بركة بتاريخ: 7 يوليو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 يوليو 2009 الاستفسار عن الصويا صوص .. كيف نستعملها ونحطها على ايه من اصناف الاكل ؟ قال الله تعالى في حديث قدسي ( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... ) نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان مع الأخذ بالأسباب............ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
زعلان بتاريخ: 7 يوليو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 يوليو 2009 الصويا صوص في منها المالح وده سائل خيفيف زي الخل وفي منها حلو وده ثقيل شوية زي العسل ممكن تحطهم على السلطة و لاحظ ان الصوايا المالحة حتزود نسبة الملوحة فبلاش تستخدم الملح كتير ممكن يتحطوا على طبخات كثير بما فيها الفول بس طبا حيدي لون غامق للأكل المكرونات او التودلز بالفراخ او السمك او اللحمة بتحب الصوايا صوص المالح و الحلو وده بيدي نكهة خاصة للأكل الصويا صوص بتسرع انظاج الاكل ينفع تحطها على الخضروات المقلية في المقلاة الغويطة مع زيت قليل مع اي نوع لحوم مقطع شرائح زي صدور الدجاج او السمك او اللحوم الحمراءوجنبها نودلز او مخلوط معاها او شرائح مكرونة او مكرونة اي نوع رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بركة بتاريخ: 7 يوليو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 يوليو 2009 شكرا جزيلا يا أستاذ زعلان جزاك الله خيرا .. :) ولو حد يقولنا مثلا ينفع نتبل بيها الدجاج أو اللحم لعمل صنف جديد يبقى كتر خيره زي مثلا اما بنتبل الشيش طاووق بالكاتشب فبيديله مذاق جميل .. :unsure: قال الله تعالى في حديث قدسي ( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... ) نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان مع الأخذ بالأسباب............ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مغتربة بتاريخ: 7 يوليو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 يوليو 2009 كل الاكل الصينى بيدخل فيه الصويا صوص فلو انت من محبى الاكل الصينى هتستخدميها كتير و ممكن تكتبى فى جوجل اكل صينى وهيطلع لك وصفات كتيره ممكن تطبقى منها ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ozoozo بتاريخ: 7 يوليو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 يوليو 2009 اعتقد كمان بيتحط مع السوشي لكن بصراحه طعمه ماعجبنيش لا هوه ولا السوشي رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 7 يوليو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 يوليو 2009 وسعووووووووووووووووووووووووووووووووووو انا جيت .. الصويا صوص هو صويا مكسبة طعم ونكهة ولون ولا تضاف الا فى مراحل الطبخ النهائية مع السوتيهات .. أو الخضروات مع أى شئ (رز مكرونة لحم سمك جمبرى والذى منه) ومع المشويات فى تتبيلة يدهن بيها المشوى قبل النضج تماما .. بخلطة متساوية من الخل والصويا صوص وزيت الزيتون .. لأنه لو وضعت منذ البداية لو المشوى هيصير أسود ولم ينضج كفاية بعد .. طبعا فيه وصفات زى الأرز بنودلز الدجاج والخضار عشان بيكون طاجن فى الفرن بيضاف الصويا صوص قبل ما ندخلها الفرن لأنه أصلا بيكون كل المكونات تقريبا ناضجة .. بس حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بركة بتاريخ: 7 يوليو 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 7 يوليو 2009 الغالية مغتربة شكرا جزيلا وهحاول اجرب الصيني ..انا سمعت ان في ناس لما بتجربه بتدمنه الفاضل ozooozo شكرا على المرور والاضافة بندق افندي الفاضل شكرا لأ بصراحة انت جبت اللي كنت عاوزاة بالظبط ربنا يكرمك وما يحرمنا من تفانينك قال الله تعالى في حديث قدسي ( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... ) نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان مع الأخذ بالأسباب............ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
toota بتاريخ: 8 يوليو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 8 يوليو 2009 اهو بندق قال الي عايزه اقوله....هي فعلا بتدي لون وطعم مختلف في الاكل....وحلاوتها في اللحوم اكتر رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لولا بتاريخ: 16 يوليو 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 يوليو 2009 الصويا صوص غالبا مكون اساسى جدا فى الأكلات الصينيه .. فى اكلة سهلة جدا يا مدام بركه ممكن تجربيها ممكن تتعمل بفراخ او لحوم .. افضل هنا اللحوم لحمة تتقطع قطع صغيره جدا وتتشوح مع البصل المبشور والثوم بعد ما يكون البصل دبل .. تضيفى توابل عبارة عن ملح فلفل اسود ومعلقتين او ثلاته كبار "حسب كمية اللحمة " صويا صوص حلوه مش النوع المالح تسيبى اللحمة تتسبك بعد ما تزودى الميه شويه وتخليها على نار هاديه . ممكن لو تحبى تضيفى شوية فلفل رومى فى نص عمليه الطبخ حتضيف نكهة ولون جميل للطبق.. فى المرحلة النهائيه حتلاقى اللحمة استوت والصوص تقيل شويه "لزج " والطعم رائع وده عن تجربه . الأكلة دى ممكن تعمليها مع رز بسمتى ساده وحتكون هايلة . ممكن كمان نفس الطريقه تتعمل بيها الفراخ بس تكون متقطعه قطع كبيره اكتر من اللحمة . فى كمان المكرونات الصينيه حتلاقيها فى السوبرماركت ممكن تقطعى الخضار " ملفوف بصل اخضر وجزر وبسلة فلفل رومى" شويه ثوم فى الزيت تتشوح وبعدها البصل الأخضر وتضيفى عليها الخضار على نار متوسطه وملح وفلفل اسود وصويا صوص وبعدين تضيفى نوع النودلز اللى تحبيه ممكن اندومى او اى نوع من النودلز الصينيه. تحياتى . لولا طائره ورقيه رياح شديده خيط قصير الطائره ليست بين السماء ولا الأرض ..هذه انا!! لولا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان