اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

مكرونة بالبشامل


غادة شريف

Recommended Posts

طب يا بنات انا عندى طريقه للفراخ بالبشاميل لطيفه جدا و سهله

بصوا اعملوا كل لماضه قليتلكوا عليه ( بس بينى و بينكم انا عمرى ماعملت فرخه عشان الجلاش يعنى الجلاش بالفراخ ده من افتكسات البواقى )

نيجى بقى للجلاش نفضع الجلاش مربعات يجى كدة 10 سم فى 10 سم و لو عندنا صنبة كب كيك او اى اونى فخار صغيرة نروح مبطنينهم بالجلاش اربع طبقات تقريبا و ماننساش ندهن الوعاء او الصنيه بالذبدة و ندخله الفرن هيستوى فى 10 دقايق المهم الجلاش لما هيطلع هيبقى مقرمش و غلى شكل اطباق صغيره نحشيها بخلطة لماضه و نرش رشه جبنه على الوش ونرجعها الفرن لمدة دقيقه بس عشان الحبنه تسيح و تحمر

بتبقى حاجه ذى كدة

قصدى الى مكتوب عليها TRADTIONAL FILLO SHELLS

و بالهنا و الشفاء

جاسى ...موش قادرة اقولك ...انتى عبقرينو الله ...لا جامدة جدا الفكرة دى وسريعة ..وتنفع وانتة عندك عشا سريع ...مع كلوب ساندوتش ...بالمناسبة قولينا افكار جديدة بقى للكلب ساندوتش ...على الماشى علشان عاوزة اجيب توستيرة جديدة واعمل بيها حركات ...

18344710.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 71
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

[

جاسى ...موش قادرة اقولك ...انتى عبقرينو الله ...لا جامدة جدا الفكرة دى وسريعة ..وتنفع وانتة عندك عشا سريع ...مع كلوب ساندوتش ...بالمناسبة قولينا افكار جديدة بقى للكلب ساندوتش ...على الماشى علشان عاوزة اجيب توستيرة جديدة واعمل بيها حركات ...

اخجلتم تواضعنا يافندم من بعض ما عندكم يا سيدتى طب انا هقولك حاجه انا بحب الطبيخ جدا بس ماحبش اقف فى المطبخ كتير عشان كدة افتكاساتى كلها لتوفير الوقت

هقولك على فكره سندوتشلت منقوله للامانه بس انا حورتها عشان اختصر الوقت

تجيبى صنيه الافضل تكون بيركس عشان تشوفى الطبقات و تدهنيها ذبدة و ترصى عيش توست تحت

الحشو : سوسيس مقطع مع بصل و فلفل و طماطم و توابلك بقى الى تحبيها على النار يجى خمس دقايق

بعد رصة العيش تحطى الحشو و تضغتى سنه عشان يبقى متساوى و بعدين طبقة جبنه ممكن زتون مقطع و بعدين طبقة عيش توست تانيه فوق الوش و تضربى يجى 6 او 7 بيضات ملك و فلفل على حسب حجم الصنيه و تصبيه عليها و فى الفرن لما البيض يستوى

و لما تطلع تقدرى تقطعيها مربعات مثلثات نجوم اى اشكال الاولاد يحبوها

الحشو ممكن استبدلها باى حاجه مرة حطيت روز بيف جاهز و جبنه و زتون و طلع حلو بردو

اللطيف انك بكون عندك حوالى 12 سندويتش جاهز فى نفس الوقت و نفس الصنيه

اهوه افتكاسه كلوب ساندويتش اى خدمه

تم تعديل بواسطة jasmin hamed

I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I—

I took the one less traveled by,

And that has made all the difference

رابط هذا التعليق
شارك

جاسي والله ممتازه الطريقه فعلا الله ينور عليكى انا من فتره وانا نفسي اغير العشا اعمل فيه حاجه تانيه غير الاكل التقليدى اللى احنا عارفينه ده

طبق البيض بالبيفي او طبقالبيض بالجمبري او طبق البيض بالانشون او طبق البيض بالنقانق(السوسيس) وجنبه طبق جبنه بطماطم بخيار او طبق جبنه بالفلفل الاخضر بالزيت والفلفل الاسود طعمه ممتاز دا غير بطاطس شيبسي انا اللى بعملها مش بشتريه من بره دا غير ساعات بعمل برجر وجبنه رومى و جرجير او خس حسب المتوفر وطبعا مخلل حماتى ابو عصفور اللى مش بلاقيه هنا للاسف وكفايه كده بقي ايه الرغي ده انا جعت هاروح اضربلي كوبايه شاي بلبن ومعاه بسكوتايه كده وطبعا الزبادى منزوع الدسم علشان البطن الكبيره اللى قدام دى ههههههههههههههههههه

}فقلت استغفروا ربكم إنه كان غفارا * يرسل السماء عليكم مدرارا * ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات ويجعل لكم أنهارا * {

136570687.gif

"(الحمد لله الذي تواضع كل شئ لعظمته الحمد لله الذي استسلم كل شئ لقدرته)"

"سبحان الله يا فارج الهم ويا كاشف الغم فرج همى ويسر امرى وارحم ضعفي وقلة حيلتى وارزقني من حيث لا احتسب يارب العالمين"

رابط هذا التعليق
شارك

جاسي والله ممتازه الطريقه فعلا الله ينور عليكى انا من فتره وانا نفسي اغير العشا اعمل فيه حاجه تانيه غير الاكل التقليدى اللى احنا عارفينه ده

طبق البيض بالبيفي او طبقالبيض بالجمبري او طبق البيض بالانشون او طبق البيض بالنقانق(السوسيس) وجنبه طبق جبنه بطماطم بخيار او طبق جبنه بالفلفل الاخضر بالزيت والفلفل الاسود طعمه ممتاز دا غير بطاطس شيبسي انا اللى بعملها مش بشتريه من بره دا غير ساعات بعمل برجر وجبنه رومى و جرجير او خس حسب المتوفر وطبعا مخلل حماتى ابو عصفور اللى مش بلاقيه هنا للاسف وكفايه كده بقي ايه الرغي ده انا جعت هاروح اضربلي كوبايه شاي بلبن ومعاه بسكوتايه كده وطبعا الزبادى منزوع الدسم علشان البطن الكبيره اللى قدام دى ههههههههههههههههههه

ايه ده

جوعتينى اروح اضربلى سندويش انا كمان عجبنى البيض بالجمبرى ده يتعمل اذاى ده يا شابه

I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I—

I took the one less traveled by,

And that has made all the difference

رابط هذا التعليق
شارك

جاسي والله ممتازه الطريقه فعلا الله ينور عليكى انا من فتره وانا نفسي اغير العشا اعمل فيه حاجه تانيه غير الاكل التقليدى اللى احنا عارفينه ده

طبق البيض بالبيفي او طبقالبيض بالجمبري او طبق البيض بالانشون او طبق البيض بالنقانق(السوسيس) وجنبه طبق جبنه بطماطم بخيار او طبق جبنه بالفلفل الاخضر بالزيت والفلفل الاسود طعمه ممتاز دا غير بطاطس شيبسي انا اللى بعملها مش بشتريه من بره دا غير ساعات بعمل برجر وجبنه رومى و جرجير او خس حسب المتوفر وطبعا مخلل حماتى ابو عصفور اللى مش بلاقيه هنا للاسف وكفايه كده بقي ايه الرغي ده انا جعت هاروح اضربلي كوبايه شاي بلبن ومعاه بسكوتايه كده وطبعا الزبادى منزوع الدسم علشان البطن الكبيره اللى قدام دى ههههههههههههههههههه

ايه ده

جوعتينى اروح اضربلى سندويش انا كمان عجبنى البيض بالجمبرى ده يتعمل اذاى ده يا شابه

بصي يا قمر طبعا هتغسلي الجمبري كويس يعنى بالخل والدقيق ووبعدين ابقي اغسيله منهم ثم ضعيه فى سمنه يتحمر شويه صغيرين علشا ن مش ينشف معاكى وبعدين يا قمر حطى البيض واقليهم مع بعض وخلاص و صدقينى طعمه جنان طبعا الملح والفلفل الاسود مش تنسيهم

}فقلت استغفروا ربكم إنه كان غفارا * يرسل السماء عليكم مدرارا * ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات ويجعل لكم أنهارا * {

136570687.gif

"(الحمد لله الذي تواضع كل شئ لعظمته الحمد لله الذي استسلم كل شئ لقدرته)"

"سبحان الله يا فارج الهم ويا كاشف الغم فرج همى ويسر امرى وارحم ضعفي وقلة حيلتى وارزقني من حيث لا احتسب يارب العالمين"

رابط هذا التعليق
شارك

[

بصي يا قمر طبعا هتغسلي الجمبري كويس يعنى بالخل والدقيق ووبعدين ابقي اغسيله منهم ثم ضعيه فى سمنه يتحمر شويه صغيرين علشا ن مش ينشف معاكى وبعدين يا قمر حطى البيض واقليهم مع بعض وخلاص و صدقينى طعمه جنان طبعا الملح والفلفل الاسود مش تنسيهم

دة هيبقى عشا النهارده انشاالله و بكره اقولك راى

I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I—

I took the one less traveled by,

And that has made all the difference

رابط هذا التعليق
شارك

اوك جاسي وانا منتظره النتيجه الحلوه ان شاء الله

}فقلت استغفروا ربكم إنه كان غفارا * يرسل السماء عليكم مدرارا * ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات ويجعل لكم أنهارا * {

136570687.gif

"(الحمد لله الذي تواضع كل شئ لعظمته الحمد لله الذي استسلم كل شئ لقدرته)"

"سبحان الله يا فارج الهم ويا كاشف الغم فرج همى ويسر امرى وارحم ضعفي وقلة حيلتى وارزقني من حيث لا احتسب يارب العالمين"

رابط هذا التعليق
شارك

علشان المكرونه تطلع معاكى قطع و انتى بتقطعيها اتبعى الاتى

اولا فى ميه سلق المكرونه متحطيش زيت ( لان فايده الزيت انه يفككها عن بعضها و دا الى احنا مش عاوزينه )

بعدين بعد ما المكرونه تتسلق صفيها بس متغسليهاش من المايه بتاعتها ( علشان احنا عايزين نحافظ على النشا الطبيعى بتاعها علشان هوه ده الى هيخليها تمسك فى بعضها )

العصاج لما تعمليه متخليش مايه الصلصه بتاعته كتيره يعنى حاولى تخليه ناشف بصلصته يا دوبك المايه حاجه بسيطه جدا

الباشاميل خليه غليظ شويه مش خفيف ( لما الدقيق يتشرب السمنه و يشخلل ضيفى حبه لبن قليله و بعدين لما تشوفى القوام زودى حبه حبه لغايه متوصلى للقوام الى عايزاه و لو اتبقى فيه كتل متقلقيش حطيه فى الكتشين ماشين دقيقه واحده هيخلهولك املس تماما )

انا بعد ما بخلص الباشاميل بضربه فى الكتشن مع مكعب او اتنين ( حسب حجم الصينيه ) جبنه كيرى بتديله طعم خرافه

و بعدين لما تخلص الصينيه متقطعيهاش و هيه سخنه لان ده بيفتفتها لا استنى عليها تبرد لغايه درجه حراره الغرفه و بعدين قطعيها

كده هتطلعلك مربعات ميه ميه

اتمنى اكون افدتك

EjGPv-c584_381280136.jpg

ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

رابط هذا التعليق
شارك

علشان المكرونه تطلع معاكى قطع و انتى بتقطعيها اتبعى الاتى

اولا فى ميه سلق المكرونه متحطيش زيت ( لان فايده الزيت انه يفككها عن بعضها و دا الى احنا مش عاوزينه )

بعدين بعد ما المكرونه تتسلق صفيها بس متغسليهاش من المايه بتاعتها ( علشان احنا عايزين نحافظ على النشا الطبيعى بتاعها علشان هوه ده الى هيخليها تمسك فى بعضها )

العصاج لما تعمليه متخليش مايه الصلصه بتاعته كتيره يعنى حاولى تخليه ناشف بصلصته يا دوبك المايه حاجه بسيطه جدا

الباشاميل خليه غليظ شويه مش خفيف ( لما الدقيق يتشرب السمنه و يشخلل ضيفى حبه لبن قليله و بعدين لما تشوفى القوام زودى حبه حبه لغايه متوصلى للقوام الى عايزاه و لو اتبقى فيه كتل متقلقيش حطيه فى الكتشين ماشين دقيقه واحده هيخلهولك املس تماما )

انا بعد ما بخلص الباشاميل بضربه فى الكتشن مع مكعب او اتنين ( حسب حجم الصينيه ) جبنه كيرى بتديله طعم خرافه

و بعدين لما تخلص الصينيه متقطعيهاش و هيه سخنه لان ده بيفتفتها لا استنى عليها تبرد لغايه درجه حراره الغرفه و بعدين قطعيها

كده هتطلعلك مربعات ميه ميه

اتمنى اكون افدتك

هى دى التركة ...زى مابيقولوا ....

وجون وجون وجون ...انا ليه فى التركات ..يعنى كدة كل حاجة ليها تركاية صغننة ممكن نعملها تجيب معانا نتايج هايلة

18344710.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

علشان المكرونه تطلع معاكى قطع و انتى بتقطعيها اتبعى الاتى

اولا فى ميه سلق المكرونه متحطيش زيت ( لان فايده الزيت انه يفككها عن بعضها و دا الى احنا مش عاوزينه )

بعدين بعد ما المكرونه تتسلق صفيها بس متغسليهاش من المايه بتاعتها ( علشان احنا عايزين نحافظ على النشا الطبيعى بتاعها علشان هوه ده الى هيخليها تمسك فى بعضها )

العصاج لما تعمليه متخليش مايه الصلصه بتاعته كتيره يعنى حاولى تخليه ناشف بصلصته يا دوبك المايه حاجه بسيطه جدا

الباشاميل خليه غليظ شويه مش خفيف ( لما الدقيق يتشرب السمنه و يشخلل ضيفى حبه لبن قليله و بعدين لما تشوفى القوام زودى حبه حبه لغايه متوصلى للقوام الى عايزاه و لو اتبقى فيه كتل متقلقيش حطيه فى الكتشين ماشين دقيقه واحده هيخلهولك املس تماما )

انا بعد ما بخلص الباشاميل بضربه فى الكتشن مع مكعب او اتنين ( حسب حجم الصينيه ) جبنه كيرى بتديله طعم خرافه

و بعدين لما تخلص الصينيه متقطعيهاش و هيه سخنه لان ده بيفتفتها لا استنى عليها تبرد لغايه درجه حراره الغرفه و بعدين قطعيها

كده هتطلعلك مربعات ميه ميه

اتمنى اكون افدتك

هى دى التركة ...زى مابيقولوا ....

وجون وجون وجون ...انا ليه فى التركات ..يعنى كدة كل حاجة ليها تركاية صغننة ممكن نعملها تجيب معانا نتايج هايلة

الف هنا و شفا عليك يا جميل

اتمنى انك تجربيها و تعجبك

و الف تحيه ليك

EjGPv-c584_381280136.jpg

ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...
طريقتى فى المكرونة بالباشاميل

انا باعملها على البارد من غير تحمير للدقيق ومن غير ولا نقطة سمن وباكتفى ان اللبن اللى باستعمله كااااااااامل الدسم

وبتطلع تحفة ......

المقادير:

كيس مكرونة 500 جم

نص كيلو لحم مفروم

لتر لبن كامل الدسم

معلقتين ونص او3 دقيق

2بيضة واحدة مع الباشميل وواحدة لتحمير الوجه

بشر طماطماية

علبة صلصة صغيرة

ملعقة جبن كاسات او مثلث جبن نستو حسب الرغبة

ملح-فلفل يفضل ابيض حتى لا يغمق لون الباشاميل

الطريقة:

اول حاجة باسلق المكرونة فى مية كتييييييييير مع قليل من الزيت وشوية ملح

مااخليهاش تستوى على الاخر يعنى اصفى المية وهى لسه بتشد شوية صغيرة علشان هى هترجع تستوى تااااااااانى داخل الفرن علشان تفضل حبات المكرونة مفتوحة وانتى بتقطعيها فى الاخر وتقدميها.........

بجيب الخلاط واحط فيه ثلث مقدار اللبن ومقدار الدقيق كله والبيضة ومعلقة الجبنة الكريم او المثلث وملح وفلفل واضرب فى الخلاط لحد ما الدقيق يمتزج تماما مع اللبن او ممكن نفس الخطوة بالمضرب اليدوى ...........

انقل الخليط فى الحلة على نار هادية وفى ايدى مضرب السلك اليدوى وابتدى ازود باقى مقدار اللبن شوية بشوية مع استمرار التقليب بالمضرب علشان ما تكلكعش منى

واستمر كده لمدة 8 دقايق تقريبا هيكون القوام مزيجه بقى غليظ واقترب من الغليان اول ما يبتدى يغلى اطفى على طول ولو لقيتى القوام تقل منك بعد ما يبرد زودى شوية لبن تانى وقلبى كويس بمضرب السلك.........

اخد اكتر من نص كمية الباشاميل واقلبها فى المكرونة بعد تصفيتها جيدا من المية والخطوة دى مهمة علشان تحافظ على طراوة المكرونة وما تنشفش منى فى الفرن

وطبعا باكون مجهزة اللحم المفروم متعصج واضيف بشر الطماطماية والصلصة..........

وبعدين اجيب قالب بيركس او صينية فرن وادهن القاع زيت مع رشة بقسماط ناعم واحط نص كمية المكرونة وبعدين اللحم المفروم وبعدين باقى المكرونة واساوى السطح جيدا وبعدين احط باقى كمية الباشميل على الوجه وبعدين اضرب بيضة وافردها على الوجه بايدى جيدا علشان كله يتغطى

اكون مسخنة الفرن من قبلها وادخل القالب فى المنتصف واسيبها حوالى 40 دقيقة لحد ما يبتدى الوجه يتحمر وبعدين اقفل من تحت وافتح الشواية لحد ما يكتمل تحمير الوجه واسيبها شوية تهدى من نار الفرن وبعدين اقطعها للتقديم وبتطلع طرية ومتماسكة.......

وبالهنا والشفا

طبيبة مصرية انا بعمل البشاميل بنفس طريقتك ..........سبحان الله

المهم يافتافيييييييييييييتو

المكرونة القوالب دي يا جميلة بيبقى البشاميل بتاعها دقيق كتير يعني 6 ملاعق على كيلو لبن وعلية كوب شوربة .

عاوزة اقولكم يا بركة انتى وطبطب ان انا عملت النهاردة البشاميل بطريقتكم دى و طلعت تحفةةةةةةة والله ولا الكريمة وجميلة جدااا

وأخيرررررررررررا البشاميل مسكت معايا وماقعدتش ساعة عالنار

ربنا يجازيكم خير يارب ومنكم نستفيد :closedeyes:

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

  • الموضوعات المشابهه

    • 30
      من ضمن حملة البرادعى على الجيش وفى لقاء له مع منى الشاذلى وصف الجيش المصرى بأنه "جيش مكرونة" بنفس منطقك يابوب فالجيش الأمريكى "جيش بيتزا" الجيش الأميركي يخترع بيتزا تظل طازجة لـ3 سنوات الأحد 16 ربيع الثاني 1435هـ - 16 فبراير 2014م لندن - العربية.نت تمكن علماء تابعون للجيش الأميركي من اختراع بيتزا، يمكن أن تظل طازجة لثلاث سنوات أو أكثر دون أن تتلف، وذلك حتى يتمكن الجنود الأميركيون من اصطحابها معهم خلال المهمات الطويلة وتناولها دون الحاجة إلى تسخينها أو إعادة طبخها وإنتاجها.
    • 2
      طريقة عمل لازانيا ٣-٤ ملاعق زيت ٦ قطع لازانيا ٢ كوب بيشمل ربع كوب أو أكتر حسب الطلب من الزيت بصلة متوسطة مبشورة فص ثوم مهروس جزرة متوسطة مبشورة حزمة كرفس بلدى أو عود كرفس أفرنجى مهروس ٢ ملعقة زبدة طبق مشروم منظف و مقطع شرائح ربع كيلو لحم مفروم نصف ملعقة زعتر ( اوريجانو) نصف ملعقة بردقوش (مارجورام) نصف ملعقة عترة(باسيل) ملح و فلفل أسود حسب الطلب نصف كيلو طماطم مسلوقة خمس الى عشر دقائق و مقشرة و مقطعة صغيرة ٣ ملاعق صلصة طماطم ٣ ملاعق كريمة طهي نصف كوب جبنة
    • 7
      احبائى. مش عارفة ايه اللى خلانى القى نظرة هنا تانى؟ مع ان محدش قاللى انه جرب حاجة من اللى قلته. بس انا برضه//تانى//حقولكم على حاجه خطيرة جدا جدا. مش عارفه اقوللكم اسمها ازاى؟ ححكى لكم الاول قصة اسمها...وبعدين اوصفهالكم. مرة ولادى طلبوا منى اعمل لهم صينيه مكرونة بالباشميل. وانا بعد ما عملتها وجيت فى الاخر ادخلها الفرن...رحت بصيت لها وقلت لنفسى...طيب مانا بدال ما اضع جبنه مبشورة على الوجه اتصرف وكان الوجه ده،عجينه البيتزا،واعامله نفس معاملة العجينه اى اضع طماطم وجبنه وزعتر وزيتون اسود.
    • 1
      سمك سلمون .. بأنا بأستهل اعمله لأنه بالكتير بياخد 15 دقيقة ويكون جاهز للأكل مغ طعم رائع كل مرة المرة دى متبل بعصير برتقال فريش مع عصير ليمونة مع ملح وفلفل لمدة 20 دقيقة نضع قليل من الزبدة فى قلاية لا تلتصق (تيفال) المحار متبل بملح وفلفل أسود وعصير ليمون يوضع على نار قوية لمدة 3 دقائق فقط مع التقليب المستمر حتى ينضج بالكامل الصلصة طماطم طاهزة أو المعلبة الكاملة .. نحمر فصى ثوم ونضيف لهم الطماطم ثم الريحان الأخضر أو المجفف ونتبلها بالملح والفلفل الأسود وقليل من خل البلسمك مع بعضا من الخض
    • 5
      العبارات المذكورة فى العنوان يستعملها الخبثاء للإساءة للجيش المصرى فيردد الببغاوات من جيل "السخرية اللا إرادية" ويهتفون فى لقاء مع منى الشاذلى وصف البرادعى الجيش المصرى بأنه "جيش مكرونة" وذلك عندما كان يطالب بنشر ميزانية الجيش ومناقشتها أمام مجلس الشعب أيامها قال "ده جيش مكرونة يا منى .. هى دى شغلة الجيش ؟ .. إنه يعمل مكرونة ؟" فيردد الببغاوات المرضى بداء "السخرية اللا إرادية" ويهتفون وربما لا يعرف الكثيرون عن تسمية جيش سعاد .. أو جيش سعاد حسنى فقد كان قائد المنطقة الشمالية العسكرية
×
×
  • أضف...