اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

سمك بالثوم والفلفل والمسطرة وخل البلسمك


بندق أفندى

Recommended Posts

4256074451_e9935bf951_o.jpg

سمك هامور مفتوح من الظهر

يشرح الظهر شرائح ويدهن بزيت زيتون وقليل من الثوم المفروم وملح وفلفل اسود وكمون وكسبرة مطحونة

يوضع فى صينية مدهونة بالزيت ويرش فيها قليل من الملح الخشن

توضع الصينية فى فرن حار على درجة 240 لمدة 20 دقيقة

ثم تخرج ويضاف لها خلطة من

فلفل أخضر حلو وقليل من الفلفل الأحمر الحراق وملعقتى مسطردة وزيت زيتون وخل بلسمك وخل عادى وعصير ليمون وقليل من الصويا صوص

توزع الخلطة بحيث تغطى وجه السمكة بالكامل

ثم تدخل الفرن مرة اخرى لمدة 25 دقيقة

وتخرج على الأكل عدل وهنا وعافية

حقيقى كانت رائعة والفلفل الحلو معطيها نكهة غريبة مع المكونات الأخرى

4256828876_9d0ccbb84f_o.jpg

الجمبرى منزوع الرأس ومفتوح الظهر متبل بخل عنب وملح وفلفل أسود

وقليل من الخل البلسمك (خل عنب ايضا) لمدة 25 دقيقة .. صم يوضع فى شواية على النار (او قلاية) ويضاف له قليل من عصير العنب الأحمر - لا يتحتاج اكثر من 8 دقائق حتى يصير جاهز للأكل .. كان رائع بطعم مختلف

الكاميرا مش بتاعتى عشان كده جودة الصور اقل من المعتاد كثيرا

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك... و الله الموضوع ده جه فى الوقت المناسب.. خصوصا بعد ضرب النار اللى حاصل فى المنتدى :sad:

ده انا ريقى جرى والله :roseop:

رب أخرجنا من القرية الظالم أهلها...

Je suis Québécois et je suis fier de l'être

رابط هذا التعليق
شارك

بمناسبة السمك... كنت عايز اسأل حضرتك.. لما الواحد يعمل السمك الفيليه فى الزيت, هل فيه طريقة معينة أقدر أقلل بيها الزيت اللى بيشربه السمك؟ لان ساعات السمك الفيليه بالاخص بيشرب الزيت بزيادة... و مبعرفش اكله من غير ليمون عليه عشان يظبط طعمه..

لو فيه حل للموضوع ده يبقى تمام قوى, و شكرا جزيلا لحضرتك عالاكلة الهايلة دى... :roseop: :roseop: :roseop:

رب أخرجنا من القرية الظالم أهلها...

Je suis Québécois et je suis fier de l'être

رابط هذا التعليق
شارك

بمناسبة السمك... كنت عايز اسأل حضرتك.. لما الواحد يعمل السمك الفيليه فى الزيت, هل فيه طريقة معينة أقدر أقلل بيها الزيت اللى بيشربه السمك؟ لان ساعات السمك الفيليه بالاخص بيشرب الزيت بزيادة... و مبعرفش اكله من غير ليمون عليه عشان يظبط طعمه..

لو فيه حل للموضوع ده يبقى تمام قوى, و شكرا جزيلا لحضرتك عالاكلة الهايلة دى... :blush2: :blink: wst::

الحل بسيط جدا

اول حاجة الدقيق يكون خفيف .. يعنى ما يكونش السمك مبلول كتير وانتى بتحطه فى الدقيق

تانى حاجة والأهم هو انه الزيت يكون بيغلى وتحط السمك فيه بكمية قليلة عشان ما يبردش وتكون النار عالية .. ومش هياخد اكتر من 5 دقايق وعليه سعادتك تقطع السمك على قدر السوا خمس دقايق .. يعنى يكون السمك (بضم السين) مش اكتر من 2 سم

واخيرا لما تطلعه من الزيت ترصه على فوطة ورقية من بتوع المطبخ .. لو مفيش وعندك ورق لف سندوتشات كعمش كم ورقة وافردهم وطلع عليه السمك عيمتص نسبة كبيرة من الزيت

بس باللى بتوصفه انت بتقليه والزيت مش فى درجة حرارته المثالية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 4
      خبز ايطالى محمص مقطع شرائح يدهن بفص ثوم مقطع نصفين ثم يدهن بزيت زيتون ويوضع عليه ورق ريحان وجبن مبشور (هنا 3 أنواع من الجبن شيدر مع بارميزان مع النوع الثالث مش فاكر اسمه بس هو جبن استرالى طعمه رائع مع المخبوزات) ثم على ورق خبز نضع فى فرن حار لمدة حوالى 10 دقائق ثم نخرجه ونقدمه مع شاي بحليب او قهوة ونستمتع بقرمشة ومزيج الريحان والثوم
    • 13
      صدور دجاج مخلية بالجلد نرقها 3 طبقات من الاحتفاظ بها قطعة واحدة نتبلها بخل عنب لمدة ربع ساعة على الأقل ثم نلفها كل قطعة على عودين هليون أو سبراجوس فى قلاية نضع زيت زيتو قليل جدا ونقلبها من وقت لأخر لأنها ملفوفة لن تنضج بسرعة او بسهولة هنضيف معلقة ماء ونغطيها وكل ما تجف نضيف معلقة اخرى لمدة 10 دقائق ثم نضيق فص توم مفري مع ملعقة زبدة وقليل ممن عصير التفاح ثم نقلبها حتى تتشرب عصير التفاح وعند تكثفه نضيف الفلفل الملون حتى يتكرمل مع مع الاحتفاظ بقرمشته لا نريده ناضج وبعدين نضعها فى الطبق ونص
    • 4
      مكرونة مسلوقة لمدة 7 دقائق صدور دجاج قطع تتبل بخل عنب وملح وفلفل أسود تسوى فى خلطتها مع جوانح بصل ومكعبات طماطم حتى تجف ثم تضاف المكرونة المسلوقة مع التقليب .. قبل رفعهاة من على النار بدقيتين يضاف لها فلفل أخضر شرائح ولمن يحب يمكن اضافة الصويا صووص لاضفاء الطابع الصينى أو الجبن لاضفاء الطابع الفرنسى او الايطالى
    • 16
      هى ببساطة .. سمكة لوت .. اللى نبهنى لها الحاج فوزى أكرمه الله .. كنت باتعامل معاه فى مصر فيليه .. بس لقيته هنا هو قليل ومع ذلك سعره رخيص .. يعنى من 10 الى 25 ريال لليكلو .. المهم لقيت واحدة حوالى كيلو ونص طازة أوى .. قلت للولد بس يقشرها ويتركها من غير ما يفتحها .. وفى البيت فتحتها من ظهرها مرتين .. كل جنب مرة عشان أشيل الحسك وكده بقت مخلية بالكامل .. على بعد 1.5 عملت فيها شرحات بالعرض من ناحية اللحم لحد ما توصل للجلد .. ثم تتبل بالخل والملح لمدة 3 دقايق .. وبعدها تدهن بخليط مفروم الثوم والزن
×
×
  • أضف...