اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

دجاح مشوى بالزعتر وزيت الزيتون


بندق أفندى

Recommended Posts

دى كانت من ضمن السهرة المطبخية .. شاهد على المطبخ .. أو سهران لوحدى .. أو أى حاجة ..

المهم هى فكرتها شديدة البساطة .. زيت زيتون مخلوط فيه زعتر من الجاهز للأكل لأنه فيه سماق وسمسم ومزز وعليهم عصير ليمون وشوية ملح .. عشان الفرخة أصلا طعمها لا يتغير .. بأتبلها وأتركها فى الثلاجة أى وقت يوم يومين 3 مش مشكلة ..

المهم تدهن الدجاجة بالخطة السابقة من الداخل والخارج وتترك تتبل قبلها بيوم على الأقل ..

3765777440_f27c958666_o.jpg

هنضعها فى صينية ونعطيها بفويل (ورق قصدير) وندخلها فرن على حرارة 240 درجة لمدة ساعة ثم ننزع الفويل ونترطها 40 دقيقة أخرى حتى تحمر وتكمل النضح وهتطلع رائعة طعما وشكلا

3765780882_f0836435c4_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

نسيت اضيف انه من الداخل فيها بصلة مقطوعة ارباع وكم فص ثوم مكسرين بقشرهم

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

متشكرين جدا

انا واثقة انها أحلى من الطريقة العادية اللي بعملها

هجربها واقول لحضرتك...

بس هو ليه ما سيبتهاش الساعة من غير فويل وخلاص ؟

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

متشكرين جدا

انا واثقة انها أحلى من الطريقة العادية اللي بعملها

هجربها واقول لحضرتك...

بس هو ليه ما سيبتهاش الساعة من غير فويل وخلاص ؟

الأول العفو يا افندم ..

ثانيا : شوفى حضرتك .. دى فرخة وزنها 1.5 كيلو ودى يمكن أول مرة أشوفها فى السعودية .. كبير الفراخ كان هنا 1300 جرام

ومن تجربتى مش بستوى كويس من الداخل فى حين بتكون احمرت أو من برة .. عشان كده الفويل يعمق النكهات ويسويها من الداخل

وشوية للاحمرار ..

كنت عامل حسابى أقطع شرحات فيها عشان تاخد من التتبيلة جوا اللحم خصوصا منطقة الصدر بس نسيت ههههههههههه

لكن حسب ما جربت منها .. الأجنحة كانت رائعة هههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الفويل بيخليها تنزل ميتها وتستوي فيها الاول من جوه.....ولما تستوي يتشال عشان الجلد يحمر.....شكلها حلو...خصوصا بالزيت والزعتر :roseop:

شكرا عالتوضيح يا أفندم .. الأجمل فيها الطعم ههههههههههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

يعني حضرتك اكلت الجناحين وبس !!!! امال الباقي راح لمين أو راح فين

وسؤال هي الفرخة دي فقيه ولا رضوى ولاقيتها فين ..وطبعا شكرا لأن توضيح حكاية الوزن عرّفني مسألة الفويل

مش بقولك دايما حضرتك بتحسسني إني بقلب الاكل اي حاجة مشّي حالك ...........شكرا جزيلا :roseop:

تم تعديل بواسطة بركة

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

يعني حضرتك اكلت الجناحين وبس !!!! امال الباقي راح لمين أو راح فين

وسؤال هي الفرخة دي فقيه ولا رضوى ولاقيتها فين ..وطبعا شكرا لأن توضيح حكاية الوزن عرّفني مسألة الفويل

مش بقولك دايما حضرتك بتحسسني إني بقلب الاكل اي حاجة مشّي حالك ...........شكرا جزيلا :roseop:

بركة هانم بونجوووور

أول حاجة شكرا على الاهتمام

ثانية حاجة مش فقيه ولا رضوى .. دى حاجة اسمها انتاج ولا تنمية مش فاكر دول اللى عندهم الحجم الكبير ده .. وفيه 1600 جرام كمان بس كانت واحدة يتيمة وشكلها مش سياحى فما رضيت اشيلها ..

ثالث حاجة أكلت الأجنحة لأنه الفرخة دى مع أخواتها من المطبوخات (ورقة اللحمة) وصينية لحم أخرى استوو الساعة 6:00 صباحا .. فمش معقول هأفطر لحمة لكن ممكن أدوق الأجنحة هههههههه

رابعا مؤكد حضرتك مش بتقلبى الأكل ولا حاجة .. وانا أصلا ما عنديش غير مسئولية نفسى فى الغربة وبالتالى بأتصرف براحتى .. وفرق كبير انه تتحمل تبعات نفسك أو أفواه منتظرة الأكل منك دا غير كل واحد له طلب .. وطلبات لا تنتهى

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم:

يعني افهم ان لو الفرخه كبيره الفها في فويل واحطها في الفرن ....وبعدين اشيل الفويل علشان الجلد يحمر

ولو كانت صغيره احطها من غير فويل

.........ممكن اسأل عن الوقت اللي احطها فيه في الفرن علشان ان مش هعرف انها استوت ولا لا وهيا في الفويل

اللهم خذنا اليك منا .....وشغلنا بك عنا

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم:

يعني افهم ان لو الفرخه كبيره الفها في فويل واحطها في الفرن ....وبعدين اشيل الفويل علشان الجلد يحمر

ولو كانت صغيره احطها من غير فويل

.........ممكن اسأل عن الوقت اللي احطها فيه في الفرن علشان ان مش هعرف انها استوت ولا لا وهيا في الفويل

ممكن .. السياسة بين السائل والمجيب ..

الفرخة وزن من 1300 الى 1500 جرام بتحتاج ساعة ونص فى الفرن .. نصهم بفويل ونصهم من غير فويل

تقريبا كمقياس .. كل كيلو فى الوزن بيتحتاج من 50 الى 60 دقيقة (عشان يكون ويل دون) أما اللى بيحبو الأكل مش مستوى كتير بتكون فى حدود من 45 الى 50 دقيقة لكل كيلو جرام .. أو كيلو متر ههههههههه

ودايما نص الوقت فى الفويل .. وتكون فى الرف الأوسط فى الفرن .. لو حطيتها تحت هتاخد 30 دقيقة بس فى الفويل (بس هتغامرة بأنها تتحرق أو تحمر من تحت زيادة) وبعدين تطلعها فوق لمدة 40 دقيقة تانى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 13
      صدور دجاج مخلية بالجلد نرقها 3 طبقات من الاحتفاظ بها قطعة واحدة نتبلها بخل عنب لمدة ربع ساعة على الأقل ثم نلفها كل قطعة على عودين هليون أو سبراجوس فى قلاية نضع زيت زيتو قليل جدا ونقلبها من وقت لأخر لأنها ملفوفة لن تنضج بسرعة او بسهولة هنضيف معلقة ماء ونغطيها وكل ما تجف نضيف معلقة اخرى لمدة 10 دقائق ثم نضيق فص توم مفري مع ملعقة زبدة وقليل ممن عصير التفاح ثم نقلبها حتى تتشرب عصير التفاح وعند تكثفه نضيف الفلفل الملون حتى يتكرمل مع مع الاحتفاظ بقرمشته لا نريده ناضج وبعدين نضعها فى الطبق ونص
    • 1
      سلمون مشوى متبل فى عصير ليمون وعصير برتقال وملعقة خل عنب لمدة ساعتين ثم يوضع فى الشواية كل وجه تقريبا حوالى 7 دقائق وبعدها نعصر عليه ليمون قبل التقديم ونرش ملح وفلفل حسب الحاجة تراعى ان يكون سمك الشريحة حوالى 1.5 سم على الأكثر الرز بسمتى مضاف له عدس بجبة منقوع فى الماء قبلها بحوالى 3 ساعات (حتى ينضجو مع بعض) ومهم حبة البركة مقدم على أوراق خس سليمة عشان ممكن نلف الورقة مع الرز ويبقى سندوتش محشى خس هههههههه
    • 2
      السمكة هامور مخلية من العظام بالكامل .. وتقطع شرحات من الداخل تتيبل ب 4 فصوص ثوم مكسرين (يعنى مش مفروم) ثم ملح وعصير ليمون وزيت وخل أبيض وفلفل أسود وكمون مطحون وكسبرة مطحونة وزيت زيتون ثم يضاف شرائح من الليمون وكم حبة فلفل حراق وعصبة بقدونس مقطعة بحجم كبير تقفل السمك على ما سبق ثم تجمل بشرائح اللليمون مرة أخرى وتهدن بالزيت مرة أخرى وتغطى بورق قصدير وتترك حوالى نصف ساعة .. ثم نضعها فى فرن عالى الحرارة .. حوالى 200 درجة مئوية وهى مغطاه بالقصدير لمدة 30 دقيقة ثم يرفع القصدير وتترك حوالى 25 دق
    • 10
      سمك سلمون متبل بعصير الليمون وعصير برتقال وملح ومحمر لمدة دقيقتين فى الزبدة وخليط من الخضار متبل بالخل والملح وعصير الليمون وزيت الزيتون يوضع فى صينية فرن ويدخل فرن على درجة حرارة 180 لمدة 10 دقائق ثم تحت الجرل لمدة 5 دقائق أخرى ويوكون جاهز تماما عند التقديم يضاف له طماطم منزوعة البذور ومصفى من من ماءها ومتبله بخل بلسمك وملح وثوم مفروم ومعها بنفس التتبيلة حبات من الشطة المعتدلة الحرارة ومشوية على الجرل لمدة 3 دقائق مع الشطة
    • 0
      دحاج مقطع اوصال بدون فصلها متبل بعصير ليمون وزنجبيل وملح وفلفل اسود وعصير بصل وزيت زيتون وخل عنب.. فى الفرن لمدة ساعة تقريبا أول 20 دقيقة منها تكون مغطاه بورق قصدير حتى يشوى بهذا الشكل .. تقدم مع أرز ابيض .. ممكن يكون صينى بالخضار او يتعمل بخارى بالجزر والمكسرات .. او اى حاجة .. المهم هى هتتاكل يعنى هتتاكل
×
×
  • أضف...