Salwa بتاريخ: 27 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مارس 2010 الفاضلات الغاليات / ضحى وفتفوتة .. احنا بنعمل التحديقة (( للباميا والملوخية )). ..والتحديقة هى ...نفصص الثوم يفرم مع ملح وفلفل اسود وكسبرة . نقسمه جزءين ...جزء نضعه فى الشوربة ونتركها تغلى غلوتين قبل ما نسقط الملوخية ..نشيلها من على النار ونكون عملنا التقلية بالنصف الآخر من التحديقة ونضعها على الملوخية ونقلبها تقليبتين ..وخلاص. فى حالة الباميا لانضع كسبرة . الفاضل المحترم / بندق افندى .. معقول يعنى ؟؟ فيه شيف لايتذوق ما ينصح ببه محبيه ...؟؟ انا قلت انى اضع واحد طماطم مع الشوربة ...يعنى قلت الطريقة الاسكندرانى ..يتم تقشير الطماطم ووضعها مع البصل ...واحيانا نضع ملعقة صلصة . على فكرة ..؟؟ حد فيكم جرب الملوخية البورانى ..؟؟؟.. :blush2: تحفة .. اللى بيحب السبامخ حايحب الملوخية البورانى ....هى تقريبا نفس الطريقة . نجيب مثلا كيلو ملوخية خضرا ...وينظف ويغسل ثم نتركه يجف بعض الوقت .. نعمل لحم عصاج بالطريقة التقليدية (( نحمر بصلة مخرطة رفيع ثم نضيف اللحم وعندما يبدأ ينضح نضع ملح وفلفل اسود وصنوبر محمر ..ان اردنا )) نضع بعض ملاعق زيت زيتون فى مقلاة ونحمر اوراق الملوخية ...(( فيه ناس بتحمر بصل الاول وناس تضع بصل وثوم ...نفس طريقة تسبيكة الباميا )).. عندما تبدأ الاوراق فى الذبول ( نفس طريقة السبانخ ...بس السبانخ لازم بصل وثوم :lol: ).. نضيف الملوخية للعصاج...ونضيف كوب من عصير الطماطم ...ونتركها تغلى دقائق على نار هادية .. البعض يفضل عمل تحديقة ثوم محمر ( نفس تقلية الملوخية المفرومة ).. بس ..خلاص. على فكرة .. اهلى كلهم بيحبوا الملوخية بالجمبرى .........وانا ؟؟ لالالالالالالالالالا.....رغم انهم بيقولوا فيها ..شعر وفصائد مدح.. بالهنا والشفا.. (وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً) [النساء : 93] رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ahmos1 بتاريخ: 27 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مارس 2010 مش قادر أمسك نفسى من الضحك .. ليه بقى؟ عشان افتكرت مرة زميل لنا فى الشغل هيموت وياكل ملوخية .. قلتله تجيبها وتعملها الزاى جه تانى يوم يقولى طلعت توحفة تووووووووحفة ما حصلتش أحسن من اللى مراتى بتعملها قلتله بجد؟ ولا بتهرج حلف بالله العظيم انها طلعت مالهاش حل قلتله أصلى عمرى ما عملتها ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه وفعلا عمرى ما عملتها يا باشا انت تخصص اسمااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااك و سلطات اسألنى اناااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا :blush2: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
engmido بتاريخ: 27 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مارس 2010 هىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىى ما تقلقوش دى الشهقة بتاعت الملوخية اخص مش عارفين تعملوا ملوخية؟؟؟ههههههههههههههه انا بصفتى مهندس ادوق اقول على طول اصلى ذواقة ﴿ قال رسول الله صلى الله عليه وسلم كلمتان خفيفتان على اللسان ثقيلتان فى الميزان حبيبتان الى الرحمن ﴾ رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
الدكتورة أم أحمد بتاريخ: 27 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مارس 2010 السلام عليكم ورحمة الله حقيقي يسلم إيدك ياضحى اعتقد إن مفيش حد بيحب الملوخية زينا يا مصريين طريقة ضحى جميلة فعلا وإن كان لي إضافة بعملها فهي فرم كزبرة خضرة مع الملوخية وبفضل استعمال المفرمة العادية بضع الملوخية في كيس نايلون وأغلقه ولو كبير ممكن يكون مفتوح مش هتقع الملوخية وأخرط بالمخرطة خارج على الكيس من الخارج كده المخرطة بتظل نظيفة كأني لم أفعل بها شيء بالنسب للتنشيف فيه طريقة سهلة وسريعة وهي بضع الملوخية بعد الغسيل في كيس مخدة وأعلق عليها وأضعها في الغسالة وأشغل العصر بتكون ناشفة بدرجة هايلة هل ضاعت الفرصة لنحيا كراما في دولة محترمة وشعب مصون؟؟؟ انتبه مصر تعود إلى الخلف مقطع هام ومؤثر جدا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ام نور محمود بتاريخ: 27 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مارس 2010 بصراحة ضحى ماشاء الله عليها ماسابتش حاجة بس انا بعملها بطريقة تانيه وطبعا اختلاف الملوخيات لا يفسد للود قضيات على فكرة الملوخيه دي تقريبا هي الخضار الوحيد اللي بعرف اطبخه اه والله .. حاجة تكسف المهم انا بعملها على شوربة فراخ وبحط للشوربة بصلة وملح وفلفل وحبهان وتوابل فراخ وبقطف الملوخيه بالعرق الصغير اللي بعد الورقه عشان بيقولوا هو ده اللي بيعمل عرق اللي هو الملوخيه يبقى ليها قوام مش خفيفة يعني وبغسلها واحطها في كيس مخدة واربطه واحطها في الغساله واشغل برنامج العصر واطلعها بلاقيها مافيهاش نقطه ميه بعدين بخرطها في الكتشن ماشين وبحطها في حله وبتكون الشوربة بتغلي في الحله التانيه بحط عليها كبشتين تلاتة واقلب بالمضرب السلك ( ولا يهمك يافتفوتة يا اوختشي .. انا معاكي في حزب المضرب السلك ) وبعدين احطها على اوطى عين ويادوب تفقفق من الجناب اطفي عليها واحط حته سمنه في طاسة وعليها فصين توم مفرومين وملح وكزبرة مطحونة ويادوب يصفروا اطشهم على الملوخية واغطيها وبالهنا والشفا اللهم احفظ مصر والمصريين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 27 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مارس 2010 مش قادر أمسك نفسى من الضحك .. ليه بقى؟ عشان افتكرت مرة زميل لنا فى الشغل هيموت وياكل ملوخية .. قلتله تجيبها وتعملها الزاى جه تانى يوم يقولى طلعت توحفة تووووووووحفة ما حصلتش أحسن من اللى مراتى بتعملها قلتله بجد؟ ولا بتهرج حلف بالله العظيم انها طلعت مالهاش حل قلتله أصلى عمرى ما عملتها ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه وفعلا عمرى ما عملتها يا باشا انت تخصص اسمااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااك و سلطات اسألنى اناااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا بالعند فيك بتاع كله بقى وابداعاتى من رحم الجوع لا تقف عند حد .. بس السمك هو أسهل حاجة حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 27 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مارس 2010 على فكرة الملوخية الخضار منتشرة بشكل رهيب حاليا فى اليابان .. باسم جرين سوب .. بعد الأبحاث على فوايدها بالمناسبة خصوصية أكلها جت .. لما احتل الهكسوس مصر وكان المصريين القدماء بيعتقدو انها سامة فرض عليهم الهكسوس أكلها كنوع من العقاب .. واكتشفوا انها تحفة ومن ساعتها ماقالوش لعدوهم عليها ههههههههه حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
mama nona بتاريخ: 27 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مارس 2010 والله جوعتونى انا قاعدة ادارى فالشاشة علشان جوزى ميشفشى كتبتو ايه ؟ يقوم الراجل يقولى هو انتى مش زى الستات دى ليه تصدقو بقى انا عمرى ما طبختها لا ناشفة ولا خضرة اودى وشى من جوزى فين بقى ؟؟؟ الله يسامحك يا فتفوته انتى وضحى رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ahmos1 بتاريخ: 27 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 مارس 2010 (معدل) مش قادر أمسك نفسى من الضحك .. ليه بقى؟ عشان افتكرت مرة زميل لنا فى الشغل هيموت وياكل ملوخية .. قلتله تجيبها وتعملها الزاى جه تانى يوم يقولى طلعت توحفة تووووووووحفة ما حصلتش أحسن من اللى مراتى بتعملها ما نشدش عليا لاشتكيك لحمادة :wub: :P قلتله بجد؟ ولا بتهرج حلف بالله العظيم انها طلعت مالهاش حل قلتله أصلى عمرى ما عملتها ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه وفعلا عمرى ما عملتها يا باشا انت تخصص اسمااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااك و سلطات اسألنى اناااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا :lol: بالعند فيك بتاع كله بقى وابداعاتى من رحم الجوع لا تقف عند حد .. بس السمك هو أسهل حاجة ما نشدش عليا لاشتكيك لحمادة :lol: :lol: :lol: تم تعديل 27 مارس 2010 بواسطة ahmos1 رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
crossfield بتاريخ: 28 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 استفتاء شعبى كام حد هنا بيعمل الملوخية زيى بالمخرطة اليدوى؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ رغم ان عندى مفرمة مخصوصة للملوخية و فوود بروسيسور وجربتهم و كانت يعنى شغالة بس مزاااااااااااااااج عندى لازم أعملها بالمخرطة... غاوية تعب على رأى عمتى (أخت جوزى يعنى) :P معرفش ليه بحس انها كده أحلى و اسمع ان الناس زمان كانوا بيعملوها بغطا حلة :wub: آه و الله مش باهرج تعذيب تعذيب يعنى :lol: أنا كنت شىء وصبحت شىء ثم شىء شوف ربنا .. قادر على كل شىء هز الشجر شواشيه ووشوشنى قال : لابد ما يموت شىء عشان يحيا شىء عجبى !! رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 28 مارس 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 بالنسب للتنشيف فيه طريقة سهلة وسريعة وهي بضع الملوخية بعد الغسيل في كيس مخدة وأعلق عليها وأضعها في الغسالة وأشغل العصر بتكون ناشفة بدرجة هايلة وبغسلها واحطها في كيس مخدة واربطه واحطها في الغساله واشغل برنامج العصرواطلعها بلاقيها مافيهاش نقطه ميه طب والله حلوة الفكرة بتاعة الغسالة دى عالاقل توفر معانا وقت ده انا كنت بحطها فى مصفة واحطها فى البلكونة وشغلانة بقى شكرا يا دكتورة انتى وام نور عالمعلومة الحلوة دى رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 28 مارس 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 والله جوعتونى انا قاعدة ادارى فالشاشة علشان جوزى ميشفشى كتبتو ايه ؟ يقوم الراجل يقولى هو انتى مش زى الستات دى ليه تصدقو بقى انا عمرى ما طبختها لا ناشفة ولا خضرة اودى وشى من جوزى فين بقى ؟؟؟ الله يسامحك يا فتفوته انتى وضحى هلو هلو من غير كسوف احب انا الناس الشجاعة اللى تقول معرفش اعمل كذا انضمى للحزب يا ماما نونا يا اختى بس اقرى طريقة ضحى وزودى عليها بقى التحديقة بتاعة ماما سلوى كده هتطلع اكيد جميلة رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
om marawan بتاريخ: 28 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 الله عليكى يا توتة ادى المواضيع الجامدة اللى تفتح النفس تسلم ايدك ياضحى على الشرح الجميل وعلى الملوخية الحلوة ماما سلوى ربنا يخليكى لينا يارب وتقوليلنا الاسرار الحلوة هو ده النفس ياجماعة امى برضه بتعلمها وانا زيها بالتحديقة وفعلا بتحللى الطعم اوى بس انا عندى مشكلة غريبة انى كنت باعمل الملوخية فى مصر حلوة جدااا ماعرفش من ساعة ماجيت ايه اللى حصل وكنت بخرطها زى كروسفيلد بالمخرطة بس ممكن اكسرها على خفيف فى مفرمة الملوخية واكمل بالمخرطة بقا عشان صوت التشوك تشوك ماما سلوى قالت : هنا..لاتوجد ملوخية خضراء ...ولهذا استخدم الملوخية الناشفة (( لحد ما تخلص يعنى ...والصراحة افضل ملوخية ناشفة موجودة هى الملوخية ..الدمشقية ..او السورية .. يعنى الصراحة ..خرافة ...واحلى من اغلبية الملوخية الخضراء ..وبجددد كأن عليها سكر .. ياجماعة الملوخية دى فعلا مالهااااااااش حل ومش زى الناشفة بتاعتنا ابدا طعمها بجد روعة اصل انا لما غلبت فى الملوخية المجمدة هنا اللى زى توتة تطلع مرة حلوة ومرة ساقطة wst:: لقيت جارتى مرة باعتالى ملوخية من عندهم طعمها رووووووعة وقلت لها بتعملها ازاى راحت ربنا يخليها بعتتلى ملوخية ناشفة جايباها معاها من سورية فعلا شكلها حتى اخضر فاتح شوية مش زى بتاعتنا غامقة وطعمها حلو جدا بس هم بيعملوا ايه بقا بيسيبوها تغلى شوية صغيرة على نار هادية مع التقليب طبعاا يعنى مش تطفى قبل اول غلوة زى الخضرا وبعدين لما تدوقيها تلاقى الطعم اتظبط وتعملى طبعا التحديقة قبلها و التقلية بعدها وتروح مقطعة الفرخ فيها حتت صغيرة اه والله وعجبت ولادى جدا بدل مايقعدوا يقطعوا الفراخ لوحدهم تسلم ايديكم حليتوا ريحة المنتدى وجوعتونا :rolleyes: يا بخت من يقدر يقول واللي ف ضميره يطلَّعه يا بخت من يقدر يفضفض بالكلام وكل واحد يسمعه يقف في وسط الناس ويصرخ : آه يا ناس ولا ملام ييجى الطبيب يحكي له ع اللي بيوجعه يكشف مكان الجرح ويحط الدوا ولو انكوى يقدر ينوح وأنا اللي مليان بالجروح ما اقدرش أقول ما اقدرش أبوح والسهم يسكن صدري ماقدرش أنزعه صلاح جاهين رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Scorpion بتاريخ: 28 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 معلش بقي يا مدامات ..... مع احترامي الكامل لجميع الوصفات دي .. لكن الملوخية اللي هي ما يعملهاش غير رجالة المحاورات .. و علشان احنا رجالة و وقفنا وقفة رجالة .. الوصفة بتاعتنا ما تغلاش عليكم ... اتفضلوا ... الوصفة الجهنمية للملوخية الرجالية بالهنا و الشفا ... كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر "صلاح جاهين" رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
doha بتاريخ: 28 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 (معدل) معلش بقي يا مدامات ..... مع احترامي الكامل لجميع الوصفات دي .. لكن الملوخية اللي هي ما يعملهاش غير رجالة المحاورات .. و علشان احنا رجالة و وقفنا وقفة رجالة .. الوصفة بتاعتنا ما تغلاش عليكم ... اتفضلوا ... الوصفة الجهنمية للملوخية الرجالية بالهنا و الشفا ... شفت بقى نسيت تحط التقلية .. الرابط مش شغال تم تعديل 28 مارس 2010 بواسطة doha ..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك .. رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Scorpion بتاريخ: 28 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 آديني حطيتها يا ستي .... دوقيها بقي و قوليلي رأيك .... كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر "صلاح جاهين" رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pink rose بتاريخ: 28 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 هو الموضوع دا مش هايتهد بقى و يقعد في ركن المطبخ بدل ما هو عاملي حول على البانر ليل نهار كده الله يسامحكم تصدقوا هاخلي ماما تعملي النهاردة ملوخية بالعند فيكوا كلكم :rolleyes: رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
pocy بتاريخ: 28 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 بسم الله ماشاء الله عليكوا ايه ده كلوا ايه ده كلوا (وش نجيب الريحانى على محمد صبحي فى لعبه الست ) ملوخيه وفى المحاورات ومحدش يعزمنى انا بعملها زيك يا ضحي وبحط برضه التقليه بتاعه ماما سلوى والحمد لله بس طبعا هنا بستخدم الملوخيه المجمده لانى قليل جدا بلاقي الملوخيه الخضرا وطبعا الشهقه بتاعه استاذ قزقز لابد منها والا فلا وانا عرفت موضوع الشقه ده من دكتور ابراهيم الفقى (الراجل ده فظيع دايما بيضحكنى بكلامه ) ويا جماعه السر دايما فى نوع الملوخيه انا كنت دايما بجيب مونتانا وسبحان الله مره واحده بس اللى غيرتها ولقيت ملوخيه الاهرام واجاركم الله ادبست فى العرض بتاعه خمس أكياس وطعمها وحش والحمد لله رجعت تانى لمونتانا ودلوقتى بقت مشكلتى فى البسله وانواعها يا تطلع محصرمه يا تطله نيه يا طعمها يبقي وحش وخلاص واحترت فى انواعها وفى الاخر اقتنعت ان عيب يوز ماهو مش معقول كل الانواع وحشه ولا ايه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ومحدش يقلي اشتريها خضرا لانى عمري ما شوفتها خضرا هنا فى الكويت مدونتى ....الدخول من هنا مدونتى إسلاميات }فقلت استغفروا ربكم إنه كان غفارا * يرسل السماء عليكم مدرارا * ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات ويجعل لكم أنهارا * { "(الحمد لله الذي تواضع كل شئ لعظمته الحمد لله الذي استسلم كل شئ لقدرته)" "سبحان الله يا فارج الهم ويا كاشف الغم فرج همى ويسر امرى وارحم ضعفي وقلة حيلتى وارزقني من حيث لا احتسب يارب العالمين" رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Simba بتاريخ: 28 مارس 2010 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 ايه ده كلوا ايه ده كلوا (وش نجيب الريحانى على محمد صبحي فى لعبه الست ) بالمناسبة والشئ بالشئ يذكر انا شوفت مسرحية لعبة الست لمحمد صبحي اكتر من عشر مرات علي جوجل فيديو وكل مرة بتعجبني اوي انا زهقت من نفسي مش عارف هزهق منها امتي دي :rolleyes: بمناسبة الملوخية تسلم دماغك فتفوتة جوعتينا وخلاص والواحد بقي مهيأ نفسيا ياكل ملوخية بس مين يعمل بقي :lol: لا البرياني ولا المكبوس ولا المشويات ولا علب التونة هتقدر تعالج الاحتياج النفسي لطبق ملوخية بالطشة اللي هية مش عارف ليه الملوخية دلوقتي بقت من اهم الاسباب ان الواحد يتجوز تاني في الغربة wst:: :lol: كلام حسام follow me رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
fatfouta بتاريخ: 28 مارس 2010 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 مارس 2010 هو الموضوع دا مش هايتهد بقى و يقعد في ركن المطبخ بدل ما هو عاملي حول على البانر ليل نهار كدهالله يسامحكم تصدقوا هاخلي ماما تعملي النهاردة ملوخية بالعند فيكوا كلكم اعترفى يا ريم اعترفى طب وماما تعملها ليه؟؟؟ اعمليها انتى ولا اقولك........احسن انك تعترفى ذينا برضو رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان