تقديم بلاغ
-
المتواجدون الآن 0 أعضاء متواجدين الان
- لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
-
الموضوعات المشابهه
-
5سمك بورى .. منظف ومنقوع فى عصير ليمون وقليل من الخل لمدة 15 دقيقة يتم حشوه بالحشوة التالية نعمل له صوص عبارة عن معلقتين خل مع عصير 4 ليموانات كبيرة وملعقة زبدة .. وتغلى على النار حتى تتكثف ثم يغطى بالصوص ويدخل الفرن لمدة 20 الى 25 دقيقة لا أكثر الحشوة طعمها الذ من السمكة نفسها .. بس كمان السمكة لذيذة للغاية حشوة السمك هى عبارة عن بصل متكرمل فى الزبدة وقيل من زين الزيتون كرافس وتوست متحمص مع عصير ليمون وزبيب معاهم سلطة عبارة عن خس بوتشا متقطع كبير وطماطم شيرى .. هنا أورجانيك مع فجل اح
بواسطة بندق أفندى
كُتب -
11طبعا مش ممكن أكون انا اللى عاملها لأنه لا يمكن يكون عندى الصبر الرهيب ده للف ورق العنب الرز يتغسل ويتبشر عليه طماطم بدون القشر طبعا (لازم تكون طماطم طازة عشان هى اللى بتعطى مزازة للمحشى) .. مع بقدونس مع سمن أو زبدة مع ملح وفلفل مع نعناع جاف .. مع بصل ناعم يتحشى ورق العنب مع مراعاة ألا تكون الأوراق مشدودة جدا بمعنى ألا تكون مملوءة بالحشو .. ويرص فى القدر .. بعد ما نخلص حشو هيكون فيه باقى عصارة خلطة الرز .. نضيفها للمحشى .. ثم نضيف الشوربة الدسمة .. شوربة دجاج بلدى أو شوربة بط أو لحم واذا مف
بواسطة بندق أفندى
كُتب -
2السمكة هامور مخلية من العظام بالكامل .. وتقطع شرحات من الداخل تتيبل ب 4 فصوص ثوم مكسرين (يعنى مش مفروم) ثم ملح وعصير ليمون وزيت وخل أبيض وفلفل أسود وكمون مطحون وكسبرة مطحونة وزيت زيتون ثم يضاف شرائح من الليمون وكم حبة فلفل حراق وعصبة بقدونس مقطعة بحجم كبير تقفل السمك على ما سبق ثم تجمل بشرائح اللليمون مرة أخرى وتهدن بالزيت مرة أخرى وتغطى بورق قصدير وتترك حوالى نصف ساعة .. ثم نضعها فى فرن عالى الحرارة .. حوالى 200 درجة مئوية وهى مغطاه بالقصدير لمدة 30 دقيقة ثم يرفع القصدير وتترك حوالى 25 دق
بواسطة بندق أفندى
كُتب -
8الوصفة غريبة شوية .. زى العادة أذهب لسوق السمك بعد صلاة الجمعة ولا يكون فى ذهنى ما سوف أفعله ألف وأدور على كل المحلات .. أفكر ترى ايه ينفع ايه وليه طيب الصنف ده طازج جدا ولا لأ؟ كانت فى ذهنى الفكرة .. لكن لم يكن فى ذهنى كيفية تنفيذها .. المهم .. أخدت سمكة حمام عربى .. وأى سمك رقيق طويل يصلح لها ... البورى حجم كبير مثالى لها .. يخلى السمك ويتبل بخل وليمون وملح وفلفل أسود وزيت زيتون لمدة نصف ساعة .. (احتفظت بالجلد مع انه كان سهل نزعه لأنه هذا النوع من السمك غير متماسك) الخلطة عبارة (وهى ولي
بواسطة بندق أفندى
كُتب -
2هو ليس طبق رئيسى هى أبراتيف أو أوردفر أو مقبلات الطريقة سهلة للغاية .. نزيل رأس الجمبرى ونفتحه من الظهر كما فى الصورة ثم نتبله فى خل عنب وملح وفلفل أسودلمدة نصف ساعة وندهن صينية زيت ونرص الجمبرى كما فى الصورة ونضيف القليل من خل العنب لتسويتها نضع قدر آخر فوق الجمبرى لتثبيته لأنه سوف ينكمش مع النار .. تكون النار قوية وسوف يستغرق حوالى 7 دقائق حتى يصير بهذا الشكل .. يجب أن نحصل على نفس التحمير لأنه هو العلامة الفارقة فى الطعم ثم ننقله لطبق التقديم قبل التقديم مباشرة لأنه يبرد بسر
بواسطة بندق أفندى
كُتب
-