اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

تقديم بلاغ

  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      حصرياً من مطبخ احكي  الكبار والصغار يحبون الفشار، لأنه وصفة سهلة ولذيذة، ولها إضافات كتيرة زي الكراميل أو الشوكولاتة.. جربي الوصفة الملونة دي وهتحبيها.. المقادير: 1/2 كوب ذرة فشار 1 كوب سكر 3/4 كوب ماء 1 ملعقة كبيرة زيت نباتي ألوان طعام أحمر وأزرق وأصفر الطريقة: ضعي الزيت في حلة واتركيه يسخن ثم ضعي الفشار وغطي الحلة حتى يتحول الذرة لفشار، قلبيه على فترات وارفعيه من على النار لما صوت الفرقة يتوقف.. في حلة تانية ضيفي تلت كوب سكر مع ربع كوب ماء وقطرات من لون الطعام واتركي
    • 0
      صدور دجاج فيلية .. نشقها منت المنتصف لتكون رقيقة وتنضج بسرعة .. متبلة لمدة ساعة فى خل عنب .. ثم توع على النار فى قلاية مدهونة زيت زيتون .. كل وجه حوالى 4 دقائق .. ثم نضيف قطعة زبدة صغيرة مع خلطة من عصير العنب والخل البلسمك والشطة السائلة (كمية قليلة) فقط تكاد تحس .. ونكمل نضجها حتى يتكثف الصوص وتكون بالشكل المبين
    • 13
      صدور دجاج مخلية بالجلد نرقها 3 طبقات من الاحتفاظ بها قطعة واحدة نتبلها بخل عنب لمدة ربع ساعة على الأقل ثم نلفها كل قطعة على عودين هليون أو سبراجوس فى قلاية نضع زيت زيتو قليل جدا ونقلبها من وقت لأخر لأنها ملفوفة لن تنضج بسرعة او بسهولة هنضيف معلقة ماء ونغطيها وكل ما تجف نضيف معلقة اخرى لمدة 10 دقائق ثم نضيق فص توم مفري مع ملعقة زبدة وقليل ممن عصير التفاح ثم نقلبها حتى تتشرب عصير التفاح وعند تكثفه نضيف الفلفل الملون حتى يتكرمل مع مع الاحتفاظ بقرمشته لا نريده ناضج وبعدين نضعها فى الطبق ونص
    • 3
      طجين دجاج النهاردة اخيرا وبعد نص رمضان دخلت المطبخ بعد ما بطننا نشفت من اكل المطاع وعملت الاكلة دي ( طجين دجاج ) وصورتهابعد ما خلصتها بصراحة طعمها خطر والله حاجة كده فلة خالص الوصفة سهلة بس عايزة طول بال ربع كوب صغير زيت دجاجة مقطعة لاربعة اجزاء ( طبعا مع مراعاة وضع الدجاجة في ماء وخل وملح لمدة ربع ساعة بصلة متقطعة مكعبات صغيرة طماطم متقعطةمكعبات صغيرة ملعقة صغيرة كركم ملعقة صغيرة زنجبيل فلفل اسود ملح كل دول كده بيتحطوا في الحلة مع بعض مرة واحدة علي نار هادية وبعد 3 دقا
    • 0
      صدور دجاج متبلة بخل عنب مع ملح وفلفل أسود وزيت زيتون لمدة ساعتين ثم تطهى على نار قوية لمدة 7 دقائق مع بصل مقطع جوانح ثم يضاف قليل جدا من الفلفل الأحمر الحراق (حسب الرغبة) والفلفل الملون والريحان (المتاح كان مجفف) وشغال تمام تغطى القلاية لمدة دقيقتين ثم نقلبها ونغطيها لدقيقتين أخرى لمن يريدها ناضجة زيادة يمكنه اطالة وقت الطهى باضافة قليل من الماء كلما جفت بعد ان تطهى وتكسب هذا اللون الرائع نعها فى طبق التقدم ونبشر عليها بعضا من جبن الشيدر أو أى جبن مطبوخ آخر الذى يدوب جزئـيا بفعل سخونها ويعط
×
×
  • أضف...