اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

ورق العنب


mnman

Recommended Posts

حماتك بتحبك يا عزيزي KWA من حوالي اسبوع تحدثت مع الوالدةو صارحتها بان نفسي في ورق العنب... وياحبيبي يابني اعملة وابعتهولك ... ورد تلقائي خلاني ضحكت وقلت لا خلي اخي يرسل لي الوصفة بابريد الالكتروني وقد كان بناء علي ارشادات الوالدة طبعا لان مراتة ملهاش في المطبخ .. وهذة هي الوصفة وبالهنا والشفة..

Here is the recipe of "Mahshy warak Enab "

SAHN EL-Youm

Gradiants:

1/2 kilo Warak Enab

3 Glass of Rice

1 big onion

1 glass of tomato sauce

Bakdouness(parsley), Ghee , Salt and pepper

Way to cook:

wash the rice well, then cut the onion into very small pieces, then put it in a pan with the ghee on the fire for 1 minute.

Add tomato sauce, pepper and salt till the sauce looks good "3 - 4 mintues on fire"

put the rice on the previous mixture and stir well on the fire for 5 minutes.

take the whole mixture now off the fire and put the "BAKDOUNESS" and stir again.

then you can start to make the mahshy.

after you finish making the mahshy and you put it in the "HALA" pour some boiled water on it till it covered.

leave it on fire till it's cooked

"Belhana we el shefa"

إلي كل المصريين:

لا يستطيع أحدٌ ركوب ظهرك .. إلا إذا كنتَ منحنياً.

رابط هذا التعليق
شارك

الطريقه مثيله لطنط ام Mnman :D مع بعض التفاصيل الاضافيه:

المقادير:

ورق العنب

3كوب رز

شويه بقدونس (مش عارفه شويه يعنى إيه، ده اللى مكتوب) :D

شويه كسبره

بصالايه كبيره

2معالق كبار سمنه

2 علب صلصه طماطم

ملح وفلفل

ممكن شويه لحمه معصجه (للى يحب)

الطريقه:

1. فالFood Processor اخلط البصله والبقدونس والكسبره

2. ضيف ذلك لباقى المقادير الباقيه واخلط كل شئ.

3. احشى الورق العنب، حشو مش صينيه :devil: :devil: :D

4. ضعه فى حله، ضع ورق ألومينوم على قعر واطراف الحله لمنع الحرق

5. غطى المحشى بماء، او شوربه مرقه دجاج لمذاق أفضل.

6. أغليه على النار، واول ما يغلى، هديه للتسبيك لمده ساعه ونصف.

7. قبل ما يخلص بنص ساعه ، ضيف على المحشى عصير لمونتين معصورتين.(فيه ناس بتزود شويه زيت زيتون الطهى)

~*~*~*وبالهناء والشفاء~*~*~*

*ودى نفس الطريقه لمحشى الكوسه و

الفلفل المحشى

التوقيع مغلق للتحسينات :) .
رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      صدور دجاج فيلية .. نشقها منت المنتصف لتكون رقيقة وتنضج بسرعة .. متبلة لمدة ساعة فى خل عنب .. ثم توع على النار فى قلاية مدهونة زيت زيتون .. كل وجه حوالى 4 دقائق .. ثم نضيف قطعة زبدة صغيرة مع خلطة من عصير العنب والخل البلسمك والشطة السائلة (كمية قليلة) فقط تكاد تحس .. ونكمل نضجها حتى يتكثف الصوص وتكون بالشكل المبين
    • 3
      الضلع نفتح بين الريش مع الاحتفاظ به قطعة واحدة ببساطة .. التتبيلة زبادى وبصل مبشور وخل وعصير ليمون وفلفل أسود وملح لمدة ساعة نصف .. بعدها نضع الضلع على الجرل حوالى 45 دقيقة وكل شوية نسقيه من التتبيلة أو الصوص المتخلف من الشوى.. الصوص كوب عصير عنب وملعقة قشدة كبيرة وملعقة خل عنب مع متبقى شى الضلع .. يغلى حتى يغلظ قوامه .. يصب على الضلع فى طبق التقديم
    • 2
      هو ليس طبق رئيسى هى أبراتيف أو أوردفر أو مقبلات الطريقة سهلة للغاية .. نزيل رأس الجمبرى ونفتحه من الظهر كما فى الصورة ثم نتبله فى خل عنب وملح وفلفل أسودلمدة نصف ساعة وندهن صينية زيت ونرص الجمبرى كما فى الصورة ونضيف القليل من خل العنب لتسويتها نضع قدر آخر فوق الجمبرى لتثبيته لأنه سوف ينكمش مع النار .. تكون النار قوية وسوف يستغرق حوالى 7 دقائق حتى يصير بهذا الشكل .. يجب أن نحصل على نفس التحمير لأنه هو العلامة الفارقة فى الطعم ثم ننقله لطبق التقديم قبل التقديم مباشرة لأنه يبرد بسر
    • 10
      أصبح للمناطق العشوائية فن وموسيقى خاصة بها ، هذه حقيقة لم يعد من الحصافة إنكارها.. وأغنية "العنب" لم تكن سوى مجرد عينة .. المعروف أن العنب ليست أغنية سعد الصغير ، وإنما هي أغنية لـ"مطرب" اسمه علاء بعرور ، وقد استضيف في أحد القنوات المغمورة ليتحدث عن الأغنية التي تبدأ بمونولوج غريب الشكل عن الحشيش ، وعن لحم تاكله ، ولحم ياكلك ، وأشياء غريبة! بعرور يزعم أن لتلك الأغنية الغريبة أصل تراثي! ما هي جذور هذا اللون الموسيقي غريب الشكل؟ ما هو موقع هذا النوع من الغناء من الإعراب؟ هل يمكن تحليله موسيقيا
    • 19
      البلح و العنب و سواق التاكسى و الرقاصة الكاتب: معتز الشاذلى - بتاريخ: 21 - أكتوبر - 2006 فيلم إسمه "عليا الطرب بالتلاته" بيمثل الفن الشعبى!! فهل إحنا شعب يمثل فنيا من خلال سواق تاكسى بيحب الفاكهة و الحجة إللى بترقص -بس إحنا ملناش دعوة لإن دى علاقتها بربنا- و يمثل من خلال غنا تافه و إيحاءات جنسية مقززة؟ هل ده المستوى الفكرى إللى وصل له الشباب؟ البلح و العنب!! مش من المنتظر إن يكون كل الشعب دكاترة و مخترعين و علماء صواريخ -بالمناسبة مصر مفيهاش علماء صواريخ أساسا-. لكن على الأقل يكون هناك حد
×
×
  • أضف...