اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

سمكة فى الفرن - نويبى


بندق أفندى

Recommended Posts

زى العادة ساعات كتير مش بنعرف هناكل ايه .. طيب حددنا الجمعة سمك طيب سمك ايه وازاى؟

المهم بعد لف .. اشتريت السمكة دى وهى ما يعرف فى الخليج بالنويبى أو فى مصر باللوت (قريبة الحاج فوزى) المهم تعمل فيها ايه يا بندق تعمل فيها يا بندق جت كده ..

السمكة مفتوحة من الظهر ونخليها من الشوك .. وفى اللون المسألة بسيطة لأنه عبارة سلسلة الظهر فقط ..

من الداخل متبله بخل بلسمك وملع وعصير ليمون وتوم وزنجبيل مفرومين ناعم كانه معجون .. ومعاها كم شرحة ليمون وفلفل أخضر وتدهن خل بلسمك وتدخل افرن الحامى لمدة 40 دقيقة

معاها جمبرى متبل بملح وفلفل وكسبرة مطحونة وقليل من الفلفل الحراق .. وصويا صوص يتم تسويته على النار لمدة من 7 الى 10 دقائق ويرص جنب السمكة بعد نضجها (للتقديم والتصوير :happy: )

3798121718_ebb23c33cf_o.jpg

معاها سلطة متنوعة خس وجزر وطماطم وخيار مقشر ومتبلة بالسماق والدريسنج دبس رمان مع خل أبيض مع عصير ليمون مع زيت زيتون بنسب متساوية ..

3798121268_75977110cd_o.jpg

باقى أقول انه ما خلصش الا نص الجمبرى والسلطة بس

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

باقى أقول انه ما خلصش الا نص الجمبرى والسلطة بس

طيب ما تعبت لأخيك سهل ما تبقى ..

بواقي بواقي مش مشكلة :happy:

==================

خارج النص:

بقولك إيه يا أستاذ بندق

في أكلة جميلة أوي أكلتها في كذا مطعم اسمها ماندو

عجبتني أوي

هل تعرف طريقة عملها ؟!!

ومــَنْ أَحْســــَنُ مِــنَ اللـَّـــــــهِ حُـكْــــمًا لِقـــــَوْمٍ يُوقِـنــــــــــُونَ

صدق الله العظيم

رابط هذا التعليق
شارك

باقى أقول انه ما خلصش الا نص الجمبرى والسلطة بس

طيب ما تعبت لأخيك سهل ما تبقى ..

بواقي بواقي مش مشكلة :happy:

==================

خارج النص:

بقولك إيه يا أستاذ بندق

في أكلة جميلة أوي أكلتها في كذا مطعم اسمها ماندو

عجبتني أوي

هل تعرف طريقة عملها ؟!!

اولا السمكة مش بواقى لأنها لم تمس ..

ثانيا ماندو ولا ناندوز مطعم كنت احيانا باعرج عليه فى جدة .. حددلى اسم مطعم العزومة على حسابك وانا أجيبلك قرارها

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

اولا السمكة مش بواقى لأنها لم تمس ..

ثانيا ماندو ولا ناندوز مطعم كنت احيانا باعرج عليه فى جدة .. حددلى اسم مطعم العزومة على حسابك وانا أجيبلك قرارها

عزومة !! :happy:

أنا جبت سيرة عزومة خالص

دي تلاكيك بقى bv:-

من عنينا يا أستاذ بندق , والله انت بس تيجي عندنا جدة, واحنا تحت أمرك

الماندو اللي اقصده أكلة مش مطعم

وهي عبارة عن لحم بالعجين, معمول بطريقة جميلة وطعمها عجبني أوي

فلو عندك فكرة عنها أخبرنا بارك الله فيك

ومــَنْ أَحْســــَنُ مِــنَ اللـَّـــــــهِ حُـكْــــمًا لِقـــــَوْمٍ يُوقِـنــــــــــُونَ

صدق الله العظيم

رابط هذا التعليق
شارك

بندق الجميل صباح الفل..كالعادة اكلك جميل ويفتح النفس ومنظرة تحفة اصل انا احب شكل الاكل اكتر من اكلة واحب ريحة القهوة ومشربهاش

بس عندى استفسار بعد اذنك السمكة مفتوحة من الضهر ازاى ماهى مفتوحة من الجنب ومتنضفة افتحها تانى حتبقى مقطعة ولا هو هو نفس الشق الاولانى

تانى حاجة حضرتك دائم الاستخدام لخل بلسمك انا ما جربتوش بس اسمع انو رائع بس حضرنك متأكد انو مش حرام علشان معمول من العنب المعنق !! تحياتى

رابط هذا التعليق
شارك

بندق الجميل صباح الفل..كالعادة اكلك جميل ويفتح النفس ومنظرة تحفة اصل انا احب شكل الاكل اكتر من اكلة واحب ريحة القهوة ومشربهاش

بس عندى استفسار بعد اذنك السمكة مفتوحة من الضهر ازاى ماهى مفتوحة من الجنب ومتنضفة افتحها تانى حتبقى مقطعة ولا هو هو نفس الشق الاولانى

تانى حاجة حضرتك دائم الاستخدام لخل بلسمك انا ما جربتوش بس اسمع انو رائع بس حضرنك متأكد انو مش حرام علشان معمول من العنب المعنق !! تحياتى

صباح الخير يا أفندم

اصل انا احب شكل الاكل اكتر من اكل
يبقى حضرتك اكيد قريبتى ههههههههه

السمك فى العادة عند تنظيفه بيفتحوه من البطن .. لكن لو تحبى تعمليه سنجارى مثلا لابد يكون مفتوح من الضهر بدل من فتحه من البطن .. حتى يمكن نزع الشوك

خل البلسمك هو خل مركز فقط .. الخل العادى نسبة التركيز 3 الى 5% والبلسمك اعتقد بيزيد عن 70% وليس بالضرورة ان يكون عنب .. ممكن عنب وممكن فراولة وممكن قصب وممكن خشب (زى الخل الأبيض العادى) وكما أسلفت الفرق فقط فى التركيز .. وبعدين لو بقى عنب معتق كان بقى غالى جدا جدا وكان شح من الأسواق ههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      عرض الصفحة
    • 6
      مشكلة حقيقية بنعاني منها جميعا في شغلنا تعالوا نشوف الموضوع إيه موظف راح يشتكي لسكرتير المدير أنه يستحق علاوة من سنين على مجهوده وانتاجه .. بينما الموظف سين ياخذ علاوات كل سنة بدون انتاج .. سأله السكرتير .. انت دجاجة والا سمكة؟ زعل الموظف وقال انا جاي اشتكي من الظلم وانت بتهزر وتتريق عليه .. جاوب السكرتير وقال .. يا اخي انا صادق الدجاجة تبيض بيضة كل يوم .. بس قبل ما تبيض تكاكي وتسمع كل الجيران انها باضت .. بينما السمكة تبيض
    • 6
      السمكة سبيطى أو ايه مش عارف اسمها فى اى مكان تانى بس الحقيقة رائعة هى سمكة لحمها أبيض بدون شوك طرية أوى المهم أول حاجة هننظفها ونتبلها بالليمون والملح وبعدين نعمل لها خلطة عبارة عن جزر مقطع وطماطم مقطعة وفلفل أخضر والجميع متبل بالفلفل الأسود والكمون والكسبرة المطحونة هندبلهم على النار فى زيت زيتون قبل ما نحشى بهم السمك وفى مكان تسوية الحشوة هنحط قطع بطاطس صغيرة مع زعتر معة التقليب حتى تتنضج بنسبة 80% بعده هنجمع الكل فى صينية وندخلهم فرن حامى لمدة 20 دقيقة ونخرجهم نقدمهم مع أرز كما هو مبي
    • 5
      أول مرة أتعامل مع الشعور وهو سمكة جيدة لحمها متماسك لكنه فصوص جيدة الطعم والشكل السمكة شعور وزنها حوالى 2.5 كيلو نسلخها من الجد وهى سليمة نرشها بخل كفاية ونتركها حوالى 20 دقيقة ثم تتبل بملح وفلفل أسود وزيت زيتون وكمون وكسبرة مطحونة وعصير ليمون ندخلها الفرن حوالى ساعة ونصف الصوص بصلة كبيرة حمرا تقطع جوليان - شرائح طولية - ثم ترفع على النار مع معلقتين زيت زيتون وتترك مع التقليب من وقت لأخر حتى تتكرمل نضيف قليل من الزبدة وعصير الليمون - هنا أضفت عصير عنب ثم تفرد على السمكة فى طبق التقديم
    • 0
      السمكة لا يمكن النفس تيجى عليها .. لأنها شكلها وهى سليمة مش حلو نهائى .. مش عارف ليه تذكرت انها زى الفأر .. راس كبيرة .. والجسم مسحوب لرفيع فى النهاية .. هى كلها عاملة زى ذيل الفيل .. :lol: المهم هى عشان كده رخيصة جدا .. يعنى لو الواحد مش بينكسف ممكن ياخدها ببلاش .. صارت خناقة بينى وبين البياع .. عشان يسلخها وهو مش راضى .. المهم قلت خلاص أقوم انا بالمهمة .. لأنه جلدها شديد الزفارة فلابد من سلخها وازالة العمود الفقرى أيضا .. تتبل فى خل وليمون وملح لمدة نصف ساعة .. تحشى ببقدونس وكرافس وفلفل
×
×
  • أضف...