بندق أفندى بتاريخ: 5 يونيو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 5 يونيو 2009 الحر ممكن يسوى الأسفلت هذه الأيام .. عشان كده المشمش ببلاش .. لأنه الشمس جايباه غصب عنه .. نتفرج ولا نستثمره؟ مش عارف الفكرة جت ازاى بس أهى جت .. لأنى لقيت كنافة قدامى ومعايا مشمش وعندى جبنة .. الكنافة هنفركها فى زبده بدرجة حرارة الغرفة .. المشمش هنقطعه أنصاف ونشيل البذر .. المستوى أوى منه هناخده نضربه فى الخلاط مع عصير ليمونة كبيرة و3 ملاعق سكر وبشر قشر الليمونة دى ثم نكثفع على النار كأنه قمر الدين .. هنرص الكنافة فى فاع الصينية كما فى بسكويت التشيز كيك .. وهننشر عليها الجبن أى نوع جبن غير مالح (هنا اخترت جبن قشقوان بقرى عشان هو المتاح ).. ودخلته الفرن عشر دقائق أو لحد ما جبن يسيح ويعمل طبقة عازلة على الكنافة .. نرص المشمش المقطع عليها ثم نصب عليه المشمش المكثف .. ثم ندخله فرن متوسط لمدة 35 دقيقة هنكون عاملين شربات خفيف كمية قليلة .. كوب ماء عليه نص كوب سكر مع قليل من القرفة نكثفه بالغليان قليلا .. بعد ما نخرج الصينية هصبه من الأجناب بحرص حتى يصل للكنافة حتى تصير مسكرة وطرية وهنا وعافية حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
أبوعمار بتاريخ: 31 أكتوبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 31 أكتوبر 2010 حلوة الوصفة دي دخلت دماغي ولازم أخلي أم عمار تعملهالي وتدخل معدتي ان شاء الله رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 31 أكتوبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 31 أكتوبر 2010 ياااااااااااااااه يا أستاذ بندق من زمان مشوفناش حضرتك و راجع لنا بوصفة هايلة كالعادة ميرسي يافندم أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
SoSo R بتاريخ: 1 نوفمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 1 نوفمبر 2010 ياااااااااااااااه يا أستاذ بندق من زمان مشوفناش حضرتك و راجع لنا بوصفة هايلة كالعادة ميرسي يافندم أزيك يا مصرية عاملة إيه؟؟ على فكرة الموضوع قديم مووت من شهر يونيو 2009 بس فعلا بندق أفندى مختفى من زمان ومن ساعتها و المطبخ بينش ياريت يعرف إن إحنا بنسأل عليه هو ليه صور الوصفة مش باينة عندى؟؟؟ لا تندم على حب عشته...حتى ولو اصبح ذكرى مؤلمه..... فأذا كانت الزهور قد جفت وضاع عبيرها ..... ولم يبقى فيها غير الاشواك فلا تنسى انها منحتك عطرا جميلا اسعدك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 1 نوفمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 1 نوفمبر 2010 ياااااااااااااااه يا أستاذ بندق من زمان مشوفناش حضرتك و راجع لنا بوصفة هايلة كالعادة ميرسي يافندم أزيك يا مصرية عاملة إيه؟؟ على فكرة الموضوع قديم مووت من شهر يونيو 2009 بس فعلا بندق أفندى مختفى من زمان ومن ساعتها و المطبخ بينش ياريت يعرف إن إحنا بنسأل عليه هو ليه صور الوصفة مش باينة عندى؟؟؟ ازيك انتي يا سوسو واحشاني يا جميل بجد انكسفت اوي ان الموضوع قديم:wub: بس من فرحتي اني شفت موضوع للاستاذ بندق ما بصيتش ع التاريخ يللا بشرة خير أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 2 نوفمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 2 نوفمبر 2010 اى خدمة حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
SoSo R بتاريخ: 3 نوفمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 3 نوفمبر 2010 اى خدمة حمد الله ع السلامة يعنى لازم نيجى و نفتح التلاجة نشوف فيها إيه عشان حضرتك تظهر؟؟؟ أنا حسيت إنى تخنت لما بصيت ع الصورة:protest:يعنى بتاع ألفين كالورى على كمية السكر اللى فيها و الناس هنا مجانين هيلثى فود و الهجص ده:closedeyes:و بياكلوا بروكلى قال و انا بصراحة مش باطيق ريحته ما علينا عايزة مساعدة منك يا بندق أفندى... أنا عندى كنافة بس مش عندى مشمش و ما شفتوش هنا... تانى حاجة القشقوان دى تتطلع إيه بأة بالأنجليزى و هل الريكوتا تصلح كبديل؟؟؟ أا مرة جبتها و عملتها للمكرونة بس ما عرفش للكنافة إيه الحل؟؟؟ إنجدنى ...زى ما قلتلى هتلاقى كوارع فى كندا عايزة أقلك إنى ما طبخطش كرشة فى الكويت و طبختها فى كندا...شفت الدنيا :egyflag: عظيمة يا مصر يا أرض اللوا يلا مستنية ردود تفصيلييييييييييييية ربنا مل يحرمكش منى:P لا تندم على حب عشته...حتى ولو اصبح ذكرى مؤلمه..... فأذا كانت الزهور قد جفت وضاع عبيرها ..... ولم يبقى فيها غير الاشواك فلا تنسى انها منحتك عطرا جميلا اسعدك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 3 نوفمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 3 نوفمبر 2010 الراكوتا حاجة رائعة فى كل حاجة خصوصا الحلويات جبنة القشقوان kashkaval هى جبنة تركية طعمها اقرب للزبدة وبتكون ملحها قليل وفلسفة استخدامها هنا عشان تعمل عازل ممكن ندهن الكنافة زبدة وهى خيوط طويلة وبعدين نلفها مع الجنبة كأنها صباع محشى او زى المبرومة اللى هى بتكون خط كنافة بيتبرم عشان يشيل المكسرات جواه وتدخل الفرن وبعدين يتحط عليها شربات .. بس حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
SoSo R بتاريخ: 10 نوفمبر 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 نوفمبر 2010 الراكوتا حاجة رائعة فى كل حاجة خصوصا الحلويات جبنة القشقوان kashkaval هى جبنة تركية طعمها اقرب للزبدة وبتكون ملحها قليل وفلسفة استخدامها هنا عشان تعمل عازل ممكن ندهن الكنافة زبدة وهى خيوط طويلة وبعدين نلفها مع الجنبة كأنها صباع محشى او زى المبرومة اللى هى بتكون خط كنافة بيتبرم عشان يشيل المكسرات جواه وتدخل الفرن وبعدين يتحط عليها شربات .. بس بندق افندى ..ميرسى ع الإفادة الريكوتا اللى كنت جايباها كانت شبه الزبادى شوية ...تفتكر تنفع تبقى عازل ولا لأ الحاجة التانية.. ما حلتليش موضوع المشمش...هل الكومبوت المعلب يحل محلها لو لأ يبقى احلها إزاى عشان اعمل كنافة مبتكرة و ادخل فيها فاكهة ...بس بلاش تفاح عشان مش غاوياه لا تندم على حب عشته...حتى ولو اصبح ذكرى مؤلمه..... فأذا كانت الزهور قد جفت وضاع عبيرها ..... ولم يبقى فيها غير الاشواك فلا تنسى انها منحتك عطرا جميلا اسعدك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 14 نوفمبر 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 نوفمبر 2010 الراكوتا حاجة رائعة فى كل حاجة خصوصا الحلويات جبنة القشقوان kashkaval هى جبنة تركية طعمها اقرب للزبدة وبتكون ملحها قليل وفلسفة استخدامها هنا عشان تعمل عازل ممكن ندهن الكنافة زبدة وهى خيوط طويلة وبعدين نلفها مع الجنبة كأنها صباع محشى او زى المبرومة اللى هى بتكون خط كنافة بيتبرم عشان يشيل المكسرات جواه وتدخل الفرن وبعدين يتحط عليها شربات .. بس بندق افندى ..ميرسى ع الإفادة الريكوتا اللى كنت جايباها كانت شبه الزبادى شوية ...تفتكر تنفع تبقى عازل ولا لأ الحاجة التانية.. ما حلتليش موضوع المشمش...هل الكومبوت المعلب يحل محلها لو لأ يبقى احلها إزاى عشان اعمل كنافة مبتكرة و ادخل فيها فاكهة ...بس بلاش تفاح عشان مش غاوياه اعتقد والله اعلم الكومبوت ما ينفعش لأنه مستوى أصلا بس ممكن تستخدمى قالب الكيك المدور المفرغ من الداخل وتعمل حلقة كنافة محشية موز مثلا او محشية راكوتا وبتكون رائعة كنت دايما آكلها من ايد خالتى بنفس الطريقة حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان