اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

سمك سلمون مع خضار مشوى


بندق أفندى

Recommended Posts

سمك سلمون متبل بعصير الليمون وعصير برتقال وملح

ومحمر لمدة دقيقتين فى الزبدة

4463954881_0c2ef1d720_o.jpg

وخليط من الخضار متبل بالخل والملح وعصير الليمون وزيت الزيتون يوضع فى صينية فرن ويدخل فرن على درجة حرارة 180 لمدة 10 دقائق ثم تحت الجرل لمدة 5 دقائق أخرى ويوكون جاهز تماما

عند التقديم يضاف له طماطم منزوعة البذور ومصفى من من ماءها ومتبله بخل بلسمك وملح وثوم مفروم

ومعها بنفس التتبيلة حبات من الشطة المعتدلة الحرارة ومشوية على الجرل لمدة 3 دقائق مع الشطة

4463955117_511ca4d12e_o.jpg

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

الله يسامحك يا استاذي

يعني انا رايحة آكل نودلز.....(مكسلة اطبخ الحقيقة).... تروح حضرتك تتحفني بالصورة الفزيعة دي....بس متخافشي النودلز بنكهة الروبيان...حاجة من ريحة السمك برضه.. clp::

معلشي عندي استفسارين:

1- يعني ايه الخل البلسمك...(لاني كل مرة أقراه... بل السمك....و اقول يا ربي ايه ده...و ده طعمه خل....و لا زي الصويا صوص؟؟..... انا من محبي الخل....جدا لو هو كده...و ممكن اجيبه و اشربه ع الريق)

2- انا بحب جدا ترياكي السلمون.....بيبقي برضه سالمون مشوي مع خضروات....بس الصوص حكاية....لونه بني و كده (ده صويا...بس جربته مظبطتشي معايا) ما تقولي طيب الصوص يبقي ايه.

تسلم ايدين حضرتك

انا هحط الصورة قدامي و انا بآكل النودلز..... :lol:

دمت بكل خير

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

الله يسامحك يا استاذي

يعني انا رايحة آكل نودلز.....(مكسلة اطبخ الحقيقة).... تروح حضرتك تتحفني بالصورة الفزيعة دي....بس متخافشي النودلز بنكهة الروبيان...حاجة من ريحة السمك برضه.. clp::

معلشي عندي استفسارين:

1- يعني ايه الخل البلسمك...(لاني كل مرة أقراه... بل السمك....و اقول يا ربي ايه ده...و ده طعمه خل....و لا زي الصويا صوص؟؟..... انا من محبي الخل....جدا لو هو كده...و ممكن اجيبه و اشربه ع الريق)

2- انا بحب جدا ترياكي السلمون.....بيبقي برضه سالمون مشوي مع خضروات....بس الصوص حكاية....لونه بني و كده (ده صويا...بس جربته مظبطتشي معايا) ما تقولي طيب الصوص يبقي ايه.

تسلم ايدين حضرتك

انا هحط الصورة قدامي و انا بآكل النودلز..... :lol:

دمت بكل خير

بالهنا والعافية .. المهم النفس اللى تاكل مش الأكل

الترياكى صوص مخصوص .. عبارة عن بصل مفروم ناعم مع صلصة وورسشتر مع ملح مع صويا صوص معتدلة (فنجان تقريبا) مع زنجبيل مطحون مع ملح (ربع ملعقة) مع سكر

(ملعقة) يتبل بها الدجاج او الللحم او السمك فبل التجهيز لمدة ساعة على الأقل

خل البلسمك هو الخل الأسود المركز وفيه منه نكهات عديدة .. الخوخ والفراولة والتفاح والعنب والبرقوق وغيرهم كتير .. وطعمه بين الحموضة والحلاوة .. يوجد دائما فى ركن الخل فى اى سوبر ماركت كبير

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

واااااااااااااااو

ما شاء الله عليك طبق مشهى كتيييييييييير

تسلم الايادى

هنا وعافية هههههههه .. قال يعنى أكلتى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الله عليك يا استاذنا

فعلا استاذ بندق انت بتعقد بجد مايسترو

احنا كلنا متابعين كمان - تسلم الايادي

شكل الاكلة يفتح النفس وشهيه

:ninja:

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

طب تصدق بالله حضرتك انا ماليش فى السلمون ده خالص

ماعرفش ليه خبرتى معاه مش قد كده

بس انا اول مالقيت العنوان جيت على طول قلت اكيد الشيف بياخد ريست من المذاكرة

انا بس جيت امسى الله ينور ويسلم الفن :ninja:

يا بخت من يقدر يقول

واللي ف ضميره يطلَّعه

يا بخت من يقدر يفضفض بالكلام

وكل واحد يسمعه

يقف في وسط الناس ويصرخ : آه يا ناس

ولا ملام

ييجى الطبيب يحكي له ع اللي بيوجعه

يكشف مكان الجرح ويحط الدوا

ولو انكوى

يقدر ينوح

وأنا اللي مليان بالجروح

ما اقدرش أقول

ما اقدرش أبوح

والسهم يسكن صدري ماقدرش أنزعه

صلاح جاهين

رابط هذا التعليق
شارك

الله عليك يا استاذنا

فعلا استاذ بندق انت بتعقد بجد مايسترو

احنا كلنا متابعين كمان - تسلم الايادي

شكل الاكلة يفتح النفس وشهيه

:ninja:

الله يخليكى يا غابى ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

طب تصدق بالله حضرتك انا ماليش فى السلمون ده خالص

ماعرفش ليه خبرتى معاه مش قد كده

بس انا اول مالقيت العنوان جيت على طول قلت اكيد الشيف بياخد ريست من المذاكرة

انا بس جيت امسى الله ينور ويسلم الفن :ninja:

مساك الله بالخير يا أم مروان ..

الحقيقة متوقف تماما عن الدراسة وعمال اطلع من مشروع أدخل فى مشروع جديد (تبع الشغل) غير مشروع خاص نجهز دراسة جدوى له بشكل علمى

الفترة الماضية كنت متوقف للانشغال من ناحية ولأنه مفيش كاميرا من ناحية .. ولأنى كنت منتظر موديل معين من سونى أريكسون اول ما نزل رجعت

أكيد على الأقل هيكون فيه وجبة يوم الجمعة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ليه بس كده :happy:

اولا انا جعااانه دلوقتى ..

ثانيا عندى سكليف وقاعدة فى البيت لأن عندى برد رخم

ثالثا مفياش حيل اقوم اسلق بيضه

رابعا مش حقدر استحمل توتر الأعصاب اللى بتعمله فينا خصوصا وانا فى الظروف دى

خامسا انا كان ايه بس اللى جابنى هنا :lol:

سادسا عن اذنك اروح اطلب اى دليفرى حالا :lol:

اخيرا بقى ..

انت عارف رأيى فى أكلك ....... استاذ طول عمرك :P

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

ليه بس كده :roseop:

اولا انا جعااانه دلوقتى ..

ثانيا عندى سكليف وقاعدة فى البيت لأن عندى برد رخم

ثالثا مفياش حيل اقوم اسلق بيضه

رابعا مش حقدر استحمل توتر الأعصاب اللى بتعمله فينا خصوصا وانا فى الظروف دى

خامسا انا كان ايه بس اللى جابنى هنا :wub:

سادسا عن اذنك اروح اطلب اى دليفرى حالا :lol:

اخيرا بقى ..

انت عارف رأيى فى أكلك ....... استاذ طول عمرك :P

لولا

لولا هانم هنا؟ يا مرحبا يا مرحبا ..

بعد كلام الشعر ده لابد أمخمخ فى أكلات جديدة ..

شكلها قربت أفتح مطعم فعلا ان شاء الله

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 1
      سمك سلمون .. بأنا بأستهل اعمله لأنه بالكتير بياخد 15 دقيقة ويكون جاهز للأكل مغ طعم رائع كل مرة المرة دى متبل بعصير برتقال فريش مع عصير ليمونة مع ملح وفلفل لمدة 20 دقيقة نضع قليل من الزبدة فى قلاية لا تلتصق (تيفال) المحار متبل بملح وفلفل أسود وعصير ليمون يوضع على نار قوية لمدة 3 دقائق فقط مع التقليب المستمر حتى ينضج بالكامل الصلصة طماطم طاهزة أو المعلبة الكاملة .. نحمر فصى ثوم ونضيف لهم الطماطم ثم الريحان الأخضر أو المجفف ونتبلها بالملح والفلفل الأسود وقليل من خل البلسمك مع بعضا من الخض
    • 2
      سمك مرجان .. يصلح أى سمك بدون شوك كتير الخضار فلفل بكل الوانه وطماطم وكرافس وجرز بقدونس وبصل شرائح منكه بالسماق والجميع فى خلطة من عصير ليمون وخل ومسطردة ويوضع على السمك لمدة 25 دقيقة قبل ان ندخل فرن حامى لمدة 40 دقيقة تقريبا
    • 4
      السلمون الذى أصبح من وجباتى التقليدية شريحتين سلمون تنقعان فى عصير برتقال وعصير ليمون لمدة حوالى ساعة ثم تدهن زبدة وتدخل فرن حار مسبقا لمدة حوالى 20 دقيقة عصير البرتقال الذى نقعنا فيه السمك نضعه على النار مع قطعة زبد صغيرة ونضيف له الزبيب .. حتى يكون سميكا قليلا نضيفه للسلمون ونعيده للفرن مدة ثلاث دقائق أخرى ونخرجه بالهنا والعافية الفلفل متبل بخل وليمون وملح وفلفل أسود وزيت زيتون ويدخل الفرن لمدة خمس دقائق مستقل يقلب خلالها مرة واحدة
    • 4
      كل مرة يمكن عمل السلمون بطريقة مختلفة ومع مكونات مختلفة وبرضه لا يمل هنا مية وواحد اشارة لرقم الطبق شريحة سلمون تتبل فى عصير ليمون وبرتقال لمدة 30 دقيقة تضاف الملح حسب الرغبة وتوضع على قاعدة من الذرة المسبق التجهيز وتوضغ قطع زيدة صغيرة على الشريحة والذرة ثم تغطى بببشر قشر البرتقال (يتم أخذه من برتقالة العصير بمقشرة جيدة) وندخله فرن حامى لمدة 15 الى 20 دقيقة وفى الخمس دقائق الأخيرة نشعل الشواية حتى يحمر من فوق البطاطا مقطعة شرائح تتتبل بزيت زيتون وفلفل أسود وملح وتوضع فى قلاية غير قابل
    • 1
      سلمون مشوى متبل فى عصير ليمون وعصير برتقال وملعقة خل عنب لمدة ساعتين ثم يوضع فى الشواية كل وجه تقريبا حوالى 7 دقائق وبعدها نعصر عليه ليمون قبل التقديم ونرش ملح وفلفل حسب الحاجة تراعى ان يكون سمك الشريحة حوالى 1.5 سم على الأكثر الرز بسمتى مضاف له عدس بجبة منقوع فى الماء قبلها بحوالى 3 ساعات (حتى ينضجو مع بعض) ومهم حبة البركة مقدم على أوراق خس سليمة عشان ممكن نلف الورقة مع الرز ويبقى سندوتش محشى خس هههههههه
×
×
  • أضف...