها طلعت منها شريحتين اللحم .. والباقى مع عضم الظهر هنعمل منه شوربة سبراجوس رهيبة بسيطة خالص .. التتبيلة عصير ليمون وملح وفلفل اسود .. هنحمر الشريحتين لمدة 4 دفائق لكل وجه فى زيت زيتون (او اى زيت) (تركتهم
    • 3
      هى بسيطة وسهلة .. وسريعة بالرغم انها لحم .. اللحم متبل من اليوم السابق بخل بلسمك وعصير ليمون وملح وفلفل .. بعد عمل شقوق فيه حتى يتخلله االتتبيلة .. وتظل 24 ساعة فى الثلاجة .. هنشوحها مع بصل وتمر هندى مركز .. وبعدين هنحصها على الجرل وكل 5 دقايق هنسقيها تمر هندى .. هتاخد حوالى 20 الى 25 دقيقة لأنه الخل بيكون مسويها تخليل لمتبقى من التشويح هنضيف له معلقتين قشدة وقليل من الحليب ومزيد من التمرهندى وعصير ليمون ونكثفه بالغليان.. ثم نضيفه لمكرونة مسلوقة لمدة 7 دقائق .. هتكون مززة ومزازتها مستقي
×
×
  • أضف...