اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

سمك محشى جمبرى وخضار ..


بندق أفندى

Recommended Posts

السمكة هامور .. (وقار .. ويصلح اى نوع من السمك العريض المتماسك

مفتوحة من الظهر ومخلى الشوك او الحسك ..

تتبل بزيت زيتون وثوم وعصير ليمون وملح ... ومعها خلطة دايما موجودة فى الفريزر .. (بصل وتوم وفلفل أسود وفلفل أخضر وبقدونس وكسبرة مطحونة وزنجبيل ومسطردة)

ثم نرص الجمبرى ونجملها بشرائح ليمون وفلفل أخضر أو أحمر حسب المتاح

نلفها فى ورق زبدة ومن بعده ورق قصدير .. ثم ندخلها الفرن على أدنى رف لمدة 15 دقيقة ونقلبها على الجهة الأخرى لمدة 15 دقيقة أخرى .. ثم نخرجها نزيل ورق الزبدة وورق القصدير وندخلها الفرن مرة أخرى لمدة 15 دقيقة أخرى وهنا وعافية

3752480795_9ec5baa1c9_o.jpg

3753344758_049101f34d_o.jpg

معها كان سلطة .. عبارة عن كرافس مقطع مع بصل أبيض وزيتون مخلى مشكل (بدون رائحة وبدون دموع) ومتبلين لحوالى نصف ساعة بعصير ليمون وملح وخل .. ثم قبل التقديم نضيف طماطم ... ووجدت فى طريقى أناناس طازج أضفته لها .. وعمل شغل رهيب .. قبل التقديم نضيف زيت زيتون طبعا

3752597889_b43a93fdb5_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ايه الجمال دة يا بندق

انا ضعيفة جدا قدام الاسماك اصل انا اسكندرانية اعمل ايه بقى

حاجة فظيعة جدا :ninja: تسلم ايدك و باذن الله لازم اجربها

3402924cfb.gif
رابط هذا التعليق
شارك

الشكل تحفة....والاحمرار مش طبيعي....الاناناس في السلطه مع الزتون حاجة اوريجينال.....

احدف علينا شويه...احسن الواحد اعصابه تعبت من المناظر المغريه دي .

رابط هذا التعليق
شارك

هو شكلة تحفة

بس اكيد طبعا صباح الداسمة

تسلم ايدك

فكرتنى باسامة السيد مرة عمل حاجة عجيبة كدة مش عارفة الختة اللى بيبقى فيها الريش دى بس حتة واحدة كدة مش عارفة الحقيقة اسمها اية وبعدين حشاه لحمة مفرومة وقالك على سبيل تخفيف حدة اللحمة فى الموضوع قام حاطط عليها فستق بس انا وصلت للفستق وما قدرتش اكمل حسيت انى لو كملت هاتخن وانا باتفرج

احب احيك على روح المغامرة

كل تحياتى مستر بندق واللة انا حاسة انك هو اسامة بس متنكر

( يا بني إذا افتخر الناس بحسن كلامهم فافتخر بحسن صمتك ) .

رابط هذا التعليق
شارك

الرحمة يا نااااااااااس مراتي مسافرة :blink: :blink:

انا عمري مادخلت الباب دة بس وانا بانزل سكرول داون عيني وقعت على عنوان التوبيك صوابعب راحت كليك لا اراديا

تسلم ايديكوا انا شبعت كدة النهاردة :blink:

272image.jpg

أعلم ولادي حنيني لبلادي ..واكتب في كراسي بحبك يا مصر

رابط هذا التعليق
شارك

ايه الجمال دة يا بندق

انا ضعيفة جدا قدام الاسماك اصل انا اسكندرانية اعمل ايه بقى

حاجة فظيعة جدا :lol: تسلم ايدك و باذن الله لازم اجربها

جربيها يا أفندم .. وياااااااااه لو السمكة آروس ولا مياس ولا لوووووووووت .. هتكون رهيبة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الشكل تحفة....والاحمرار مش طبيعي....الاناناس في السلطه مع الزتون حاجة اوريجينال.....

احدف علينا شويه...احسن الواحد اعصابه تعبت من المناظر المغريه دي .

هى فعلا كان طعمها جبار .. بس المشكلة انه انا بأدوق وانتم بتتفرجو ههههههه

السلطة كانت سخية الى حد لا يطاق .. لأنه هتخلص يعنى هتخلص .. ودى نقطة التوقف عن الأكل فقط ولا شئ غيرها

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

هو شكلة تحفة

بس اكيد طبعا صباح الداسمة

تسلم ايدك

فكرتنى باسامة السيد مرة عمل حاجة عجيبة كدة مش عارفة الختة اللى بيبقى فيها الريش دى بس حتة واحدة كدة مش عارفة الحقيقة اسمها اية وبعدين حشاه لحمة مفرومة وقالك على سبيل تخفيف حدة اللحمة فى الموضوع قام حاطط عليها فستق بس انا وصلت للفستق وما قدرتش اكمل حسيت انى لو كملت هاتخن وانا باتفرج

احب احيك على روح المغامرة

كل تحياتى مستر بندق واللة انا حاسة انك هو اسامة بس متنكر

انجى هانم سلطان (وانا ليا أصحاب سلاطين كتير - ههههههه)

هو تحفة .. بس مش صباح الدسامة ولا حاجة .. لأنه خفيف جدا جدا ..

وبعدين روحى للسلطة فيها خل وزيت زيتون وكرافس .. ودول حوارق شديدة للدهون دا لو كان فيه دهون أصلا ..

شفت الحلقة بتاعت الشيف أسامة دى .. بس فيه حلقة عامل فيها مشويات فى الهواء الطلق .. حتى السلطة مشوية كانت أكثر من رائعة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الرحمة يا نااااااااااس مراتي مسافرة :lol: :P

انا عمري مادخلت الباب دة بس وانا بانزل سكرول داون عيني وقعت على عنوان التوبيك صوابعب راحت كليك لا اراديا

تسلم ايديكوا انا شبعت كدة النهاردة ;)

هههههههههههههه

بأضحك على حاجة فى بالى ..

ربنا يرجعلك المدام بالسلامة .. لو الموضوع سهل ومش محتاج مدامات ولا حاجة .. وممكن نتفوق عليهن (فى الافتكاسات بس هههههههههه)

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 5
      سمك بورى .. منظف ومنقوع فى عصير ليمون وقليل من الخل لمدة 15 دقيقة يتم حشوه بالحشوة التالية نعمل له صوص عبارة عن معلقتين خل مع عصير 4 ليموانات كبيرة وملعقة زبدة .. وتغلى على النار حتى تتكثف ثم يغطى بالصوص ويدخل الفرن لمدة 20 الى 25 دقيقة لا أكثر الحشوة طعمها الذ من السمكة نفسها .. بس كمان السمكة لذيذة للغاية حشوة السمك هى عبارة عن بصل متكرمل فى الزبدة وقيل من زين الزيتون كرافس وتوست متحمص مع عصير ليمون وزبيب معاهم سلطة عبارة عن خس بوتشا متقطع كبير وطماطم شيرى .. هنا أورجانيك مع فجل اح
    • 11
      طبعا مش ممكن أكون انا اللى عاملها لأنه لا يمكن يكون عندى الصبر الرهيب ده للف ورق العنب الرز يتغسل ويتبشر عليه طماطم بدون القشر طبعا (لازم تكون طماطم طازة عشان هى اللى بتعطى مزازة للمحشى) .. مع بقدونس مع سمن أو زبدة مع ملح وفلفل مع نعناع جاف .. مع بصل ناعم يتحشى ورق العنب مع مراعاة ألا تكون الأوراق مشدودة جدا بمعنى ألا تكون مملوءة بالحشو .. ويرص فى القدر .. بعد ما نخلص حشو هيكون فيه باقى عصارة خلطة الرز .. نضيفها للمحشى .. ثم نضيف الشوربة الدسمة .. شوربة دجاج بلدى أو شوربة بط أو لحم واذا مف
    • 2
      السمكة هامور مخلية من العظام بالكامل .. وتقطع شرحات من الداخل تتيبل ب 4 فصوص ثوم مكسرين (يعنى مش مفروم) ثم ملح وعصير ليمون وزيت وخل أبيض وفلفل أسود وكمون مطحون وكسبرة مطحونة وزيت زيتون ثم يضاف شرائح من الليمون وكم حبة فلفل حراق وعصبة بقدونس مقطعة بحجم كبير تقفل السمك على ما سبق ثم تجمل بشرائح اللليمون مرة أخرى وتهدن بالزيت مرة أخرى وتغطى بورق قصدير وتترك حوالى نصف ساعة .. ثم نضعها فى فرن عالى الحرارة .. حوالى 200 درجة مئوية وهى مغطاه بالقصدير لمدة 30 دقيقة ثم يرفع القصدير وتترك حوالى 25 دق
    • 8
      الوصفة غريبة شوية .. زى العادة أذهب لسوق السمك بعد صلاة الجمعة ولا يكون فى ذهنى ما سوف أفعله ألف وأدور على كل المحلات .. أفكر ترى ايه ينفع ايه وليه طيب الصنف ده طازج جدا ولا لأ؟ كانت فى ذهنى الفكرة .. لكن لم يكن فى ذهنى كيفية تنفيذها .. المهم .. أخدت سمكة حمام عربى .. وأى سمك رقيق طويل يصلح لها ... البورى حجم كبير مثالى لها .. يخلى السمك ويتبل بخل وليمون وملح وفلفل أسود وزيت زيتون لمدة نصف ساعة .. (احتفظت بالجلد مع انه كان سهل نزعه لأنه هذا النوع من السمك غير متماسك) الخلطة عبارة (وهى ولي
    • 2
      هو ليس طبق رئيسى هى أبراتيف أو أوردفر أو مقبلات الطريقة سهلة للغاية .. نزيل رأس الجمبرى ونفتحه من الظهر كما فى الصورة ثم نتبله فى خل عنب وملح وفلفل أسودلمدة نصف ساعة وندهن صينية زيت ونرص الجمبرى كما فى الصورة ونضيف القليل من خل العنب لتسويتها نضع قدر آخر فوق الجمبرى لتثبيته لأنه سوف ينكمش مع النار .. تكون النار قوية وسوف يستغرق حوالى 7 دقائق حتى يصير بهذا الشكل .. يجب أن نحصل على نفس التحمير لأنه هو العلامة الفارقة فى الطعم ثم ننقله لطبق التقديم قبل التقديم مباشرة لأنه يبرد بسر
×
×
  • أضف...