بندق أفندى بتاريخ: 22 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 أغسطس 2009 أعتقد حد سألنى قبل فترة عن العزومات .. ويجب أن نفرد لها موضوعا .. والزومة تختلف عن وصفة محددة تطلب .. انه تريد تجهيز سفرة يراعى فيها ان تكون متكاملة متوافقة الى حد كبير سهلة التنفيذ ودائما تاخد العقل وتعطى انطباع يدوم ويدوم لفترة طويلة .. وحيث اننى تقريبا أتوقف عن الطهى فى رمضان اللهم الا من عزومة أو اثنتين فى رمضان .. وغالبا تكونان بتعب طهى الشهر كله لأنه أحيانا يصل العدد الى 30 شخص .. المهم هنا حاضرين وجهزين نقترح تفطر مين ايه .. بس تقول الأول مين عشان نفكر سويا يستاهل ايه؟ حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
سهل جدا بتاريخ: 22 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 أغسطس 2009 أنا معزوم بكرة على الفطار إن شاء الله عند صديق فاضل وعزيز عليّ عايزين حضرتك بقى تعمل له اقتراح للعزومة اللي هايعملهالي .. عشان أبعتهولو بالإيه ميل بس اتوصّى بي الله يباركلك.. وكثّر اللحوم والسلاطات B) ========== بالمناسبة .. في بعض الناس لمّا يعزموا حدّ على الفطار بيسألوا المعزوم انت بتحب إيه ونفسك تاكل إيه أنا ليّ واحد صحب كل ما يعزمني لازم يسألني السؤال ده.. ويخلّي مراته تسأل مراتي.. انتي وجوزك بتحبوا تاكلوا إيه بس بصراحة الموضوع ده بيبقى محرج أوي ومــَنْ أَحْســــَنُ مِــنَ اللـَّـــــــهِ حُـكْــــمًا لِقـــــَوْمٍ يُوقِـنــــــــــُونَ صدق الله العظيم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
elfakhrany بتاريخ: 22 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 22 أغسطس 2009 أنا معزوم عند خالى النهاردة وبما انى عازب اشترطت عليه المحشى بأنواعه والبوفتيك والجلاش من غير حتى مايسألنى هو B) يدهشني أن يقول الأجانب : Share What You Can To benefit The Others وقد عملوا بذلك فتقدموا ! وقد قالها قبلهم أشرف الخلق سيدنا محمد (حب لأخيك ما تحب لنفسك) أتمني أن لا نكون كالفراعنة القدامي أخفوا عِلمهم فمات معهم ! [وسط][/وسط] رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 23 أغسطس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 23 أغسطس 2009 أنا معزوم بكرة على الفطار إن شاء الله عند صديق فاضل وعزيز عليّعايزين حضرتك بقى تعمل له اقتراح للعزومة اللي هايعملهالي .. عشان أبعتهولو بالإيه ميل بس اتوصّى بي الله يباركلك.. وكثّر اللحوم والسلاطات :unsure: ========== بالمناسبة .. في بعض الناس لمّا يعزموا حدّ على الفطار بيسألوا المعزوم انت بتحب إيه ونفسك تاكل إيه أنا ليّ واحد صحب كل ما يعزمني لازم يسألني السؤال ده.. ويخلّي مراته تسأل مراتي.. انتي وجوزك بتحبوا تاكلوا إيه بس بصراحة الموضوع ده بيبقى محرج أوي يعنى المعزوم هو اللى شارك .. مش العازم .. يا عم الموضوع ده لما تكون محتار تعمل ايه مش لما تكون عاوز تتعزم على ايه هتتشرط كمان؟ وانت متزوج .. وعندك أسرتك .. سؤال الأصدقاء تحبو تاكلو ايه دليل على قربك منهم .. المفروض انت عارف ايه المميز اللى بيعملوه .. مرة بالصدفة قابلت جوقة من أصدقائى فى الحج .. قلتلهم خلاص تعالو اتغدو عندها بكرة .. بعد الأكل قالو كنا جايفين جدا ليكون الأكل محشى والذى منه .. قلت حتى لو كان محشى كان هيبقى احسن محشى أكلتوه فى حياتكم هههههههه يومها كان ملك العزومات .. السمك .. ويومها على ما أذكر كان فيه سمكة أميمة .. ودى يوما ما هأنزلها لكم هنا بس أعملها .. سمكة مبهرة بشكل خرافى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 23 أغسطس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 23 أغسطس 2009 أنا معزوم عند خالى النهاردة وبما انى عازب اشترطت عليه المحشى بأنواعه والبوفتيك والجلاش من غير حتى مايسألنى هو :unsure: برضه المعزوم اللى بيتكلم .. يا عم لما تبقى عاوز تعزم حد ابقى قول واحنا نساعدك .. طبعا العازب يا عينى عليه .. ورمضان كمان يا عينى عليه ههههههههه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
mama nona بتاريخ: 23 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 23 أغسطس 2009 الشيف بندق افندى كل رومضان وانت بخير ويعود عليك وعلى مطبخك الايام بخير ان شاء الله ان شاء الله عاوزة اعزم اصدقاء زوجى العزاب يمكن يكونو 4 او 5 بس طبعا بالنسبة للعزاب اول حاحجة بيطلبوها المحشى والمكرونة بالبشاميل على فكرة كان عندى عزومة امبارح عزاب برضه وطلبو نفس الطلب شكلى هقضى رمضان كله فى لف المحشى ولا ايه رأيك ؟ ايه الاصناف الجديدة ال ممكن نعملها وتكون غير تقليدية لان اساسا محدش بياكل فى رمضان كله بيقضيها عصاير قبل الاكل وبعدين ميعرفوش ياكلو فانا بقترح انه نعمل ايه فالعصاير والافتكاسات الجديدة كمان ورمضان كريم :ninja: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pink rose بتاريخ: 24 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 24 أغسطس 2009 الشيف بندق افندى كل رومضان وانت بخير ويعود عليك وعلى مطبخك الايام بخير ان شاء الله ان شاء الله عاوزة اعزم اصدقاء زوجى العزاب يمكن يكونو 4 او 5 بس طبعا بالنسبة للعزاب اول حاحجة بيطلبوها المحشى والمكرونة بالبشاميل على فكرة كان عندى عزومة امبارح عزاب برضه وطلبو نفس الطلب شكلى هقضى رمضان كله فى لف المحشى ولا ايه رأيك ؟ ايه الاصناف الجديدة ال ممكن نعملها وتكون غير تقليدية لان اساسا محدش بياكل فى رمضان كله بيقضيها عصاير قبل الاكل وبعدين ميعرفوش ياكلو فانا بقترح انه نعمل ايه فالعصاير والافتكاسات الجديدة كمان ورمضان كريم :closedeyes: الله يكون في عونك يا ماما نونا ربنا يجعله في ميزان حسناتك تفطير صائم بصي ممكن تعملي حاجات تبع البشاميل برضه زي اللازانيا جميلة اوي و سهلة ممكن كمان مصقعة او كوسة او خرشوف بالشاميل و طبعا كمان ممكن جلاش او رقاق باللحمة المفرومة كمان ممكن كانيلوني باللحمة المفرومة او بالخضار حسب ما تحبي بس باللحمة بس احلى كتير بيكاتا بالمشروم كانواع لحم كوردون بلو بدل الفراخ البانية كده يعني و ربنا معاكي و طبعا مستنين اختراعات شيف بندق رمضان كريم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 25 أغسطس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 أغسطس 2009 (معدل) الشيف بندق افندى كل رومضان وانت بخير ويعود عليك وعلى مطبخك الايام بخير ان شاء الله ان شاء الله عاوزة اعزم اصدقاء زوجى العزاب يمكن يكونو 4 او 5 بس طبعا بالنسبة للعزاب اول حاحجة بيطلبوها المحشى والمكرونة بالبشاميل على فكرة كان عندى عزومة امبارح عزاب برضه وطلبو نفس الطلب شكلى هقضى رمضان كله فى لف المحشى ولا ايه رأيك ؟ ايه الاصناف الجديدة ال ممكن نعملها وتكون غير تقليدية لان اساسا محدش بياكل فى رمضان كله بيقضيها عصاير قبل الاكل وبعدين ميعرفوش ياكلو فانا بقترح انه نعمل ايه فالعصاير والافتكاسات الجديدة كمان ورمضان كريم :sad: شوفى حضرتك .. هو الافتكاس فى العصاير محدود .. وهينحصر تقريبا فى الخلطات .. مثلا دايما بأعمل عصير فراولة طازة أو مانجو وأضيف عليهم سفن أب مع عصير ليمونة بعد ما تتنتهى الخلطة .. بيكون تحفة وطبعا ممكن كل حاجة يمكن اضافة قطع من الفاكهة نفسها .. شراب مناسب جدا لرمضان أيضا .. 5 كوب زبادى مع مكعبات ثلج تضرب فى الخلاط مع قليل من السكر أو العسل .. أيضا شديد الترطيب ويطفئ الظمأ طبعا يمكن اضافة قطع الفاكهة أو بعض العصير .. لكن طعمه خالص أفضل كتير ممكن للأكلات التقيلة ما يعرف بالسعودى شامبين .. مقادير متماثلة من ماء شعير + عصير تفاح + سفن آب + ماء بيريه + شرائح ليمون أو برتقال وشرائح تفاح وكم عود نعناع أخضر طبعا عملها قبل الأكل بحوالى نصف ساعة بيخليها تاخد نكهة البرتقال والتفاح والنعناع وتعطى طعم لذيذ ومرطب للغاية ومهضم بشكل يجوع طبعا مش هتفرق كتير لما يكون فيه شوية فرق بين المقادير .. هى مش كيكة مثلا مش هتظبط الا بالمقادير هههههه تم تعديل 25 أغسطس 2009 بواسطة بندق أفندى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 25 أغسطس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 أغسطس 2009 الشيف بندق افندى كل رومضان وانت بخير ويعود عليك وعلى مطبخك الايام بخير ان شاء الله ان شاء الله عاوزة اعزم اصدقاء زوجى العزاب يمكن يكونو 4 او 5 بس طبعا بالنسبة للعزاب اول حاحجة بيطلبوها المحشى والمكرونة بالبشاميل على فكرة كان عندى عزومة امبارح عزاب برضه وطلبو نفس الطلب شكلى هقضى رمضان كله فى لف المحشى ولا ايه رأيك ؟ ايه الاصناف الجديدة ال ممكن نعملها وتكون غير تقليدية لان اساسا محدش بياكل فى رمضان كله بيقضيها عصاير قبل الاكل وبعدين ميعرفوش ياكلو فانا بقترح انه نعمل ايه فالعصاير والافتكاسات الجديدة كمان ورمضان كريم :sad: الله يكون في عونك يا ماما نونا ربنا يجعله في ميزان حسناتك تفطير صائم بصي ممكن تعملي حاجات تبع البشاميل برضه زي اللازانيا جميلة اوي و سهلة ممكن كمان مصقعة او كوسة او خرشوف بالشاميل و طبعا كمان ممكن جلاش او رقاق باللحمة المفرومة كمان ممكن كانيلوني باللحمة المفرومة او بالخضار حسب ما تحبي بس باللحمة بس احلى كتير بيكاتا بالمشروم كانواع لحم كوردون بلو بدل الفراخ البانية كده يعني و ربنا معاكي و طبعا مستنين اختراعات شيف بندق رمضان كريم هو ما ينفعش يبقى رمضان اجازة من الأكل بجد؟ اليوم الثالث على التوالى فقط أفطر سلطة .. صحيح هو طبق يكفى 10 وفيه كل حاجة بس ده كل اكلى .. بالليل ممكن أضيف حاجة بسيطة لكن الاحساس مريح جدا بدون أكل حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 25 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 أغسطس 2009 وصفك للعصائر ملوش حل .. اكيد باذن الله هجربها مرة .. امبارح عملت حاجه جديده وهي سمبوسك على طريقة اخوانا السعوديين ... سهله اوي نعصج اللحم بالطريقة العاديه بعدين نحط له بقدونس متقطع صغير جدا وبيضه مسلوقه ومبشوره ( انا فرمتها بالسكين صغير جدا ) نجيب عجينة السمبوسك ونحضر صحن فيه قليل من الدقيق والماء الممزوج ليكون في قوام لزج مش عجين .. ناخذ رقاقة سمبوسك وندهن طرف العجين بحاجه بسيطه جدا من خليط الدقيق ونطويها مثلثات بحيث يطلع لنا جيب .. نحشي الجيب بملعقة صغيره من اللحم المفروم الي عملناه ونكمل لف لغايه مايطلع عندنا شكل مثلث ندهن الجزء الباقي بخليط الدقيق ونقفل المثلث .. عملتها الصبح وحطيتها في صحن مغطى بكيس نايلون في التلاجه وقليتها قبل الافطار بنصف ساعه في زيت غزير على نار متوسطه مع التقليب كام مرة .. بتاخذ دقيتين تلاته بالكتير ـ بعدين حطيتها على ورق نشاف .. بصراحه طلعت خرافيه كل البيت اتجنن عليها .. جبت برضه طريقة عمل اكله سعوديه تانيه اسمها شوربة الجريش .. ذقتها كانت روعه بس الصراحه لسه منفذتهاش احتمال اعملها النهرده لو طلعت حلوة باذن الله هحط لكم الطريقة .. امبارح كان الفطار مكرونه بالبشاميل والنهرده باذن الله محشي .. غريبة انا كده ماشيه معاكم على الجدول مظبوط شكلي هضطر اعمل بفتيك عشان ابقى كملت الكورس الرمضاني .. كل سنة وانتم طيبين .. ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 25 أغسطس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 أغسطس 2009 وصفك للعصائر ملوش حل .. اكيد باذن الله هجربها مرة ..امبارح عملت حاجه جديده وهي سمبوسك على طريقة اخوانا السعوديين ... سهله اوي نعصج اللحم بالطريقة العاديه بعدين نحط له بقدونس متقطع صغير جدا وبيضه مسلوقه ومبشوره ( انا فرمتها بالسكين صغير جدا ) نجيب عجينة السمبوسك ونحضر صحن فيه قليل من الدقيق والماء الممزوج ليكون في قوام لزج مش عجين .. ناخذ رقاقة سمبوسك وندهن طرف العجين بحاجه بسيطه جدا من خليط الدقيق ونطويها مثلثات بحيث يطلع لنا جيب .. نحشي الجيب بملعقة صغيره من اللحم المفروم الي عملناه ونكمل لف لغايه مايطلع عندنا شكل مثلث ندهن الجزء الباقي بخليط الدقيق ونقفل المثلث .. عملتها الصبح وحطيتها في صحن مغطى بكيس نايلون في التلاجه وقليتها قبل الافطار بنصف ساعه في زيت غزير على نار متوسطه مع التقليب كام مرة .. بتاخذ دقيتين تلاته بالكتير ـ بعدين حطيتها على ورق نشاف .. بصراحه طلعت خرافيه كل البيت اتجنن عليها .. جبت برضه طريقة عمل اكله سعوديه تانيه اسمها شوربة الجريش .. ذقتها كانت روعه بس الصراحه لسه منفذتهاش احتمال اعملها النهرده لو طلعت حلوة باذن الله هحط لكم الطريقة .. امبارح كان الفطار مكرونه بالبشاميل والنهرده باذن الله محشي .. غريبة انا كده ماشيه معاكم على الجدول مظبوط شكلي هضطر اعمل بفتيك عشان ابقى كملت الكورس الرمضاني .. كل سنة وانتم طيبين .. حضرتك بقى اللى مالكيش حل .. خصوصا فى اسقاطات القصة المنشورة صاحبة المشكلة المشهورة هههههههههههههه ماعلينا خلينا ناكل عيش .. ممكن حضرتك تجيبى عجينة السمبوسك أو بيف باسترى وتدهنيها زبدة وتحطى بيهم مربى أو دجاج وفلفل أخضر أو سلامى أو بسطرمة أو جبنة أو أى مكس وتعمليها مكعبات صغيرة تكون طبقات تمسكها خلة أسنان خشب .. وتدخل الفرن كم دقيقة .. تخرج اما حلو أو حادق .. مينى با يحسس اللى بياكله انه كل قطعة معمولة مخصوص عشانه .. ورمضااااااااااااااااااان كريم حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pink rose بتاريخ: 25 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 أغسطس 2009 الشيف بندق افندى كل رومضان وانت بخير ويعود عليك وعلى مطبخك الايام بخير ان شاء الله ان شاء الله عاوزة اعزم اصدقاء زوجى العزاب يمكن يكونو 4 او 5 بس طبعا بالنسبة للعزاب اول حاحجة بيطلبوها المحشى والمكرونة بالبشاميل على فكرة كان عندى عزومة امبارح عزاب برضه وطلبو نفس الطلب شكلى هقضى رمضان كله فى لف المحشى ولا ايه رأيك ؟ ايه الاصناف الجديدة ال ممكن نعملها وتكون غير تقليدية لان اساسا محدش بياكل فى رمضان كله بيقضيها عصاير قبل الاكل وبعدين ميعرفوش ياكلو فانا بقترح انه نعمل ايه فالعصاير والافتكاسات الجديدة كمان ورمضان كريم :rolleyes: الله يكون في عونك يا ماما نونا ربنا يجعله في ميزان حسناتك تفطير صائم بصي ممكن تعملي حاجات تبع البشاميل برضه زي اللازانيا جميلة اوي و سهلة ممكن كمان مصقعة او كوسة او خرشوف بالشاميل و طبعا كمان ممكن جلاش او رقاق باللحمة المفرومة كمان ممكن كانيلوني باللحمة المفرومة او بالخضار حسب ما تحبي بس باللحمة بس احلى كتير بيكاتا بالمشروم كانواع لحم كوردون بلو بدل الفراخ البانية كده يعني و ربنا معاكي و طبعا مستنين اختراعات شيف بندق رمضان كريم هو ما ينفعش يبقى رمضان اجازة من الأكل بجد؟ اليوم الثالث على التوالى فقط أفطر سلطة .. صحيح هو طبق يكفى 10 وفيه كل حاجة بس ده كل اكلى .. بالليل ممكن أضيف حاجة بسيطة لكن الاحساس مريح جدا بدون أكل يا ريت و الله يا بندق افندي يكون رمضان من غير اكل بس دا لما تكون لوحدك لكن لما يكون عندك عزومة استحالة تعمل سلطة بس مش قادرة اقولك ايه اللي ممكن يتقال ساعتها :) انت عارف الستات بقى الله يعين على الالسنة :wub: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 25 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 أغسطس 2009 وتاكل عيش ليه بس ياعم بندق احنا مش قلنا بنخفف عشان الرجيم :rolleyes::: اقولك ايه بس .. محااادش بياكووولها بالسااااهل . ... واديني مستنية الجلسة الجايه هيتأيد الحكم ولا ياخذ براءة.. السكري طبعا :wub: بما انك خبير في الافتكاسات المطبخية فبعد اذنك شور علي كده .. دلوقت عندي في الثلاجه لحمه مطبوخه جاهزه كمية صغيره يعني باقية من افطار اول امباراح وللاسف عندي في البيت مبيرضوش ياكلوا بايت وللاسف برضه انا مش عاوزه ارميها عشان ميبقاش حرام علي .. عندي برضه شويه بشاميل من امبارح حفظتهم في التلاجه .. عندي بف بستري وعندي علبة مشروم .. ها ايه رايك ؟ انا فكرت اقطع اللحمه صغير اوي واشوحها مع بصل مقطع ومشروم واخلط عليهم البشاميل واحشي البف باستري .. تفتكر هتطلع حلوة؟ طيب تقترح اضافة شيء تاني عليها؟ على فكره معنديش فلفل اخضر بس ممكن اتصرف في زيتون اسود .. ها تقترح اضافات تانيه ولا ارميها للقطط واريح دماغي؟ ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 25 أغسطس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 أغسطس 2009 وتاكل عيش ليه بس ياعم بندق احنا مش قلنا بنخفف عشان الرجيم :rolleyes::: اقولك ايه بس .. محااادش بياكووولها بالسااااهل . ... واديني مستنية الجلسة الجايه هيتأيد الحكم ولا ياخذ براءة.. السكري طبعا :wub: بما انك خبير في الافتكاسات المطبخية فبعد اذنك شور علي كده .. دلوقت عندي في الثلاجه لحمه مطبوخه جاهزه كمية صغيره يعني باقية من افطار اول امباراح وللاسف عندي في البيت مبيرضوش ياكلوا بايت وللاسف برضه انا مش عاوزه ارميها عشان ميبقاش حرام علي .. عندي برضه شويه بشاميل من امبارح حفظتهم في التلاجه .. عندي بف بستري وعندي علبة مشروم .. ها ايه رايك ؟ انا فكرت اقطع اللحمه صغير اوي واشوحها مع بصل مقطع ومشروم واخلط عليهم البشاميل واحشي البف باستري .. تفتكر هتطلع حلوة؟ طيب تقترح اضافة شيء تاني عليها؟ على فكره معنديش فلفل اخضر بس ممكن اتصرف في زيتون اسود .. ها تقترح اضافات تانيه ولا ارميها للقطط واريح دماغي؟ طيب عندى اقتراح مختلف خالص .. ايه رأى حضرتك تعملى باللحمة والفطر شوربة تقطعى اللحمة قطع صغيرة .. وتخليها على جنب تخلطى البشاميل مع شوية ماء أو شوربة لو فيه وتضربيه فى الخلاط عشان يبقى كريمة الشورية تقطعى الفطر شرايح وتحمريه شوية شغيرين مع زبدة .. جزء هتضربيه مع البشاميل اللى خلاناه شوربة ووجزء هيكون قطع هنحمر بصلة ونحط معها البشاميل اللى بقى شوربة نخليها يغلى هنضيف له اللحمة ونتذوقه ونضيف له فلفل أبيض والملح طبعا قبل ما نرفعها من على النار هنحط معاها الفلفل .. ونجمل ببقدونس مفروم ونخلى البف باسترى نعمل بيه حاجة تانية .. هتكون جديدة وزى الفل حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 25 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 25 أغسطس 2009 الفكرة ممتازه والمكونات موجوده .. كنت ناويه النهرده اجرب شوربة الجريش الي قلت لكم عليها بس هجرب شوربتك دي ويارب تطلع حلوة . بالمناسبة البشاميل الي هضربه في الخلاط اخليه في قوام البن كده ( الي هو اللبن الرايب يعني الي بيسموه هنا لبن مش حليب ) ولا اخليه في قوام اكثف؟ على كل حال قدامي باذن الله عشر دقائق كده او ثلث ساعه واقوم اعملها فلو لحقت تجاوبني قبل هذا يكون كويس .. ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 26 أغسطس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 أغسطس 2009 الفكرة ممتازه والمكونات موجوده .. كنت ناويه النهرده اجرب شوربة الجريش الي قلت لكم عليها بس هجرب شوربتك دي ويارب تطلع حلوة . بالمناسبة البشاميل الي هضربه في الخلاط اخليه في قوام البن كده ( الي هو اللبن الرايب يعني الي بيسموه هنا لبن مش حليب ) ولا اخليه في قوام اكثف؟ على كل حال قدامي باذن الله عشر دقائق كده او ثلث ساعه واقوم اعملها فلو لحقت تجاوبني قبل هذا يكون كويس .. هتخليه حضرتك فى قوام الشوربة بالكريمة .. اللى هى تقريبا قوام اللبن .. ممكن صحيح تحطى عليها معلقة كريمة كمان حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 26 أغسطس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 أغسطس 2009 يلا يا ولاد يلا يا ستات يلا يا رجالة قربنا نشطب رمضان .. مين قال هات؟ حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Folana بتاريخ: 26 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 أغسطس 2009 السلام عليكم ورحمة الله... كل سنة وحضرتك طيب يا استاذ بندق...وينعاد عليك بالرحمة والمغفرة .. والعزومة تختلف عن وصفة محددة تطلب .. انه تريد تجهيز سفرة يراعى فيها ان تكون متكاملة متوافقة الى حد كبير سهلة التنفيذ ودائما تاخد العقل وتعطى انطباع يدوم ويدوم لفترة طويلة .. هات...هات... فين يا استاذ بندق وصفة السفرة دى..؟ عايزة اعمل عزومة خفيفة وسهلة ولذيذة....مافيهاش محاشى ولا اى حاجة خالص متعبة....وتكون بالمواصفات اللى حضرتك ذكرتها.... ماالحل؟ ...وفى رأيك ايه الاطباق المناسبة مع بعضها.....زى مابيقولوا كده تليق على بعض يعنى...:P وتعطى الانطباع الذى يدوم ويدوم ... كنت عايزة اقولك كمان على عصير البطيخ....جميل ومنعش ياريت تجربه...وفيه بطيخ بناتى من غير لب كمان وعصير الدوم باللبن.... وعايزة اقولك على صينية البروكلى بالباشميل واللوز والفيليه بصوص الفلفل الاسود الصحيح انا تبرعت اهو بكذا اكلة وفى انتظار ابداعك لترتيب سفرة مبهرة.... رمضان كريم :P { لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ } رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 26 أغسطس 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 أغسطس 2009 الفكرة ممتازه والمكونات موجوده .. كنت ناويه النهرده اجرب شوربة الجريش الي قلت لكم عليها بس هجرب شوربتك دي ويارب تطلع حلوة . بالمناسبة البشاميل الي هضربه في الخلاط اخليه في قوام البن كده ( الي هو اللبن الرايب يعني الي بيسموه هنا لبن مش حليب ) ولا اخليه في قوام اكثف؟ على كل حال قدامي باذن الله عشر دقائق كده او ثلث ساعه واقوم اعملها فلو لحقت تجاوبني قبل هذا يكون كويس .. هتخليه حضرتك فى قوام الشوربة بالكريمة .. اللى هى تقريبا قوام اللبن .. ممكن صحيح تحطى عليها معلقة كريمة كمان ابشرك .. جربتها وطلعت ممممتاااازه .. عجبتهم في البيت جدا وسألوني جبتها منين وقلت لهم في ( شيف ) في النت قالي عليها فبيبلغوك تحياتهم على فكره .. والله مش خساره فيك ابدا اللقب .. بس للامانة هم كلوا منها كويس بس بالنسبة لي مقدرتش اكل غير ملعتقين تلاته .. طعمها كان حلو اوي بس نفسي مجابتنيش اكلها لانها كانت دسمه جدا .. يعني بشميل وزبده واللذي منه .. احلى مافيها كان طعم الفطر المتشوح ده بصراحه ملوش حل اول مرة اجربه .. عادة كنت بطبخه في اي اكله بالتحمير مع الاكله نفسها مجاش في بالي ابدا اني اشوحه الاول في الزبده بجد الطعم مختلف تماما .. بس في ملاحظه مهمه اوي .. انا سبت الشوربة تغلي كتير شويه لاني كنت بحضر الافطار فقعدت شويه زياده على النار لاحظت بعدها ان اصبح فيها فتافيت بشاميل عارف بالظبط زي لما تجيب حليب طازج مش مبستر وتتركه يوم مثلا بدون ماتغليه تيجي ثاني يوم لو غليته يفرفت وهو مايطلق عليه ( بيقطع ) فاهمني ؟ هل الي حصل ده عادي وهي المفروض يكون قوامها كده ولا انا غلطت في شيء يعني زودت كمية الشوربة في البشاميل مثلا ولا عشان تركته يغلي زياده عن اللزوم ؟ الحكايه دي ماثرتش في الطعم على مايبدوا لان طعمها كان كويس جدا بس اثرت في القوام .. هل هي المفروض تبقى كده ولا فعلا في حاجه غلط في التنفيذ والصحيح تكون متجانسة مثل الكريمه الناعمه ؟ ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 26 أغسطس 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 26 أغسطس 2009 السلام عليكم ورحمة الله...كل سنة وحضرتك طيب يا استاذ بندق...وينعاد عليك بالرحمة والمغفرة .. والعزومة تختلف عن وصفة محددة تطلب .. انه تريد تجهيز سفرة يراعى فيها ان تكون متكاملة متوافقة الى حد كبير سهلة التنفيذ ودائما تاخد العقل وتعطى انطباع يدوم ويدوم لفترة طويلة .. هات...هات... فين يا استاذ بندق وصفة السفرة دى..؟ عايزة اعمل عزومة خفيفة وسهلة ولذيذة....مافيهاش محاشى ولا اى حاجة خالص متعبة....وتكون بالمواصفات اللى حضرتك ذكرتها.... ماالحل؟ ...وفى رأيك ايه الاطباق المناسبة مع بعضها.....زى مابيقولوا كده تليق على بعض يعنى...:P وتعطى الانطباع الذى يدوم ويدوم ... كنت عايزة اقولك كمان على عصير البطيخ....جميل ومنعش ياريت تجربه...وفيه بطيخ بناتى من غير لب كمان وعصير الدوم باللبن.... وعايزة اقولك على صينية البروكلى بالباشميل واللوز والفيليه بصوص الفلفل الاسود الصحيح انا تبرعت اهو بكذا اكلة وفى انتظار ابداعك لترتيب سفرة مبهرة.... رمضان كريم :P هأرجع لحضرتك بعد الفطار عشان المفروض هأقوم أروح البحرين هأفطر هناك حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان