KWA بتاريخ: 30 نوفمبر 2002 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 30 نوفمبر 2002 ممكن حد يدلنى على طريقه ام على ؟ :inlove: :inlove: :inlove: بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ارسل إليكم وصفه ام علي و سوف ارسلهابالأنجليزي من كتاب حلويات مصري خاص بزوجتي علشان امريكان بيبحبوا الحلويات يمكن اكثر من المصريين انفسهم....و بالهناء و الشفاء.... Umm' Ali * 1 packet ru'a ..... it is type of cracker- bread , sold in round packets of 11 ounces at grocer's. * 1 pound gallash It is fresh, soft paper-thin pastry sheets, sold in bakeries. * 1 cup mixed nuts * 1 tablespoon grated coconut * 2 cups rich, well-sweetened milk * 1 tablespoon unsalted butter or fresh cream Dray the ru'a' or gullash, 1-2 sheets at a time , for 1-2 minutes in a 425 F oven. to make them dry and cricp . Crucj with your fingers and place in a lightly greased oven pan .Mix nuts and coconut and scatter on top. Warm sweetened milk and pour over the dessert. Dab with butter or cream and place in 400 F oven until top is browned. و بالهناء و الشفاء... Egypt is my home , USA is my life. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Mohammad Abouzied بتاريخ: 9 فبراير 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 فبراير 2004 هي ام علية بقت عالمية لهذه الدرجة عندي لها وصفة تانية ويمكن مشابهة لها بعد أذن حرمنا المصون المقادير عجينة البف باستري ( عجينة هشة مثل السنبلة أو الكرامة - 400 غرام) خمسة أكواب ماء لكل كوب ماء ستة ملاعق كبيرة حليب بودرة ثلاثة أرباع الكوب سكر علبة واحدة قشطة ( 170 غرام - المراعي أو نادك أو الصافي على حسب رغبتك والمتوفر لديك) إصبع واحد زبدة (113 غرام) مكسرات (لوز-كاجو-فستق-صنوبر-زبيب) على حسب رغبتك الطريقة توضع البف باستري في صينية في الفرن حتى تتحمر، تقريبا نصف ساعة. .1 نقوم بتكسير البف باستري ثم نحضر صينية بايركس ونضع نصف المقدار فيها ثم نضع طبقة المكسرات ثم النصف الآخر من البف باستري. .2 نقوم بخلط الحليب والسكر والقشطة والزبدة وتخلط جيدا. .3 توضع على النار حتى الغليان ثم تصب فوق العجينة وتدخل إلى الفرن لمدة تقريبا خمس دقائق وتقدم بعد إخراجها من الفرن وبالهناء والعافية. .4 يأتي في آخر الزمان قوم حدثاء الأسنان سفهاء الأحلام يقولون من خير قول البرية يمرقون من الإسلام كما يمرق السهم من الرمية لا يجاوز إيمانهم حناجرهم فأينما لقيتموهم فاقتلوهم فإن في قتلهم أجرا لمن قتلهم يوم القيامة رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
MuslimaEgyptian بتاريخ: 14 فبراير 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 فبراير 2004 (معدل) السلام عليكم، جزاكم الله خيرا على الوصفه..أنا جربتها اليوم أخيرا منذ ان سألت السؤال السنه الماضيه (الدنيا مشاغل بقى) :) الحمدلله طعمها "معقول" لأن طبعا مفيش زى طاجن ام على بتاع مصر، وخاصا المالكى ...وقاعده أهه بآكل منها ولو عليه كنت وزعت منها على أعضاء المنتدى :) (بس على مسؤوليتكم لو كان جرالكم حاجه..تلبك معوى، كده يعنى) :D ومعلش يا أخ KWA و اخ محمد أستأذنكم فى ان أضيف نقطتين من خبرتى اليوم: *يستحسن ان تطلى رقات الجلاش بالزبد لكى تتحمر بشكل أفضل ومتماسك.. *لا تترك المطبخ - ولو لدقائق معدوده - وانت بتغلى مزيج اللبن والزبد والكريم علشان ظاهره كده إسمها ان اللبن بيفور وبيبهدل الدنيا :huh: :o تم تعديل 14 فبراير 2004 بواسطة MuslimaEgyptian التوقيع مغلق للتحسينات :) . رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 14 فبراير 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 14 فبراير 2004 عجينة البف باستري ( عجينة هشة مثل السنبلة أو الكرامة - 400 غرام) خمسة أكواب ماء لكل كوب ماء ستة ملاعق كبيرة حليب بودرة يا عم محمد بيف أيه وبلوبيف أيه ... ماهو فيه أكياس أم على بتتباع جاهزة من " حلو الشام " وده بييجي من مصر ومتوفر في كل المحلات والصيدليات، وأقلب على طول في الصينية وحطها في الفرن وبالهنا والشفا .. ليه بنحب نكلكع الدنيا للناس وواحد زي حشيش تلاقيه يا حبت عيني عمال يسأل الرايح والجاي يطلع أيه البيف باستري ده ؟ وبعدين برضوا ليه حليب بودره ؟ .. ماله حليب الأبقار الطبيعي ... طعمه وفايدته أحسن ... مسلمة كتبت الحمدلله طعمها "معقول" لأن طبعا مفيش زى طاجن ام على بتاع مصر، وخاصا المالكى يا سيدي على المزاج العالي .. انا كده زاد إحترامي ليكي أكتر يا مسلمة ، أصل محسوبك برضوا صاحب مزاج وبأروح للمالكي مخصوص علشان أكل الرز أبو لبن بالمكسرات ...... وبجد أنا بأحترم أي شخص يتحدث بإجلال عن ام علي .. لأنها حلوى فريدة من نوعها ... وعلى فكرة فندق شيراتون الرياض بيبدعوا في عمايلها وكل ما يكون فيه سمينار أو أي إيفينت سواء لشركتنا أو الشركات الآخرى تلاقينا واخد ديلي في سناني وجري علشان أكل أم علي طبعاً مش علشان البيزنس ... تحياتي لكل الأخوة الذواقة .... وتذكرت الآن فقط مقولة " اللى بنى مصر كان في الأصل حلواني ... وعلشان الأمانة التاريخية كان بيبيع طواجن أم علي في مصر القديمة " الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
MuslimaEgyptian بتاريخ: 16 فبراير 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 16 فبراير 2004 (معدل) انا كده زاد إحترامي ليكي أكتر يا مسلمة ، أصل محسوبك برضوا صاحب مزاج وبأروح للمالكي مخصوص علشان أكل الرز أبو لبن بالمكسرات ...... mfb::) يعنى الحمدلله نقدر نقول انى على كده فى اللسته البيضه وبقى ليه ضهر فى المنتدى ينفعنى فى وقت الشده، (تطليع رخصه جديده، بناء أدوار عمارات زياده مخالفه للقانون كده يعنى) ..صح يا حضره المشرف يا ذويق؟ mc(: وبمناسبه المالكى، هو ليه فرع فى السعوديه؟ ولا تقصد اللى فى مصر.وعلى فكره، من احلى امهات العلى اللى أكلتهم :) كانت من حلويات تسيبس اللى فى جنينه مول بمدينه نصر...كانت روعه.. .. لأنها حلوى فريدة من نوعها ... أنا برضه رأيى انها تتربع فوق عرش الحلويات...تيجى نعمل Fan-club لحبيبه ام على كلمسه وفاء؟ B):) وثانيا، نمحى اسمها من القاموس السورى، علشان صديقتى لسه قايلالى اليوم ان ام على عندهم اسم حشره mfb: تم تعديل 16 فبراير 2004 بواسطة MuslimaEgyptian التوقيع مغلق للتحسينات :) . رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
se_ Elsyed بتاريخ: 19 فبراير 2004 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 19 فبراير 2004 ولا تقصد اللى فى مصر اللي في مصر طبعاً يا مسلمة ، أصل غاوي أروح أضرب كوارع ولحمة رأس - إسم الله على مقامك - في الحسين وبعدها أحبس برز بلبن أو ام علي عند المالكي ... تسيبس اللى فى جنينه مول بمدينه نصر تسيبس كويس لكن فيه محل حلويات مرتبط معايا بذكريات جميلة وهو " لابالما " اللي في روكسي وحيث ان كليتي كانت قريبة من هناك إلى حد ما فكنت بانزل روكسي من فترة للتانية علشان أعدي من جانبه وأشم ريحة الحلويات اللي بيعملها ... تيجي نعمل Fan-club لحبيبه ام على كلمسه وفاء؟ وانا هابقى اول عضو عامل في النادي ده ويا سلام لو نعمل كمان فريق كرة قدم وانا اللي أدربة ونكتسح بقى مانشيستر يونايتد وريال مدريد والاهلي والزمالك وجمهورية شبين .... والخطة سهلة جداً أحنا نجيب لعيبة الفرق التانية قبل الماتش ونفضل نأكلهم في ام علي لحد ما يتسطلوا - واحنا ما نكلش إلا بعد الماتش طبعاً - ... وننزل المبارة بقى نظبطهم ... وهانعينك مسئولة الأغذية والتموين بالنادي بمرتب لا يقل عن 5000 دولار ده غير مكافأت الفوز وومكن نفتح لك محل صغير بره النادي تبيعي فيه للجماهير اللي جايه تشجع أعلام وفانلات النادي بجانب طواجن أم علي - اللي هاكون موقع عليها بإسمي يعني طواجن سينييه - وسيبك بقى من علم النفس والمجانين والحاجات اللي تتعب الأعصاب دي .. وثانيا، نمحى اسمها من القاموس السورى، علشان صديقتى لسه قايلالى اليوم ان ام على عندهم اسم حشره سيبك من كلامهم يا مسلمة والله حتى لو سموها ام سحلول برضوا بنحبها كلنا ونعزها طول عمرنا .. جميع اعضاء ومجلس إدارة نادي " ام علي الرياضي " يرحبون بأختهم مسلمة إيجيبشان بعد عودتها من الأراضي الحجازية ويجددون لها البيعة كمسئولة عن غذاءهم color] الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق .. و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة .. فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً .. و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان