goodfaith بتاريخ: 10 يناير 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 10 يناير 2010 السلام عليكم ورحمة الله تحية كبيرة للشيف بندق وانا لسه باستمتع بمشاهدة المواضيع لاني متواجدتش في قسم المطبخ الا من يومين بصراحة بصمة واضحة ومميزة انا ليا حوالي اسبوع باجول النت شرقا وغربا بادور على اكلة بس للاسف مش عارفة الاقيها هيا جمبري مقشر ومعاها فلفل اخضر وبروكلي وجزر ممكن فاصوليا صفراء او ذرة صغيرة معلبة وبيكون الصوص شفاف كده ولذيذ طيب انا اللي محيرني التوابل اللي فيها والصوص ده ممكن يتعمل ازاي مش قادة اتخيل انه بالدقيق او النشا مش عارفة اصل الاكلة دي صيني ولا ايه بس نفسي اعرف طريقتها اذا ممكن اي مساعدة اكون شاكرة جدا قال رسول الله صلى الله عليه و سلم : ( أنا زعيم ببيت في ربض الجنة لمن ترك المراء وإن كان محقا، وببيت في وسط الجنة لمن ترك الكذب وإن كان مازحاً، وببيت في أعلى الجنة لمن حسَّن خُلُقَه ) صدق رسول الله صلى الله عليه وسلم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 11 يناير 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 يناير 2010 من ساعة ما قرأت الموضوع عمال اتخيل الأكلة واللى أكلتها فعلا بس فين ومتى مش فاكر .. اعتقد انه ممكن نعملها بالطريقة التالية .. بصل يدبل فى زبدة ثم يضاف له الخضار المقطع .. الصوص المستخدم هيكون كما شوربة الأرز زمان بتاعت الأطفال رز مطحون يغلى حتى ينضج (هو اللى هيعمل صوص شفاف) التوابل المستخدمة .. خل مع فلفل أبيض مع شوربة دجاج او شوربة سمك سالفة الاعداد .. وكله هيمتزج مع بعضه ويعطى النكهة المطلوبة بس خلينى أجرب فيا الأول عشان اقول ضبطت ولا لأ؟ حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لماضة مصرية جدا بتاريخ: 11 يناير 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 يناير 2010 السلام عليكم و رحمة الله و بركاته طب والله لسه بقول يا بت يا لمضمض....ما تفتكسي النهاردة جمبري...و لقيت السماء تستجيب... احمدك يا رب انا بتخيل الاكلة ايه بقي زبدة.....بصل مبشور.....ياخد لون دهبي نشوح فيه الجمبري كده...حوالي 3 دقايق نرفع الجمبري و نخلي البصل المدبل نحط الخضار... بس انا بحب البصل الاخضر الحقيقة.....يتشوح برضه..... و بعدين ننزل بجزر مبشور... فلفل و لو ملون يبقي حكاية ننططهم كده في الطاسة شوية.... (عادة فيه حاجات هتتنطط بره الطاسة..... عادي جدا.....آديني بنأكل الارض معانا) ممكن نحط بقي مشروم و ذرة و نتبل بقي...... الصوص... أنا كنت بفكر في حاجة دقتها في شرق آسيا كده.... اللي هي بودرة لبن جوز الهند.... مش عارفة هتمشي و لا ايه... بس انا جربتها في الفراخ كانت حكاية و في الاخر طبعا نحط الجمبري اللي كان قاعد لوحده بره و اخلط بقي كله علي بعض متهيالي دي تتاكل كده مع عيش محمص.... و يا سلام لو عليه زبدة و توم...... يا خرااااااااااااااشي......هي دي اسلحة الدمار الشامل اللي امريكا قاعدة تدور عليها في العراق طب علي راي استاذ بندق افندي بيه.....(مش اتفقنا من زمان... نست و لا ايه)...... انا هجرب..... و لو مظهرتش في خلال يومين... لا هآجي و أقولكم فوتكم بعافية رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
goodfaith بتاريخ: 11 يناير 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 يناير 2010 ممممم طيب شوربة الارز دي نسلق شوية ارز مطحون ونحط المية بتاعتهم بس على الجمبري والخضار ولا الخليط طله الرز بالمية وغالبا اكيد حضرتك اكلتها في مطعم لانها منتشرة جدا في المطاعم خصوصا الصينية وعايزة اقولكم حاجة كمان على الخضار بيكون لونه زاهي جدا وكرانشي مش دبلان ومستوي بس طعمه يمييي قال رسول الله صلى الله عليه و سلم : ( أنا زعيم ببيت في ربض الجنة لمن ترك المراء وإن كان محقا، وببيت في وسط الجنة لمن ترك الكذب وإن كان مازحاً، وببيت في أعلى الجنة لمن حسَّن خُلُقَه ) صدق رسول الله صلى الله عليه وسلم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 11 يناير 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 يناير 2010 والله يا لمضمض انتى تحفونة جدا جو فيث بتقول صوص شفاف يعنى ما يفعش الجزر المبشور بتاعك لأنه هيخليه أصفريكا .. هو فيه حاجة معينة بتعمل الصوص الشفاف ده بس مش فاكر .. وعليه افتكست الرز بدل الدقيق حليب جوز الهند كمان بيخليه أبيض اللهم الا اذا كان ماء جوز الهند هو سميك شوية وشفاف الى حد ما والى حد ما بيكون سميك شوية حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 11 يناير 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 يناير 2010 ممممم طيب شوربة الارز دي نسلق شوية ارز مطحون ونحط المية بتاعتهم بس على الجمبري والخضار ولا الخليط طله الرز بالمية وغالبا اكيد حضرتك اكلتها في مطعم لانها منتشرة جدا في المطاعم خصوصا الصينية وعايزة اقولكم حاجة كمان على الخضار بيكون لونه زاهي جدا وكرانشي مش دبلان ومستوي بس طعمه يمييي الخضار بتشوح لمدة 3 دقايق وبيتحط مع الجمبرى قبل ما نشيله من على النار ب 3 دقايق كمان يعنى مش هيلحق يتسوى خلى بالك انا باقولك على حاجة افتكاسية ما عملتهاش .. بس الخضار والجمبرى والشمبينيون مرات كتيرة فيها افتكاسات .. كل الأكل الصينى يطهى على نار قوية للحظات حتى يحتفظ بكامل فوايده حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
goodfaith بتاريخ: 11 يناير 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 11 يناير 2010 السلام عليكم و رحمة الله و بركاتهطب والله لسه بقول يا بت يا لمضمض....ما تفتكسي النهاردة جمبري...و لقيت السماء تستجيب... احمدك يا رب انا بتخيل الاكلة ايه بقي زبدة.....بصل مبشور.....ياخد لون دهبي نشوح فيه الجمبري كده...حوالي 3 دقايق نرفع الجمبري و نخلي البصل المدبل نحط الخضار... بس انا بحب البصل الاخضر الحقيقة.....يتشوح برضه..... و بعدين ننزل بجزر مبشور... فلفل و لو ملون يبقي حكاية ننططهم كده في الطاسة شوية.... (عادة فيه حاجات هتتنطط بره الطاسة..... عادي جدا.....آديني بنأكل الارض معانا) ممكن نحط بقي مشروم و ذرة و نتبل بقي...... الصوص... أنا كنت بفكر في حاجة دقتها في شرق آسيا كده.... اللي هي بودرة لبن جوز الهند.... مش عارفة هتمشي و لا ايه... بس انا جربتها في الفراخ كانت حكاية و في الاخر طبعا نحط الجمبري اللي كان قاعد لوحده بره و اخلط بقي كله علي بعض متهيالي دي تتاكل كده مع عيش محمص.... و يا سلام لو عليه زبدة و توم...... يا خرااااااااااااااشي......هي دي اسلحة الدمار الشامل اللي امريكا قاعدة تدور عليها في العراق طب علي راي استاذ بندق افندي بيه.....(مش اتفقنا من زمان... نست و لا ايه)...... انا هجرب..... و لو مظهرتش في خلال يومين... لا هآجي و أقولكم فوتكم بعافية لماضة انتي بتفكريني بصديقة عمري من ايام الكلية ولاني سألتها مرار وتكرارا انتي بتكتبي في المحاورات تقولي مظلومة يا بيه كان زماني متاكدة انك هيا 100% المهم الوصفة دي اكلتها في اكتر من مكان وبانواع مختلفة من الخضروات بس ابدا مكانش فيها مشروم لانه طري ولا جزر مبشور wst:: عشان متزعليش بس ممكن تحطي بصل اخضر بس يكون قطع كبيرة عشان ميدوبش لانها بتكون الخضار فيها سليم ولونه زاهي وفيه حتة قرمشة كده والذرة كيزان صغيرة brd:: بصي انا هاقولك انتي شكلك كده افتكستي اكلة تانية جربي وقولي لنا الاخبار ولو قلتي لي انها تبع اسلحة الدمار الشامل اوعدك اني اعملها واطمني بوردة لبن جوز الهند متوفرة عندنا والبركة في الصينيين اللي عاملين اجتياح لكل دول العالم ومستنيينك يا لماضة قال رسول الله صلى الله عليه و سلم : ( أنا زعيم ببيت في ربض الجنة لمن ترك المراء وإن كان محقا، وببيت في وسط الجنة لمن ترك الكذب وإن كان مازحاً، وببيت في أعلى الجنة لمن حسَّن خُلُقَه ) صدق رسول الله صلى الله عليه وسلم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان