-
المتواجدون الآن 0 أعضاء متواجدين الان
- لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
-
الموضوعات المشابهه
-
6السمكة سبيطى أو ايه مش عارف اسمها فى اى مكان تانى بس الحقيقة رائعة هى سمكة لحمها أبيض بدون شوك طرية أوى المهم أول حاجة هننظفها ونتبلها بالليمون والملح وبعدين نعمل لها خلطة عبارة عن جزر مقطع وطماطم مقطعة وفلفل أخضر والجميع متبل بالفلفل الأسود والكمون والكسبرة المطحونة هندبلهم على النار فى زيت زيتون قبل ما نحشى بهم السمك وفى مكان تسوية الحشوة هنحط قطع بطاطس صغيرة مع زعتر معة التقليب حتى تتنضج بنسبة 80% بعده هنجمع الكل فى صينية وندخلهم فرن حامى لمدة 20 دقيقة ونخرجهم نقدمهم مع أرز كما هو مبي
بواسطة بندق أفندى
كُتب -
6تف الضانى تقليدى لكن بطريقة غير تقليدية الكتف يتبل الخل الليمون والملح والفلفل والزبادى والبصل ونصنع شقوق فى الكتف نضع فيها قرفة عيدان خشب لمدة ساعة ثم نضعها فى صينية على النار ونغطيها بصينية أخرى .. تبدأ فى فرز عصارتها كل شوية ناخد من العصارة ونسقيها .. ونقلبها من وقت لأخر .. اذا جفت العصارة نضيف القليل من الماء .. وكذلك حتى تنضج .. كل كيلو يحتاج حوالى 50 دقيقة حتى يتم نضجها وهذا غير التقليدى انها ليست فى الفرن البطاطس متبلة بزيت زيتون مع حبق (عطرى مثل النعناع - مفترض كان يبقى روز مارى بس
بواسطة بندق أفندى
كُتب -
5زى العادة ساعات كتير مش بنعرف هناكل ايه .. طيب حددنا الجمعة سمك طيب سمك ايه وازاى؟ المهم بعد لف .. اشتريت السمكة دى وهى ما يعرف فى الخليج بالنويبى أو فى مصر باللوت (قريبة الحاج فوزى) المهم تعمل فيها ايه يا بندق تعمل فيها يا بندق جت كده .. السمكة مفتوحة من الظهر ونخليها من الشوك .. وفى اللون المسألة بسيطة لأنه عبارة سلسلة الظهر فقط .. من الداخل متبله بخل بلسمك وملع وعصير ليمون وتوم وزنجبيل مفرومين ناعم كانه معجون .. ومعاها كم شرحة ليمون وفلفل أخضر وتدهن خل بلسمك وتدخل افرن الحامى لمدة 40 دقي
بواسطة بندق أفندى
كُتب -
0السمكة لا يمكن النفس تيجى عليها .. لأنها شكلها وهى سليمة مش حلو نهائى .. مش عارف ليه تذكرت انها زى الفأر .. راس كبيرة .. والجسم مسحوب لرفيع فى النهاية .. هى كلها عاملة زى ذيل الفيل .. :lol: المهم هى عشان كده رخيصة جدا .. يعنى لو الواحد مش بينكسف ممكن ياخدها ببلاش .. صارت خناقة بينى وبين البياع .. عشان يسلخها وهو مش راضى .. المهم قلت خلاص أقوم انا بالمهمة .. لأنه جلدها شديد الزفارة فلابد من سلخها وازالة العمود الفقرى أيضا .. تتبل فى خل وليمون وملح لمدة نصف ساعة .. تحشى ببقدونس وكرافس وفلفل
بواسطة بندق أفندى
كُتب -
0الفكرة جت من كلام فتفوتة هانم عن انها بتشيل الجلد قبل تسوية الدجاج .. قلت لازم أخليه أساسى فى القصة واللى عاوز يشيله يشيله .. بعد غسيل الدجاجة وتتبيلها بملح وفلفل أسود برة وجوة وخل عنب وعصير ليمون .. ببساطة كأننا بنحشى الحمام .. بالأصبع وبحرص نخلى الجلد عن الدجاجة .. من ناحية الرقبة ثم نجهز الخلطة وهى عبارة عن زنجبيل مبشور وتوم مفروم وبصل أخضر وزيت زيتون وملح وفلفل اسود وجوزة الطيب وزعتر جاف وشبت أخضر مفروم وخل بلسمك (يمكن أى خل) ثم نحشى الخلطة بين الجلد واللحم ونتركها حوالى نصف ساعة
بواسطة بندق أفندى
كُتب
-
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان