اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

حد هنا بيحب الفسيخ....؟


rewsha

Recommended Posts

العده الاول اللي هانجهزها

1-السمك .....2-ملح خشن ....3-.كركم (طبعا لونه اصفر )....والكركم غير الكاري علشان ماحدش يلخبط بينهم .....4-.شوال خيش من بتاع الرز ...وده ممكن توصي عليه اي بقال او سوبر ماركيت قريب منك من اللي بيبيعوا الرز بالكيلو ..اول ما يفضى عنده شوال يشيلهولك ....5-وده اهم حاجه في بودره بيضاء كده اسمها دنكار ...او دواء الجبنه

البودره دي يعرفها الناس اللي بيعملوا جبنه قديمه (مش يعني)او السواحليه او الدمايطه او الفلاحين دي بقه وظيفتها انها بتمنع فساد السمك او بمعنى اصح بتخليه نظيف ما فيهوش حاجات وحشه بتلعب وتتحرك (طبعا كلم فاهميني )

دي العده ...الطريقه بقه .........هاقوم اعمل كوباية شاي واجي اكتبهالكم علشان انا لسه واكله النهارده كمان فسيخ ومحتاجه احبس بكوباية شاي بنوعناع اخضر

(صحيح همه ليه دايما يقواوا احبس بكوباية شاي واحبس مين بالظبط؟) :blush2:

على فكرة... هو ده سبب انى مباكلش الفسيخ... عشان موضوع نضافته.. لانى على ما اسمع, اهم شرط ان الفسيخ يطلع حلو... انه يبوظ و يضرب و يبقى فيه حاجات من اللى حضرتك بتقولى عليها دى... :big_boss: و هو ده سبب امتناعى عن المش برضه... :phar: انا اعرف ناس ان مكانتش تاكل المش باللى بيلعب ده... يبقى ده مش "مش" اصلى..

بالنسبة للشاى و الحبس... ده عشان حبس الاكلة و تفضل موجودة و مسنودة زى ما هى فى المعدة :big_boss:

رب أخرجنا من القرية الظالم أهلها...

Je suis Québécois et je suis fier de l'être

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 67
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

العده الاول اللي هانجهزها

1-السمك .....2-ملح خشن ....3-.كركم (طبعا لونه اصفر )....والكركم غير الكاري علشان ماحدش يلخبط بينهم .....4-.شوال خيش من بتاع الرز ...وده ممكن توصي عليه اي بقال او سوبر ماركيت قريب منك من اللي بيبيعوا الرز بالكيلو ..اول ما يفضى عنده شوال يشيلهولك ....5-وده اهم حاجه في بودره بيضاء كده اسمها دنكار ...او دواء الجبنه

البودره دي يعرفها الناس اللي بيعملوا جبنه قديمه (مش يعني)او السواحليه او الدمايطه او الفلاحين دي بقه وظيفتها انها بتمنع فساد السمك او بمعنى اصح بتخليه نظيف ما فيهوش حاجات وحشه بتلعب وتتحرك (طبعا كلم فاهميني )

دي العده ...الطريقه بقه .........هاقوم اعمل كوباية شاي واجي اكتبهالكم علشان انا لسه واكله النهارده كمان فسيخ ومحتاجه احبس بكوباية شاي بنوعناع اخضر

(صحيح همه ليه دايما يقواوا احبس بكوباية شاي واحبس مين بالظبط؟) :phar:

على فكرة... هو ده سبب انى مباكلش الفسيخ... عشان موضوع نضافته.. لانى على ما اسمع, اهم شرط ان الفسيخ يطلع حلو... انه يبوظ و يضرب و يبقى فيه حاجات من اللى حضرتك بتقولى عليها دى... :big_boss: و هو ده سبب امتناعى عن المش برضه... :kez: انا اعرف ناس ان مكانتش تاكل المش باللى بيلعب ده... يبقى ده مش "مش" اصلى..

بالنسبة للشاى و الحبس... ده عشان حبس الاكلة و تفضل موجودة و مسنودة زى ما هى فى المعدة :big_boss:

على فكره الفسيخ مستحيل يكون فيه اي شيء ( بيلعب ) والا يبقى بايظ ميتاكلش .. المعلومه مغلوطه .. الفسيخ عيبه الوحيد الرائحه وفيما عدا ذلك كله مزايا :blush2:

كملي ياروشه وبالمناسبة .. جبتي الطريقة دي منين ؟

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..

رابط هذا التعليق
شارك

العده الاول اللي هانجهزها

1-السمك .....2-ملح خشن ....3-.كركم (طبعا لونه اصفر )....والكركم غير الكاري علشان ماحدش يلخبط بينهم .....4-.شوال خيش من بتاع الرز ...وده ممكن توصي عليه اي بقال او سوبر ماركيت قريب منك من اللي بيبيعوا الرز بالكيلو ..اول ما يفضى عنده شوال يشيلهولك ....5-وده اهم حاجه في بودره بيضاء كده اسمها دنكار ...او دواء الجبنه

البودره دي يعرفها الناس اللي بيعملوا جبنه قديمه (مش يعني)او السواحليه او الدمايطه او الفلاحين دي بقه وظيفتها انها بتمنع فساد السمك او بمعنى اصح بتخليه نظيف ما فيهوش حاجات وحشه بتلعب وتتحرك (طبعا كلم فاهميني )

دي العده ...الطريقه بقه .........هاقوم اعمل كوباية شاي واجي اكتبهالكم علشان انا لسه واكله النهارده كمان فسيخ ومحتاجه احبس بكوباية شاي بنوعناع اخضر

(صحيح همه ليه دايما يقواوا احبس بكوباية شاي واحبس مين بالظبط؟) :wub:

على فكرة... هو ده سبب انى مباكلش الفسيخ... عشان موضوع نضافته.. لانى على ما اسمع, اهم شرط ان الفسيخ يطلع حلو... انه يبوظ و يضرب و يبقى فيه حاجات من اللى حضرتك بتقولى عليها دى... :big_boss: و هو ده سبب امتناعى عن المش برضه... wst:: انا اعرف ناس ان مكانتش تاكل المش باللى بيلعب ده... يبقى ده مش "مش" اصلى..

بالنسبة للشاى و الحبس... ده عشان حبس الاكلة و تفضل موجودة و مسنودة زى ما هى فى المعدة :phar:

طب حضرتك قول من الاول وانا ادلك

والله ضحكتني بجد :kez:

على فكره ....انا من الناس دول :big_boss: .............................مش اللي بياكلوه بخيره لاْ لاْ ....

انا باقرف جدا وللعلم .مش باْكل المش عند اي حد .

لازم يكون مضمون وابص فيه كويس جدا

انا باحط الطبق قدامي يجي ربع ساعه الاول اركز فيه وبعدين اقرر اذا كنت هامد ايدي.......... وله هامد رجلي واقوم من على الاكل :blush2:

ده انا بصراحه لما قررت اعمل الفسيخ هنا .قررت علشان اضمن نظافته

كمان علشان في الطريقه بتاعتي باعرض الفسيخ للهواء عادي مش باحطه في كذا كيس وامنع عنه الهواء

لان علميا وصحيا عرفت ان في بكتيريا بتنموا في المحيط ده ...او الجو ده ...(اللا هوائي)

اسمها Clostridium Botulinum ودي اللي بتسبب تسمم الفسيخ

عشان كده الفسخانية البروفيشنال لازم يعملوا الفسيخ في صناديق خشب واللي بتكون متهوية بين الواح الخشب(وطبعا بيعملوا كده بالخبرة)

تم تعديل بواسطة rewsha
407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

على فكره الفسيخ مستحيل يكون فيه اي شيء ( بيلعب ) والا يبقى بايظ ميتاكلش .. المعلومه مغلوطه .. الفسيخ عيبه الوحيد الرائحه وفيما عدا ذلك كله مزايا :big_boss:

كملي ياروشه وبالمناسبة .. جبتي الطريقة دي منين ؟

بصي يا ضحى .يؤسفني اني اقول لك معلومتك انت اللي غلط .

احيانا ......باقول ....احيانا ....بنشتري الفسيخ وبيكون فيه واحده كده وله اتنين لما تفتحيه من جوه وبيبقى من بره زي الفل وريحته عاديه

علشان كده بنحط الدنكار ده اللي قولت انا عليه

اما بالنسبه للطريقه منين

فدي من ماما ربنا يكرمها ويخليهالي وتعلمني اكتر واكتر

ماما من اصول دمياطيه على فكره وبتعمل الفسيخ ده من زمان

لكن انا كنت باْكل وبس

لكن لما الظروف حكمت .وسافرت السعوديه .اتصلت بيها واخدت منها الطريقه .ونفذتها بالحرف

ولما النتيجه ظهرت .اتصلت بيها وقلت لها انا بيضت وشك قدام الحشود اللي كانت مستنيه نتيجة التجربه :big_boss:

على فكره .لو جربتيه بطريقتي دي مش هاتلاقي له ريحه خالص .لا وهوه بيتعمل ولا وهوه بيتاكل

ودي كانت الملحوظه اللي الكل اخد باله منها

تم تعديل بواسطة rewsha
407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

كل ولاد الناس بيحبوا الفسيخ

و انا منهم بالطبع :big_boss:

Vouloir, c'est pouvoir

اذا كنت لا تقرأ الا ما يعجبك فقط فإنك لن تتعلم ابدا

Merry Chris 2 all Orthodox brothers

Still songs r possible

رابط هذا التعليق
شارك

كل ولاد الناس بيحبوا الفسيخ

و انا منهم بالطبع :big_boss:

حضرت قلت كل ولاد الناس ...............بس ماكملتش ولاد الناس ال ....ايه ؟

ولاد الناس اللي مسافرين بره يعني؟

وله ولاد الناس الطيبين ؟

وله ايه بالضبط ؟

بس طلما حضرتك منهم .....يبقى ولاد الناس المصريين ولاد الاْصول الذواقين والذواقات :blush2: .... :phar:

صحيح هوه في سؤال محيرني .......

ياترى عندكم فسيخ في كندا ؟

وله اعمل واصدر لكم هناك وحضرتك تاخد التوكيل بتاع توزيع الفسيخ من عندي؟؟؟؟؟؟؟؟

ده هايبقى مشروع .......كده :big_boss:

407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

الحق اكمل الطريقه بقه علشان الناس ما تنساش اللي قولته قبل كده

بعد ما صفينا السمك كويس لمدة ربع ساعه كده وحطينا فيه الملح (الخلطه )ورصيناه على الشوال .وباقول شوال خيش علشان التهويه

نقوم نلف عليه الشوال ونربطه من الطرفين ويبقى عامل زي البمبونايه الكبيره

نغطيه بقى بعد كده بقماشه قديمه نظيفه علشان لو في دبانه رخمه ما تقفش على الشوال مباشرة ونحطه في مكان دافي شويه

انا عن نفسي كنت باحطه في البلكونه في الشمس وهوه متغطي بالقماشه طبعا واسيبه لحد المغرب وبعد المعرب ادخله ابيته في حضني :phar: في الدفا

في فرن البوتاجاز

وتاني يوم اطلعه يتشمس لحد المغرب وهكذا لمدة 3 ايام

بعدها نفتح الشوال ونكون مجهزين علبه كبيره بلاستيك بغطاء محكم نحط فيها ميه نضيفه من بتاعت الشرب مش الحنفيات وناخد خلطة الملح اللي على السمك ونفضيها على الميه وندوبها فيها واي ملح واقع في الشوال كذالك ندوبه في الميه ونرص السمك في الميه دي وندوق الميه بمعلقه نظيفه ولو محتاجه شوية ملح نزود .وياريت يكن ملح بكركم بدنكار برضو

المهم نقفل بقه العلبه عليه ونسيبها 3 ايام كمان والصبح نطلعه يتشمس بالعلبه المغلقه وبعد المغرب ندخله في الفرن .بس الفرن بيكون مش شغال لاحسن حد يولع عليه الفرن :big_boss:

المهم بعد 3 ايام بنفتح عليه وناخده ننظفه ونقطع الراْس بتاعته ونحطه في علبه فيها خل وزيت (اي زيت اكل) وليمون ونسيبه لمدة ساعتين وله حاجه في الخل والزيت والليمون قبل الاكل

ونقوم جايبين معاه بصل اخضر وعيش طازه وبالهنا والشفا

جربوه وادعولي .......بس ما تنسوش اهم حاجه

مايكونش فيه دم خالص ......ولازم الدنكار ده ...لكل كيلو ملعقه كبيره ....ونحط الملح كويس في الخياشيم والبطن

وتوته توته

فرغت الحدوته

هيه صحيح حدوته طويله شويه .....لاْ ....شويتين ...ثلاثه .

بس جربو ا ومش هاتندموا

ولو حد مره ماشي في الرياض ولقى محل مكتوب عليه (منفذ بيع للفسيخ المصري ...لصاحبته ...روشه هانم )

يبقى بتاعي :wub:

يدخل بس يقول كلمة السر (محاورات المصريين ) وانا هاعمل له( دسكاونت ) كبير :big_boss:

بافكر اعمل الكيلو ب 70 ريال ....ايه راْيكم ؟

بس من غير ضرب والنبي :blush2:

احنا ممكن نتفق على السعر ونتفاوض هنا :kez:

407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

يا اخواننا المحاورات ريحتها بقت زقرة قوى ومكمكمة

اقفلوا الموضوع ده لحسن النت يقفلوا المنتدى :big_boss: :blush2: :phar:

انا بصراحة مبحبش الفسيخ ولا حتى الرنجة..............الا بالحق هو فيه رنجة فى السعودية؟؟؟؟؟ :big_boss:

﴿ قال رسول الله صلى الله عليه وسلم
كلمتان خفيفتان على اللسان ثقيلتان فى الميزان حبيبتان الى الرحمن


24556918.jpg

nX0pp2.png
رابط هذا التعليق
شارك

لا بجد يا ناس عفارم :big_boss:

ميه ميه يا روشه هانم :big_boss:

شكرا على الطريقه .. ولو ان حتة ان الفسيخ يتحط فى الميه بعد 3 ايام من تمليحه جديده عليا .. يمكن عشان نتلافى انه ينشف .. وكمان انا بفضل زيت الزيتون بدل الزيت العادى ... يعنى زيت الزيتون يليق بمقام الفيسخ المفتخر ده :blush2:

اللهم أرنا الحق حقا و ارزقنا اتباعه

و أرنا الباطل باطلا و ارزقنا اجتنابه

آمين آمين آمين

رابط هذا التعليق
شارك

يا اخواننا المحاورات ريحتها بقت زقرة قوى ومكمكمة

اقفلوا الموضوع ده لحسن النت يقفلوا المنتدى :lol: :lol: :lol:

انا بصراحة مبحبش الفسيخ ولا حتى الرنجة..............الا بالحق هو فيه رنجة فى السعودية؟؟؟؟؟ :closedeyes:

عدم المؤاخذة... بس هو حضرتك كان نفسك تطلع مقفلاتى؟ اصلى ملاحظ انك ما شاء الله... كل شوية تدخل فى موضوع و تقول اقفلوه.

الحمدلله انك مش مشرف.. wst::

انا بهزر معاك... بس بلاش ثقافة "التقفيل" اللى عندك دى.... ده احنا ما صدقنا موضوع "يطرى" الجو شوية فى المنتدى :lol:

رب أخرجنا من القرية الظالم أهلها...

Je suis Québécois et je suis fier de l'être

رابط هذا التعليق
شارك

يا اخواننا المحاورات ريحتها بقت زقرة قوى ومكمكمة

اقفلوا الموضوع ده لحسن النت يقفلوا المنتدى :lol

انا بصراحة مبحبش الفسيخ ولا حتى الرنجة..............الا بالحق هو فيه رنجة فى السعودية؟؟؟؟؟ :closedeyes:

عدم المؤاخذة... بس هو حضرتك كان نفسك تطلع مقفلاتى؟ اصلى ملاحظ انك ما شاء الله... كل شوية تدخل فى موضوع و تقول اقفلوه.

الحمدلله انك مش مشرف.. wst::

انا بهزر معاك... بس بلاش ثقافة "التقفيل" اللى عندك دى.... ده احنا ما صدقنا موضوع "يطرى" الجو شوية فى المنتدى :lol:

والله انت زى العسل اخى العزيز .أضحك الله سنك wst:: .. ومين سمعك :lol: .. انا فعلا دخلت الموضوع ده من قبيل التطريه والترويح والتقاط الانفاس ..((علشان دماغى متضربش ..وش سمير غانم فى المتزوجون وهو بيشرب شوربة لينا)) :lol: المحاورات النهارده تعج بالموضوعات الساخنه والملتهبه :lol: ..... والموضوع ده زى استراحه الواحد بيريح فيها شويه .. بس المشكله ان روشه هانم :lol: جرت ريقى بجد على الفسيخ ...او اى سمك مملح ..دنا حتى بفكر اكسر حده كسل الويك ايند... وانزل اخد العربيه ...واروح اجيب علبتين تلاته انشوجه مملحه كبديل للفسيخ اللى الواحد محروم منه :lol:

اللهم أرنا الحق حقا و ارزقنا اتباعه

و أرنا الباطل باطلا و ارزقنا اجتنابه

آمين آمين آمين

رابط هذا التعليق
شارك

جيتي عالجرح يا روشه يا بنتي

وأسمحي لي أقول لك يابنتي في وسط الكلام

أنا رائد من رواد جمعية " الجغرافيا والتاريخ ... في روائع الفسيخ "

بس باكله كل فترة طويلة طبعاً وله عندي طقوس خاصة

اولاً يكون يوم جمعة بعد الصلاة

ثانياً : بعد ما الجريمة تتم لازم الواحد يحبس نفسه في البيت طول اليوم حتى مهما حط برفان وحركات .. فالعملية بتبقى نفسية مش أكتر

لكن بشكل عام يمكن دي الاكلة الوحيدة اللي باضرب فيها بتاع 4 أرغفه من العيش المحسن ..

ومش عارف ليه بأحس بأصولي الفرعونية وأنا باكل فسيخ ... أصلها أكله فرعونية اصيلة مع البصل والليمون والعيش السُخن ..

بصراحه .. دي فاكسين طبيعي ضد انفلونزا الخفافيش المنتشرة اليومين دول وحاجه تطلع البرد من جتت الواحد

=============

واحد بقى هايطلع يقول لي دلوقت : طالما الفسيخ طلعت أكلة فرعونية ... يبقى لازم اللي يحكم مصر واحد فسخاني ... أو نسلم لمصر لبتوع نبروه - المنصورة - حيث أنهم مشهورين بالفسيخ وبالتالي هما أولى بحكم مصر

دمتم سالمين

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

يا سى السيد :closedeyes: .. اللى بنى .. بنى مصر .. كان فى الأصل... فسخانى :lol:

اللهم أرنا الحق حقا و ارزقنا اتباعه

و أرنا الباطل باطلا و ارزقنا اجتنابه

آمين آمين آمين

رابط هذا التعليق
شارك

يا اخواننا المحاورات ريحتها بقت زقرة قوى ومكمكمة

اقفلوا الموضوع ده لحسن النت يقفلوا المنتدى gsm:: :sad: po::

انا بصراحة مبحبش الفسيخ ولا حتى الرنجة..............الا بالحق هو فيه رنجة فى السعودية؟؟؟؟؟ :lol:

اللي ما بيحبش حد .......ما بيروحش يكلمه

واللي ما بيحبش مكان .......ما بيروحوش يقعد فيه

واللي ما بيحبش اكل .....ما بياْكلهوش

واللي ما بيحبش الفسيخ ........ما يدخلش الموضوع بتاعه wst:: et:(

ثم ان .... انا راضي وابوها راضي .....مالك ومالنا انت ياقاضي

ناس بتحب الفسيخ وناس بتعشقه ........اللي ما بيحبهوش ما يقربلهوش :wub:

عموما خد حضرتك الورده دي wst:: ورده بلدي حمراء ....شم فيها بدل ما تدخل هنا وتشم ريحة الفسيخ

407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

مرة زمان شوفت الوالدة بتعمله

جابت السمك البورى الطازج وغسلته كويس وتركته ينشف شوية وقامت بحشو رأسة بالملح والشطه الخفيفة وتقريبا جوز طيب على ما اتذكر

وبدأت فى رصة فى حلة طبقة اولى ووضعت فوق الطبقة رشة من الخلطة وليمون وهكذا حتى صارت طبقات وفى الاخر وضعت ليمون كتير وزيت واحكمت غلق الحلة ووضعتها يجى فى عشر اكياس وتركته اسبوعين

افهم من كده ان حضرتك من عشاق الفسيخ؟

طب جرب طريقتي بقه وقولها للناس اللي بتحبهم ...وهمه هايدعولك :lol:

407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

يا اخواننا المحاورات ريحتها بقت زقرة قوى ومكمكمة

اقفلوا الموضوع ده لحسن النت يقفلوا المنتدى :sad: po:: et:(

انا بصراحة مبحبش الفسيخ ولا حتى الرنجة..............الا بالحق هو فيه رنجة فى السعودية؟؟؟؟؟ :lol:

عدم المؤاخذة... بس هو حضرتك كان نفسك تطلع مقفلاتى؟ اصلى ملاحظ انك ما شاء الله... كل شوية تدخل فى موضوع و تقول اقفلوه.

الحمدلله انك مش مشرف.. wst::

انا بهزر معاك... بس بلاش ثقافة "التقفيل" اللى عندك دى.... ده احنا ما صدقنا موضوع "يطرى" الجو شوية فى المنتدى :wub:

اولا ياباشا بالنسبة لموضوع الفسيخ ان بهزر وباين من المداخلة wst::

ثانيا: بذمتك ودينك الواحد مش كان عنده حق؟؟؟؟؟؟؟؟؟ والدليل ان الموضوع اتقفل لعدم الاحراج :lol: gsm::

ثالثا كل واحد براحته و( عموما انا استقالتى جاهزة فى اى وقت...........اشمعنى مانويل جوزيه) :blush2

: wst:: :roseop

﴿ قال رسول الله صلى الله عليه وسلم
كلمتان خفيفتان على اللسان ثقيلتان فى الميزان حبيبتان الى الرحمن


24556918.jpg

nX0pp2.png
رابط هذا التعليق
شارك

ا اخواننا المحاورات ريحتها بقت زقرة قوى ومكمكمة

اقفلوا الموضوع ده لحسن النت يقفلوا المنتدى wst:: gsm:: :sad:

انا بصراحة مبحبش الفسيخ ولا حتى الرنجة..............الا بالحق هو فيه رنجة فى السعودية؟؟؟؟؟ :lol:

عدم المؤاخذة... بس هو حضرتك كان نفسك تطلع مقفلاتى؟ اصلى ملاحظ انك ما شاء الله... كل شوية تدخل فى موضوع و تقول اقفلوه.

الحمدلله انك مش مشرف.. wst::

انا بهزر معاك... بس بلاش ثقافة "التقفيل" اللى عندك دى.... ده احنا ما صدقنا موضوع "يطرى" الجو شوية فى المنتدى po::

اولا ياباشا بالنسبة لموضوع الفسيخ ان بهزر وباين من المداخلة et:(

يافندم احنا عارفين ان حضرتك بتهزر طبعا ....

واحنا كمان بنهزر معاك :wub:

تم تعديل بواسطة rewsha
407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

جيتي عالجرح يا روشه يا بنتي

وأسمحي لي أقول لك يابنتي في وسط الكلام

أنا رائد من رواد جمعية " الجغرافيا والتاريخ ... في روائع الفسيخ "

هوه انا دايما كده باجي على الجرح يا سي السيد يا والدي ؟

واسمحلي اقول لك يا والدي بما ان انا زي بنتك برضو wst::

حتى في موضوع الاربعتاشر باكوا بتاعك لما قلت لك ممكن استلف لي كام الف من مشاركاتك واديلك بدالهم ورد بلدي :lol:

ساعتها قلت لي ........جيتي على الجرح يا مدام روشه ...اصل انا باحب الورد جدا

بس والله انا مش مستقصداك gsm::

تم تعديل بواسطة rewsha
407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

يا سى السيد wst:: .. اللى بنى .. بنى مصر .. كان فى الأصل... فسخانى po::

100% :sad: :lol: ايوه كده ....انا عاوزه مشجعين

ربنا يجبر بخاطر حضرتك زي مانت دايما جابر بخاطري gsm::

407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

لا بجد يا ناس عفارم wst::

ميه ميه يا روشه هانم gsm::

شكرا على الطريقه .. ولو ان حتة ان الفسيخ يتحط فى الميه بعد 3 ايام من تمليحه جديده عليا .. يمكن عشان نتلافى انه ينشف .. وكمان انا بفضل زيت الزيتون بدل الزيت العادى ... يعنى زيت الزيتون يليق بمقام الفيسخ المفتخر ده :sad:

ربنا يخليك

وفعلا موضوع ان الفسيخ يتحط في ميه بعد 3 ايام جديده على ناس كتير .بس عن تجربه بيبقى طري وعامل زي الزبده وبيسيح في بق الواحد كده وهوه بياْكل منه :lol:

407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

  • الموضوعات المشابهه

    • Guest أبو العريف
      0
      http://www.bbc.com/travel/story/20170323-the-deadly-dish-people-love-to-eat Every year, the Egyptian Ministry of Health issues a warning: stay away from feseekh, the country’s traditionally salty – and smelly – fermented mullet fish that dates back thousands of years. If not prepared properly, the Ministry has cautioned, the spoiled fish can lead to botulism poisoning and, in rare cases, death. At Shaheen for Salted Fish and Caviar, Cairo’s famed fish shop specialising in the putrid de
    • 25
      السلام عليكم و رحمة الله و بركاته أيها المحاورون و المحاورات .. و بالأخص المغتربين منكم و المغتربات .. و اللي بيستنوا أي فرصه حد جاي من مصر و يطلبوا منه الفسيخ بالذات .. إسمعوا و إعوا .. فإن ما فات قد فات .. و زمن الفسيخ هو الزمن الآت القصه و ما فيها يا جماعه انه بمناسبة إقتراب شم النسيم و كل عام و الجميع بخير .. قررت أشارككم بطريقتي لعمل الفسيخ علشان الكل يشم النسيم براحته الطريقه مجربه أكثر من مره و الحمد لله... و النتيجه أكثر من رائعه و آخرها إنهرضه إتغدينا فسيخ فوق الو
    • 3
      سؤال ... مطروح منذ قيام الثورة المصرية المجيدة وحتى يومنا هذا ... سؤال قد يكون في بال الكثير من المصريين الذين اصبحوا بلا فهم او دراية بما يجري حولهم في ظل حالة التضليل والتشتت التي اشترك فيها المجلس العسكري والاحزاب والمهتمين بالشأن السياسي لعموم المصريين. فقد يرى المواطن المصري في ما يحدث الان من مظاهرات واعتصامات متكرره بانها فوضى خلاقة وممنهجة لتعطيل سير البلاد نجو الديمقراطية والبناء والرغبة الملحة في اسقاط هيبة الدولة واهانة الجيش المصري ... وهي الافكار التي استطاع المجلس العسكري ان يزرعه
    • 16
      رصد | مصر| تهيب وزارة الصحة بالمواطنين الامتناع نهائيا عن تناول الفسيخ، نظرا لما يمثله من خطر داهم على صحتهم، حيث إن طريقة تحضيره غالبا ما تكون غير آمنة من الناحية الصحية لقلة استخدام الملح بالفسيخ، بالإضافة إلى استخدام الأسماك الطافية على سطح الماء، والتي نفقت وتعرضت لأشعة الشمس، وبدأت تنتفخ وتتحلل وانبعثت منها رائحة كريهة، ثم يضاف إليها بعد ذلك قليل من الملح، ويتم بيعها على أنها فسيخا بعد 3 أو 4 أيام#RNN
    • 26
      ايه رأيكم في اللي يوعد مواطن مطحون غلبان وحيد متغرب شريد بفسيخه مصريه لولبيه و يقلبه قلبة مفتريه غير انسانيه تطنيشيه؟ smk: عايز رأيكم حضرت الطبق و الصينيه و جبت اللمون و الزيت و العيش السخن و استنيت استنيت استنيت خلفت ليه الميعاد ايه اللي نساك مواعيدي؟ :P الفسيخ راح يفسد و انا اللي صايده بإيدي :) و البصل راح يترمي و ابكي في ليلة عيدي ;) يا ترى المقصود طال غيابه ليه ده الفؤاد حيدوب لإنشغاله عليه س : من هو السيد المقصود؟ :)
×
×
  • أضف...