اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

جمبري بالخضروات


goodfaith

Recommended Posts

السلام عليكم ورحمة الله

تحية كبيرة للشيف بندق وانا لسه باستمتع بمشاهدة المواضيع لاني متواجدتش في قسم المطبخ الا من يومين بصراحة بصمة واضحة ومميزة

انا ليا حوالي اسبوع باجول النت شرقا وغربا بادور على اكلة بس للاسف مش عارفة الاقيها

هيا جمبري مقشر ومعاها فلفل اخضر وبروكلي وجزر ممكن فاصوليا صفراء او ذرة صغيرة معلبة وبيكون الصوص شفاف كده ولذيذ طيب انا اللي محيرني التوابل اللي فيها والصوص ده ممكن يتعمل ازاي مش قادة اتخيل انه بالدقيق او النشا

مش عارفة اصل الاكلة دي صيني ولا ايه بس نفسي اعرف طريقتها

اذا ممكن اي مساعدة اكون شاكرة جدا

قال رسول الله صلى الله عليه و سلم :

( أنا زعيم ببيت في ربض الجنة لمن ترك المراء وإن كان محقا، وببيت في وسط الجنة لمن ترك الكذب وإن كان مازحاً، وببيت في أعلى الجنة لمن حسَّن خُلُقَه )

صدق رسول الله صلى الله عليه وسلم

رابط هذا التعليق
شارك

من ساعة ما قرأت الموضوع عمال اتخيل الأكلة واللى أكلتها فعلا بس فين ومتى مش فاكر ..

اعتقد انه ممكن نعملها بالطريقة التالية ..

بصل يدبل فى زبدة ثم يضاف له الخضار المقطع ..

الصوص المستخدم هيكون كما شوربة الأرز زمان بتاعت الأطفال رز مطحون يغلى حتى ينضج (هو اللى هيعمل صوص شفاف)

التوابل المستخدمة .. خل مع فلفل أبيض مع شوربة دجاج او شوربة سمك سالفة الاعداد .. وكله هيمتزج مع بعضه ويعطى النكهة المطلوبة

بس خلينى أجرب فيا الأول عشان اقول ضبطت ولا لأ؟

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

طب والله لسه بقول يا بت يا لمضمض....ما تفتكسي النهاردة جمبري...و لقيت السماء تستجيب... احمدك يا رب

انا بتخيل الاكلة ايه بقي

زبدة.....بصل مبشور.....ياخد لون دهبي

نشوح فيه الجمبري كده...حوالي 3 دقايق

نرفع الجمبري و نخلي البصل المدبل

نحط الخضار... بس انا بحب البصل الاخضر الحقيقة.....يتشوح برضه..... و بعدين ننزل بجزر مبشور... فلفل و لو ملون يبقي حكاية

ننططهم كده في الطاسة شوية.... (عادة فيه حاجات هتتنطط بره الطاسة..... عادي جدا.....آديني بنأكل الارض معانا)

ممكن نحط بقي مشروم و ذرة

و نتبل بقي......

الصوص... أنا كنت بفكر في حاجة دقتها في شرق آسيا كده.... اللي هي بودرة لبن جوز الهند.... مش عارفة هتمشي و لا ايه... بس انا جربتها في الفراخ كانت حكاية

و في الاخر طبعا نحط الجمبري اللي كان قاعد لوحده بره

و اخلط بقي كله علي بعض

متهيالي دي تتاكل كده مع عيش محمص.... و يا سلام لو عليه زبدة و توم...... يا خرااااااااااااااشي......هي دي اسلحة الدمار الشامل اللي امريكا قاعدة تدور عليها في العراق

طب علي راي استاذ بندق افندي بيه.....(مش اتفقنا من زمان... نست و لا ايه)...... انا هجرب.....

و لو مظهرتش في خلال يومين...

لا هآجي و أقولكم

فوتكم بعافية

رابط هذا التعليق
شارك

ممممم طيب شوربة الارز دي نسلق شوية ارز مطحون ونحط المية بتاعتهم بس على الجمبري والخضار ولا الخليط طله الرز بالمية

وغالبا اكيد حضرتك اكلتها في مطعم لانها منتشرة جدا في المطاعم خصوصا الصينية

وعايزة اقولكم حاجة كمان على الخضار بيكون لونه زاهي جدا وكرانشي مش دبلان ومستوي بس طعمه يمييي

قال رسول الله صلى الله عليه و سلم :

( أنا زعيم ببيت في ربض الجنة لمن ترك المراء وإن كان محقا، وببيت في وسط الجنة لمن ترك الكذب وإن كان مازحاً، وببيت في أعلى الجنة لمن حسَّن خُلُقَه )

صدق رسول الله صلى الله عليه وسلم

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا لمضمض انتى تحفونة جدا

جو فيث بتقول صوص شفاف يعنى ما يفعش الجزر المبشور بتاعك لأنه هيخليه أصفريكا ..

هو فيه حاجة معينة بتعمل الصوص الشفاف ده بس مش فاكر .. وعليه افتكست الرز بدل الدقيق

حليب جوز الهند كمان بيخليه أبيض اللهم الا اذا كان ماء جوز الهند هو سميك شوية وشفاف الى حد ما

والى حد ما بيكون سميك شوية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ممممم طيب شوربة الارز دي نسلق شوية ارز مطحون ونحط المية بتاعتهم بس على الجمبري والخضار ولا الخليط طله الرز بالمية

وغالبا اكيد حضرتك اكلتها في مطعم لانها منتشرة جدا في المطاعم خصوصا الصينية

وعايزة اقولكم حاجة كمان على الخضار بيكون لونه زاهي جدا وكرانشي مش دبلان ومستوي بس طعمه يمييي

الخضار بتشوح لمدة 3 دقايق وبيتحط مع الجمبرى قبل ما نشيله من على النار ب 3 دقايق كمان يعنى مش هيلحق يتسوى

خلى بالك انا باقولك على حاجة افتكاسية ما عملتهاش ..

بس الخضار والجمبرى والشمبينيون مرات كتيرة فيها افتكاسات ..

كل الأكل الصينى يطهى على نار قوية للحظات حتى يحتفظ بكامل فوايده

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

طب والله لسه بقول يا بت يا لمضمض....ما تفتكسي النهاردة جمبري...و لقيت السماء تستجيب... احمدك يا رب

انا بتخيل الاكلة ايه بقي

زبدة.....بصل مبشور.....ياخد لون دهبي

نشوح فيه الجمبري كده...حوالي 3 دقايق

نرفع الجمبري و نخلي البصل المدبل

نحط الخضار... بس انا بحب البصل الاخضر الحقيقة.....يتشوح برضه..... و بعدين ننزل بجزر مبشور... فلفل و لو ملون يبقي حكاية

ننططهم كده في الطاسة شوية.... (عادة فيه حاجات هتتنطط بره الطاسة..... عادي جدا.....آديني بنأكل الارض معانا)

ممكن نحط بقي مشروم و ذرة

و نتبل بقي......

الصوص... أنا كنت بفكر في حاجة دقتها في شرق آسيا كده.... اللي هي بودرة لبن جوز الهند.... مش عارفة هتمشي و لا ايه... بس انا جربتها في الفراخ كانت حكاية

و في الاخر طبعا نحط الجمبري اللي كان قاعد لوحده بره

و اخلط بقي كله علي بعض

متهيالي دي تتاكل كده مع عيش محمص.... و يا سلام لو عليه زبدة و توم...... يا خرااااااااااااااشي......هي دي اسلحة الدمار الشامل اللي امريكا قاعدة تدور عليها في العراق

طب علي راي استاذ بندق افندي بيه.....(مش اتفقنا من زمان... نست و لا ايه)...... انا هجرب.....

و لو مظهرتش في خلال يومين...

لا هآجي و أقولكم

فوتكم بعافية

لماضة انتي بتفكريني بصديقة عمري من ايام الكلية ولاني سألتها مرار وتكرارا انتي بتكتبي في المحاورات تقولي مظلومة يا بيه كان زماني متاكدة انك هيا 100%

المهم الوصفة دي اكلتها في اكتر من مكان وبانواع مختلفة من الخضروات بس ابدا مكانش فيها مشروم لانه طري ولا جزر مبشور wst::

عشان متزعليش بس ممكن تحطي بصل اخضر بس يكون قطع كبيرة عشان ميدوبش لانها بتكون الخضار فيها سليم ولونه زاهي وفيه حتة قرمشة كده

والذرة كيزان صغيرة brd:: بصي انا هاقولك انتي شكلك كده افتكستي اكلة تانية جربي وقولي لنا الاخبار ولو قلتي لي انها تبع اسلحة الدمار الشامل اوعدك اني اعملها واطمني بوردة لبن جوز الهند متوفرة عندنا والبركة في الصينيين اللي عاملين اجتياح لكل دول العالم

ومستنيينك يا لماضة

قال رسول الله صلى الله عليه و سلم :

( أنا زعيم ببيت في ربض الجنة لمن ترك المراء وإن كان محقا، وببيت في وسط الجنة لمن ترك الكذب وإن كان مازحاً، وببيت في أعلى الجنة لمن حسَّن خُلُقَه )

صدق رسول الله صلى الله عليه وسلم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...