اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

عزيزي المغترب نفسك تاكل أيه ؟


Recommended Posts

ألف شكر للأخت الفاضلة سلوى

بإذن الله حاجرب الوصفة و أكتب تقرير كامل بالنتيجة زى ما عملت مع وصفة الترمس من أختنا لايت هاوس.

:o

م

"و من يتق الله يجعل له مخرجا" صدق الله العظيم

اللهم إنى أستغفرك من كل ذنب تبت اليك منه ثم عدت فيه

اللهم إنى أستغفرك من كل عقد عقدته لك ثم لم أوف لك به

اللهم إنى أستغفرك من كل نعمة أنعمت بها على فقويت بها على معصيتك

اللهم إنى أستغفرك من كل عمل عملته لوجهك خالطه ما ليس لك

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 65
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

زراعة الملوخية سهل جدا - بفضل المهندسين الزراعيين بالمنتدى- وعلى فكرة ميعاد زرعها في نص مارس القادم .. تزرع اولا في قصاري صغيرة وتغطي لحمايتها، ولما تبتدي تنبت ننقلها الى الحديقة.. وبالهنا والشفا
رابط هذا التعليق
شارك

زراعة الملوخية سهل جدا - بفضل المهندسين الزراعيين بالمنتدى- وعلى فكرة ميعاد زرعها في نص مارس القادم .. تزرع اولا في قصاري صغيرة وتغطي لحمايتها، ولما تبتدي تنبت ننقلها الى الحديقة.. وبالهنا والشفا

طيب و التقاوى أجيبها منين؟ :o

م

"و من يتق الله يجعل له مخرجا" صدق الله العظيم

اللهم إنى أستغفرك من كل ذنب تبت اليك منه ثم عدت فيه

اللهم إنى أستغفرك من كل عقد عقدته لك ثم لم أوف لك به

اللهم إنى أستغفرك من كل نعمة أنعمت بها على فقويت بها على معصيتك

اللهم إنى أستغفرك من كل عمل عملته لوجهك خالطه ما ليس لك

رابط هذا التعليق
شارك

- وحدث ولا حرج عن الفاكهة المصرية

انا بقى اموت فى نوع من الفاكهة المصرية و هى غير موجودة هنا فى اوروبا حيث يوجد جميع انواع الفاكهة من شتى بقاع الارض و جميع المواسم و لا اعرف اسمها باى لغة اخرى الا وهو "الجميز" اذا كان حد عندة صورة يحطها ..اشوفة بس .

الوصلة:

الجميز

إسمه بالإنجليزى Sycomore و إسمه اللاتينى Ficus Sycomorus

أهه يا عم حسن إقطف منه زى مانت عايز و ما تنساناش et:(

م

"و من يتق الله يجعل له مخرجا" صدق الله العظيم

اللهم إنى أستغفرك من كل ذنب تبت اليك منه ثم عدت فيه

اللهم إنى أستغفرك من كل عقد عقدته لك ثم لم أوف لك به

اللهم إنى أستغفرك من كل نعمة أنعمت بها على فقويت بها على معصيتك

اللهم إنى أستغفرك من كل عمل عملته لوجهك خالطه ما ليس لك

رابط هذا التعليق
شارك

إسمه بالإنجليزى Sycomore  و إسمه اللاتينى Ficus Sycomorus

أهه يا عم حسن إقطف منه زى مانت عايز و ما تنساناش  et:(

شكرا يا استاذ مكسوف موقع رائع و بة معلومات غزيرة (ان لفيت فية شوية) و الصور فى منتهى الجمال. و عرفت ان الجميز من اقدم انواع التين الموجود فى الشرق الاوسط و بالذات فى فلسطين بجانب الزيتون طبعا و أتى ذكرة فى التوراة و الانجيل و يمكن هو المذكور فى القرآن فى سورة "التين".

شكرا مرة اخري يا عزيزى

قال الله تعالى

(وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدْوَّ اللّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِن دُونِهِمْ

لاَ تَعْلَمُونَهُمُ اللّهُ يَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنفِقُواْ مِن شَيْءٍ فِي سَبِيلِ اللّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنتُمْ لاَ تُظْلَمُونَ )

سورة الأنفال (60)

رابط هذا التعليق
شارك

أستاذ مكسوف

أول مرة الحبايب جابولي البذور من مصر ، وبعد ذلك سهل جدا الحصول على البذور من نفس زرعة الملوخية، تسيب النبات في الأرض لما يكبر اوي وينشف وتاخد منه البذور اللي انت عاوزها للسنة الجاية .

وانا على استعداد انب ابعتلك شوية بذور

بس مكسوف منك يا استاذ مكسوف

رابط هذا التعليق
شارك

وانا على استعداد انب ابعتلك شوية بذور

الله يكرمك يا أخونا العزيز

أنا حسأل هنا الأول و أشوف لو حد حاول يزرعها و لو لقيت إنها ممكن تتزرع هنا حتلاقى طلب إستيراد التقاوى فى صندوق بريدك من غير تأخير.

و ألف شكر على العرض.

م

"و من يتق الله يجعل له مخرجا" صدق الله العظيم

اللهم إنى أستغفرك من كل ذنب تبت اليك منه ثم عدت فيه

اللهم إنى أستغفرك من كل عقد عقدته لك ثم لم أوف لك به

اللهم إنى أستغفرك من كل نعمة أنعمت بها على فقويت بها على معصيتك

اللهم إنى أستغفرك من كل عمل عملته لوجهك خالطه ما ليس لك

رابط هذا التعليق
شارك

يا سلام .. قد أيه أنا فرحان إن التوبيك بتاعي قدر يجمع الناس المغتربين على قلب واحد وطبق ملوخية واحد ولو إن التوبيك في الكام مداخلة الأخرانيين بقى ممزلق شويه .. إلا انكم تعزفون على الوتر الحساس وهو حبي للملوخية ..

لذا فإني اطالب بإنشاء تجمع نطلق عليه " جمعية محبي الملوخية في مصر والكرة الأرضية "

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

سي السيد كتب:

" جمعية محبي الملوخية في مصر والكرة الأرضية"

تقصد الملوخية بالأنارب والا الارديحي

كلٌ حسب مقتدره يا عمنا ...

يعني أعتقد إن الأنرب في مصر يعملوا دلوقت ييجي 30 أو 40 ج وده طبعاً ربع مرتبي ... يبقى نمشيها أورديحي مع مكعب مرقة دجاج ماجي وعدي يا ليله ...

وليكن شعارنا في المرحلة القادمة " خلى الطبخ علينا وسيب الطعم على ماجي "

أنا عن نفسي مش هاجي

بمناسبة الأرانب أعرف ناس كتير بتقرف تأكلها علشان بتفكرهم بالقطط ... لكن العبد لله بيموت فيها ومابتفرقش معاه الحاجات دي لأن لحمها لذيذ وخفيف .....

هــــــــيه الله يمسيكي بالخير يا خالتي أم س س كانت بتأكلنا الحلو كله ... ومن ساعة ماتغربنا وإحنا عايشين على الاكل المجفف اللي أساساً متاكل قبل كده ...

عن إذنكم علشان رايح أتعشى في الفور سيزون :blink:

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

من أسبوع طقت في دماغي أكل زيت بالفول الحار ..

روحت السوبر ماركت دعبست على زيت سمسم لحد مالقيته وروحت البيت وكأني جايب الديب من ودنه ... المهم دخلت المعمل وهاتك يا تحضير وإشي كمون وإشي توابل ... وروحت مقدمه للعائلة الكريمة اللي بدورهم أخدوا أول لقمه وبصوا لي حتت دين بصة وراحوا سايبين الأكل وقايمين ..

قولت في أيه ياخواننا ؟ دوقت طعمه ... إستغفر الله العظيم ... وكان مصيره الإعدام رمياً في القمامة ..

يقوم الواد اخويا الصغير المفعوص يقول لي إنت عملتوا إزاي ؟ إوعى تكون سخنت الزيت الاول ؟.. قولت له آه ... قال لي يا فالح الزيت الحار وزيت الزيتون ما بيتسخنوش علشان طعمهم بيتغير وبيبقى زينخ ....

حينئذ أُسقط في يدي .. وإعترفت بالهزيمة ..

لكن معليش إذا كنت خسرت معركة فأنا ماخسرتش الحرب ...

إلى اللقاء مع الطعمية بالخلطة ... إنتظرونا بعد الفاصل ...

أيوه بيبس حاجة ساقعة .. سميط وبيض وجبنة .. تسالي يا لب ...

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

بمناسبة الأرانب أعرف ناس كتير بتقرف تأكلها علشان بتفكرهم بالقطط ...

:blink: ys): ys):

"أَمْ مَنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِيلًا مَا تَذَكَّرُونٌَ"

صدق الله العظيم

-----------------------------------

قال الصمت:

الحقائق الأكيده لا تحتاج إلى البلاغه

الحصان العائد بعد مصرع فارسه

يقول لنا كل شئ

دون أن يقول أى شئ

tiptoe.gif

مريد البرغوثى

رابط هذا التعليق
شارك

بمناسبة الأرانب أعرف ناس كتير بتقرف تأكلها علشان بتفكرهم بالقطط ...

إحنا عموما ما بناكلش Carnivors يعنى الحيوانات أو الطيور (أو أى حاجة تانية) بتاكل لحوم. (الأسيويين بتوع جنوب شرق آسيا يستثنوا من القاعدة دى) و ده الفرق بين القطط و الأرانب.

فأكل الأرانب مش مقزز زي أكل القطط.

م

"و من يتق الله يجعل له مخرجا" صدق الله العظيم

اللهم إنى أستغفرك من كل ذنب تبت اليك منه ثم عدت فيه

اللهم إنى أستغفرك من كل عقد عقدته لك ثم لم أوف لك به

اللهم إنى أستغفرك من كل نعمة أنعمت بها على فقويت بها على معصيتك

اللهم إنى أستغفرك من كل عمل عملته لوجهك خالطه ما ليس لك

رابط هذا التعليق
شارك

cbyb:

cbyb:

نفسى فى المفتأه stnd::

والويكا cbyb:

والشلولو non::

حد يعرف الشلولو؟؟؟

ملوخيه بالميه بدل الشوربه اكله صعيدى وبعملها الاخوه المسيحين فى مصر دائما فى الصيام الكبير

نفسى ف مرقسيه ( ورقه لحمه فى فرن بلدى بالبصل والطماطم والتوم )

نفسى فى بصاره cbyb:

عدس

رنجه

ملوحه

يارب هونها علينا

معلمى يا قارى الى قلبى

فتحت موضوع الاكل ده لييييييييييييييييييه

بلا فاست فود بلا قرف...

مليتوا البلد :huh:

العبقريه تنتهى بعود كبريت

رابط هذا التعليق
شارك

نفسى فى المفتأه  stnd::

والويكا cbyb:

والشلولو non::

د يعرف الشلولو؟؟؟

ملوخيه بالميه بدل الشوربه اكله صعيدى وبعملها الاخوه المسيحين فى مصر دائما فى الصيام الكبير

نفسى ف مرقسيه  ( ورقه لحمه فى فرن بلدى  بالبصل والطماطم والتوم )

نفسى فى بصاره cbyb:

عدس

رنجه

ملوحه

يارب هونها علينا

معلمى يا قارى الى قلبى

فتحت موضوع الاكل ده لييييييييييييييييييه

بلا فاست فود بلا قرف...

مليتوا البلد :huh:

حديث النفس : مش عارف  نيرون حاططني في دماغه ليه وكل ماروح توبيك الأقيه ناططلي زي عفريت العلبة ؟ انا هاحاول أخده على قد عقله لحد ماعرف ميته أيه وساعتها اتعامل معاه بالخطة  التى تناسبه ...

ريدي ....  إستدي ....جـــو

تصدق بالله يا نيرو أنا كنت بأحسب الشلولو دي حاجة كده زي الإفيه الكوميدي في الأفلام .. اتاريه طلع أكله .. سبحان الله

وأيه البتاعه التانية دي " المرقسية " دي غير الشركسية ؟

ورقة اللحمة في الفرن دي عارفها عن ظهر قلب .. أصل اخوك قعد عازب ييجي 3 شهور السنة اللي فاتت فكان فيه مطعم مصري بعيد عننا يجي 15 كيلو كنت بأروحله كل يوم أخد ورقتي وأتنيني راجع البيت أفضل أكل فيها يومين .

اما بالنسبة للقائمة التانية الرنجه والعدس والمفتأة والملوحة فدي متوافرة عندنا :P هنا بكثرة وعلى قفا من يشيل ....

قولي بس إنت فين وانا أبلغ عنك قصدي ابعت لك سبت زيارة مليان زوادة تكفيك ييجي سنة .. بس جيبلنا تصريح من الحاج كوفي أبو عنان وعمنا المعلم البردعي أحسن يعتبروا الحاجات دي أسلحة دمار شامل ويصادروها ويبعتوها لبوش الصغير يعمل عليها شوربه علشان يفحصها ..

بس كده انا ثبتوا وعداني العيب وقزح ( قوس قزح )

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

على فكرة اخونا مكسوف كان طلب طريقة عمل البسطرمة .....وهى كالآتى ..

.كيلو لحم خالى من الدهن .

نصف كوب ملح ...........ملعقتين كبيرتين فلفل احمر بقالى .

3 راس ثوم ..............كوب حلبة مطحونة ناعم ..

نمسح اللحم بقطعة قماش ونعمل بها شقوق سطحية ونحشيها ملح ..

نلفها جيدا فى ورق مطبخ او اى ورق نشاف كبير ونضع عليها ثقل ونتركها 24 ساعة حتى تتصفى من الدم ..

نشطفها بالماء جيدا ..وتعلق مدة يوم آخر مع مراعاة تغطيتها ..

يدق الثوم مع الملح ثم نضيف لهما الحلبة والفلفل ../ لانضع شطة /..ويعجن بقليل من الماء .

نغطى قطعة اللحم بالخليط وتساوى باليد / تبل اليد بالماء وتساوى /..

تعلق فى الهواء حتى تجف / حوالى ثلاثة ايام /...ثم تستعمل ...

عفارم

يامدام سلوى على خبرتك

وأضيف أن بعض شركات اللحوم المجهزة تضيف قليل من ملح النيتريت sodium nitrite أو ملح النترات sodium nitrate الذى يعطى البسطرمة لونها الأحمر الداكن ويسرع فى تسويتها ونضجها ويمنع نمو البكتريا الضارة والتزنخ ولكن مشكلة هذا الملح أنه يضر الكلى فيجب اضافته بكميات قليلة جدا لسميته

مصر أكبر من نظام الحكم الفردى الديكتاتورى الإستبدادى

الذى فرضه علينا عسكر حركة يوليو فى الخمسينات

وصار نظاما لحكم مصر

برنامج الرئيس الإنتخابى لإسكان فقراء الشباب ..

سرقه مسؤولون وزارة الإسكان مع المقاولين ..!

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا اخى الفاضل د.رجب..

لكن طالما ملح النتريت او النترات ..سام ..

فالافضل عدم استخدامه نهائى...

وكنت قد سمعت انه تتم اضافته فى عملية صنع اللحوم كاللانشون وغيره لأنه يسرع بانضاجها ..وفى نفس الوقت مع تغييره للون اللحوم لانستطيع ان نعرف جودتها ..او صلاحيتها ..

اى انهم يستخدمونه حتى ../ يخفوا /..طريقتهم الملتوية لتصنيع اللحوم ..

اما اذا اردت سيادتك استخدامه فى المنزل لاعطاء لون فقط ..

برضه انا لى تحفظ على هذا الأمر /وخصوصا انك بنفسك تقول انه سام /.....ولكنه شئ يرجع لكم ..

تحياتى ..

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

لكن طالما ملح النتريت او النترات ..سام ..

فالافضل عدم استخدامه نهائى...

فعلا

حضرتك صح

معك حق

ولكن

فى بعض الأحوال كانت تستعمل فى السابق السموم بكميات قليلة جدا كمقوى عام ومحفزة للصحة على طريقة قليل منه يشفى

كالزرنيخ والإستركنين وكذا الكينين الذى كانت تصنع منه الكينا الحديدية على أن تضاف هذه المواد بحذر عند الضرورة

والأفضل

استبعاد كل المواد السامة كما تفضلتى وذكرتى

شكرا

تحياتى

مصر أكبر من نظام الحكم الفردى الديكتاتورى الإستبدادى

الذى فرضه علينا عسكر حركة يوليو فى الخمسينات

وصار نظاما لحكم مصر

برنامج الرئيس الإنتخابى لإسكان فقراء الشباب ..

سرقه مسؤولون وزارة الإسكان مع المقاولين ..!

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 8 شهور...

انا عاوز اكل بامية من عند بلبع فى اسكندرية وسمك من عند ابو اشرف وفلافل من عند ابو ربيع وجيلاتى من عند صابر وحاجة كدة من عند قدورة والشاى على قهوة فاروق .

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      كعادتها دائما كانت روزاليوسف- ولاتزال- تستضيف على صفحاتها تاريخ الفنانين وحكاياتهم.. نستكشفمن مسيرة العمرعرض المقال كاملاً
    • 97
      أمك ... أبوك ... أخوك ... صاحب عمرك ... زوجك أو زوجتك ... وغيرهم كتييييير جدا ممن توفاهم الله أو مازالوا بيننا ... لكن الظروف تلعب دورها.. نفسك تقول لمين ............. "واحشنى"؟ :) :P
    • Guest ناصح امين
      0
      كل من يكتب في السوشيال ميديا  يكتب باحساس انه ناصح امين و يوجه الخليقة او كل الناس للطريق الاحسن او ينهاهم عن تعاطي الموبقات و ينسى نفسه انه بمجرد الكلام عن الناس فهو يبدأ  في توجيه الأذى لنفسه و للغير  اللهم الا اذا كنت طبيبا حاذقا و تعرف هموم الناس و مشاكلهم  … و ليس كل الناس الناس فقط المحيطين بك و تعرف ظروفهم الصحية مثلا في القرن الماضي او قبل الماضي تم الغاء الزواج بين صاحب جريدة المؤيد  لماذا  …  لعدم الكفاءة. لأن مهنة الصحافة غير محترمة و من يمتهنها يفقد يفقد الاعتبار فما ب
    • 0
      يقال إن بعض الناس لديهم حاسة سادسة تجعلهم قادرين على السفر بروحهم من جسدهم إلى جسد آخر والتخاطر بانتقال أفكارعرض المقال كاملاً
    • 0
      مع وداع عام سابق وبداية سنة جديدة تراودنا أحلام وأهداف جديدة مليئة بالأمل والتفاؤل.ونأمل فى تعويض ما فات فيمعرض الصفحة
×
×
  • أضف...